Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 August, 15:08

Dagens PS - 15 jun 18 kl. 07:15

Fortsatta prisfall på StockholmsbostäderPå ett år är prisnedgången 10 procent på landets största bostadsmarknad. Det här skriver Dina Pengar i Expressen med hänvisning till Svensk Mäklarstatistik. I maj föll bostadspriserna i Storstockholm med 1 procent jämfört med föregående månad. När priserna backar i Storstockholm påverkar det enligt Svensk Mäklarstatistik bostadspriserna i riket i stort, även om priserna visar plus i andra storstadsregioner. I Storstockholms gick alltså priserna på bostäder ned med 1 procent i maj, i centrala Stockholm var priserna oförändrade, i Stor-Göteborg gick priserna upp 1 procent medan centrala Göteborg noterade en uppgång med 2 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stockholmsbostäder, Dina Pengar, Expressen, Svensk Mäklarstatistik, Storstockholm, Storstockholms, Stockholm, Stor-Göteborg, Göteborg, Malmö, Stor-Malmö

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, prisfall, Stockholmsbostäder
Dagens PS - 14 dec 17 kl. 06:01

Fortsatta prisfall på bostadsrätter

”I Stockholmsområdet är nu samtliga tidsperioder på minus”, säger Hans Flink På Mäklarstatistik. Priserna på bostadsrätter sjönk 3 procent för riket som helhet i november, efter att ha backat 1 procent förra månaden. Villapriserna, som var oförändrade i oktober, var samtidigt ned 1 procent.

NSD - 13 nov 12 kl. 03:52

Fortsatta nattliga räder mot Gaza

Israeliskt stridsflyg gjorde natten till måndagen tre räder mot Gaza..

FriaTider - 14 jul 16 kl. 14:53

Fortsatta prisfall på bostäder i Stockholm

DN - 15 jan 18 kl. 06:00

Fortsatta prisfall på bostäder

Bostadspriserna föll i hela landet under december månad, enligt Svensk Mäklarstatistik I centrala Stockholm föll bostadsrättspriserna i snitt med åtta procent under perioden oktober-december, jämfört med tremånadersperioden innan..

DI - 31 mar 15 kl. 13:42

Akelius byter till sig Stockholmsbostäder

Akelius köper 489 lägenheter i Vaxholm, Bromma, Solna och Hägersten i Stockholmsområdet, samt på Möllevången i Malmö, av Heimstaden, medan Heimstaden köper 688 lägenheter av Akelius i Trelleborg. Det framgår av ett pressmeddelande..

VBL - 13 jan 13 kl. 13:57

Fortsatta franska lufträder i Mali

De franska lufträderna mot islamistiska rebeller i Mali fortsatte i?dag för tredje dagen i följd. Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian uppger att räderna kommer att fortsätta..

Dagens PS - 07 dec 17 kl. 10:26

Booli: Mäklare överdriver prisfall på bostäder

Prisraset inte ens hälften så stort som det görs gällande, enligt Booli. ”Marknaden har inte gått ner 15 procent som flera mäklarbyråer sagt, däremot ser vi att priserna är 7 procent lägre i Stockholms kommun i år jämfört med november 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli, i en kommentar. I pressmeddelandet, som refereras av Nyhetsbyrån Direkt, framhåller Booli att många säljare valt att avvakta med att avyttra bostaden, eftersom de inte accepterat buden som kommit in.

E24 - 14 mar 17 kl. 22:00

EU varnar Sverige för massivt prisfall på bostäder

Trots att inflationen stiger håller Riksbanken stenhårt fast vid den inslagna linjen. Och trots fortsatt stigande bostadspriser är landets politiker inte i närheten av några nya beslut gällande hushållens skulder. Nu varnar EU:s experter för ett massivt prisfall på bostäder.

Affärsvärlden - 19 dec 17 kl. 11:34

Andersson: Robust efterfrågan bör dämpa prisfall på bostäder

Det finns många faktorer som talar för att efterfrågan på bostäder förblir robust och detta bör dämpa det prisfall vi nu ser på bostadsmarknaden..

DN - 27 nov 13 kl. 09:03

Hushåll med bolån är rustade för prisfall

De flesta hushåll skulle klara ett prisfall på bostäder och höjda räntor utan att få allvarliga ekonomiska problem. ”Det försvagar Riksbankens motiv att hålla inne med räntesänkningar”, säger Håkan Frisén, prognoschef på SEB..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - 5 timmar sedan

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Robust uppgång på Wall Street

Wall Street stängde högre på torsdagen med stöd från uppgifterna om att Kina är redo att återuppta handelssamtalen med USA. Indexet DJIA:s uppgång var den högsta sedan april. Indexet fick även stöd av Walmart, som steg 9,3 procent efter att bolaget rapporterat den starkaste intäktsökningen för USA på ett decennium.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.