Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 22 January, 02:51

Nyan - 15 jun 18 kl. 07:30

I helgen skriver de historiaRUGBY. Det åländska damlaget Åland Hinds Rugby Club står redo att göra sin första turnering tillsammans.
– Målet är att ha så roligt som möjligt, säger Martina Gerkman.
– Vi är taggade, menar Simone Sundström. Turneringen heter Midnight Rugby och avgörs i Helsingfors.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rugby, Åland Hinds Rugby Club, Martina Gerkman, Simone Sundström, Midnight Rugby, Helsingfors, Åland Hinds, Nya Åland, Sundqvist, Nyan

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I helgenskriver de , historia
Kristianstadsbladet - 23 maj 12 kl. 09:34

Marcus Ahlm kan skriva historia

Dubbeln är redan i hamn. Till helgen kan Kristianstadssonen spela hem den unika trippeln för andra gången i sitt handbollsliv. ?

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 11 kl. 16:42

Historia möter planer på rättspsyk

Foto: Claes Nyberg
Från åderlåtning till ett nytt rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. I helgen är det vernissage för två nya utställningar på Trelleborgs museum.
Egentligen är det två utställningar på samma tema.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:12

"Den största helgen i Predators historia"

Foto: Tom Wall
Tungviktsmöte i amerikansk fotboll. Kristianstad mot Karlstad. Predators mot Crusaders.

Jönköpingsnytt - 08 feb 13 kl. 15:10

Helgen då Jönköping bjuder på "galenskap"!

För många är veckan bara en transportsträcka där helgen är målet och för andra innebär helgen mest bara arbete. Nu är helgen här, helgen då Jönköping skriver historia! Aldrig har så stora artister inom modern dansmusik kommit till stan för att ge Jönköpingsborna en riktig uppvisning i house och modern dansmusik, även kallat EDM..

Alliansfritt Sverige - 27 okt 11 kl. 06:00

Sanktionsmoståndare skrev om M:s historia om apartheid


HISTORIA. På 80-talet fanns bred konsesus mellan höger och vänster i svensk politik om inställningen till raspolitiken i Sydafrika. Det enda avvikande partiet var Moderaterna, som protesterade när regeringen lyfte frågan i riksdagen på 80-talet.

Magazin24 - 22 mar 12 kl. 21:14

IBK Hallstas damer blev historiska i helgen

IBK Hallstas damlag 2011-2012 skrev historia i helgen då de för första gången sedan det infördes flera serier i distriktet tog sig till division 2. Inget damlag från Hallstahammar har klarat av det tidigare. I helgen tog slutspelet slut i damernas division 3.

Barometern - 18 aug 14 kl. 07:35

Garpens fyr firades i helgen

Under lördag och söndag firades Internationella fyrhelgen på Garpens fyr. Det var sista helgen turbåtarna gick mellan ön och gästhamnen för den här säsongen. – Vi är några som gått på de stora haven, säger Bennet Andersson som körde båten ut till fyren.

Nyan - 15 jun 16 kl. 12:43

Laget som skrivit historia

FOTBOLL. De lyckades med något som inget annat åländskt juniorfotbollslag har gjort tidigare. Killarna i IFK Mariehamn P02 får i höst spela i Finlands högsta serie i sin åldersklass.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 13:15

Höör Barockfestival fyller fem i helgen

Kultur och Nöje Med en ”greatests hits”-konsert, suggestiv nattmusik och virtuosa virvlar firar Höör Barockfestival sitt femårsjubileum i helgen den 17-19 juni. Och eldsjälarna bakom arrangemanget är glada att det slagit så väl ut.
– När vi började var det ett halvgalet experiment, en slags dröm, säger Emelie Roos, blockflöjtist och en av entusiasterna bakom festivalen.

