Skånskan > Opinion

Wednesday, 16 January, 17:04

Skånskan - 15 jun 18 kl. 06:00

Massakerns offer hedrasKLÅGERUP Känner du till Klågerupsmassakern? Inte?
I dag den 15 juni är årsdagen för den händelsen som nu uppmärksammas av Värby församlings nya präst Malin Jonsson som tycker att offren från 1811 förtjänar att en årlig minnesceremoni.– När jag läste på om gamla Bara kommun och bygden upptäckte jag den här händelsen. Jag funderade på hur det kunde ske men också på hur det blev för de anhöriga som drabbades och lämnades med sin sorg, säger Malin Jonsson, präst i Värby församling.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KLÅGERUP Känner, Klågerupsmassakern, Värby, Malin Jonsson, Bara, Skåne, Carl-Johan Bernadotte, Sverige, Torup, Klågerup, Klågerups, Döängen, Klågerupsskolan

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massakerns, offer, hedras
Nyhetskanalen - 08 apr 12 kl. 16:37

Titanic-offer hedras 100 år efter förlisningen

I engelska Southhampton hedras på söndagen minnet av det förlista skeppet Titanic. Titanic sjönk den 15 april 1912 och för att hedra offren kommer skeppet MS Balmoral att påbörja en resa utmed samma rutt som Titanc.
Skeppet har med sig 1 309 passagerare, och många av dem är släktingar till de som dog då Titanic förliste 1912 efter att ha kört på ett isberg.

SVT - 29 jul 13 kl. 17:45

Tågolyckans offer hedras i minnescermoni

Offren i tågolyckan i Spanien hedras ikväll i en gemensam minnescermoni i Santiago de Compostela. Både kungligheter och Spaniens statsminister deltar i gudstjänsten..

SVT - 24 mar 17 kl. 15:07

Londonattackens offer hedras

Runt om i världen hedras nu de dödade och skadade i terrordådet i London och många uttrycker sin sorg genom pennan..

Kristianstadsbladet - 03 nov 15 kl. 15:28

Nazismens offer hedras i Hässleholm

Den 9 november, på årsdagen av Kristallnatten, arrangeras en manifestation i Hässleholm till minne av nazismens offer..

Expressen - 17 nov 15 kl. 21:14

Terrorns offer hedras innan matchen

Under tisdagen ställs Frankrike mot England i en träningslandskamp, fyra dagar efter terrorattentatet i Paris. Inför matchen på Wembley hyllades attackens offer..

SVT - 05 jan 16 kl. 14:01

Terrorns offer hedras med minnesmärken i Paris

På torsdag är det exakt ett år sedan de blodiga attentaten i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo och kosherbutiken Hyper Cacher. Under hela veckan planeras minnesstunder för att hedra terrorns offer, vilket inleds i dag med avtäckandet av ett antal minnesmärken runt om i Paris. På söndag planeras en större sammankomst – som dock redan har möts av stor kritik från Charlie Hebdos anhängare..

UNT - 27 jan 17 kl. 09:46

Förintelsens offer hedras i dag

I kväll arrangerar Uppsala kommun en minnesstund i kaféet på Uppsala Konsert & Kongress med anledning av den internationella minnesdagen över Förintelsens offer..

BT - 02 jun 14 kl. 14:02

Tystnad på Kina-massakerns 25-årsdag

På onsdag är det 25 år sedan massakern på Himmelska fridens torg i Peking, då militären gick in och dödade demonstranter. Det ser ut att bli knäpptyst kring jubileet. Aktivister som försökt uppmärksamma det har gripits, och nu har Google spärrats.

Nyhetskanalen - 24 jul 11 kl. 13:24

Victoria hedrade massakerns offer

Stämningen var lågmäld kring den norska Sjömanskyrkan, kronprinsessan Märthas kyrka, när klockorna ringde in till sorgegudstjänst på Södermalm i Stockholm. Människor talade med låga röster när de gick förbi den norska flaggan, sänkt till halv stång.
.

