Jönköpingsnytt > Nyheter

Monday, 18 June, 11:52

Liknande nyheter

Taggar: Tvingade, missbrukareatt bo i , tält
YLE - 24 jan 16 kl. 09:00

Ska vi byta missbrukare med varandra?

Användningen av smutsiga sprutor kommer att öka och hälsoläget bland narkomaner kommer att försämras. Det misstänker personer som jobbar med narkomaner i Helsingfors efter att staden konkurrensutsatte social- och hälsovårdstjänster för drogmissbrukare. Sari Haikarainen är något av en erfarenhetsexpert, om man vill använda en modeterm inom socialsektorn.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:48

Närstående till missbrukare får hjälp på svenska

Snart kommer närstående till missbrukare att kunna få hjälp via en ny jourlinje. Det är fem finlandssvenska föreningar som startar upp telefonjouren och den kommer att drivas med talkokraft. Det har i många år funnits en finskspråkig linje, men ingen på svenska.

YLE - 24 nov 15 kl. 19:48

800 sprutor delades ut till missbrukare i Karleby

Den nya stationen för sprutbyte i Karleby delade ut 800 sprutor på en enda kväll. I Vasa har sprutbytesstationen mångdubbelt fler kunder än för bara något år sedan. Behovet av sprutbytesstationer är stort, enligt sjukskötarna som jobbar på stationerna i Karleby och Vasa.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:14

Jourtelefon för närstående till missbrukare öppnas

På måndag öppnas en jourtelefon för närstående till missbrukare. Det är en svenskspråkig riksomfattande jourtelefon som är öppen varje måndag och torsdag mellan kl 12 och 18.
I jouren sitter professionella som är specialiserade på familjekriser vid missbruk och utbildade volontärer.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 11:04

Vi kan inte låta fler missbrukare dö, KDU

NARKOTIKAPOLITIK Att avkriminalisera cannabis handlar inte om att acceptera missbruk, utan om att försöka hantera de droger som finns i samhället ? något dagens politik fatalt har misslyckats med. När KDU:s Sara Skyttedal gör en moralfråga av förbudspolitiken hjälper hon inte dem som fastnar i missbruk.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

BT - 23 jun 11 kl. 09:43

Ökänd läkare stoppas - skrev ut narkotika till missbrukare i Borås

Läkaren var känd för att mot betalning skriva ut narkotikaklassade tabletter till missbrukare i Borås. Nu har hans rätt att skriva ut sådana preparat dragits in. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), som fattat beslutet, anser att läkaren i 65-årsåldern varit grov oaktsam och "på ett synnerligen flagrant sätt" missbrukat rätten att skriva ut narkotiska preparat.

Nyheter 24 - 14 maj 12 kl. 16:08

Missbrukare mutas - får 2200 kronor för att sterilisera sig


En kontroversiell frivilligorganisation har redan betalat för att slippa 4 025 kvinnors oönskade graviditeter. 2 200 kronor i kontanter, rakt ner i fickan, i utbyte mot en sterilisering. Det är vad amerikanska kvinnor som fastnat i missbruk erbjuds.

Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 11:11

Missbrukare ska få hjälp snabbare

Foto: Scanpix
Alltfler unga röker cannabis i Kristianstad. Det erfar de två behandlingsassistenterna på Ungdomsbasen som välkomnar ett nytt sätt att arbeta där missbrukare kan få hjälp snabbare.
Anniela Nilsson och Eva Petersson jobbar som behandlingsassistenter på Ungdomsbasen, en verksamhet i kommunen som riktar sig till unga med problem med missbruk eller relationer, och har på nära håll kunnat följa de ungas droganvändande i Kristianstad.?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mjältbrand bland missbrukare

Flera fall av mjältbrand har den senaste tiden inträffat bland heroinmissbrukare i Europa. Totalt har sju missbrukare insjuknat. I början av juli dog en missbrukare i Köpenhamn i sjukdomen.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Ny spiker klar för Habo Wolley

Habo Wolley bygger vidare på sin trupp inför kommande säsong i elitserien. Spikern William Lind har skrivit på ett tvåårskontrakt.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Tjuvar stal verktyg för 100 000

Tre containrar vid en byggarbetsplats i Barnarp har haft inbrott. Verktyg för omkring 100 000 kronor ska ha stulits.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

Man höll fast och våldtog barn

Någon gång under juni år 2016 ska en man ha våldtagit ett barn, yngre än 15 år. I juni 2017 ska samma man utfört ytterligare en våldtäkt mot barn. Åklagarkammaren i Jönköping har nu väckt åtal mot mannen.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Lokalt hopp uttagen till EM

Emma Andersson, tävlandes för Huskvarna Kanotklubb, är uttagen till maraton-EM. Detta efter en fin uttagningstävling på söndagen.
.

Jönköpingsnytt - 4 timmar sedan

JIK värvar poängstark forward

Jönköpings IK har gjort klart med Elin Rejgård inför kommande säsong. Forwarden fostrades i Mullsjö AIS, men har senast spelat i Fröjered.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Man allvarligt skadad efter trafikolycka

Under natten mellan söndag och måndag inträffade det en trafikolycka på väg 26/47 vid Bäckebo, mellan Ljunga och Mullsjö. Polis, räddningstjänst och ambulanspersonal fick hjälpas åt att ta ut en person ur den inblandade bilen.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Nya fordon behövs – riskerar besparing

Räddningstjänsten föreslås få en besparing på 2,2 miljoner kronor. Men det som kostar mycket är nödvändiga kostnader, menar Anders Samuelsson (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Han tycker att räddningstjänsten i stället borde få mer pengar i takt med att staden växer.

Jönköpingsnytt - 14 timmar sedan

Viktig kugge stannar i JIK

Jönköpings IK har förlängt avtalet med en av sina viktigaste spelare. Målvakten Gustav Jansson blir kvar i klubben han anlände till 2014.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Storbråk med tillhyggen vid Juneporten

Under söndagskvällen har det inträffat ett större bråk vid Juneporten i Jönköping. Enligt vittnesuppgifter till polisen ska ett tjugotal personer ha varit inblandade.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Husqvarna B segrare borta mot NorrahammarOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.