Dagens PS > Ekonomi

Monday, 18 June, 11:41

Dagens PS - 15 jun 18 kl. 07:15

Fortsatta prisfall på StockholmsbostäderPå ett år är prisnedgången 10 procent på landets största bostadsmarknad. Det här skriver Dina Pengar i Expressen med hänvisning till Svensk Mäklarstatistik. I maj föll bostadspriserna i Storstockholm med 1 procent jämfört med föregående månad. När priserna backar i Storstockholm påverkar det enligt Svensk Mäklarstatistik bostadspriserna i riket i stort, även om priserna visar plus i andra storstadsregioner. I Storstockholms gick alltså priserna på bostäder ned med 1 procent i maj, i centrala Stockholm var priserna oförändrade, i Stor-Göteborg gick priserna upp 1 procent medan centrala Göteborg noterade en uppgång med 2 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stockholmsbostäder, Dina Pengar, Expressen, Svensk Mäklarstatistik, Storstockholm, Storstockholms, Stockholm, Stor-Göteborg, Göteborg, Malmö, Stor-Malmö

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, prisfall, Stockholmsbostäder
Dagens PS - 14 dec 17 kl. 06:01

Fortsatta prisfall på bostadsrätter

”I Stockholmsområdet är nu samtliga tidsperioder på minus”, säger Hans Flink På Mäklarstatistik. Priserna på bostadsrätter sjönk 3 procent för riket som helhet i november, efter att ha backat 1 procent förra månaden. Villapriserna, som var oförändrade i oktober, var samtidigt ned 1 procent.

NSD - 13 nov 12 kl. 03:52

Fortsatta nattliga räder mot Gaza

Israeliskt stridsflyg gjorde natten till måndagen tre räder mot Gaza..

FriaTider - 14 jul 16 kl. 14:53

Fortsatta prisfall på bostäder i Stockholm

DN - 15 jan 18 kl. 06:00

Fortsatta prisfall på bostäder

Bostadspriserna föll i hela landet under december månad, enligt Svensk Mäklarstatistik I centrala Stockholm föll bostadsrättspriserna i snitt med åtta procent under perioden oktober-december, jämfört med tremånadersperioden innan..

DI - 31 mar 15 kl. 13:42

Akelius byter till sig Stockholmsbostäder

Akelius köper 489 lägenheter i Vaxholm, Bromma, Solna och Hägersten i Stockholmsområdet, samt på Möllevången i Malmö, av Heimstaden, medan Heimstaden köper 688 lägenheter av Akelius i Trelleborg. Det framgår av ett pressmeddelande..

VBL - 13 jan 13 kl. 13:57

Fortsatta franska lufträder i Mali

De franska lufträderna mot islamistiska rebeller i Mali fortsatte i?dag för tredje dagen i följd. Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian uppger att räderna kommer att fortsätta..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 10:26

Booli: Mäklare överdriver prisfall på bostäder

Prisraset inte ens hälften så stort som det görs gällande, enligt Booli. ”Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar. I pressmeddelandet, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, framhåller Booli att många säljare valt att avvakta med att avyttra bostaden, eftersom de inte accepterat buden som kommit in.

E24 - 14 mar 17 kl. 22:00

EU varnar Sverige för massivt prisfall på bostäder

Trots att inflationen stiger håller Riksbanken stenhårt fast vid den inslagna linjen. Och trots fortsatt stigande bostadspriser är landets politiker inte i närheten av några nya beslut gällande hushållens skulder. Nu varnar EU:s experter för ett massivt prisfall på bostäder.

Affärsvärlden - 19 dec 17 kl. 11:34

Andersson: Robust efterfrågan bör dämpa prisfall på bostäder

Det finns många faktorer som talar för att efterfrågan på bostäder förblir robust och detta bör dämpa det prisfall vi nu ser på bostadsmarknaden..

DN - 27 nov 13 kl. 09:03

Hushåll med bolån är rustade för prisfall

De flesta hushåll skulle klara ett prisfall på bostäder och höjda räntor utan att få allvarliga ekonomiska problem. ”Det försvagar Riksbankens motiv att hålla inne med räntesänkningar”, säger Håkan Frisén, prognoschef på SEB..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Ledarkoll: Heja Sverige

Varje morgon läser Dagens PS ett antal utvalda ledarsidor och sammanfattar det viktigaste. Idag handlar ledarkollen om VM i fotboll, om sanningar på nätet, om att hemlösheten ökar och om den svarta bostadsmarknaden. Heja Sverige Till och med DI låter sig ryckas med av VM-febern inför dagens svenska premiär mot Sydkorea: “När det stökiga 2010-talet är över har den nu ganska inflammerade svenska nationalismen förhoppningsvis mognat till att se fram emot Victorias kröning, hålla flaggan högt, vara noggrann med försvaret, värna en effektiv socialstat med kvalitet i utbildning och vård, en migration som gynnar ekonomin och inte pressar de sociala systemen för hårt och en stark rättsstat i hela landet.

