Skånskan > Opinion

Thursday, 16 August, 17:51

Skånskan - 15 jun 18 kl. 06:00

Massakerns offer hedrasKLÅGERUP Känner du till Klågerupsmassakern? Inte?
I dag den 15 juni är årsdagen för den händelsen som nu uppmärksammas av Värby församlings nya präst Malin Jonsson som tycker att offren från 1811 förtjänar att en årlig minnesceremoni.– När jag läste på om gamla Bara kommun och bygden upptäckte jag den här händelsen. Jag funderade på hur det kunde ske men också på hur det blev för de anhöriga som drabbades och lämnades med sin sorg, säger Malin Jonsson, präst i Värby församling.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KLÅGERUP Känner, Klågerupsmassakern, Värby, Malin Jonsson, Bara, Skåne, Carl-Johan Bernadotte, Sverige, Torup, Klågerup, Klågerups, Döängen, Klågerupsskolan

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massakerns, offer, hedras
Nyhetskanalen - 08 apr 12 kl. 16:37

Titanic-offer hedras 100 år efter förlisningen

I engelska Southhampton hedras på söndagen minnet av det förlista skeppet Titanic. Titanic sjönk den 15 april 1912 och för att hedra offren kommer skeppet MS Balmoral att påbörja en resa utmed samma rutt som Titanc.
Skeppet har med sig 1 309 passagerare, och många av dem är släktingar till de som dog då Titanic förliste 1912 efter att ha kört på ett isberg.

SVT - 29 jul 13 kl. 17:45

Tågolyckans offer hedras i minnescermoni

Offren i tågolyckan i Spanien hedras ikväll i en gemensam minnescermoni i Santiago de Compostela. Både kungligheter och Spaniens statsminister deltar i gudstjänsten..

SVT - 24 mar 17 kl. 15:07

Londonattackens offer hedras

Runt om i världen hedras nu de dödade och skadade i terrordådet i London och många uttrycker sin sorg genom pennan..

Kristianstadsbladet - 03 nov 15 kl. 15:28

Nazismens offer hedras i Hässleholm

Den 9 november, på årsdagen av Kristallnatten, arrangeras en manifestation i Hässleholm till minne av nazismens offer..

Expressen - 17 nov 15 kl. 21:14

Terrorns offer hedras innan matchen

Under tisdagen ställs Frankrike mot England i en träningslandskamp, fyra dagar efter terrorattentatet i Paris. Inför matchen på Wembley hyllades attackens offer..

SVT - 05 jan 16 kl. 14:01

Terrorns offer hedras med minnesmärken i Paris

På torsdag är det exakt ett år sedan de blodiga attentaten i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo och kosherbutiken Hyper Cacher. Under hela veckan planeras minnesstunder för att hedra terrorns offer, vilket inleds i dag med avtäckandet av ett antal minnesmärken runt om i Paris. På söndag planeras en större sammankomst – som dock redan har möts av stor kritik från Charlie Hebdos anhängare..

UNT - 27 jan 17 kl. 09:46

Förintelsens offer hedras i dag

I kväll arrangerar Uppsala kommun en minnesstund i kaféet på Uppsala Konsert & Kongress med anledning av den internationella minnesdagen över Förintelsens offer..

BT - 02 jun 14 kl. 14:02

Tystnad på Kina-massakerns 25-årsdag

På onsdag är det 25 år sedan massakern på Himmelska fridens torg i Peking, då militären gick in och dödade demonstranter. Det ser ut att bli knäpptyst kring jubileet. Aktivister som försökt uppmärksamma det har gripits, och nu har Google spärrats.

Nyhetskanalen - 24 jul 11 kl. 13:24

Victoria hedrade massakerns offer

Stämningen var lågmäld kring den norska Sjömanskyrkan, kronprinsessan Märthas kyrka, när klockorna ringde in till sorgegudstjänst på Södermalm i Stockholm. Människor talade med låga röster när de gick förbi den norska flaggan, sänkt till halv stång.
.

