SVT > Inrikes

Tuesday, 22 January, 02:50

SVT - 15 jun 18 kl. 06:44

Kan bli fler tomma stolar för Sverigedemokraterna efter valetI opinionsmätningarna inför höstens val ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få fler mandat än i dag. Men frågan är om man i så fall kommer att kunna fylla alla platser i kommunerna. Redan i dag finns tomma stolar där det saknas SD-politiker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, SD

Dela artikeln

1462 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan bli fler, tomma, stolarför , Sverigedemokraternaefter , valet
UT - 02 sep 14 kl. 06:24

Inget stöd för tomma stolar efter valet

De tre senaste åren har Sverigedemokraterna i Ulricehamn fått en kvarts miljon kronor i partistöd trots att deras stolar stått tomma en stor del av den tiden. Men efter valet träder nya regler i kraft som gör att sådant stöd kan stoppas. De nya reglerna börjar gälla från och med mandatperioden som börjar 2014.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 11:02

Fler tomma SD-stolar


Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheterna 24.Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning Nyheter 24 gjorde i september.

BT - 07 feb 13 kl. 18:07

Fler tomma SD-stolar i landet

Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheter 24. Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning som Nyheter 24 gjorde i september.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistödför tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistöd för tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 15:00

Många tomma stolar i kommunfullmäktige

Som förväntat kommer många stolar att stå tomma i kommunfullmäktige runt om i landet. Värst drabbade är Sverigedemokraterna. SD börjar mandatperioden med minst 22 tomma stolar i 17 kommuner.

Nyheter 24 - 28 mar 12 kl. 17:43

SD fortsätter mjölka partistödet - trots tomma stolar


Sverigedemokraterna vann kampen mot Södertälje kommun men SD-riks kan tänka sig ett förändrat regelverk. SÖDERTÄLJE. Trots tomma stolar får Sverigedemokraterna rätt i den segdragna tvisten om det skattefinansierade partistödet.

BT - 16 sep 14 kl. 17:21

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater.Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

BT - 16 sep 14 kl. 19:35

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater. Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 14 kl. 06:00

Filper befarar inte nya tomma stolar

Inför höstens val har Sverigedemokraterna just nu två namn på Filipstads kommunlista. Men partiet kan mycket väl få fler än två mandat till fullmäktige. Runar Filper, partiets distriktsordförande, är dock inte orolig att partiet kommer ha tomma stolar..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Åkessons känga till nya regeringen: ”Löfven lovar allt till alla”

Isabella Lövin (MP) och SD-ledaren Jimmie Åkesson debatterade under måndagen i SVT:s program Aktuellt. Då passade Åkesson på att ge Stefan Löfven (S) en gliring..

SVT - 7 timmar sedan

Migrationsverket gav felaktiga uppgifter om olämpliga biträden

Migrationsverket har åter svartlistat en jurist som bedömts olämplig som offentligt biträde åt asylsökande. Myndigheten uppger också för SVT att man numera skickar besluten till Domstolsverket, så informationen kan nå Sveriges domstolar. Men vår granskning visar att det inte stämmer..

SVT - 8 timmar sedan

Åklagaren: ”De har planerat att utföra ett terrordåd i IS namn”

Kontakter med IS-anslutna personer visar att de misstänkta männen planerade ett attentat i Sverige, enligt åklagaren. Men försvaret är kritiska till bevisningen. – Den bevisningen på sina egna ben visar ingenting i målet, alltså att det förberetts en terroristaktion, säger advokat Robin Söder som företräder en av de misstänkta..

SVT - 9 timmar sedan

SVT:s meteorolog: Då slår halkan till – igen

Efter förra veckans blandning med kraftigt snöfall, försenade flyg och blixthalka på vägar kan vi vänta oss lugnare väder framöver – åtminstone fram till helgen. – Till helgen kan vi vänta oss mer omfattande halka, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg..

SVT - 10 timmar sedan

SVT-profilen utsatt för annonsbluff: Otroligt obehagligt

Sponsrade artiklar i sociala medier berättar att Rapport-ankaret Lisbeth Åkerman överger nyhetsprogrammet för att satsa på ett nytt jobb. Men artikeln stämmer inte överhuvudtaget och länken innehåller en fälla som riskerar att lura in dig i ett långt och dyrt abonnemang..

SVT - 10 timmar sedan

Ygeman: Hoppas att även oppositionen blickar framåt

– Jag tvivlar på att det är ett pluspoäng i alla fall, säger Anders Ygman (S) om sin comeback som minister efter Transportstyrelseskandalen..

SVT - 12 timmar sedan

Ygeman tillbaka som minister – valet får kritik av oppositionen

”Anmärkningsvärt och olämpligt”. Så kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson beslutet att låta Anders Ygeman (S) göra comeback som minister. Även KD-ledaren Ebba Busch Thor är kritisk till Löfvens val..

SVT - 12 timmar sedan

Här är Löfvens (S) nya ministrar

Statsminister Stefan Löfven (S) har nu presenterat sin nya regering och vem som ska göra vad i den. Anders Ygeman (S) återvänder som minister. Här kan du lära känna de nya ministrarna:.

SVT - 14 timmar sedan

Alla Löfven-regeringens ministrar – hela listan

Sex nya ministrar, sex ministrar som slutar och fyra som får byta plats. Här är hela listan på Löfven-regeringens ministrar..

SVT - 15 timmar sedan

Löfven slår fast: Fri hyressättning vid nybyggnation

Hyresmarknaden ska reformeras genom fri hyressättning vid nybyggnation och lägenheternas kvalitet och läge ska få betyda mer när hyran ska sättas. Det slog statsminister Stefan Löfven (S) fast vid regeringsförklaringen. Därmed hotar konfrontation med Vänsterpartiet som har lovat att väcka en misstroendeförklaring om regeringen inför marknadshyror..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.