Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 October, 11:14

Skånskan - 15 jun 18 kl. 06:00

Massakerns offer hedrasKLÅGERUP Känner du till Klågerupsmassakern? Inte?
I dag den 15 juni är årsdagen för den händelsen som nu uppmärksammas av Värby församlings nya präst Malin Jonsson som tycker att offren från 1811 förtjänar att en årlig minnesceremoni.– När jag läste på om gamla Bara kommun och bygden upptäckte jag den här händelsen. Jag funderade på hur det kunde ske men också på hur det blev för de anhöriga som drabbades och lämnades med sin sorg, säger Malin Jonsson, präst i Värby församling.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KLÅGERUP Känner, Klågerupsmassakern, Värby, Malin Jonsson, Bara, Skåne, Carl-Johan Bernadotte, Sverige, Torup, Klågerup, Klågerups, Döängen, Klågerupsskolan

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massakerns, offer, hedras
Nyhetskanalen - 08 apr 12 kl. 16:37

Titanic-offer hedras 100 år efter förlisningen

I engelska Southhampton hedras på söndagen minnet av det förlista skeppet Titanic. Titanic sjönk den 15 april 1912 och för att hedra offren kommer skeppet MS Balmoral att påbörja en resa utmed samma rutt som Titanc.
Skeppet har med sig 1 309 passagerare, och många av dem är släktingar till de som dog då Titanic förliste 1912 efter att ha kört på ett isberg.

SVT - 29 jul 13 kl. 17:45

Tågolyckans offer hedras i minnescermoni

Offren i tågolyckan i Spanien hedras ikväll i en gemensam minnescermoni i Santiago de Compostela. Både kungligheter och Spaniens statsminister deltar i gudstjänsten..

SVT - 24 mar 17 kl. 15:07

Londonattackens offer hedras

Runt om i världen hedras nu de dödade och skadade i terrordådet i London och många uttrycker sin sorg genom pennan..

Kristianstadsbladet - 03 nov 15 kl. 15:28

Nazismens offer hedras i Hässleholm

Den 9 november, på årsdagen av Kristallnatten, arrangeras en manifestation i Hässleholm till minne av nazismens offer..

Expressen - 17 nov 15 kl. 21:14

Terrorns offer hedras innan matchen

Under tisdagen ställs Frankrike mot England i en träningslandskamp, fyra dagar efter terrorattentatet i Paris. Inför matchen på Wembley hyllades attackens offer..

SVT - 05 jan 16 kl. 14:01

Terrorns offer hedras med minnesmärken i Paris

På torsdag är det exakt ett år sedan de blodiga attentaten i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo och kosherbutiken Hyper Cacher. Under hela veckan planeras minnesstunder för att hedra terrorns offer, vilket inleds i dag med avtäckandet av ett antal minnesmärken runt om i Paris. På söndag planeras en större sammankomst – som dock redan har möts av stor kritik från Charlie Hebdos anhängare..

UNT - 27 jan 17 kl. 09:46

Förintelsens offer hedras i dag

I kväll arrangerar Uppsala kommun en minnesstund i kaféet på Uppsala Konsert & Kongress med anledning av den internationella minnesdagen över Förintelsens offer..

BT - 02 jun 14 kl. 14:02

Tystnad på Kina-massakerns 25-årsdag

På onsdag är det 25 år sedan massakern på Himmelska fridens torg i Peking, då militären gick in och dödade demonstranter. Det ser ut att bli knäpptyst kring jubileet. Aktivister som försökt uppmärksamma det har gripits, och nu har Google spärrats.

Nyhetskanalen - 24 jul 11 kl. 13:24

Victoria hedrade massakerns offer

Stämningen var lågmäld kring den norska Sjömanskyrkan, kronprinsessan Märthas kyrka, när klockorna ringde in till sorgegudstjänst på Södermalm i Stockholm. Människor talade med låga röster när de gick förbi den norska flaggan, sänkt till halv stång.
.

Aftonbladet - 15 dec 12 kl. 18:14

Nu identifieras massakerns offer

Ana, 7, är ett av de 20 barn som miste livet på Sandy Hook-skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Läcka kan ha orsakats av skott

MALMÖ En väktare larmades klockan 03.30 på tisdagen till Bennets väg på Rosengård på grund av en vattenläcka.
Väktaren upptäckte att vattenledningen hade ett hål, som kan ha orsakats av ett skott med något vapen.

Skånskan - 5 minuter sedan

Dessa vill styra i Skurup

Skurup Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kommunens väl, Vänsterpartiet och Liberalerna vill bilda minoritetsstyre i Skurup. Det meddelade partierna på en presskonferens på kommunhuset på tisdagsförmiddagen.– Vi har insett att vi behöver söka stöd över blockgränsen och kommer nu tillsammans med L gå fram för att bygga vidare på den positiva utvecklingen i kommunen, säger Magnus Alm (S).

Skånskan - 15 minuter sedan

188 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Rasmus Rune-Alfons Axenram och Malin Malmlind, båda 28 år, är nya ägare till huset på adressen Kalvstigen 4 i Höör. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 188 kvadratmeter. Säljare är Måns Roland Aleksej Pedersen och Elin Nyman.

Skånskan - 15 minuter sedan

Glömd av hemtjänsten – låg död i veckor

malmö Polisen tror att personen legat död i flera veckor. Detta trots att den avlidne skulle få regelbunden hemtjänst. Trots att personen skulle få hjälp med mediciner av hemtjänsten kunde vårdtagaren ligga död i sitt hem under flera veckor utan att någon upptäckte vad som hänt.

Skånskan - 15 minuter sedan

Tävling avgör hur åker ska utformas

Kävlinge Kommunen utlyser en tävling där vinnaren får utforma hur delar av den tvångsinlösta åkermarken ska utformas.
Målet är att en genomtänkt utformning av det nya bostadsområdet.– Det är två olika delar som går till markanvisningstävling, säger Pia Almström (M), ordförande i kommunstyrelsen som på onsdag ska fatta beslut om tävlingen.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 74 kvadratmeter från 1947 sålt i Höör

Höör 2 035 000 kronor fick Kevin Martens, 23, och Felicia Jackbrise, 22, ge för huset på adressen Lammstigen 10 i Höör. Huset är 74 kvadratmeter stort och byggdes 1947. Köpet från säljaren Patric Wiktorsson och Therese Svensson blev klart i oktober 2018.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brand i industriområde

Landskrona SOS larmades under natten till tisdagen om en brand i en föreningslokal i industriområdet.Räddningstjänst och polis åkte till Omnibusgatan för närmare undersökning. Räddningstjänsten släckte branden och senare spärrade polisen av platsen i väntan på teknisk undersökning.

Skånskan - 2 timmar sedan

Cyklist i krock med bil

Räddningstjänsten har kallats till korsningen av Lorensborgsgatan och Ärtholmsvägen i Malmö där en olycka mellan cyklist och personbil inträffat.Det är okänt om någon skadats. Polis har skickats till platsen för kontroll..

Skånskan - 2 timmar sedan

Dieseltjuvna gripna i Hörby

hörby Två drivmedelstjuvar togs på bar gärning på Parkgatan i natt.Fyra minuter över två på natten till tisdag larmade en person polisen. Enligt vittnet höll två män på att stjäla drivmedel på Parkgatan i Hörby.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.