Skånskan > Opinion

Wednesday, 20 June, 13:32

Skånskan - 15 jun 18 kl. 06:00

Massakerns offer hedrasKLÅGERUP Känner du till Klågerupsmassakern? Inte?
I dag den 15 juni är årsdagen för den händelsen som nu uppmärksammas av Värby församlings nya präst Malin Jonsson som tycker att offren från 1811 förtjänar att en årlig minnesceremoni.– När jag läste på om gamla Bara kommun och bygden upptäckte jag den här händelsen. Jag funderade på hur det kunde ske men också på hur det blev för de anhöriga som drabbades och lämnades med sin sorg, säger Malin Jonsson, präst i Värby församling.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KLÅGERUP Känner, Klågerupsmassakern, Värby, Malin Jonsson, Bara, Skåne, Carl-Johan Bernadotte, Sverige, Torup, Klågerup, Klågerups, Döängen, Klågerupsskolan

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Massakerns, offer, hedras
Nyhetskanalen - 08 apr 12 kl. 16:37

Titanic-offer hedras 100 år efter förlisningen

I engelska Southhampton hedras på söndagen minnet av det förlista skeppet Titanic. Titanic sjönk den 15 april 1912 och för att hedra offren kommer skeppet MS Balmoral att påbörja en resa utmed samma rutt som Titanc.
Skeppet har med sig 1 309 passagerare, och många av dem är släktingar till de som dog då Titanic förliste 1912 efter att ha kört på ett isberg.

SVT - 29 jul 13 kl. 17:45

Tågolyckans offer hedras i minnescermoni

Offren i tågolyckan i Spanien hedras ikväll i en gemensam minnescermoni i Santiago de Compostela. Både kungligheter och Spaniens statsminister deltar i gudstjänsten..

SVT - 24 mar 17 kl. 15:07

Londonattackens offer hedras

Runt om i världen hedras nu de dödade och skadade i terrordådet i London och många uttrycker sin sorg genom pennan..

Kristianstadsbladet - 03 nov 15 kl. 15:28

Nazismens offer hedras i Hässleholm

Den 9 november, på årsdagen av Kristallnatten, arrangeras en manifestation i Hässleholm till minne av nazismens offer..

Expressen - 17 nov 15 kl. 21:14

Terrorns offer hedras innan matchen

Under tisdagen ställs Frankrike mot England i en träningslandskamp, fyra dagar efter terrorattentatet i Paris. Inför matchen på Wembley hyllades attackens offer..

SVT - 05 jan 16 kl. 14:01

Terrorns offer hedras med minnesmärken i Paris

På torsdag är det exakt ett år sedan de blodiga attentaten i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo och kosherbutiken Hyper Cacher. Under hela veckan planeras minnesstunder för att hedra terrorns offer, vilket inleds i dag med avtäckandet av ett antal minnesmärken runt om i Paris. På söndag planeras en större sammankomst – som dock redan har möts av stor kritik från Charlie Hebdos anhängare..

UNT - 27 jan 17 kl. 09:46

Förintelsens offer hedras i dag

I kväll arrangerar Uppsala kommun en minnesstund i kaféet på Uppsala Konsert & Kongress med anledning av den internationella minnesdagen över Förintelsens offer..

BT - 02 jun 14 kl. 14:02

Tystnad på Kina-massakerns 25-årsdag

På onsdag är det 25 år sedan massakern på Himmelska fridens torg i Peking, då militären gick in och dödade demonstranter. Det ser ut att bli knäpptyst kring jubileet. Aktivister som försökt uppmärksamma det har gripits, och nu har Google spärrats.

Nyhetskanalen - 24 jul 11 kl. 13:24

Victoria hedrade massakerns offer

Stämningen var lågmäld kring den norska Sjömanskyrkan, kronprinsessan Märthas kyrka, när klockorna ringde in till sorgegudstjänst på Södermalm i Stockholm. Människor talade med låga röster när de gick förbi den norska flaggan, sänkt till halv stång.
.

