Sydsvenskan > IT

Monday, 22 October, 20:40

Liknande nyheter

Taggar: En skattehöjningsom , borde, glädja, alliansen
Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

Skånskan - 26 nov 15 kl. 21:28

Nej till skattehöjning även den här gången

Lund Som väntat blev det nej till skattehöjning i Lund nästa år när kommunfullmäktige på torsdagen behandlade tilläggsbudgeten.Men besluten innebar samtidigt att det plusresultat på 29 miljoner som både det rödgröna styret och allianspartierna hade som utgångspunkt blev utraderat och väntas landa på ett minus med ett par miljoner.
Det skedde genom att SD röstade för några av de rödgrönas förslag – som skulle ha finansierats via den skattehöjning som SD gick emot.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 17:15

”Skattehöjning inte trovärdig”

Skåne ”Hade enbart mer pengar klarat vården hade väl ökad tillgänglighet räckt med de 900 miljoner man gjort av med mer än budget.”Så resonerar alliansen, som menar att den villkorade skattehöjningen för tillgänglighetspaketet bara är ett debattknep.
– Man har inga uttalade mål och förslaget är otydbart, säger Carl Johan Sonesson (M).

Skånskan - 15 jun 18 kl. 17:11

Skattehöjning med 25 öre gick igenom

Lund Som en av de sista punkterna på budgetfullmäktige fattades beslut om en skattehöjning med 25 öre, i enlighet med S-MP-styrets förslag.Men blir det maktskifte efter valet är det högst sannolikt att alliansen, som inte ville ha någon skattehöjning, river upp beslutet när kommunbudgeten tas upp igen i november.
Sverigedemokraternas utgångspunkt var oförändrad skatt men partiet valde, liksom beträffande de övriga budgetdelarna, att lägga ned rösterna vid slutavgörandet.

Nerikes Allehanda - 14 nov 16 kl. 13:58

Alliansen: Nej till skattehöjning i Nora

Allianspartierna M, C, L och KD säger nej till en skattehöjning i Nora för 2017. Alliansen är mycket kritisk till att S föreslår en skattehöjning på 50 öre..

Barometern - 23 okt 13 kl. 08:47

Skattehöjning uteblir nästa år

Tufft ekonomiskt läge för Kalmar kommun. Men under valåret blir det ingen skattehöjning. Och inga större investeringar heller.

BT - 19 nov 13 kl. 11:28

"Omotiverat med en skattehöjning"

Det blev en budgetdebatt som stundtals blixtrade till. – Socialdemokraterna ägnar sig åt röstfiske i grumligt vatten, konstaterade Crister Persson (C). Kanske var det en valvind som letade sig in i fullmäktigesalen?

Kristianstadsbladet - 24 okt 16 kl. 03:00

Skattehöjning med 30 öre – en droppe i Atlanten

S+MP föreslår en skattehöjning med 30 öre, vilket skulle tillföra regionen 800 miljoner. Alliansen anser att tillväxten nu är så stor att ingen skattehöjning behövs. Kanske nästa år som en brasklapp?.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 12:29

Skattehöjning ger pengar till digital sjukvårdsatsning

SKÅNE Med hjälp av en skattehöjning på 30 öre vill de rödgröna partierna i Region Skåne satsa på att öka tillgängligheten i sjukvården med digitala lösningar.– Istället för att sitta i telefonköer eller ha svårt att få en läkartid kan vi öka tillgängligheten genom att du bokar tid, får in kallelse och även kunna konsultera din läkare via datorn eller mobilen, säger regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon(S).
I E-hälsosatsningen ingår bland annat att patienterna ska kunna boka och omboka tider på nätet, får information om bokningar, kallelser och provsvar via mejl eller mobiltelefonen och ha högkostnadsskyddet digitalt istället för att stämpla sitt kort.

Barometern - 28 jan 14 kl. 06:15

Risk för skattehöjning

”Vi menar att politiska organisationen bör minska. En stad av Kalmars storlek ska inte ha mer än tre kommunalråd. I dagsläget har vi fem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förslag om kontanthantering dissas

Staten bör ha ansvaret för att säkra tillgången på kontanter och inte bankerna, anser flera tunga remissinstanser. Riksbankskommitténs utredning möter skarp kritik. För att säkerställa behovet av kontanttjänster i samhället föreslår Riksbankskommittén a.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sprayad i ansiktet efter trafikincident

En man i 60-årsåldern sprayades i ansiktet efter en händelse i Trollebergsrondellen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Extra viktigt att se till att äldre äter så de inte blir undernärda

Ulf Koch: Rutiner och attityder hos personalen måste förändras..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Landslaget tillbaka i arenan: "Fantastiska bilder från Malmö arena"

Ska ta finalrevansch på Spanien i Malmö..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Tvångspensionerade polska domare jobbar igen

Chefen för Polens högsta domstol har bett 23 domare att återvända till arbetet, efter att EU beordrat landet att omedelbart slopa beslutet att sänka pensionsåldern för domare. Resten av de domare som tvingats sluta kommer att börja jobba snarast, meddel.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tågstopp efter olycka i Blekinge

Tågtrafiken mellan Mörrum i Blekinge och skånska Bromölla ligger nere efter en lastbilsolycka. Enligt Trafikverket väntas spåren inte kunna öppnas för trafik förrän tidigast i kväll. Lastbilen, med en uppstickande kran, har rivit ner en elledning i Sölv.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Minnesord om Ove Persson

Förre informationschefen Ove Persson, Malmö, har avlidit i en ålder av 83 år..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Mattsson tog snabb fallseger

Sofia Mattsson hann inte ens bli varm innan hennes första match i brottnings-VM i Budapest var över. Hon vann på fall över australiskan Jessica Lavers McBain. I åttondelsfinalen möter svenskan Bediha Gun från Turkiet.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Belgien väljer F-35 framför Eurofighter

Belgiens regering har beslutat att ersätta sina befintliga stridsflygplan med 34 stycken F-35-plan från Lockheed Martin, rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga med hänvisning till regeringskällor. Flygplanen ska ersätta befintliga F-16-s-plan. Beslu.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.