Dagens PS - 1 timme sedan

Därför ska du skriva äktenskapsförord

Kärlek handlar om romantik och blommor, inte om avtal och juridik. Eller? Sanningen är att ett äktenskapsförord kan vara det mest omtänksamma du och din älskling kan ge varandra.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Blockkedjan: USA tror på smarta städer

USA tror på blockkedjan som förändrare av samhället. I en artikel från Techcrunch ges exempel på och diskuteras olika möjliga användningsområden. I USA undersöks nu på allvar möjligheten av att använda blockkedjetekniken inom en rad sektorer som tjänstesektorn, vård- och omsorg, telekom, energiförsörjning och internet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Viktiga affärshändelser i dag måndag 18 juni

Tre börser håller helstängt. Här är allt du behöver veta i dag. BÖRS Rapporter
Taurus Energy, Uni-light LED Stämmor
10:00 Allgon, 10:00 OmniCar, 10:00 QuiaPEG Pharmaceuticals, 11:00 Parans, 12:00 Exalt, 13:00 Papilly, 14:00 Realfiction, 14:00 Three Gates, 15:00 Three Gates (extra stämma), 15:00 Wilson Therapeutics, 17:00 Enrad, 17:00 Star Vault, 18:00 Phase Holographic Investerarmöte
Vattenfall kapitalmarknadsdag Handlas exklusive utdelning
Swedol (utd 0,90 kr) Corporate Actions
Allgon exklusive rätt N 6:5, kurs 5 kronor Börshandel
Hongkongbörsen helgstängd
Shanghaibörsen helgstängd
Shenzenbörsen helgstängd Övriga händelser
Epiroc premiärdag som noterat bolag på Stockholmsbörsen Utländska övriga händelser

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ny högerpresident vann med egen majoritet

Colombia gick under helgen till presidentval. Segrare blev högerns Iván Duque efter att han plockat hem 54 procent av rösterna. I sitt segertal satte han fokus på enande av landet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Proffsen tar hem vinsten – hur gör du?

Börsveckan rekommenderar köp av H&M, New Wave och Global Gaming i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sensys Gatso, Clas Ohlson, NCAB, Storytel och Byggmax samt lämnar säljråd för Inditex. Det är sista utgåvan innan sommaruppehållet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Volvo Cars klimatlöfte: Ska återanvända plast

Biltillverkaren Volvo Cars siktar på att använda mer återvunnen plast i sina bilar framöver. Ambitionen är att minst 25 procent av plasten i varje ny Volvomodell som lanseras skall komma från återvunnet material från och med 2025. Biltillverkaren uppmanar också underleverantörer att arbeta på samma spår och göra sina komponenter så hållbara som möjligt.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Aktieras på 60 procent: ”Kan sluta riktigt illa”

Eyetrackingbolaget Tobii är värd att plockas upp då företagets massmarknadsprodukter närmar sig en lansering. Det skriver Dagens Industri som rekommenderar bolaget som veckans aktie. Tobii har efter en stark börsdebut 2015 kommit att backa med över 60 procent under de senaste 18 månaderna.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Köpare rasar – byggbolag hotas av ny stämning

Bostadsutvecklaren SSM hotas av en ny stämning. Det rapporterar Dagens Nyheter. Orsaken är att tillträdet till bostadsrättsprojektet Metronomen vid Telefonplan söder om Stockholm har skjutits upp.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Ny trend på börsen: ”Kommer fortsätta”

Ulf Petersson på Dagens Industri tror på fler nyemissioner i höst, mot bakgrund av höga aktiekurser och ett stort intresse på marknaden. Petersson skriver att riktade nyemissioner som snabbt tillför kapital till börsbolagen har kommit i ropet igen. Hittills i år har 21 bolag på Stockholmsbörsens huvudlista gjort totalt 22 emissioner, varav cirka hälften har varit riktade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.