Aftonbladet - 15 dec 12 kl. 18:14

Nu identifieras massakerns offer

Ana, 7, är ett av de 20 barn som miste livet på Sandy Hook-skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Kommunen får klimatråd

LUND. Kommun-styrelsen beslutade under onsdagen vem som ska sitta i det klimatpolitiska rådet, som politikerna i april beslutade om att inrätta, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Rådet ska ledas av Lena Neij, professor och föreståndare för Internationella Miljöinstitutet vid Lunds universitet.

Skånskan - 1 timme sedan

Trampa din egen smoothie

MALMÖ Loke Persson har lagt äpplen, melon och banan i mixern och nu är det dags att börja trampa. Efter några varv är smoothien klar och hälls upp i en nedbrytbar mugg.– Det var jättegott, berättar Loke Persson som bor i Halmstad och är på besök i Malmö.

Skånskan - 2 timmar sedan

Löberöd redo för 50:e loppisen

LÖBERÖD På lördag 18 augusti är det dags för loppmarknad i Löberöd igen. Det är 50:e gången Löberöds IF ordnar och många i byn är engagerade i förberedelserna inför arrangemanget som lockar besökare från hela Skåne.Ett tiotal funktionärer är på plats när Skånskan besöker Ölyckevallen och de jobbar hårt i solgasset.

Skånskan - 2 timmar sedan

Siktar på borgerligt styre

SVALÖV Moderater och Liberaler kavlar upp skjortärmarna och tar nya tag inför valet.
Målet är redan utstakat:Tillsammans ska de båda partierna försöka återta makten som man tappade i vintras och därför går man samman i en politisk plattform.
Målet är att bilda ett äkta borgerligt styre och därmed hålla socialdemokraternas borta från maktens korridorer: – Vi ska bli mer kaxiga och mer framåt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Schyman till Svalöv

SVALÖV Det blir många besök av kända politiker inför valet.Närmast på tur står Feministiskt Initiativs Gudrun Schyman som kommer till Fridhems folkhögskola nu på onsdag den 22 augusti. Schyman kommer att delta i ett lunch och musikparty mellan klockan 11-13.

Skånskan - 3 timmar sedan

Moderaterna samlar sig för stundande val

lund Under mandatperioden i opposition har Moderaterna i Lund engagerat gräsrötterna och arbetat fram ett nytt och heltäckande program.
De tio viktigaste punkterna presenterades under torsdagen.
Partiet vill skapa ett tryggare Lund för alla grupper, inte minst barn och äldre, samt satsa på att göra kommunal service och stadskärnan tillgängligare för medborgarna.

Skånskan - 6 timmar sedan

Tågtrafiken stängs mellan Lund och Hässleholm

Trafik Kontaktledningarna mellan Lund och Hässleholm är gamla och behöver rustas upp. Från och med lördagen den 18 augusti stängs alltså tågtrafiken av på sträckan då Trafikverket kommer att utföra arbeten där. Avstängningstiden är från lördag klockan 02.

Skånskan - 7 timmar sedan

Röt till mot mopedist – misshandlades

Eslöv Eslövsbon ropade åt mopedföraren att köra försiktigt. Då blev han misshandlad.Händelsen utspelade sig på en cykelbana på Rönneberga vid 00.

Skånskan - 7 timmar sedan

350 tidningar protesterar mot Trump

USA På torsdagen inleder amerikansk media en gemensam kampanj mot Donald Trump och presidentens ständiga verbala attacker mot landets journalister och medieföretag.Donald Trump, vars administration för ett antal år sedan tog världen med storm med uttrycket ”fake news”, har en historia av att både ge sig på enskilda journalister och hela tidningar. Presidenten har tidigare kallat journalister i allmänhet för ”världens mest ohederliga människor”.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ser fram emot kick­off och all­sång

Ef­ter en tjuv­start på Mal­mö­fes­ti­va­len i sön­dags drar Rickard Söderberg iväg på Malmö ope­ras kick­off nästa vecka. Un­der au­gus­ti och sep­tem­ber ges valda delar ur Malmö ope­ras kommande pro­gram runt om i Skåne. I höst kommer den po­pu­lära te­noren även att hålla i det nya kon­ceptet All­sång på ope­ran.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.