Sydsvenskan > Utrikes

Wednesday, 16 January, 17:09

Liknande nyheter

Taggar: Trängseln, längs, spåren, göratt , tågen, körallt , långsammare
Helsingborgs Dagblad - 15 jun 18 kl. 07:00

Trängseln längs spåren gör att tågen kör allt långsammare

Både snabbtågen och regionaltågen har sänkt sin genomsnittshastighet..

YLE - 24 dec 15 kl. 04:00

”Jag är stolt över att julfreden sker i Åbo”

Finländarna är ett traditionsfast folk, speciellt vad gäller julen. Ännu idag är det många av oss som av olika orsaker väljer att inleda julfirandet genom att följa med en av Finlands äldsta traditioner. I morgon, vill Gud, infaller vår Herres och Frälsares nåderika födelsefest; och varder förty härigenom en allmän julfred kungjord och påbjuden … För de flesta finländare är de här orden bekanta, och för många betyder de att julen officiellt är här.

YLE - 19 aug 16 kl. 15:36

Rockpoliserna: Flows ballong en dödsfälla?

“Rockpolis” brukar man kalla de förståsigpåare som med rynkad panna står med armarna i kors med ett stop i handen bredvid mixerbordet. Rockpoliserna vet allt om banden på scen och det finns inte en så obskyr artist att inte rockpolisen har sett dem otaliga gånger förut. “Första demon var bäst”, ni vet....

YLE - 30 apr 14 kl. 04:18

"Drömmen är ett nybygge"

Det är trångt i Korsholms högstadium, riktigt trångt. Inom fem år når antalet elever upp till över sexhundra och senast då blir situationen ohållbar. Rektor Annika Snickars skulle helst se ett nybygge.

YLE - 08 maj 15 kl. 07:23

Ny utredning visar: Centrumslingan gynnar hela landet

En ny utredning visar att Centrumslingan i Helsingfors skapar omkring 60 000 årsverken, en stor del av dem utanför huvudstadsregionen. Helsingforsregionens trafik hoppas nu att den nya regeringen förstår att projektet gynnar hela landet. Samma dag som regeringsförhandlingarna mellan Centern, Sannfinnländarna och Samlingspartiet inleds offentliggör Helsingforsregionens trafik (HRT) en ny utredning om Centrumslingan.

Sydsvenskan - 13 jun 15 kl. 04:00

Med blicken bakåt

Jag trängs för att ta en bild på ett rekonstruerat skithus. En toalett känd från tv.På insidan av dess lock finns en bild av Hitler.

YLE - 01 jan 14 kl. 09:07

Två dog i eldsvåda, bråd natt för polisen

Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors. Polisen var tvungen att begränsa tillströmningen till torget från Alexandersgatans sida. Det hela gick ändå lugnt till, uppger polisen.

YLE - 01 jan 14 kl. 10:37

Tre döda i eldsvådor, bråd natt för polisen

Polisen har haft en bråd nyårsnatt med hundratals utryckningar. Tre personer har omkommit i bränder i natt. Omkring 25 000 människor tog emot det nya året på Senatstorget i hjärtat av Helsingfors.

DN - 16 jan 14 kl. 01:00

Trångt på spåret – då går tågen långsammare

Trängseln på järnvägsspåren blir allt större. När nya aktörer ska börja konkurrera med SJ trängs både pendlare och godstrafik undan. I dag, torsdag, presenterar SJ en miljardinvestering för att behålla attraktionskraften hos resenärerna..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Högstadieelever tolkar Mozarts "Requiem"

Mozarts kända "Requiem" är tillbaka på Konserthuset i Stockholm och den här gången har det klassiska verket tolkats av åttondeklassare. Den nya konserten "Mozart rekviem speak" kombinerar Mozarts känslosamma dödsmässa från 1700-talet med raptexter om li.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Fem anhållna efter bråk – två för mordförsök

Fem män sitter anhållna efter ett bråk mellan två gäng i centrala Östersund i tisdags kväll, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Två av dem misstänks för försök till mord. En man är misstänkt för grov misshandel och två för misshandel.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hanna Järver kan vinna pris på Manifestgalan

När den bästa oberoende musiken ska prisas på årets Manifestgala kan Hanna Järver vinna i kategorierna årets pop och årets live. 25-åriga Järver släppte sitt debutalbum "So long" i april 2018 och har kallats "Sveriges nästa popsensation". De som nu har.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Klimatförändringar oroar Davoshöjdare

Orkanvindar, förödande skogsbränder och kraftiga översvämningar – extremväder och att globala insatser för att bromsa klimatförändringar ska misslyckas är det som mest bekymrar näringslivshöjdare och toppolitiker världen över just nu, enligt organisatio.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Framför Löfven ligger ett politiskt minfält

Statsministern kommer att hotas från två håll hela vägen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Systemet vill stoppa vinhandel på nätet – tar konkurrent till domstol

Winefinders verksamhet är olaglig och måste stoppas, hävdar den statliga monopolisten..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tidslinje: Turerna i regeringskaoset

Har du hängt med i alla turerna kring regeringsbildningen?.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Drottning Kristina tar plats i "Civilization"

Drottning Kristina blir en av frontfigurerna när strategispelet "Civilization VI" släpper sin nya expansion "Gathering storm" nästa månad. Sverige ansluter som ny civilisation och svenska spelare har stor chans att segra med diplomati eller kultur under.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Agota Kristof – världsförfattare och analfabet

Kanske har Agota Kristof skrivit den bästa romantrilogin om hur krig präglar människor för livet. Ändå föll hennes böcker snart i glömska i Sverige. Nu får läsarna en ny chans när de ges ut i nyöversättning.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Kroppsmålning håller bitande insekter på avstånd

Urbefolknings ränder har positiv effekt, visar Lundaforskning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.