TA - 22 mar 11 kl. 13:00

S-kongressen - en gigantisk historia

3 000 personer har anmält sig till S-kongressen i Stockholm i helgen, då 350 ombud ska välja ny partiledning, men inte fatta politiska beslut.
Medelåldern bland ombuden är 45 år. Äldst är Maj-Britt Theorin med sina 78 år och yngst Linnéa Wickman, 18 år.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jul 11 kl. 10:23

"Lugnaste helgen i rallycrossens historia"

Årets upplaga av rallycross-EM i Höljes har varit den lugnaste i tävlingens historia. Polisen berömmer arrangörerna som verkar ha hittat en form för att hantera de tidigare problemen med fylla och misshandel under tävlingen..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 7 timmar sedan

Schlager och Lill på Katrinafestival

”Livet är en schlager” är temat för den tjugonde Katrinafestivalen, som ju annars koncentreras till kammarmusik. – Årets festival vill visa på ”schlagers” genom alla tider – från tidiga ritorneller som sjöngs på gator och torg, genom operaslagdängor sjungna av takläggare i Neapel, till dagens Eurovision, sägs i ett pressmeddelande. Sångsjärnan Lill Lindfors, tillsammans med gitarristen Mats Bergström, framför egna och andras hitlåtar.

Nyan - 8 timmar sedan

Svenska konsulter ska kartera i Sund

Landskapsregeringen har beslutat att anlita svenska konsulter för att kartlägga, med hjälp av något som kallas eco-mapping, ett område i Sund. Man ska kartlägga hur landskapet används och vilka behov och vilka eventuella konflikter som finns. Det här konsultuppdraget går till Centrum för biologisk mångfald vid Sveriges lantbruksuniversitet och miljöorganisationen Snowchange.

Nyan - 9 timmar sedan

Polisen utreder inbrott i Finström

En inbrott har skett i Finström, polisen utreder och har undersökt platsen under dagen. Det sägs i ett pressmeddelande, som skickades ut klockan 18.31.

Nyan - 9 timmar sedan

Fyra kandidater i biskopsvalet

Kandidatnomineringen i biskopsvalet i Borgå stift avslutades på tisdagen. De nominerade kandidaterna är Harry S Backström, Sixten Ekstrand, Bo-Göran Åstrand och Lisa Enckell. Valets första omgång hålls 19 mars 2019.

Nyan - 11 timmar sedan

Unga ordnar klimatläger

– Alla är viktiga och alla kan påverka klimatförändringen till det bättre. Det, och hur vi kan påverka, är det viktigaste budskapet vi vill förmedla med klimatlägret. Så förklarar Elvira Lobråten, en av ungdomarna i gruppen som planerat klimatlägret som ordnas för unga i åldern 13–18 år i Kumlinge skola den 8–10 februari, bakgrunden till arrangemanget.

Nyan - 13 timmar sedan

Ålandsvägenasfalt var farligt avfall

Ett av de tre prover som Mariehamns stad tog av asfalten från bygget av Ålandsvägen visade sig ha så hög PAH-halt att det klassas som farligt avfall. .

Nyan - 15 timmar sedan

Fart och färg på stadshusscenen

På stadshusscenen pågår de sista finslipningarna inför Teaterföreningens familjeföreställning Alice i Underlandet som har premiär på lördag. .

Nyan - 16 timmar sedan

Begär granskning av Mariebad

Ålands Framtids Rolf Granlund ber att upphandlingsinspektionen ska granska stadens upphandling av konsulttjänster för renoveringen av Mariebad. – Eftersom stadsledningen och stadsstyrelsen inte utrett frågan och inte heller anser att upphandlingen bör få en extern, oberoende granskning ber jag Ålands upphandlingsinspektion att utreda om upphandlingen strider mot EU:s upphandlingsdirektiv, säger han. Granlund säger att han tagit del av tillgängliga, offentliga dokument som rör upphandlingen.

Nyan - 17 timmar sedan

Fler möten om nytt högstadium

Hammarland och Eckerö går vidare med planerna för en högstadieskola på västra Åland.
I februari kommer ett andra diskussionsmöte att hållas. Hammarlands och Eckerös styrelser och fullmäktigen möttes i torsdags för att diskutera möjligheten för en egen högstadieskola.

Nyan - 18 timmar sedan

Viltremsa hjälper eftersöksjägare

Landskapsregeringen har tagit fram en viltremsa ämnad för att markera olycksplatsen för viltolyckor, och som kan hämtas hos Fordonsmyndigheten. Detta för att underlätta för eftersöksjägare att hitta till platsen. ”Ring 112 för att anmäla en viltolycka.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.