Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 06:56

Nyan - 15 jun 18 kl. 07:30

I helgen skriver de historiaRUGBY. Det åländska damlaget Åland Hinds Rugby Club står redo att göra sin första turnering tillsammans.
– Målet är att ha så roligt som möjligt, säger Martina Gerkman.
– Vi är taggade, menar Simone Sundström. Turneringen heter Midnight Rugby och avgörs i Helsingfors.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rugby, Åland Hinds Rugby Club, Martina Gerkman, Simone Sundström, Midnight Rugby, Helsingfors, Åland Hinds, Nya Åland, Sundqvist, Nyan

Dela artikeln

85 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I helgenskriver de , historia
Kristianstadsbladet - 23 maj 12 kl. 09:34

Marcus Ahlm kan skriva historia

Dubbeln är redan i hamn. Till helgen kan Kristianstadssonen spela hem den unika trippeln för andra gången i sitt handbollsliv. ?

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 11 kl. 16:42

Historia möter planer på rättspsyk

Foto: Claes Nyberg
Från åderlåtning till ett nytt rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. I helgen är det vernissage för två nya utställningar på Trelleborgs museum.
Egentligen är det två utställningar på samma tema.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:12

"Den största helgen i Predators historia"

Foto: Tom Wall
Tungviktsmöte i amerikansk fotboll. Kristianstad mot Karlstad. Predators mot Crusaders.

Jönköpingsnytt - 08 feb 13 kl. 15:10

Helgen då Jönköping bjuder på "galenskap"!

För många är veckan bara en transportsträcka där helgen är målet och för andra innebär helgen mest bara arbete. Nu är helgen här, helgen då Jönköping skriver historia! Aldrig har så stora artister inom modern dansmusik kommit till stan för att ge Jönköpingsborna en riktig uppvisning i house och modern dansmusik, även kallat EDM..

Alliansfritt Sverige - 27 okt 11 kl. 06:00

Sanktionsmoståndare skrev om M:s historia om apartheid


HISTORIA. På 80-talet fanns bred konsesus mellan höger och vänster i svensk politik om inställningen till raspolitiken i Sydafrika. Det enda avvikande partiet var Moderaterna, som protesterade när regeringen lyfte frågan i riksdagen på 80-talet.

Magazin24 - 22 mar 12 kl. 21:14

IBK Hallstas damer blev historiska i helgen

IBK Hallstas damlag 2011-2012 skrev historia i helgen då de för första gången sedan det infördes flera serier i distriktet tog sig till division 2. Inget damlag från Hallstahammar har klarat av det tidigare. I helgen tog slutspelet slut i damernas division 3.

Barometern - 18 aug 14 kl. 07:35

Garpens fyr firades i helgen

Under lördag och söndag firades Internationella fyrhelgen på Garpens fyr. Det var sista helgen turbåtarna gick mellan ön och gästhamnen för den här säsongen. – Vi är några som gått på de stora haven, säger Bennet Andersson som körde båten ut till fyren.

Nyan - 15 jun 16 kl. 12:43

Laget som skrivit historia

FOTBOLL. De lyckades med något som inget annat åländskt juniorfotbollslag har gjort tidigare. Killarna i IFK Mariehamn P02 får i höst spela i Finlands högsta serie i sin åldersklass.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 13:15

Höör Barockfestival fyller fem i helgen

Kultur och Nöje Med en ”greatests hits”-konsert, suggestiv nattmusik och virtuosa virvlar firar Höör Barockfestival sitt femårsjubileum i helgen den 17-19 juni. Och eldsjälarna bakom arrangemanget är glada att det slagit så väl ut.
– När vi började var det ett halvgalet experiment, en slags dröm, säger Emelie Roos, blockflöjtist och en av entusiasterna bakom festivalen.

TA - 22 mar 11 kl. 13:00

S-kongressen - en gigantisk historia

3 000 personer har anmält sig till S-kongressen i Stockholm i helgen, då 350 ombud ska välja ny partiledning, men inte fatta politiska beslut.
Medelåldern bland ombuden är 45 år. Äldst är Maj-Britt Theorin med sina 78 år och yngst Linnéa Wickman, 18 år.

