SVT > Inrikes

Thursday, 16 August, 13:51

SVT - 15 jun 18 kl. 06:44

Kan bli fler tomma stolar för Sverigedemokraterna efter valetI opinionsmätningarna inför höstens val ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få fler mandat än i dag. Men frågan är om man i så fall kommer att kunna fylla alla platser i kommunerna. Redan i dag finns tomma stolar där det saknas SD-politiker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, SD

Dela artikeln

1361 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan bli fler, tomma, stolarför , Sverigedemokraternaefter , valet
UT - 02 sep 14 kl. 06:24

Inget stöd för tomma stolar efter valet

De tre senaste åren har Sverigedemokraterna i Ulricehamn fått en kvarts miljon kronor i partistöd trots att deras stolar stått tomma en stor del av den tiden. Men efter valet träder nya regler i kraft som gör att sådant stöd kan stoppas. De nya reglerna börjar gälla från och med mandatperioden som börjar 2014.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 11:02

Fler tomma SD-stolar


Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheterna 24.Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning Nyheter 24 gjorde i september.

BT - 07 feb 13 kl. 18:07

Fler tomma SD-stolar i landet

Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheter 24. Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning som Nyheter 24 gjorde i september.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistödför tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistöd för tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

Nyheter 24 - 28 mar 12 kl. 17:43

SD fortsätter mjölka partistödet - trots tomma stolar


Sverigedemokraterna vann kampen mot Södertälje kommun men SD-riks kan tänka sig ett förändrat regelverk. SÖDERTÄLJE. Trots tomma stolar får Sverigedemokraterna rätt i den segdragna tvisten om det skattefinansierade partistödet.

BT - 16 sep 14 kl. 17:21

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater.Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

BT - 16 sep 14 kl. 19:35

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater. Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 14 kl. 06:00

Filper befarar inte nya tomma stolar

Inför höstens val har Sverigedemokraterna just nu två namn på Filipstads kommunlista. Men partiet kan mycket väl få fler än två mandat till fullmäktige. Runar Filper, partiets distriktsordförande, är dock inte orolig att partiet kommer ha tomma stolar..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 13 kl. 07:39

Inga pengar för tomma stolar

Partier som har tomma stolar i kommunfullmäktige ska inte kunna få ut partibidrag för de obesatta mandaten. Det föreslår regeringen, rapporterar SR Ekot. Bidrag ska dessutom bara kunna betalas ut till juridiska personer, inte enskilda.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Vänsterpartiet vill satsa på gratis mensskydd

Vänsterpartiet utlovar nu mensskydd till alla kvinnor under 20 år, enligt ett pressmeddelande. Satsningen skulle kosta 300 miljoner kronor..

SVT - 1 timme sedan

Polisen får kameraövervaka utan tillstånd

Polisen och tre andra myndigheter ska inte längre behöva begära tillstånd för att kameraövervaka. Det föreslår en statlig utredning..

SVT - 2 timmar sedan

Regeringen samlas på Harpsund

I dag samlas regeringen på Harpsund för att se över läget inom svensk ekonomi. Fokuset ligger på nästa års budget som finansministern Magdalena Andersson kommer att redogöra för. – Det är alltid viktigt med Finansdepartementets prognoser, menar SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein..

SVT - 3 timmar sedan

Då kan värmen komma tillbaka

Extremvärmen har avtagit och under de kommande dagarna kan vi förvänta oss ett mer ”normalt” svenskt sommarväder, men än kan vi hålla hoppet uppe för att värmen kan komma tillbaka. – Högtrycket ser ut att kunna komma tillbaka om några veckor, säger SVT:s meterolog Nitzan Cohen..

SVT - 14 timmar sedan

”Han har rätt att tala och vi har rätt att protestera”

Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster uppmanar på sociala medier människor att störa Sverigedemokraternas kommande torgmöte i Göteborg ”så mycket det går”. I Aktuellt diskuterades hur mycket det är okej att störa andra partier..

SVT - 15 timmar sedan

H&M plockar bort bh-bilder efter kritik

I en artikel på SVT Opinion i dag kritiserade författaren Marie Björk klädjätten H&M för att de på sin sajt hade bilder på smala modeller som visade amnings-bh:ar. Nu har H&M tagit bort bilderna..

SVT - 16 timmar sedan

Begränsad svensk uthyrning till turister

I Sverige har uthyrning av bostäder till turister inte lett till samma problem som i de stora turistdestinationerna – mycket på grund av att den svenska bostadsmarknaden fungerar annorlunda. Men att hyra ut ett rum i sin lägenhet är fullt tillåtet..

SVT - 17 timmar sedan

0,05 på högskoleprovet – tillräckligt resultat för att bli lärare

Det är fortsatt låga krav för att komma in på lärarutbildningen. Statistik från Universitets- och högskolerådet visar att elever kommer in på lärarutbildningen med resultatet 0,05 på högskoleprovet. Nu vill flera partier höja antagningskraven..

SVT - 18 timmar sedan

Politiker spekulerar om bilbränderna – ”olyckligt” säger forskare

En politisk högeraktion för att skifta fokus från skogsbränder till bilbränder, en vänsteraktion för att smutskasta SD, eller något helt annat? Bränderna i Västsverige hade knappt hunnit släckas innan spekulationer och konspirationer börjat vädras i sociala medier..

SVT - 20 timmar sedan

Därför skiljer sig folk efter sommarsemestern

Har du och din partner valt att gå skilda vägar efter sommarsemestern? Då är ni inte ensamma. Sensommaren och den tidiga hösten är en tid för skilsmässor, visar statistik från Sveriges tingsrätter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.