Sydsvenskan > Utrikes

Tuesday, 23 October, 11:25

Liknande nyheter

Taggar: Trängseln, längs, spåren, göratt , tågen, körallt , långsammare
Helsingborgs Dagblad - 15 jun 18 kl. 07:00

Trängseln längs spåren gör att tågen kör allt långsammare

Både snabbtågen och regionaltågen har sänkt sin genomsnittshastighet..

YLE - 24 dec 15 kl. 04:00

”Jag är stolt över att julfreden sker i Åbo”

Finländarna är ett traditionsfast folk, speciellt vad gäller julen. Ännu idag är det många av oss som av olika orsaker väljer att inleda julfirandet genom att följa med en av Finlands äldsta traditioner. I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden … För de flesta finländare är de här orden bekanta, och för många betyder de att julen officiellt är här.

YLE - 19 aug 16 kl. 15:36

Rockpoliserna: Flows ballong en dödsfälla?

“Rockpolis” brukar man kalla de förståsigpåare som med rynkad panna står med armarna i kors med ett stop i handen bredvid mixerbordet. Rockpoliserna vet allt om banden på scen och det finns inte en så obskyr artist att inte rockpolisen har sett dem otaliga gånger förut. “Första demon var bäst”, ni vet....

YLE - 30 apr 14 kl. 04:18

"Drömmen är ett nybygge"

Det är trångt i Korsholms högstadium, riktigt trångt. Inom fem år når antalet elever upp till över sexhundra och senast då blir situationen ohållbar. Rektor Annika Snickars skulle helst se ett nybygge.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:23

Ny utredning visar: Centrumslingan gynnar hela landet

En ny utredning visar att Centrumslingan i Helsingfors skapar omkring 60 000 årsverken, en stor del av dem utanför huvudstadsregionen. Helsingforsregionens trafik hoppas nu att den nya regeringen förstår att projektet gynnar hela landet. Samma dag som regeringsförhandlingarna mellan Centern, Sannfinnländarna och Samlingspartiet inleds offentliggör Helsingforsregionens trafik (HRT) en ny utredning om Centrumslingan.

Sydsvenskan - 13 jun 15 kl. 04:00

Med blicken bakåt

Jag trängs för att ta en bild på ett rekonstruerat skithus. En toalett känd från tv.På insidan av dess lock finns en bild av Hitler.

YLE - 01 jan 14 kl. 09:07

Två dog i eldsvåda, bråd natt för polisen

Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors. Polisen var tvungen att begränsa tillströmningen till torget från Alexandersgatans sida. Det hela gick ändå lugnt till, uppger polisen.

YLE - 01 jan 14 kl. 10:37

Tre döda i eldsvådor, bråd natt för polisen

Polisen har haft en bråd nyårsnatt med hundratals utryckningar. Tre personer har omkommit i bränder i natt. Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors.

DN - 16 jan 14 kl. 01:00

Trångt på spåret – då går tågen långsammare

Trängseln på järnvägsspåren blir allt större. När nya aktörer ska börja konkurrera med SJ trängs både pendlare och godstrafik undan. I dag, torsdag, presenterar SJ en miljardinvestering för att behålla attraktionskraften hos resenärerna..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Postnumret styr chans till bra skolgång

Sverige har genom åren fått mycket kritik för att elever i olika skolor och med olika bakgrund inte får en likvärdig utbildning. Men inte ett enda land har lyckats skapa ett skolsystem som ger alla elever samma chans att lyckas, skriver samarbetsorganis.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Nu byggs den nya lekplatsen i Sockerstan

Sockerbetsmönster och klätterställning som ser ut som en silo..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Stöd till billigare resor för äldre skulle uppskattas

Gunvor Steneram pekar på hur det fungerar i Stockholm..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Samuelsson blir sportchef i Sef

Den förre elitspelaren Svante Samuelsson blir ny sportchef i Svensk elitfotboll (Sef) och efterträder Stefan Lundin som går i pension. "Jag har haft en period nu där jag haft lite lugnare med fotboll och känner mig sugen på att börja jobba med svensk el.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Amanda Maiers pianotrio är ett mästerverk

Tobias Lund hör Cecilia Zilliacus tillsammans med Kati Raitinen och Bengt Forsberg..

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Flera döda i bombattentat i Irak

Minst fyra människor har dödats och ett 15-tal har skadats i ett bombdåd i närheten av staden Mosul i norra Irak, enligt källor inom de irakiska myndigheterna. Attentatet genomfördes med hjälp av ett fordon lastat med sprängmedel som parkerats i anslutn.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

"Systematisk tortyr" i palestinska fängelser

De palestinska säkerhetsstyrkorna utsätter fångar för systematiska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW). Både det palestinska styret på Västbanken och Hamas i Gaza använ.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Virkespriser fortsätter stiga

Priserna på sågtimmer och massaved steg med 5,5 procent respektive 4,3 procent under årets tredje kvartal jämfört med kvartalet före, enligt Skogsstyrelsen. "Priserna ökar i hela landet", skriver myndigheten. För sågtimmer är prisökningen störst i regio.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Jason Diakité tackar djärva släktingar

Jason "Timbuktu" Diakité, rapparen från Lund som blivit folkkär och fått pris av Sveriges riksdag, tar nu sin föreställning "En droppe midnatt" till Harlem, New York. Men först väntar en miniturné i Sverige. Efter Cirkus i Stockholm, och spelningar i Ma.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Malmöregissör ska göra Halvdan Viking till en ny sorts vikingafilm

”Det gick ju inte att tacka nej till”, säger Gustaf Åkerblom om filmen som får biopremiär på fredag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.