Aftonbladet - 15 dec 12 kl. 18:14

Nu identifieras massakerns offer

Ana, 7, är ett av de 20 barn som miste livet på Sandy Hook-skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - just nu

Cigaretter stals på camping

sjöbo I tisdags mellan klockan 19 och 20 stals 20 paket med cigaretter från receptionen på Orebackens camping.
Stölden skedde när personal för en stund lämnade receptionen för att ordna mat. .

Skånskan - 1 timme sedan

Det här stör vi oss mest på i trafiken

trafik En av årets stora trafikhelger är midsommarhelgen. När många är ute på vägarna finns det utrymme för att bli ilsken.Att tänka på inför din resa: Starta resan i god tid – midsommar är en av de stora trafikhelgerna med mycket trafik som gör att resan kan ta längre tid än vanligt.

Skånskan - 1 timme sedan

Stort polisbeslag av cigaretter

skurup Tillsammans med kommunen och i samarbete med Skatteverket och Tullverket gjorde polisen på tisdagen en tobakstillsyn i en butik i Skurup.
Det ledde till en husrannsakan där runt 13 000 cigaretter hittades.I Skurupsbutiken har polisen tidigare hittat utländska cigaretter och under tisdagens tillsyn var det dags igen.

Skånskan - 1 timme sedan

Tre greps med narkotika

TRELLEBORG/VELLINGE Tre män i 20-30-årsåldern stoppades på S.t Gertruds väg i tisdags med en liten mängd misstänkt narkotika.
Dessutom hade de var sin kniv på sig.

Skånskan - 1 timme sedan

Anmäler för ärekränkning

VELLINGE En person i 35-årsåldern har polisanmält en förskola i Vellinge kommun och flera i personalen för ärekränkning.
Personen ska ha blivit anklagad för att ha tafsat på två personer i personalen och blev då avstängd från jobbet. Senare kom ett sms från chefen att anställningen hade upphört.

Skånskan - 1 timme sedan

Fönsterrutor på skola sönder

SVEDALA Fyra fönster på Kyrkskolan krossades från fredag kväll till söndag morgon. Det var tre klassrum som drabbades av fönsterkross.
Polisen har ännu ingen misstänkt för skadegörelsen och Kyrkskolan måste beställa nya fönster.

Skånskan - 6 timmar sedan

Stopp på E65 vid Skurup

Skurup Det är stopp på E65 mellan trafikplats Stenbäck och Trafikplats Skurup i båda riktningarna.   Trafikanter uppmanas att välja annan väg på grund av snabbt växande köer. Vägen beräknas öppna för trafik under förmiddagen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Skicklig intrig som överraskar till slutet

Litteratur/recension BOK
En helt vanlig familj
Författare: Mattias Edvardsson
Förlag: ForumHur långt kan man tänka sig att gå för att rädda sina barn ur en svår knipa, närmare bestämt från att hamna i fängelse för mord?
Det är en frågeställning de flesta föräldrar, som tur är, slipper ta ställning till. Men om man tänker efter, skulle man ljuga, fiffla bort bevis, lägga sig i utredningen, hota folk?

Skånskan - 7 timmar sedan

Skriver spänning som testar läsarens moral

På midsommarafton är det premiär för årets sommarföljetong. I spänningsromanen En helt vanlig familj befinner vi oss i Lund i ett drama som rör sig mellan familjeliv i ett villaområde, Lunds tingsrätt och häktet.
– Vilka gränser skulle man kunna passera för att skydda sitt barn, det var ursprungsidén till boken, säger författaren och tvåbarnsföräldern Mattias Edvardsson.

Skånskan - 18 timmar sedan

Kick off för nya entreprenörer

Sjöbo/sydost På tisdagen var det kick off i Sjöbo för årets sommarentreprenörer i sydost.
– Totalt är det 32 ungdomar i år som ska driva företag, varav 10 är från Sjöbo, berättar Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare på Sjöbo kommun.Ungdomarna, som är mellan 15 och 19 år, ska driva företag i minst tre veckor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.