Aftonbladet - 15 dec 12 kl. 18:14

Nu identifieras massakerns offer

Ana, 7, är ett av de 20 barn som miste livet på Sandy Hook-skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Dödsdansen spelas på äldreboende

Kävlinge På torsdagskvällen är det premiär för en ny scen i Kävlinge riksteaterförenings regi.
Då spelas August Strindbergs Dödsdansen på Billingshälls lilla scen.– Det är vår tredje scen i Kävlinge.

Skånskan - 1 timme sedan

171 kvadratmeter stort hus i Abbekås sålt till nya ägare

Abbekås Fastigheten på adressen Fredrika Wallis Väg 9 i Abbekås har fått nya ägare. Köpare är Nicole Areskoug, 30, och Sebastian Johansson, 29, och säljare är Britt Gunnel Lindell och Hans Göran Sigvard Lindell. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 2 700 000 kronor.

Skånskan - 2 timmar sedan

Vansinnesfärd leder till åtal

STAFFANSTORP När den 27-årige mannen försökte köra ifrån polisen framförde han bilen så fort att han så fort att han var nära att köra över en fotgängare.
Nu åtalas mannen vid Luynds tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.Det var den 7 juni i fjol som den dramatiska biljakten utspelade sig i Staffanstorp.

Skånskan - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Eslöv

Eslöv Nu är det klart vem som köpt huset på Röstångavägen 14 i Eslöv av Gert Inge Erik Eriksson och Ingrid Nilsson. Nya ägare är Dan Marcus Knutson, 28, och Amanda Lantz, 27. Priset blev 2 340 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2018.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ny tar över tung nämnd

SJÖBO Det var en kompis som lockade med honom till ett Centermöte, ett möte som trots viss förhandsskepsis visade sig vara ”jättetrevligt.”
Jörgen Ny togs emot med öppna armar. Efter fyra år i Sjöbopolitiken tar han nu över ledningen för tunga samhällsbyggnadsnämnden.

Skånskan - 3 timmar sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1963 sålt i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Björkgatan 8 i Hörby av Lennart Göranssons dödsbo. Nya ägare är Sonja Ingegerd och Sven-Eric Leopold Sjödahl, båda 78 år, från Höör. Priset blev 1 870 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2018.

Skånskan - 4 timmar sedan

44 kvadratmeter stor stuga i Hörby såld till ny ägare

Hörby Försäljningen av huset på adressen Trulstorp Vråkvägen 5 i Hörby är nu klar. Ny ägare blir Mikael Lundvall, 50 år, från Trelleborg, som köper fastigheten av Mats Lindberg. Huset byggdes 1971 och har en boyta på 44 kvadratmeter.

Skånskan - 5 timmar sedan

Skakiga gymtjuvar fastnade på film

MALMÖ När gymmet är obemannat på kvällarna brukar två besökare tömma varumaskinen på energidryck och proteinshakes.
Nu har männen polisanmälts, eftersom de har fastnat på övervakningsfilmer.Det handlar om ett gym i stadsdelen Lindeborg.

Skånskan - 5 timmar sedan

Tjuv tog sig in i Klågerupsskolan

KLÅGERUP En dator samt en läsplatta har stulits på Klågerupsskolan natten mellan lördag och söndag.
Genom att krossa ett litet fönster på en dörr in till ett av skolans rum har en eller flera okända gärningspersoner tagit sig in i lokalerna. I ett av rummen har ett skåp där den tekniska utrustningen förvarades brutits upp.

Skånskan - 5 timmar sedan

Pengar stulna hos 90-åring

SVEDALA Totalt 3 000 kronor i kontanter tillhörande en funktionsnedsatt Svedalabo i 90-årsåldern har upptäckts saknade.
Det var vid hjälp med den rutinmässiga kontrollräkningen som upptäckten gjordes. Pengarna som förvaras i ett låst säkerhetsskåp har försvunnit någon gång mellan den 15 december och den 8 januari i år.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.