Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 15 August, 20:52

Liknande nyheter

Taggar: I helgenskriver de , historia
YA - 20 timmar sedan

45-årsjubileum: Nu ska företagets historia skrivas ner

Teleservice firar 45 år och nu ska företagets historia nedtecknas. .

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

REPLIK: "Forum för levande historia gör mängder av insatser"

Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia tycker att GP:s kulturchef faller i egen fälla efter att i en krönika påstått att de misslyckats med att lära en generation självklarheter om nazismens brott..

Kristianstadsbladet - 23 maj 12 kl. 09:34

Marcus Ahlm kan skriva historia

Dubbeln är redan i hamn. Till helgen kan Kristianstadssonen spela hem den unika trippeln för andra gången i sitt handbollsliv. ?

Trelleborgs Allehanda - 21 sep 11 kl. 16:42

Historia möter planer på rättspsyk

Foto: Claes Nyberg
Från åderlåtning till ett nytt rättspsykiatriskt centrum i Mellanköpinge. I helgen är det vernissage för två nya utställningar på Trelleborgs museum.
Egentligen är det två utställningar på samma tema.

Kristianstadsbladet - 29 aug 14 kl. 08:12

"Den största helgen i Predators historia"

Foto: Tom Wall
Tungviktsmöte i amerikansk fotboll. Kristianstad mot Karlstad. Predators mot Crusaders.

Jönköpingsnytt - 08 feb 13 kl. 15:10

Helgen då Jönköping bjuder på "galenskap"!

För många är veckan bara en transportsträcka där helgen är målet och för andra innebär helgen mest bara arbete. Nu är helgen här, helgen då Jönköping skriver historia! Aldrig har så stora artister inom modern dansmusik kommit till stan för att ge Jönköpingsborna en riktig uppvisning i house och modern dansmusik, även kallat EDM..

Alliansfritt Sverige - 27 okt 11 kl. 06:00

Sanktionsmoståndare skrev om M:s historia om apartheid


HISTORIA. På 80-talet fanns bred konsesus mellan höger och vänster i svensk politik om inställningen till raspolitiken i Sydafrika. Det enda avvikande partiet var Moderaterna, som protesterade när regeringen lyfte frågan i riksdagen på 80-talet.

Magazin24 - 22 mar 12 kl. 21:14

IBK Hallstas damer blev historiska i helgen

IBK Hallstas damlag 2011-2012 skrev historia i helgen då de för första gången sedan det infördes flera serier i distriktet tog sig till division 2. Inget damlag från Hallstahammar har klarat av det tidigare. I helgen tog slutspelet slut i damernas division 3.

Barometern - 18 aug 14 kl. 07:35

Garpens fyr firades i helgen

Under lördag och söndag firades Internationella fyrhelgen på Garpens fyr. Det var sista helgen turbåtarna gick mellan ön och gästhamnen för den här säsongen. – Vi är några som gått på de stora haven, säger Bennet Andersson som körde båten ut till fyren.

Nyan - 15 jun 16 kl. 12:43

Laget som skrivit historia

FOTBOLL. De lyckades med något som inget annat åländskt juniorfotbollslag har gjort tidigare. Killarna i IFK Mariehamn P02 får i höst spela i Finlands högsta serie i sin åldersklass.

Skånskan - 16 jun 16 kl. 13:15

Höör Barockfestival fyller fem i helgen

Kultur och Nöje Med en ”greatests hits”-konsert, suggestiv nattmusik och virtuosa virvlar firar Höör Barockfestival sitt femårsjubileum i helgen den 17-19 juni. Och eldsjälarna bakom arrangemanget är glada att det slagit så väl ut.
– När vi började var det ett halvgalet experiment, en slags dröm, säger Emelie Roos, blockflöjtist och en av entusiasterna bakom festivalen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

MLK redo att stiga – om chansen ges

TENNIS. Sedan nystarten 2016 har MLK:s herrar gått rakt igenom seriesystemet både utomhus och inomhus.
Nu tar klubben sikte på division 1.

Nyan - 1 timme sedan

Misshandlade partner tills polisen anlände

En man i 20-årsåldern svarade på åtal om bland annat grov misshandel i tingsrätten igår. Enligt åtalet hade mannen utsatt sin flickvän för grov misshandel i hennes bostad i juni 2017.
Paret hade varit ute på stan under kvällen och råkat i gräl.

Nyan - 3 timmar sedan

Väg i Brändö renoveras

Ett vägavsnitt i Torsholma by, Brändö ska renoveras. Sträckan är cirka 330 meter och den ska stabiliseringsfräsas och grundförstärkas. Åtgärden utförs samtidigt som kommunen stabiliseringsfräser och grundförstärker sina vägavsnitt i anslutning till landsvägen.

Nyan - 4 timmar sedan

ÅHS behöver minska kostnaderna med 1,6 miljoner

Ålands hälso och sjukvård, ÅHS, har fått en nettobudgetram av landskapsregeringen på 78 760 000 euro för år 2019. Det är 495 000 euro lägre än 2018 års nettobudget, 79 255 000 euro. Prognosen för 2018, baserat på årets första sex månader, visar dock ett budgetunderskott på 1 148 000 euro.

Nyan - 6 timmar sedan

Vattenånga orsakade larm

Ett automatalarm på daghemmet Myran på Föglö gick under onsdagsmorgonen. – Det berodde på servicearbeten. Det var vattenånga som orsakade larmet, säger brandbefäl Ted Andersson.

Nyan - 8 timmar sedan

Lagar om arvsmassa inte på Ålands bord

Lagstiftning angående människans genom och biobanklagstiftningen tillhör rikets lagstiftningsbehörighet. Det konstaterar regeringen i ett utlåtande.
Social- och hälsovårdsministeriet har i ett brev inkommet den 1 augusti lyft fram frågan om Ålands landskapsregerings uppfattning om huruvida lagstiftning som gäller människans genom ska höra till landskapets eller rikets lagstiftningsbehörighet.

Nyan - 9 timmar sedan

Polisen grep gräsklippartjuv

I Jomala Sviby uppdagades igår tisdag en pågående stöld av de boende. En person stal en robotgräsklippare och sprang, enligt uppgifter, till skogs med laddningsstationen och själva klipparen under armen. Efter att polisen samlat in information av folk i området kunde man gripa en person på väg ut ur Sviby.

Nyan - 10 timmar sedan

Anmälan till högskoleprovet öppnar i dag

I dag öppnar anmälningen till höstens högskoleprov. Anmälningstiden är i år förkortad med två veckor.
Öppna högskolan på Åland är den enda i Finland som arrangerar det svenska högskoleprovet.

Nyan - 11 timmar sedan

Löfströms Iltalehti-anmälan avslås

Riksdagsledamot Mats Löfströms anmälan till Opinionsnämnden för massmedier om Iltalehtis artikel om Åland i juni i år avslås. Det berättade Löfström på Facebook i går, där han även publicerade hela brevet från opinionsnämnden. Det var på självstyrelsedagen den 9 juni i år som Iltalehti publicerade en stor artikel där man intervjuat finskspråkiga ålänningar om deras – i första hand negativa – erfarenheter av att bo på Åland.

Nyan - 14 timmar sedan

15 arbetsplatser hotade vid Chipsters

Ab Chipsters Food Oy informerade personalen i Mariehamn om samarbetsförhandlingar på ett möte i går. 15 arbetsplatser är hotade, men vd Timo Vetriö tror inte att någon av bolagets fabriker är nedläggningshotade. Chipsters har totalt 130 anställda.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.