Dagens PS > Ekonomi

Monday, 22 October, 20:17

Dagens PS - 15 jun 18 kl. 07:15

Fortsatta prisfall på StockholmsbostäderPå ett år är prisnedgången 10 procent på landets största bostadsmarknad. Det här skriver Dina Pengar i Expressen med hänvisning till Svensk Mäklarstatistik. I maj föll bostadspriserna i Storstockholm med 1 procent jämfört med föregående månad. När priserna backar i Storstockholm påverkar det enligt Svensk Mäklarstatistik bostadspriserna i riket i stort, även om priserna visar plus i andra storstadsregioner. I Storstockholms gick alltså priserna på bostäder ned med 1 procent i maj, i centrala Stockholm var priserna oförändrade, i Stor-Göteborg gick priserna upp 1 procent medan centrala Göteborg noterade en uppgång med 2 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stockholmsbostäder, Dina Pengar, Expressen, Svensk Mäklarstatistik, Storstockholm, Storstockholms, Stockholm, Stor-Göteborg, Göteborg, Malmö, Stor-Malmö

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, prisfall, Stockholmsbostäder
Dagens PS - 14 dec 17 kl. 06:01

Fortsatta prisfall på bostadsrätter

”I Stockholmsområdet är nu samtliga tidsperioder på minus”, säger Hans Flink På Mäklarstatistik. Priserna på bostadsrätter sjönk 3 procent för riket som helhet i november, efter att ha backat 1 procent förra månaden. Villapriserna, som var oförändrade i oktober, var samtidigt ned 1 procent.

NSD - 13 nov 12 kl. 03:52

Fortsatta nattliga räder mot Gaza

Israeliskt stridsflyg gjorde natten till måndagen tre räder mot Gaza..

FriaTider - 14 jul 16 kl. 14:53

Fortsatta prisfall på bostäder i Stockholm

DN - 15 jan 18 kl. 06:00

Fortsatta prisfall på bostäder

Bostadspriserna föll i hela landet under december månad, enligt Svensk Mäklarstatistik I centrala Stockholm föll bostadsrättspriserna i snitt med åtta procent under perioden oktober-december, jämfört med tremånadersperioden innan..

DI - 31 mar 15 kl. 13:42

Akelius byter till sig Stockholmsbostäder

Akelius köper 489 lägenheter i Vaxholm, Bromma, Solna och Hägersten i Stockholmsområdet, samt på Möllevången i Malmö, av Heimstaden, medan Heimstaden köper 688 lägenheter av Akelius i Trelleborg. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens PS - 18 sep 18 kl. 10:32

Guldläge: Rea på Stockholmsbostäder

Bostadsutvecklaren Oscar Properties rear ut ett 40-tal lägenheter i fyra av sina nya bostadsrättsföreningar i Stockholm. Det gäller 79& Park på Gärdet, Nybrogatan 19, No. 4 i Nacka och Bageriet på Kvarnholmen.

VBL - 13 jan 13 kl. 13:57

Fortsatta franska lufträder i Mali

De franska lufträderna mot islamistiska rebeller i Mali fortsatte i?dag för tredje dagen i följd. Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian uppger att räderna kommer att fortsätta..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 10:26

Booli: Mäklare överdriver prisfall på bostäder

Prisraset inte ens hälften så stort som det görs gällande, enligt Booli. ”Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar. I pressmeddelandet, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, framhåller Booli att många säljare valt att avvakta med att avyttra bostaden, eftersom de inte accepterat buden som kommit in.

E24 - 14 mar 17 kl. 22:00

EU varnar Sverige för massivt prisfall på bostäder

Trots att inflationen stiger håller Riksbanken stenhårt fast vid den inslagna linjen. Och trots fortsatt stigande bostadspriser är landets politiker inte i närheten av några nya beslut gällande hushållens skulder. Nu varnar EU:s experter för ett massivt prisfall på bostäder.

Affärsvärlden - 19 dec 17 kl. 11:34

Andersson: Robust efterfrågan bör dämpa prisfall på bostäder

Det finns många faktorer som talar för att efterfrågan på bostäder förblir robust och detta bör dämpa det prisfall vi nu ser på bostadsmarknaden..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 8 timmar sedan

Biltema siktar på att dubbla varuhusen

Biltema har planer på att fördubbla antalet varuhus till 2028, en satsning som kräver att företaget ökar den årliga expansionen av varuhus. I december öppnar företaget sin 50:e butik i Sverige. Totalt har man 140 stycken i Norden och nästa år växer man med ytterligare sex nya varuhus i Sverige.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Analys: Bolaget är nog dopat

Kylgrossisten Beijer Refs lönsamhet är förmodligen dopad av prisrusning på gamla köldmedia. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen landar i neutral. "Är de fina tillväxtmöjligheterna värda att betala extra för?

Dagens PS - 7 timmar sedan

Kanontips: Fyndläge på nedtryckt aktie

Det skriver Di i en analys och utlovar ”mycket hög utdelning” för aktieplacerare. Det handlar om prylkedjan Clas Ohlson, som tidningen utsett till veckans aktie. Enligt artikeln kommer detaljhandelsbolaget ha en fortsatt viktig roll även i framtiden.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ryanairs vd: Konkurs hotar flera flygbolag

Dagens PS - 8 timmar sedan

PS-podden: Stjärnmäklarens sanning

Väldigt många människor har erfarenheter av olika slags mäklare.  I PS-podden ger Sveriges mest framgångsrika och uppmärksammade mäklare Niklas Berntzon sin version av yrket, kändisskapet och historien bakom några av de stora affärer han varit med om. Efter ett år med nedgångar på bostadsmarknaden verkar läget nu ha stabiliserats sig.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Mitsubishi stäms för affärsstöld

Kanadensiska Bombardier stämmer Mitsubishi Aircraft i USA och anklagar bolaget för att ha stulit affärshemligheter. Bombardier anklagar också några av sina tidigare anställda för att ha lämnat ut dokument till Mitsubishi innan de senare gick över till att arbeta för bolaget. Det rapporterar Globalnews.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Trump och Putin kan mötas i Paris

USA:s president Donald Trump och hans ryska motsvarighet Vladimir Putin kan komma att mötas antingen i Paris den 11 november eller vid G-20 mötet i Buenos Aires i slutet av november. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. USA meddelade i helgen att man drar sig ur sitt nedrustningsavtal med Ryssland..

Dagens PS - 11 timmar sedan

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.