Nya Wermlands Tidningen - 03 jul 11 kl. 10:23

"Lugnaste helgen i rallycrossens historia"

Årets upplaga av rallycross-EM i Höljes har varit den lugnaste i tävlingens historia. Polisen berömmer arrangörerna som verkar ha hittat en form för att hantera de tidigare problemen med fylla och misshandel under tävlingen..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

”Överväg polisanmälan”

Staden bör överväga polisanmälan mot hamnens tidigare chef Leif Ahlqvist för att utreda om han begått tjänstebrott eller något annat brott när han attesterat fakturor från sonens elfirma. Det skriver Helge Vuoti på revisionssammanslutningen BDO Ab i den specialrevision som staden beställt och som nyss blev offentlig. Rapporten gäller åren 2011-2014, alltså den tid när Leif Ahlqvist var anställd av Mariehamns stad för att leda hamnverksamheten.

Nyan - 11 timmar sedan

Jens Harberg ger ut minnen om jakt och skärgård

Landskapets tidigare jaktvårdskonsulent Jens Harberg ger i höst ut en bok som sammanställer fakta och funderingar från hans aktiva år. Boken ”Fakta och funderingar om livet bland jägare och skärgårdsbor” handlar exakt om det som titeln säger. Det menar Jens Harberg som presenterade sin bok under den åländska bokmässan.

Nyan - 12 timmar sedan

Mariebad stängt i kväll

Mariebad håller stängt resten av kvällen 22.10, meddelar man från badhuset. – Öppnar igen tisdagen den 23.

Nyan - 12 timmar sedan

Terhi Metsola i centralförbund

JCI Mariehamnsmedlemmen Terhi Metsola har valts till chief executive assistant för 2019 vid JCI Finlands centralförbund. Det är andra året i följd som Metsola är medlem i centralförbundet. I år är hon national officer med ansvar för skolningar.

Nyan - 13 timmar sedan

Kronprinsessa bland prisutdelare

Vilka som får Nordiska rådets priser offentliggörs i Oslos Operahus den 30 oktober. Bland de nominerade finns de åländska författarna Karin Erlandsson och Carina Karlsson, musikern Lars Karlsson samt Ålands vatten. Erlandsson är nominerad av både Finlandoch Åland till rådets barn- och ungdomslitteraturpris för ”Pärlfiskaren” medan Carina Karlsson är nominerad till rådets litteraturpris för ”Algot”.

Nyan - 15 timmar sedan

Ord mot ord i misshandelsfall

Rättegången mot en man som åtalas för att ha misshandlat en kvinna i hennes lägenhet i Mariehamn inleddes på fredagen. Mannen nekar till åtalet.
Enligt åtalet hade mannen och kvinnan en relation då händelserna inträffade.

Nyan - 15 timmar sedan

Fredlund överklagar tingsrättsdom

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund överklagar misshandelsdomen. Hans ombud Johnny Bäck har lämnat in besvärsskrift till hovrätten.  
Tingsrätten dömde Fredrik Fredlund, mot hans nekande, till 75 dagars villkorligt fängelse för misshandel av hans före detta sambo.

Nyan - 17 timmar sedan

Björklund gör strömmingspizza

Kocken Michael Björklund har tagit fram en strömmingspizza inför Åbos årliga strömmingsmarknad. I år fyller festivalen 40 år och infaller mellan den 25 och 28 oktober. I en intervju med Yle Åboland uppmanar Michael Björklund folk att äta mer fisk, särskilt inhemsk.

Nyan - 19 timmar sedan

Nya böcker presenterades på bokmässan

Ann-Christin Wallers bok ”På en trollsländas vingar” gavs ut lagom till den åländska bokmässan i helgen.
För elva år sedan gav Ann-Christin Waller ut bilderboken ”Små sommarsagor”. Den liksom systerboken ”På en trollsländas vingar”, är illustrerad av Anni Wikberg.

Nyan - 20 timmar sedan

Ståupp med Joakim Björkvall

Joakim Björkvall ger ståuppföreställningen ”Nationalitetskris” fredagen den 23 november klockan 20.00 i Alandica. – Vilket lag hejar man på när man har dubbelt medborgarskap?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.