Jönköpingsnytt > Nyheter

Wednesday, 15 August, 20:51

Liknande nyheter

Taggar: Tvingade, missbrukareatt bo i , tält
YLE - 24 jan 16 kl. 09:00

Ska vi byta missbrukare med varandra?

Användningen av smutsiga sprutor kommer att öka och hälsoläget bland narkomaner kommer att försämras. Det misstänker personer som jobbar med narkomaner i Helsingfors efter att staden konkurrensutsatte social- och hälsovårdstjänster för drogmissbrukare. Sari Haikarainen är något av en erfarenhetsexpert, om man vill använda en modeterm inom socialsektorn.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:48

Närstående till missbrukare får hjälp på svenska

Snart kommer närstående till missbrukare att kunna få hjälp via en ny jourlinje. Det är fem finlandssvenska föreningar som startar upp telefonjouren och den kommer att drivas med talkokraft. Det har i många år funnits en finskspråkig linje, men ingen på svenska.

YLE - 24 nov 15 kl. 19:48

800 sprutor delades ut till missbrukare i Karleby

Den nya stationen för sprutbyte i Karleby delade ut 800 sprutor på en enda kväll. I Vasa har sprutbytesstationen mångdubbelt fler kunder än för bara något år sedan. Behovet av sprutbytesstationer är stort, enligt sjukskötarna som jobbar på stationerna i Karleby och Vasa.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:14

Jourtelefon för närstående till missbrukare öppnas

På måndag öppnas en jourtelefon för närstående till missbrukare. Det är en svenskspråkig riksomfattande jourtelefon som är öppen varje måndag och torsdag mellan kl 12 och 18.
I jouren sitter professionella som är specialiserade på familjekriser vid missbruk och utbildade volontärer.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 11:04

Vi kan inte låta fler missbrukare dö, KDU

NARKOTIKAPOLITIK Att avkriminalisera cannabis handlar inte om att acceptera missbruk, utan om att försöka hantera de droger som finns i samhället ? något dagens politik fatalt har misslyckats med. När KDU:s Sara Skyttedal gör en moralfråga av förbudspolitiken hjälper hon inte dem som fastnar i missbruk.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

BT - 23 jun 11 kl. 09:43

Ökänd läkare stoppas - skrev ut narkotika till missbrukare i Borås

Läkaren var känd för att mot betalning skriva ut narkotikaklassade tabletter till missbrukare i Borås. Nu har hans rätt att skriva ut sådana preparat dragits in. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), som fattat beslutet, anser att läkaren i 65-årsåldern varit grov oaktsam och "på ett synnerligen flagrant sätt" missbrukat rätten att skriva ut narkotiska preparat.

Nyheter 24 - 14 maj 12 kl. 16:08

Missbrukare mutas - får 2200 kronor för att sterilisera sig


En kontroversiell frivilligorganisation har redan betalat för att slippa 4 025 kvinnors oönskade graviditeter. 2 200 kronor i kontanter, rakt ner i fickan, i utbyte mot en sterilisering. Det är vad amerikanska kvinnor som fastnat i missbruk erbjuds.

Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 11:11

Missbrukare ska få hjälp snabbare

Foto: Scanpix
Alltfler unga röker cannabis i Kristianstad. Det erfar de två behandlingsassistenterna på Ungdomsbasen som välkomnar ett nytt sätt att arbeta där missbrukare kan få hjälp snabbare.
Anniela Nilsson och Eva Petersson jobbar som behandlingsassistenter på Ungdomsbasen, en verksamhet i kommunen som riktar sig till unga med problem med missbruk eller relationer, och har på nära håll kunnat följa de ungas droganvändande i Kristianstad.?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mjältbrand bland missbrukare

Flera fall av mjältbrand har den senaste tiden inträffat bland heroinmissbrukare i Europa. Totalt har sju missbrukare insjuknat. I början av juli dog en missbrukare i Köpenhamn i sjukdomen.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Ny toppolitiker besökte Råslätt

Politikerbesöken duggar tätt inför det stundande valet. På onsdagen var finansminister Magdalena Andersson på besök i Jönköping. Hon passade bland annat på att träffa boende och personal på Gruppbostad Kärrhöksgatan på Råslätt.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Bilar i olycka i Huskvarna

Det har inträffat en trafikolycka på Öxnehaga.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

HV-stjärna missar första matchen

Fem långa månader är över. Nu har det äntligen blivit dags för HV71 att spela match igen. Frölunda Indians står för motståndet på neutral plan i säsongens första träningsmatch.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Larm om villabrand

Det brinner i en villa i Hok.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Två bilar har frontalkrockat

En trafikolycka har inträffat på väg 26/47 som går mellan Jönköping-Mullsjö.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Han dröm - du blir Kung Fu-mästare

Som barn kom han i kontakt med Kung Fu via filmer som klassikern I Drakens tecken med Bruce Lee i huvudrollen. Nu uppfyller Jönköpingsbon Fuat Altun, 53 år, sin stora dröm – att erbjuda svenskar Kung Fu-resor till kampsportens födelseland Kina.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Högre stöd för att bygga bostäder

Boverket har beslutat om att 34 kommuner i Sverige får höjt byggstöd. En av kommunerna är Habo, som får högre stöd eftersom befolkningsökningen i kommunen varit stor.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Personbil har kört av vägen

Det har kommit larm om en trafikolycka i Stamseryd.
.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Vill satsa 100 miljoner på sjukvården

Vänsterpartiet i Jönköping vill frigöra 100 miljoner kronor till sjukvården i en ny reform. Det är en av partiets viktigaste valfrågor för Region Jönköpings län som presenterades i veckan.
.

Jönköpingsnytt - 9 timmar sedan

Mystiska dödsfallet – polisen utreder mord

Polisen misstänker nu att den man som hittades mördad i slutet av förra veckan har mördats. Det uppger åklagaren för SVT Nyheter Jönköping.
.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.