Nyteknik > Teknik

Wednesday, 16 January, 17:02

Liknande nyheter

Taggar: Nya måletför , effektiviseringär redan , passé
Barometern - 26 jun 13 kl. 08:14

Frihet låter bättre än effektivisering

Statliga universitet bör i framtiden i?större utsträckning omvandlas till privaträttsliga stiftelser. Det meddelade utbildningsminister Jan Björklund när han i går skickade ut ett nytt lagförslag på remiss.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 06:00

Nu blir det lättare att få pass

LUND Nu är det snart slut på de långa väntetiderna eller de långa resorna för att få pass. I mitten på maj ska polisen i Skåne kunna möta den löpande efterfrågan.– I eftermiddag har jag klart med tre nya passhandläggare, säger Stefan Stahl, chef för passpolisen i Lund, och fortsätter:
– Det innebär att jag kan släppa ytterligare 500 tider i veckan.

SmålandsPosten - 10 nov 18 kl. 04:00

Missriktad effektivisering

Staten behöver utvärderas. Spenderas pengarna på ett rimligt sätt? Fattas beslut som ligger i linje med de ambitioner som föresvävats?

Skånskan - 12 maj 18 kl. 01:00

Följ kom­pass­nålen mot kor­rup­tion i Guatemala

Sve­ri­ges am­bas­sa­dör i Guatemala, An­ders Kom­pass, ti­digare känd som vis­sel­blå­sa­re i GFN, har fått be­sked om att han inte läng­re är väl­kom­men i landet. Sverige har fått en månad på sig att ta hem honom.
Or­saken är att han sagt san­ningen.

SVT - 1 timme sedan

Inga pass- eller id-kort kan hämtas ut under två dagar i januari

Mellan den 26 och 27 januari stängs passystemet i Sverige. Anledningen är att det ska uppgraderas och under tiden kan inga pass eller id-kort hämtas eller lämnas ut, enligt polisen..

Trelleborgs Allehanda - 08 nov 13 kl. 07:08

Fjortonde och första målet


Förra säsongen gjorde Alexander Steen åtta mål på 40 matcher. Nu är St Louis svensk uppe i 14 - på lika många matcher i NHL-ishockeyn. Mot Calgary, natten till fredag svensk tid, kom ett nytt mål från svenskens klubba.

Kristianstadsbladet - 08 nov 13 kl. 07:08

Fjortonde och första målet


Förra säsongen gjorde Alexander Steen åtta mål på 40 matcher. Nu är St Louis svensk uppe i 14 - på lika många matcher i NHL-ishockeyn. Mot Calgary, natten till fredag svensk tid, kom ett nytt mål från svenskens klubba.

DI - 03 mar 15 kl. 12:43

FP redo skrota överskottsmålet

Folkpartiet går på tvärs mot de övriga allianspartierna och öppnar för ett slopande av överskottsmålet. "Ladorna är så pass välfyllda och statsskulden så pass låg att det kan vara läge att se över det finanspolitiska ramverket", säger partiets ekonomiskpolitiska talesperson Erik Ullenhag till Di..

SN - 30 aug 16 kl. 17:29

Effektivisering ska spara miljoner för Sörmländska företag

Tillverkande industrier i Sörmland ska samarbeta för att minska sin klimatpåverkan. Målet är att minska energianvändningen och samtidigt höja konkurrenskraften..

Kristianstadsbladet - 16 okt 12 kl. 14:13

Valvinnare återfår georgiskt pass


Georgiens president Micheil Saakasjvili meddelade på tisdagen att han tänker återge miljardären och politikern Bidzina Ivanisjvili medborgarskap. Ivanisjvilis politiska koalition vann nyligen en oväntad seger över Saakasjvilis parti.Ivanisjvili fråntogs för ett år sedan sitt georgiska pass, sedan han meddelat sin avsikt att utmana regeringen i valet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Volvo CE slutar att utveckla dieselteknik för mindre maskiner

Volvo CE har nu bestämt sig för att satsa på en hel serie eldrivna kompaktmaskiner. Men betonar att diesel fortsatt är bäst för de större prylarna..

Nyteknik - 1 timme sedan

Se när roboten gör en rekryteringsintervju

Hur är det att bli intervjuad av en robot egentligen? Reportern Elsa Frizell fick testa svenska Furhats rekryteringsrobot Tengai..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Så förvandlas råoljan till lättfraktade puckar

Kanadensiska tågbolaget utvecklar en metod där polymer förvandlar råolja till hårda puckar. Briketterna kan fraktas säkert på räls med lätta aluminiumvagnar – och tar bort behovet av oljetankers till havs..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Mindre än sex timmars sömn per natt kan skada dina blodkärl

Om du inte sover tillräckligt länge kan dina blodkärl ta skada, visar ny forskning..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Rätt innovationspolitik kan försvara välfärden”

DEBATT. Sveriges dåliga prestation när det gäller innovationer och ökad produktivitet är ett allvarligt problem för den framtida välfärden. Kommande regering måste ta tag i innovationspolitiken, skriver Charles Edquist, professor i Lund och medlem av Innovationsrådet..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ny airbag-väst ska skydda cyklister

Krockkuddar revolutionerade bilsäkerheten när de introducerades i slutet av 60-talet. Nu är det cyklisternas tur att få airbags..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Världens ensammaste groda Romeo har hittat sin Juliet

Länge såg det ut att vara kört för den utrotningshotade grodarten Telmatobius yuracare. Men nu finns det hopp, då amfibievärldens Romeo och Juliet är ihopmatchade..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kina har odlat första växten på månen

Ombord på sonden Chang'e 4 har ett bomullsfrö börjat gro. Det är första gången mänskligheten testar att odla något på månen..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Så ska Facebook förhindra valpåverkan i EU-valet 2019

Facebook planerar att införa striktare regler för politisk annonsering, rapporterar Reuters..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Airlander 10 går i produktion – ska flyga passagerare

Med 92 meter är hybridluftskeppet världens längsta flygfarkost. Nu ska Airlander 10 börja serietillverkas. Trots prototypens många tillbud är avsikten att transportera passagerare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.