Sydsvenskan > IT

Tuesday, 22 January, 03:08

Sydsvenskan - 15 jun 18 kl. 06:35

En skattehöjning som borde glädja alliansenKan attackera både åt vänster och höger i valrörelsen..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En skattehöjningsom , borde, glädja, alliansen
Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

Skånskan - 26 nov 15 kl. 21:28

Nej till skattehöjning även den här gången

Lund Som väntat blev det nej till skattehöjning i Lund nästa år när kommunfullmäktige på torsdagen behandlade tilläggsbudgeten.Men besluten innebar samtidigt att det plusresultat på 29 miljoner som både det rödgröna styret och allianspartierna hade som utgångspunkt blev utraderat och väntas landa på ett minus med ett par miljoner.
Det skedde genom att SD röstade för några av de rödgrönas förslag – som skulle ha finansierats via den skattehöjning som SD gick emot.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 14:27

SD stödjer Alliansens skattehöjning

Skåne Sverigedemokraterna släpper fram Alliansens skattehöjning med 49 öre i Region Skåne.– Alliansens skattehöjning är tyvärr nödvändig med en kraftig intäktsförstärkning för att säkra en god hälso- och sjukvård den kommande mandatperioden, säger partiets gruppledare Niclas Nilsson. Enligt Niclas Nilsson är den ”extremt oansvariga flyktinginvandringspolitiken” under föregående mandatperiod, som gör höjningen nödvändig.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 17:15

”Skattehöjning inte trovärdig”

Skåne ”Hade enbart mer pengar klarat vården hade väl ökad tillgänglighet räckt med de 900 miljoner man gjort av med mer än budget.”Så resonerar alliansen, som menar att den villkorade skattehöjningen för tillgänglighetspaketet bara är ett debattknep.
– Man har inga uttalade mål och förslaget är otydbart, säger Carl Johan Sonesson (M).

Skånskan - 15 jun 18 kl. 17:11

Skattehöjning med 25 öre gick igenom

Lund Som en av de sista punkterna på budgetfullmäktige fattades beslut om en skattehöjning med 25 öre, i enlighet med S-MP-styrets förslag.Men blir det maktskifte efter valet är det högst sannolikt att alliansen, som inte ville ha någon skattehöjning, river upp beslutet när kommunbudgeten tas upp igen i november.
Sverigedemokraternas utgångspunkt var oförändrad skatt men partiet valde, liksom beträffande de övriga budgetdelarna, att lägga ned rösterna vid slutavgörandet.

Nerikes Allehanda - 14 nov 16 kl. 13:58

Alliansen: Nej till skattehöjning i Nora

Allianspartierna M, C, L och KD säger nej till en skattehöjning i Nora för 2017. Alliansen är mycket kritisk till att S föreslår en skattehöjning på 50 öre..

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:47

Skattehöjning uteblir nästa år

Tufft ekonomiskt läge för Kalmar kommun. Men under valåret blir det ingen skattehöjning. Och inga större investeringar heller.

BT - 19 nov 13 kl. 11:28

"Omotiverat med en skattehöjning"

Det blev en budgetdebatt som stundtals blixtrade till. – Socialdemokraterna ägnar sig åt röstfiske i grumligt vatten, konstaterade Crister Persson (C). Kanske var det en valvind som letade sig in i fullmäktigesalen?

Kristianstadsbladet - 24 okt 16 kl. 03:00

Skattehöjning med 30 öre – en droppe i Atlanten

S+MP föreslår en skattehöjning med 30 öre, vilket skulle tillföra regionen 800 miljoner. Alliansen anser att tillväxten nu är så stor att ingen skattehöjning behövs. Kanske nästa år som en brasklapp?.

Barometern - 28 jan 14 kl. 06:15

Risk för skattehöjning

”Vi menar att politiska organisationen bör minska. En stad av Kalmars storlek ska inte ha mer än tre kommunalråd. I dagsläget har vi fem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två bilar i krock på Lernacken

På måndagskvällen skedde en trafikolycka på Yttre ringvägen strax innan Öresundsbron..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Så många fler barn är hemlösa i Lund

”Vi hinner inte i kapp”, säger chef om mer än fördubbling på två år..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Betydligt fler pessimistiska företagsledare

Andelen vd:ar som räknar med sämre tillväxt i år än i fjol har ökat markant till nästan 30 procent, enligt ett globalt chefsindex från revisions- och konsultbyrån PWC. I Sverige har företagsledarna surnat till ännu mer. Andelen optimister bland vd:arna.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Efter protesterna – Näsets Läkargrupp öppnar för bvc-filial på Näset

Föräldraprotesterna och namninsamlingen tog skruv..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Fartyg brinner i Kertjsundet

Två fartyg har fattat eld i Kertjsundet mellan Krimhalvön och Ryssland, enligt det ryska transportdepartementet, rapporterar Reuters. Sammanlagt finns 31 personer ombord på skeppen, bland annat från Turkiet och Indien. Besättningsmedlemmar har hoppat i.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

M och SD vill privatisera vårdplatser i Staffanstorp

Först backade politikerna – nu ska delar av förslaget ändå upp till beslut..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Amanda Lind: "Det fria ordet hotas av nationalister"

Nya kulturministern avslöjar ett skelett i garderoben.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Fjellström lämnar MFF: ”Jag längtar efter att vara Jens lite mer”

Jens Fjellström lämnar sin roll som assisterande tränare i Malmö FF..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Fjorton döda i gruvolycka i Rwanda

Fjorton gruvarbetare har omkommit i en olycka i Rwanda, däribland sju kvinnor, uppger lokala myndigheter. Olyckan inträffade när stora mängder jord och bråte rasade ner i gruvan efter ett jordskred. Räddningsarbetare anlände till platsen kort efter olyc.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Frankrike bötfäller Google med halv miljard

I sin första användning av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) slår Frankrikes motsvarighet till Datainspektionen Google i huvudet med 50 miljoner euro (drygt 512 miljoner kronor) i böter. Enligt myndigheten (CNIL) har Google inte tillhandahållit tydlig oc.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.