Nyteknik > Teknik

Tuesday, 23 October, 11:14

Nyteknik - 15 jun 18 kl. 06:10

”Nya målet för effektivisering är redan passé”Nya målet för energieffektivisering håller knappt styrfart. Sverige kan bättre – mycket bättre, skriver bland andra Lotta Bångens, och Linda Burenius Magnusson..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Lotta Bångens, Linda Burenius Magnusson

Dela artikeln

46 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya måletför , effektiviseringär redan , passé
Barometern - 26 jun 13 kl. 08:14

Frihet låter bättre än effektivisering

Statliga universitet bör i framtiden i?större utsträckning omvandlas till privaträttsliga stiftelser. Det meddelade utbildningsminister Jan Björklund när han i går skickade ut ett nytt lagförslag på remiss.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 06:00

Nu blir det lättare att få pass

LUND Nu är det snart slut på de långa väntetiderna eller de långa resorna för att få pass. I mitten på maj ska polisen i Skåne kunna möta den löpande efterfrågan.– I eftermiddag har jag klart med tre nya passhandläggare, säger Stefan Stahl, chef för passpolisen i Lund, och fortsätter:
– Det innebär att jag kan släppa ytterligare 500 tider i veckan.

Skånskan - 12 maj 18 kl. 01:00

Följ kom­pass­nålen mot kor­rup­tion i Guatemala

Sve­ri­ges am­bas­sa­dör i Guatemala, An­ders Kom­pass, ti­digare känd som vis­sel­blå­sa­re i GFN, har fått be­sked om att han inte läng­re är väl­kom­men i landet. Sverige har fått en månad på sig att ta hem honom.
Or­saken är att han sagt san­ningen.

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 13 kl. 07:08

Fjortonde och första målet


Förra säsongen gjorde Alexander Steen åtta mål på 40 matcher. Nu är St Louis svensk uppe i 14 - på lika många matcher i NHL-ishockeyn. Mot Calgary, natten till fredag svensk tid, kom ett nytt mål från svenskens klubba.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 07:08

Fjortonde och första målet


Förra säsongen gjorde Alexander Steen åtta mål på 40 matcher. Nu är St Louis svensk uppe i 14 - på lika många matcher i NHL-ishockeyn. Mot Calgary, natten till fredag svensk tid, kom ett nytt mål från svenskens klubba.

DI - 03 mar 15 kl. 12:43

FP redo skrota överskottsmålet

Folkpartiet går på tvärs mot de övriga allianspartierna och öppnar för ett slopande av överskottsmålet. "Ladorna är så pass välfyllda och statsskulden så pass låg att det kan vara läge att se över det finanspolitiska ramverket", säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Erik Ullenhag till Di..

SN - 30 aug 16 kl. 17:29

Effektivisering ska spara miljoner för Sörmländska företag

Tillverkande industrier i Sörmland ska samarbeta för att minska sin klimatpåverkan. Målet är att minska energianvändningen och samtidigt höja konkurrenskraften..

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 14:13

Valvinnare återfår georgiskt pass


Georgiens president Micheil Saakasjvili meddelade på tisdagen att han tänker återge miljardären och politikern Bidzina Ivanisjvili medborgarskap. Ivanisjvilis politiska koalition vann nyligen en oväntad seger över Saakasjvilis parti.Ivanisjvili fråntogs för ett år sedan sitt georgiska pass, sedan han meddelat sin avsikt att utmana regeringen i valet.

Dalarnas tidningar - 22 jun 15 kl. 21:57

Polisen ersätter strul med pass

En kvinna från Vansbro får ersättning för bilresor av polisen. Skälet är att det blev strul med sonens pass och det hela resulterade i att passet blev ogiltigt. Ett nytt pass tillverkades och den kostnaden stod polisen för, men det nya passet hämtades i Mora.

DalaDemokraten - 22 jun 15 kl. 21:57

Polisen ersätter strul med pass

En kvinna från Vansbro får ersättning för bilresor av polisen. Skälet är att det blev strul med sonens pass och det hela resulterade i att passet blev ogiltigt. Ett nytt pass tillverkades och den kostnaden stod polisen för, men det nya passet hämtades i Mora.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

Krav på stopp av svensk vapenexport

Tyskland har valt att stoppa vapenexporten till Saudiarabien – och nu höjs röster från Svenska freds om att Sverige ska stoppa sin..

Nyteknik - 1 timme sedan

Så här mycket får Saab i stora flygplansaffären

Försvarskoncernen Saab meddelar nu för första gången hur stor del av kontraktskakan man får i jätteaffären ihop med Boeing..

Nyteknik - 1 timme sedan

Självkörande buss för skolbarn stoppas

En självkörande buss som skjutsar barn till skolan? Det blev för mycket för den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA, som nu stoppat projektet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Vapen plockas bort från koreansk gräns

Nord- och Sydkorea avlägsnar vakter och vapen från gränsbyn Panmunjom, rapporterar BBC..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Nu invigs världens längsta bro över vatten

Efter nästan tio år är den klar – nu invigs jättebron som kopplar samman Hongkong, Macau och Kina..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Arkeologer har hittat 800 år gamla träfigurer

Peruanska arkeologer har hittat 20 stycken 800 år gamla träfigurer vid en utgrävningsplats i nordvästra Peru, uppger landets kulturminister Patricia Balbuena..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svenskar oroar sig för personliga integriteten

I sängen, i soffan, på toa och i skogen. Överallt gör vi det. Men svenskarna har ett något komplicerat förhållande till användandet av sin mobiltelefon..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Volkswagen visar hur framtidens billjus ska ”prata”

Från säkerhet, till design och snart – ett språk. Billampor har på kort tid gått från att bara lysa upp mörkret, till att bli något mycket mer. Framtidens billjus kommer att användas för att kommunicera, säger Klaus Bischoff på Volkswagen..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Finska kemijätten ska levererera till 300.000 elbilar om året

BASF:s nya fabrik ska tillverka batterimaterial till elfordon på den europeiska marknaden.

Nyteknik - 18 timmar sedan

Krav på EU-linje om vapenexport till Riyad

Jamal Khashoggis död på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att få politiska konsekvenser. Nu efterlyser Tysklands näringsminister en gemensam europeisk linje i frågan om ett stopp på vapenexporten till landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.