Sydsvenskan > IT

Monday, 18 June, 11:40

Sydsvenskan - 15 jun 18 kl. 06:35

En skattehöjning som borde glädja alliansenKan attackera både åt vänster och höger i valrörelsen..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En skattehöjningsom , borde, glädja, alliansen
Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

Skånskan - 26 nov 15 kl. 21:28

Nej till skattehöjning även den här gången

Lund Som väntat blev det nej till skattehöjning i Lund nästa år när kommunfullmäktige på torsdagen behandlade tilläggsbudgeten.Men besluten innebar samtidigt att det plusresultat på 29 miljoner som både det rödgröna styret och allianspartierna hade som utgångspunkt blev utraderat och väntas landa på ett minus med ett par miljoner.
Det skedde genom att SD röstade för några av de rödgrönas förslag – som skulle ha finansierats via den skattehöjning som SD gick emot.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 17:15

”Skattehöjning inte trovärdig”

Skåne ”Hade enbart mer pengar klarat vården hade väl ökad tillgänglighet räckt med de 900 miljoner man gjort av med mer än budget.”Så resonerar alliansen, som menar att den villkorade skattehöjningen för tillgänglighetspaketet bara är ett debattknep.
– Man har inga uttalade mål och förslaget är otydbart, säger Carl Johan Sonesson (M).

Skånskan - I förrgår: 17:11

Skattehöjning med 25 öre gick igenom

Lund Som en av de sista punkterna på budgetfullmäktige fattades beslut om en skattehöjning med 25 öre, i enlighet med S-MP-styrets förslag.Men blir det maktskifte efter valet är det högst sannolikt att alliansen, som inte ville ha någon skattehöjning, river upp beslutet när kommunbudgeten tas upp igen i november.
Sverigedemokraternas utgångspunkt var oförändrad skatt men partiet valde, liksom beträffande de övriga budgetdelarna, att lägga ned rösterna vid slutavgörandet.

Nerikes Allehanda - 14 nov 16 kl. 13:58

Alliansen: Nej till skattehöjning i Nora

Allianspartierna M, C, L och KD säger nej till en skattehöjning i Nora för 2017. Alliansen är mycket kritisk till att S föreslår en skattehöjning på 50 öre..

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:47

Skattehöjning uteblir nästa år

Tufft ekonomiskt läge för Kalmar kommun. Men under valåret blir det ingen skattehöjning. Och inga större investeringar heller.

BT - 19 nov 13 kl. 11:28

"Omotiverat med en skattehöjning"

Det blev en budgetdebatt som stundtals blixtrade till. – Socialdemokraterna ägnar sig åt röstfiske i grumligt vatten, konstaterade Crister Persson (C). Kanske var det en valvind som letade sig in i fullmäktigesalen?

Kristianstadsbladet - 24 okt 16 kl. 03:00

Skattehöjning med 30 öre – en droppe i Atlanten

S+MP föreslår en skattehöjning med 30 öre, vilket skulle tillföra regionen 800 miljoner. Alliansen anser att tillväxten nu är så stor att ingen skattehöjning behövs. Kanske nästa år som en brasklapp?.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 12:29

Skattehöjning ger pengar till digital sjukvårdsatsning

SKÅNE Med hjälp av en skattehöjning på 30 öre vill de rödgröna partierna i Region Skåne satsa på att öka tillgängligheten i sjukvården med digitala lösningar.– Istället för att sitta i telefonköer eller ha svårt att få en läkartid kan vi öka tillgängligheten genom att du bokar tid, får in kallelse och även kunna konsultera din läkare via datorn eller mobilen, säger regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon(S).
I E-hälsosatsningen ingår bland annat att patienterna ska kunna boka och omboka tider på nätet, får information om bokningar, kallelser och provsvar via mejl eller mobiltelefonen och ha högkostnadsskyddet digitalt istället för att stämpla sitt kort.

Barometern - 28 jan 14 kl. 06:15

Risk för skattehöjning

”Vi menar att politiska organisationen bör minska. En stad av Kalmars storlek ska inte ha mer än tre kommunalråd. I dagsläget har vi fem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

17-åring får ungdomsvård för våldtäkt på Lindängen

Mamman till en av de våldtäktsmisstänkta slog själv larm till polisen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Melania Trump uttalar sig om gränspolitik

Debatten fortsätter att rasa i USA om den kontroversiella metoden att skilja barn från föräldrar som illegalt tagit sig in i landet via gränsen mot Mexiko. Flera demokratiska ledamöter i representanthuset och senaten deltog under söndagen i protester mo.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nu börjar Sveriges VM – på riktigt

För första gången på tolv år är det nu dags för svenska landslaget att springa in i fotbolls-VM. Klockan två i eftermiddag ställer Janne Anderssons mannar upp sig mot premiärmotståndaren Sydkorea i Nizjnij Novogorod. .

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ex-partiledaren: Mina kollegor är psykopater

Hong Jun-Pyo, fram till nyligen oppositionsledare i Sydkorea, går till fränt angrepp mot sina kollegor i partiet LKP, rapporterar Korea Joongang Daily, den engelskspråkiga varianten av tidningen Joongang Ilbo. "Vad jag ångrar mest från min årslånga peri.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

VM under arbetstid – så gör vi

Måndag klockan 14. Vanligtvis en normal arbetsdag – men inte i VM-tider. Många planerar nämligen att "tjuvkika" på Sveriges debut, trots att det bryter mot anställningsavtalen.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Färre dör i krig och konflikter

För tredje året i rad minskade förra året antalet dödsoffer i krig och konflikter..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

SD: Folkomrösta om EU efter valet

Sverige bör folkomrösta om EU redan nästa mandatperiod. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. – EU är en stor korruptionshärva där ingen har kontroll över någonting, säger han tlll Dagens industi (Di).

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Skottlossning på Nørrebro i Köpenhamn

På söndagskvällen har en skottlossning inträffat i närheten av Røde Plads i området Nørrebro i Köpenhamn..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Supporterområde för minoriteter stängdes ned

Ett supporterområde i Sankt Petersburg avsedd för homosexuella och andra minoriteter att tillsammans följa fotbolls-VM på tv-skärmar fick aldrig öppna i lördags. Arrangemanget som organiseras av anti-diskrimineringsnätverket FARE, arbetar med att göra s.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Disneyfilm slår försäljningsrekord

Den animerade Disney-Pixar filmen "Superhjältarna 2" sätter nytt rekord under premiärhelgen i USA och Kanada. Den efterlängtade uppföljaren drog in över en och en halv miljard svenska kronor, vilket är mer än någon annan animerad film gjort tidigare. Fi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.