SVT > Inrikes

Wednesday, 20 June, 13:32

SVT - 15 jun 18 kl. 06:44

Kan bli fler tomma stolar för Sverigedemokraterna efter valetI opinionsmätningarna inför höstens val ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få fler mandat än i dag. Men frågan är om man i så fall kommer att kunna fylla alla platser i kommunerna. Redan i dag finns tomma stolar där det saknas SD-politiker..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, SD

Dela artikeln

1283 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan bli fler, tomma, stolarför , Sverigedemokraternaefter , valet
UT - 02 sep 14 kl. 06:24

Inget stöd för tomma stolar efter valet

De tre senaste åren har Sverigedemokraterna i Ulricehamn fått en kvarts miljon kronor i partistöd trots att deras stolar stått tomma en stor del av den tiden. Men efter valet träder nya regler i kraft som gör att sådant stöd kan stoppas. De nya reglerna börjar gälla från och med mandatperioden som börjar 2014.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 11:02

Fler tomma SD-stolar


Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheterna 24.Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning Nyheter 24 gjorde i september.

BT - 07 feb 13 kl. 18:07

Fler tomma SD-stolar i landet

Sverigedemokraterna har tappat ytterligare mandat i landets kommuner. 47 av 54 tomma stolar i landet tillhör partiet, visar den senaste statistiken, uppger Nyheter 24. Enligt Valmyndighetens siffror har ytterligare nio SD-ledamöter lämnat sina uppdrag efter den kartläggning som Nyheter 24 gjorde i september.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistödför tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

UT - 05 jun 13 kl. 11:21

Inget partistöd för tomma stolar

Stopp för partistöd till tomma stolar i kommunfullmäktige. Regeringens förslag kommer främst att drabba Sverigedemokraterna. I många kommuner i landet finns det tomma stolar i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige/regionfullmäktige.

Nyheter 24 - 28 mar 12 kl. 17:43

SD fortsätter mjölka partistödet - trots tomma stolar


Sverigedemokraterna vann kampen mot Södertälje kommun men SD-riks kan tänka sig ett förändrat regelverk. SÖDERTÄLJE. Trots tomma stolar får Sverigedemokraterna rätt i den segdragna tvisten om det skattefinansierade partistödet.

BT - 16 sep 14 kl. 17:21

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater.Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

BT - 16 sep 14 kl. 19:35

Tomma stolar väntar SD

Sverigedemokraternas framgång har en baksida för partiet. Runtom i landet riskerar stolar stå tomma på grund av brist på kandidater. Totalt kan det röra sig om över 150 namn.

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 14 kl. 06:00

Filper befarar inte nya tomma stolar

Inför höstens val har Sverigedemokraterna just nu två namn på Filipstads kommunlista. Men partiet kan mycket väl få fler än två mandat till fullmäktige. Runar Filper, partiets distriktsordförande, är dock inte orolig att partiet kommer ha tomma stolar..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 13 kl. 07:39

Inga pengar för tomma stolar

Partier som har tomma stolar i kommunfullmäktige ska inte kunna få ut partibidrag för de obesatta mandaten. Det föreslår regeringen, rapporterar SR Ekot. Bidrag ska dessutom bara kunna betalas ut till juridiska personer, inte enskilda.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

RFSL jublar efter Världshälsorganisationens besked

Under onsdagen kom beskedet att FN-organet WHO slutar klassa transspersoner som psykiskt sjuka. RFSL, som länge kämpat för att klassificeringen ska upphöra, välkomnar beslutet. – Det här är en process som har skett under nästan tio år i en stor global rörelse, säger Mire Åsell, talesperson i trans- och intersexpolitiska frågor..

SVT - 6 timmar sedan

Johan slutade som polis efter nio år: ”Känns jättetråkigt”

Johan Storm jobbade som polis i nio år, men för tre år sen bytte han till ett jobb på Arbetsförmedlingen. Bättre lön och arbetsvillkor bidrog, men också känslan av att aldrig hinna med att göra ett bra jobb. – I viss mån så tvingades man nästan slarva, säger han till SVT Nyheter..

SVT - 6 timmar sedan

Polisens oroväckande statistik: Allt fler har lämnat för andra jobb

Polismyndigheten räknar med att behöva anställa tusentals personer under kommande år, men sedan 2015 har istället allt fler lämnat polisen för andra jobb. Bättre lön och arbetsvillkor lockar, och många går till andra myndigheter. – Det har ökat och det måste vi ta på allvar och jobba med, säger Tomas Rosenberg, HR-chef vid Polismyndigheten..

SVT - 8 timmar sedan

Partierna inte oroade: ”Twitter en ankdamm för journalister och självutnämnda experter”

SVT Nyheters granskning visar att frågor om integration och invandring samt lag och ordning får mycket stort genomslag på Twitter. Frågor om skola och sjukvård är däremot iskalla. De stora riksdagspartierna tror dock inte att det kommer att påverka valdebatten..

SVT - 14 timmar sedan

Ministern om kampen mot kriminella gängen: Se till att punktmarkera och bura in dem

Malmöborna är skakade över dödsskjutningen i sin hemstad och många är rädda. Polisen säger till Aktuellt att de jobbar hårt med få kontroll över de kriminella gängen. Men hur tänker politikerna?

SVT - 19 timmar sedan

M-ledamot har mestadels fel om att elcykel-bidrag gynnar storstadsbor

Elcykelbidraget gynnar stockholmare och storstadsbor. Det menar riksdagsledamoten Lars Beckman. Problemet är bara att han inte har någon täckning för sitt påstående..

SVT - 22 timmar sedan

Midsommarvädret – regn, blåst och kyla

Efter den ovanligt heta och torra våren och försommaren återgår nu vädret till det ”normala”. För luttrade midsommarfirare betyder det regn, blåst och kyla på de flesta håll i landet. – I fjällen kan det till och med bli blötsnö, säger SVT:s Nitzan Cohen..

SVT - 23 timmar sedan

M-plan för att bygga ut försvaret

Moderaterna vill stegvis bygga upp försvaret och på sikt dubbla försvarsbudgeten. Mellan 2021 och 2030 vill partiet bland annat se fler stridsfartyg, ubåtar, stridsflyg och ytterligare en armébrigad..

SVT - Igår: 12:47

Nya riktlinjer för public service – så påverkas du

Den nya public service-utredningen föreslår att en ny tv-avgift införs redan nästa år, att bevakningen av Sveriges ”vita fläckar” förstärks och bolagens utbud ska bestå av bild och ljud, inte text..

SVT - Igår: 11:12

Benkö: Vi måste anpassa oss för att överleva

I dag kommer förslag om hur Public Service ska se ut i framtiden. Andra delen av Public Service-utredningen handlar det om hur TV och radio ska regleras i det nya medielandskapet. Sveriges Radios vd Cilla Benkö menar att det är viktigt att anpassa sig för att överleva i dagens medielandskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.