Jönköpingsnytt > Nyheter

Tuesday, 23 October, 07:37

Jönköpingsnytt - 15 jun 18 kl. 06:19

Tvingade missbrukare att bo i tältMullsjö kommun hänvisade en kvinnlig missbrukare att bo i tält i väntan på behandlingshem. Nu har en anmälan om missförhållande gjorts till socialtjänsten.
.
Läs mer på Jönköpingsnytt

Dela artikeln

254 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvingade, missbrukareatt bo i , tält
YLE - 24 jan 16 kl. 09:00

Ska vi byta missbrukare med varandra?

Användningen av smutsiga sprutor kommer att öka och hälsoläget bland narkomaner kommer att försämras. Det misstänker personer som jobbar med narkomaner i Helsingfors efter att staden konkurrensutsatte social- och hälsovårdstjänster för drogmissbrukare. Sari Haikarainen är något av en erfarenhetsexpert, om man vill använda en modeterm inom socialsektorn.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:48

Närstående till missbrukare får hjälp på svenska

Snart kommer närstående till missbrukare att kunna få hjälp via en ny jourlinje. Det är fem finlandssvenska föreningar som startar upp telefonjouren och den kommer att drivas med talkokraft. Det har i många år funnits en finskspråkig linje, men ingen på svenska.

YLE - 24 nov 15 kl. 19:48

800 sprutor delades ut till missbrukare i Karleby

Den nya stationen för sprutbyte i Karleby delade ut 800 sprutor på en enda kväll. I Vasa har sprutbytesstationen mångdubbelt fler kunder än för bara något år sedan. Behovet av sprutbytesstationer är stort, enligt sjukskötarna som jobbar på stationerna i Karleby och Vasa.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:14

Jourtelefon för närstående till missbrukare öppnas

På måndag öppnas en jourtelefon för närstående till missbrukare. Det är en svenskspråkig riksomfattande jourtelefon som är öppen varje måndag och torsdag mellan kl 12 och 18.
I jouren sitter professionella som är specialiserade på familjekriser vid missbruk och utbildade volontärer.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 11:04

Vi kan inte låta fler missbrukare dö, KDU

NARKOTIKAPOLITIK Att avkriminalisera cannabis handlar inte om att acceptera missbruk, utan om att försöka hantera de droger som finns i samhället ? något dagens politik fatalt har misslyckats med. När KDU:s Sara Skyttedal gör en moralfråga av förbudspolitiken hjälper hon inte dem som fastnar i missbruk.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

BT - 23 jun 11 kl. 09:43

Ökänd läkare stoppas - skrev ut narkotika till missbrukare i Borås

Läkaren var känd för att mot betalning skriva ut narkotikaklassade tabletter till missbrukare i Borås. Nu har hans rätt att skriva ut sådana preparat dragits in. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), som fattat beslutet, anser att läkaren i 65-årsåldern varit grov oaktsam och "på ett synnerligen flagrant sätt" missbrukat rätten att skriva ut narkotiska preparat.

Nyheter 24 - 14 maj 12 kl. 16:08

Missbrukare mutas - får 2200 kronor för att sterilisera sig


En kontroversiell frivilligorganisation har redan betalat för att slippa 4 025 kvinnors oönskade graviditeter. 2 200 kronor i kontanter, rakt ner i fickan, i utbyte mot en sterilisering. Det är vad amerikanska kvinnor som fastnat i missbruk erbjuds.

Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 11:11

Missbrukare ska få hjälp snabbare

Foto: Scanpix
Alltfler unga röker cannabis i Kristianstad. Det erfar de två behandlingsassistenterna på Ungdomsbasen som välkomnar ett nytt sätt att arbeta där missbrukare kan få hjälp snabbare.
Anniela Nilsson och Eva Petersson jobbar som behandlingsassistenter på Ungdomsbasen, en verksamhet i kommunen som riktar sig till unga med problem med missbruk eller relationer, och har på nära håll kunnat följa de ungas droganvändande i Kristianstad.?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mjältbrand bland missbrukare

Flera fall av mjältbrand har den senaste tiden inträffat bland heroinmissbrukare i Europa. Totalt har sju missbrukare insjuknat. I början av juli dog en missbrukare i Köpenhamn i sjukdomen.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Misstänks ha misshandlat sina barn

En man åtalas vid Jönköpings tingsrätt för misshandel. Enligt åklagarsidan ska han ha dragit sina söner i armar och ben.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Här kan föroreningar finnas kvar

Trafikverket har fått i uppdrag av regeringen att ta tag i sina gamla synder. Nu undersöks flera platser för att se om det finns föroreningar där. Ett av områdena är Visingsö flygplats.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Hyllas för omtalade atmosfären

Årets fan är ett initiativ som hyllar fans och föreningshjältar som står för en sund läktarkultur samt gör allt och lite till för sin förening. Nu är Mullsjö-supportern Marcus Filipsson nominerad till priset.
.

Jönköpingsnytt - 10 timmar sedan

Populära konditoriet stängt: ”Kan bara beklaga”

I våras fick det klassiska fiket Gustafs konditori i Huskvarna en ny ägare. Men sedan slutet av sommaren har konditoriet hållit stängt. Nu säger fastighetsägaren till jp.

Jönköpingsnytt - 11 timmar sedan

Bröt förbudet - ställs inför rätta

Under sommarens torka var det totalt eldningsförbud i hela Jönköpings län. En privatperson tände trots det en grill och åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt.
.

Jönköpingsnytt - 12 timmar sedan

Kollaps, succé och framtid

I det senaste avsnittet av 036fotboll pratar Magnus Sundvall, Adam Jönsson och Erik Boström bland annat igenom J-Södras kollaps Råslätts succé och vad som kommer hända med Assyriska.
.

Jönköpingsnytt - 13 timmar sedan

Tunnel kan avlasta vältrafikerad rondell

Redan i dag är det högt tryck på Ekhagsrondellen och mer trafik väntas det bli i samband med kommande bostadsbyggen. Nu har stadsbyggnadsnämnder olika idéer på hur trafiken i rondellen kan minskas.
.

Jönköpingsnytt - 14 timmar sedan

Långa köer efter krock på E4

Under måndagseftermiddagen har det skapats köer på E4. Det rör sig om en kökrock. Köerna växer kraftigt och i riktning mot Huskvarna.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Idolvinnaren kommer till Jönköping

På torsdag kommer förra årets Idol-vinnare, Chris Kläfford till Jönköping med sin turné The Imagine Tour. Konserten är del av Destination Jönköpings satsning på sing and songwriters.
.

Jönköpingsnytt - 15 timmar sedan

Elakartad cancer upptäcktes efter fem år

När en hudförändring, som 2013 bedömdes som ofarlig, granskades på nytt i år upptäcktes att det rörde sig om hudcancer. Nu anmäler Region Jönköpings län händelsen för prövning enligt lex Maria.
.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.