Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 20 June, 13:13

Liknande nyheter

Taggar: Trängseln, längs, spåren, göratt , tågen, körallt , långsammare
Helsingborgs Dagblad - 15 jun 18 kl. 07:00

Trängseln längs spåren gör att tågen kör allt långsammare

Både snabbtågen och regionaltågen har sänkt sin genomsnittshastighet..

YLE - 24 dec 15 kl. 04:00

”Jag är stolt över att julfreden sker i Åbo”

Finländarna är ett traditionsfast folk, speciellt vad gäller julen. Ännu idag är det många av oss som av olika orsaker väljer att inleda julfirandet genom att följa med en av Finlands äldsta traditioner. I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden … För de flesta finländare är de här orden bekanta, och för många betyder de att julen officiellt är här.

YLE - 19 aug 16 kl. 15:36

Rockpoliserna: Flows ballong en dödsfälla?

“Rockpolis” brukar man kalla de förståsigpåare som med rynkad panna står med armarna i kors med ett stop i handen bredvid mixerbordet. Rockpoliserna vet allt om banden på scen och det finns inte en så obskyr artist att inte rockpolisen har sett dem otaliga gånger förut. “Första demon var bäst”, ni vet....

YLE - 30 apr 14 kl. 04:18

"Drömmen är ett nybygge"

Det är trångt i Korsholms högstadium, riktigt trångt. Inom fem år når antalet elever upp till över sexhundra och senast då blir situationen ohållbar. Rektor Annika Snickars skulle helst se ett nybygge.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:23

Ny utredning visar: Centrumslingan gynnar hela landet

En ny utredning visar att Centrumslingan i Helsingfors skapar omkring 60 000 årsverken, en stor del av dem utanför huvudstadsregionen. Helsingforsregionens trafik hoppas nu att den nya regeringen förstår att projektet gynnar hela landet. Samma dag som regeringsförhandlingarna mellan Centern, Sannfinnländarna och Samlingspartiet inleds offentliggör Helsingforsregionens trafik (HRT) en ny utredning om Centrumslingan.

Sydsvenskan - 13 jun 15 kl. 04:00

Med blicken bakåt

Jag trängs för att ta en bild på ett rekonstruerat skithus. En toalett känd från tv.På insidan av dess lock finns en bild av Hitler.

YLE - 01 jan 14 kl. 09:07

Två dog i eldsvåda, bråd natt för polisen

Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors. Polisen var tvungen att begränsa tillströmningen till torget från Alexandersgatans sida. Det hela gick ändå lugnt till, uppger polisen.

YLE - 01 jan 14 kl. 10:37

Tre döda i eldsvådor, bråd natt för polisen

Polisen har haft en bråd nyårsnatt med hundratals utryckningar. Tre personer har omkommit i bränder i natt. Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors.

DN - 16 jan 14 kl. 01:00

Trångt på spåret – då går tågen långsammare

Trängseln på järnvägsspåren blir allt större. När nya aktörer ska börja konkurrera med SJ trängs både pendlare och godstrafik undan. I dag, torsdag, presenterar SJ en miljardinvestering för att behålla attraktionskraften hos resenärerna..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ja till förslag på kritiserad upphovsrättslag

EU-parlamentets rättsliga utskott har röstat ja till ett förslag om ny upphovsrättslagstiftning. Kritikerna menar att den kan vara slutet för dagens öppna internet. Upphovsrättsorganisationerna välkomnar beskedet.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

S vill stoppa nya vinstdrivna friskolor

Socialdemokraterna sätter som vallöfte att stoppa etableringen av nya vinstdrivna skolor. Partiet vill också stoppa skolors reklam och marknadsföring och införa en gemensam antagning till alla skolor. Oppositionen gör tummen ner.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

FN: Nordkoreas barn mår lite bättre

Stora utmaningar kvarstår. Men nya uppgifter inifrån det isolerade Nordkorea tyder på att barns hälsa förbättrats "litegrann" i diktaturen, enligt FN:s barnfond Unicef. När 18 månader gamla Kim Hyang Jong kom in till sjukhuset i den nordkoreanska staden.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ikea skickar sista hälsning från Kamprad

Skrev ett personligt brev innan han dog..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Östgötarna som får filmduken att explodera

De började som hyllade humorister på Youtube. Nu långfilmsdebuterar Crazy Pictures med en actionthriller om ett Sverige under attack. Steget är inte så långt för filmkollektivet, som har förberett sig de senaste tolv åren.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Klimatsorg till klimatvrede till klimatförtvivlan

Ann Lingebrandt läser det senaste numret av 10-tal..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

S vill stoppa ytterligare vinstdrivna skolor

Socialdemokraterna vill, i väntan på att det finns en överenskommelse om att kraftigt begränsa vinsterna i skolan, stoppa etableringen av nya vinstdrivna skolor. Förslaget, ett vallöfte, presenteras på en pressträff av civilminister Ardalan Shekarabi oc.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Det ska bli en slant över till pensionen också

Anders Malmros: F-skattesedeln ska inte användas för att pressa ner löner och villkor..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Den blomstertid nu kommer: Sverige under attack i katastrofkalkon

Mattias Oscarsson ser den hajpade actionfilmen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Minskad vinst för Skistar

Skidanläggningsoperatören Skistar, som drar in merparten av intäkterna under vinter- och vårsäsongerna, redovisar en vinst före skatt på 303 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Det kan jämföras med ett resultat på 313 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.