SVT > Inrikes

Tuesday, 23 October, 11:13

SVT - 15 jun 18 kl. 06:44

Kan bli fler tomma stolar för Sverigedemokraterna efter valetI opinionsmätningarna inför höstens val ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få fler mandat än i dag. Men frågan är om man i så fall kommer att kunna fylla alla platser i kommunerna. Redan i dag finns tomma stolar där det saknas SD-politiker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, SD

Dela artikeln

1462 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan bli fler, tomma, stolarför , Sverigedemokraternaefter , valet
UT - 02 sep 14 kl. 06:24

Inget stöd för tomma stolar efter valet

De tre senaste åren har Sverigedemokraterna i Ulricehamn fått en kvarts miljon kronor i partistöd trots att deras stolar stått tomma en stor del av den tiden. Men efter valet träder nya regler i kraft som gör att sådant stöd kan stoppas. De nya reglerna börjar gälla från och med mandatperioden som börjar 2014.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 11:02

Fler tomma SD-stolar


Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheterna 24.Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning Nyheter 24 gjorde i september.

BT - 07 feb 13 kl. 18:07

Fler tomma SD-stolar i landet

Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheter 24. Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning som Nyheter 24 gjorde i september.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistödför tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistöd för tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 15:00

Många tomma stolar i kommunfullmäktige

Som förväntat kommer många stolar att stå tomma i kommunfullmäktige runt om i landet. Värst drabbade är Sverigedemokraterna. SD börjar mandatperioden med minst 22 tomma stolar i 17 kommuner.

Nyheter 24 - 28 mar 12 kl. 17:43

SD fortsätter mjölka partistödet - trots tomma stolar


Sverigedemokraterna vann kampen mot Södertälje kommun men SD-riks kan tänka sig ett förändrat regelverk. SÖDERTÄLJE. Trots tomma stolar får Sverigedemokraterna rätt i den segdragna tvisten om det skattefinansierade partistödet.

BT - 16 sep 14 kl. 17:21

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater.Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

BT - 16 sep 14 kl. 19:35

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater. Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 14 kl. 06:00

Filper befarar inte nya tomma stolar

Inför höstens val har Sverigedemokraterna just nu två namn på Filipstads kommunlista. Men partiet kan mycket väl få fler än två mandat till fullmäktige. Runar Filper, partiets distriktsordförande, är dock inte orolig att partiet kommer ha tomma stolar..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Fler för stöd för att vårda en anhörig

Allt fler personer får bidrag för att vårda en svårt sjuk närstående i hemmet. Det visar nya siffror från Försäkringskassan. Majoriteten av dem är kvinnor..

SVT - 2 timmar sedan

Efter hackningen: Facebook på jakt efter nytt cybersäkerhetsbolag

I efterdyningarna av den stora Facebook-hackningen vill sociala medier-jätten nu köpa upp ett större cybersäkerhetsbolag, det uppger källor till nättidningen The Information..

SVT - 2 timmar sedan

Vad får hackarna ut för information om oss?

Senaste tiden har allt fler uppgifter kring hackade konton dykt upp. SVT:s reporter Esmeralda Johansson har träffat säkerhetsexperten Anders Aro för att ta reda på vad hackarna kan få ut för uppgifter från våra konton på sociala medier..

SVT - 13 timmar sedan

Första snön i södra Sverige kan komma i helgen

Veckan blir mycket blåsig i södra Sverige med risk för stormbyar – och till helgen kan det bli snöfall på flera håll. – I norra Götaland och södra Svealand blir det i sådana fall säsongens första, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist..

SVT - 15 timmar sedan

Nato om satellitbilderna: ”Ett beteendemönster hos ett mer självsäkert Ryssland”

Natos talesperson Oana Lungescu avböjer att kommentera detaljerna i de nya satellitbilderna som tyder på att Ryssland uppgraderar fyra militära baser i Kaliningrad. ”Allt det här ingår i ett beteendemönster hos ett mer självsäkert Ryssland som har uppvisat en vilja att ta till våld mot sina grannländer”, skriver Nato..

SVT - 15 timmar sedan

Nya satellitbilder av rysk militär uppbyggnad i Kaliningrad

Nya satellitbilder från Israel tyder på att Ryssland uppgraderar fyra militära baser i Kaliningrad vid Östersjön. Enligt Fredrik Westerlund på Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) är det sannolikt att Ryssland behöver nya och säkrare förråd, då tillförseln av nya vapensystem möjligen innebär en fördubbling av antalet robotar och stridsspetsar till vissa vapensystem..

SVT - 17 timmar sedan

Vad gör din stad vackrare – eller fulare?

Vilket föremål, byggnad eller inslag i offentliga miljöer sticker ut på orten där du bor? SVT Nyheter vill veta vad som gör din hemstad vackrare eller möjligtvis fulare. Gå in och berätta här – och skicka in bilder..

SVT - 22 timmar sedan

Tv-tips om tonårshäxa och terror-thriller

Stor dramatik i London när Game of Thrones-stjärnan Richard Madden nu ska bekämpa bland annat terror i nya serien ”Bodyguard. Och så har tonårshäxan Sabrina fått en omgörning och lanseras i lite mörkare format igen. Det tipsar tv-recensenten Linus Fremin om i klippet ovan, där ni också kan se snuttar ur serierna..

SVT - 23 timmar sedan

Marmorstein svarar: Tio frågor och svar om det politiska läget just nu

När ger talmannen upp? Och kommer det att bli extra val? SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein svarade på frågor om det politiska läget – här kan du läsa några av svaren!.

SVT - Igår: 10:41

Så reser du miljövänligt utomlands

Det är inte miljövänligt att flyga men som resenär kan du tänka på flera saker för att vara så miljövänlig som möjligt. Om flygbolaget flyger grönt är en av de saker du kan kolla upp..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.