Jönköpingsnytt > Nyheter

Wednesday, 16 January, 17:35

Liknande nyheter

Taggar: Tvingade, missbrukareatt bo i , tält
YLE - 24 jan 16 kl. 09:00

Ska vi byta missbrukare med varandra?

Användningen av smutsiga sprutor kommer att öka och hälsoläget bland narkomaner kommer att försämras. Det misstänker personer som jobbar med narkomaner i Helsingfors efter att staden konkurrensutsatte social- och hälsovårdstjänster för drogmissbrukare. Sari Haikarainen är något av en erfarenhetsexpert, om man vill använda en modeterm inom socialsektorn.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:48

Närstående till missbrukare får hjälp på svenska

Snart kommer närstående till missbrukare att kunna få hjälp via en ny jourlinje. Det är fem finlandssvenska föreningar som startar upp telefonjouren och den kommer att drivas med talkokraft. Det har i många år funnits en finskspråkig linje, men ingen på svenska.

YLE - 24 nov 15 kl. 19:48

800 sprutor delades ut till missbrukare i Karleby

Den nya stationen för sprutbyte i Karleby delade ut 800 sprutor på en enda kväll. I Vasa har sprutbytesstationen mångdubbelt fler kunder än för bara något år sedan. Behovet av sprutbytesstationer är stort, enligt sjukskötarna som jobbar på stationerna i Karleby och Vasa.

YLE - 17 jan 13 kl. 05:14

Jourtelefon för närstående till missbrukare öppnas

På måndag öppnas en jourtelefon för närstående till missbrukare. Det är en svenskspråkig riksomfattande jourtelefon som är öppen varje måndag och torsdag mellan kl 12 och 18.
I jouren sitter professionella som är specialiserade på familjekriser vid missbruk och utbildade volontärer.

SVT Debatt - 10 jun 13 kl. 11:04

Vi kan inte låta fler missbrukare dö, KDU

NARKOTIKAPOLITIK Att avkriminalisera cannabis handlar inte om att acceptera missbruk, utan om att försöka hantera de droger som finns i samhället ? något dagens politik fatalt har misslyckats med. När KDU:s Sara Skyttedal gör en moralfråga av förbudspolitiken hjälper hon inte dem som fastnar i missbruk.

YLE - 29 jul 17 kl. 13:19

Missbrukare oroar i Karis centrum - "de är högljudda och våldsamma"

Missbrukarna i parken i Karis hjärta är högljudda och en del slåss. Det oroar både en del Karisbor och företagare i området. Minskade polisresurser kan vara en orsak till oron.

BT - 23 jun 11 kl. 09:43

Ökänd läkare stoppas - skrev ut narkotika till missbrukare i Borås

Läkaren var känd för att mot betalning skriva ut narkotikaklassade tabletter till missbrukare i Borås. Nu har hans rätt att skriva ut sådana preparat dragits in. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN), som fattat beslutet, anser att läkaren i 65-årsåldern varit grov oaktsam och "på ett synnerligen flagrant sätt" missbrukat rätten att skriva ut narkotiska preparat.

Nyheter 24 - 14 maj 12 kl. 16:08

Missbrukare mutas - får 2200 kronor för att sterilisera sig


En kontroversiell frivilligorganisation har redan betalat för att slippa 4 025 kvinnors oönskade graviditeter. 2 200 kronor i kontanter, rakt ner i fickan, i utbyte mot en sterilisering. Det är vad amerikanska kvinnor som fastnat i missbruk erbjuds.

Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 11:11

Missbrukare ska få hjälp snabbare

Foto: Scanpix
Alltfler unga röker cannabis i Kristianstad. Det erfar de två behandlingsassistenterna på Ungdomsbasen som välkomnar ett nytt sätt att arbeta där missbrukare kan få hjälp snabbare.
Anniela Nilsson och Eva Petersson jobbar som behandlingsassistenter på Ungdomsbasen, en verksamhet i kommunen som riktar sig till unga med problem med missbruk eller relationer, och har på nära håll kunnat följa de ungas droganvändande i Kristianstad.?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Mjältbrand bland missbrukare

Flera fall av mjältbrand har den senaste tiden inträffat bland heroinmissbrukare i Europa. Totalt har sju missbrukare insjuknat. I början av juli dog en missbrukare i Köpenhamn i sjukdomen.

Fler nyheter från Jönköpingsnytt

Jönköpingsnytt - 45 minuter sedan

Olycka på E4 i trafikrusningen

Klockan 16:45 larmades SOS till E4 i norrgående riktning mellan trafikplats Ryhov och Ljungarum.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Varning för plötslig ishalka

SMHI gick vid lunchtid på onsdagen ut med en klass 1-varning om plötslig ishalka för området söder om Vättern, dit Jönköpings kommun tillhör.
.

Jönköpingsnytt - 1 timme sedan

Polisen stoppade drograttfull

Polisen stoppade vid 14:50 på onsdagen en bil utanför Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. En man misstänks nu för drograttfylleri och grov olovlig körning.
.

Jönköpingsnytt - 2 timmar sedan

HV överklagar - stjärnan spelklar

Fanny Rask stängdes av i sju matcher efter en huvudtackling. Nu meddelar HV71 att de har överklagat straffet och anfallsstjärnan är spelklar i kvällens match mot Göteborg.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Här slogs rekord i nederbörd

Under vecka 2 föll det 10,5 millimeter nederbörd vid Visingsö A mätstation. Det gör veckan till den tredje mest nederbördsrika sedan 1996, enligt nyhetstjänsten Newsworthy.
.

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Matjätte satsar på näthandel

City gross i Jönköping breddar sitt erbjudande och lanserar en fullskalig e-handel med samma sortiment och priser online som i butiken. Det meddelar butiken nu i ett pressmeddelande.
.

Jönköpingsnytt - 5 timmar sedan

Nytt resmål flyger från Jönköping

Vintern 2020 kommer det gå att flyga charter från Jönköping Airport direkt till Kap Verde. Det meddelar nu Jönköping Airport i ett pressmeddelande.
.

Jönköpingsnytt - 6 timmar sedan

Kritiserad plan ska snart bytas ut

Junebäcksvallen är synonymt med kalla vinterträningar för många fotbollsspelare i olika åldrar i och runt Jönköping. Men konstgräsmattan får allt hårdare kritik, nu ska den dock snart bytas.
– Den är först ut, säger kommunens avdelningschef, Martin Gårlin.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Får landslagsdebutera - efter tuffa hösten

Han har bara gjort tre matcher den här säsongen. Trots det finns Mullsjö AIS nyförvärv Oskar Malmgren med i landslagstruppen till den stundande Finnkampen.
– Det kändes nästan overkligt när han ringde, säger han till Sportbladet.

Jönköpingsnytt - 7 timmar sedan

Skola kritiseras efter knivdådet

Råslättsskolan får kritik av Skolinspektionen efter knivattacken i höstas. Myndigheten kräver att skolan förbättrar arbetet med att anmäla kränkningar, uppger JP.se.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.