SVT > Kultur

Monday, 24 September, 19:05

SVT - 15 jun 18 kl. 06:00

Recension av ”Den blomstertid nu kommer””Den blomstertid nu kommer” undersöker frågan ”Hur reagerar ett Sverige under attack?”. Här finns därför gott om seriekrascher, nedskjutna helikoptrar, explosioner och allmän förstörelse. Och panik förstås. Men det mesta krutet har man faktiskt lagt på de mänskliga katastroferna, inte de yttre..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Den, Hur, Sverige

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Recensionav Den , blomstertidnu kommer
YLE - 09 jul 14 kl. 14:09

Över 100 klagomål om "Den blomstertid nu kommer"

Justitiekanslerämbetet fick över hundra klagomål om sin linjedragning angående sommarpsalmen, men klagomålen är inte längre anhängiga. Klagomålen grundade sig på biträdande justitiekansler Mikko Puumalainens linjedragning angående religionsutövningen i skolor. Justitiekanslerämbetet uppger nu att klagomålen inte längre är anhängiga och att de inte innehåller någon begäran om utredning.

HBL - 31 maj 14 kl. 12:31

Lyssna på Den blomstertid nu kommer!

I dagens Hbl kunde man läsa om Rebecca Nordmans väg till student. I dag fick hon efter mycket hårt arbete sin mössa tillsammans med 123 andra studenter från Brändö gymnasium, och enligt tradition sjöngs vårfestklassikern Den blomstertid nu kommer också i gymnastiksalen på Brändö. Salen var packad och stämningen god trots att grundrenoveringen av skolfastigheten på Ståhlbergsvägen 2 har inletts.

YLE - 04 apr 14 kl. 03:58

Grundlagsutskottet tar sig an Den blomstertid - igen

Riksdagens grundlagsutskott börjar idag ta ställning till hur det står till med religionsfriheten i skolorna när den behandlar justitiekanslerns årsberättelse.
Då tar utskottet också igen ställning till Den blomstertid nu kommer. Utskottet konstaterade förra gången att det är en vårtradition och inte religionsutövning.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 12:29

Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut på den stora duken, Den blomstertid nu kommer, levererar från början till slut som en tvättäkta svensk actionrulle, närmast att likna vid om mina romaner Midvintermörker, Höstol och Stjärnklart får ett kärleksbarn, som förlöses av Lars Norén och sedan adopteras av Ingmar Bergman och växer upp på Netflix. Kort sagt bör få av mina läsare bli besvikna, utan gå och se denna film.Crazy Pictures och huvudrollsinnehavarna på scen inför galavisningenJag var av Crazy Pictures personligen inbjuden till galan, och har alltså erhållit vin och tilltugg på galan, samt gratis öl på efterfesten.

YLE - 01 okt 13 kl. 11:29

Geir Rönning ilsknade till över recension av Fighting Star

Artisten Geir Rönning reagerade på Vasabladets recension av Wasa teaters Fighting Star. På sin blogg skrev han en recension av recensionen. Rönnings inlägg har väckt debatt på socialala medier.

YLE - 25 mar 14 kl. 12:33

Klart nej till att förbjuda Den blomstertid

Debatten om psalmen Den blomstertid nu kommer går het på våra sidor. Är det fråga om religionsutövning när man sjunger psalmen på skolavslutningen? Eller är det fråga om en kulturellt förankrad tradition som hör till våra skolor?

Cornucopia - 05 jun 18 kl. 13:33

Exklusivt: Förhandstitt på Den blomstertid nu kommer

Nedan kan bloggen i samarbete med Crazy Pictures erbjuda en exklusiv förhandstitt på den kommande svenska thrillern Den blomstertid nu kommer.

Vad filmen handlar om får vi se. Jag vet att regissören Victor Danell läser mina (Lars Wilderängs) böcker, och som det ser ut ovan verkar filmen mycket lovande.

YLE - 02 okt 13 kl. 10:32

"Varje recension är reklam för teatern"

Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade YA-lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star. Spela upp klipp på ArenanGeir Rönning, som gör en av huvudrollerna i pjäsen, publicerade på sin blogg en mycket syrlig "recension av en recension".

Expressen - 12 jun 11 kl. 12:36

Den blomstertid nu komm...eh?

Psalmen "Den blomstertid nu kommer" är helt okej. Men där går också gränsen för vilka religiösa inslag som får förekomma på en skolavslutning i kyrkan. Lika säkert som att häggen blommar är den årliga debatten om huruvida eleverna ska sjunga in sommarlovet i kyrkan eller inte.

Dagen - 15 jun 11 kl. 03:00

Den blomstertid kom - med tomheten efter en familj

Onsdagen den 1 juni fick en familj lämna Filipstad. Mamma, pappa, två döttrar, 13 och 17 år gamla, en son på 15 år. De hade levt sida vid sida med Filipstadsborna i fyra och ett halvt år och slagit rot, trots utvisningsbeslutet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Svenskarnas tidiga år på internet bevaras i nytt projekt

Det var många svenskar som hemmasnickrade sina egna hemsidor under 90-talet, när internet som det ser ut idag, fortfarande låg i sin vagga. Nu vill Internetmuseum, som drivs av Internetstiftelsen och Nordiska museet tillsammans samla in information om svenskarnas tidiga hemsidor för att skapa en bild av dåtidens internetvardag..

SVT - 1 timme sedan

Teaterrecension: ”Ett dockhem 2 är mest ett tjatigt redovisande kammarspel”

I Ett dockhem 2 kommer Nora tillbaka till man och barn efter 15 års frånvaro. En spännande tanke som blev ett kammarspel strösslat med klyshor, enligt Kulturnyheternas teaterrecensent Anna Hedelius..

SVT - 2 timmar sedan

Cissi Wallin om SVT efter stoppade programmet: ”Totalt förnedrande”

Opinionsbildaren Cissi Wallin kan bli åtalad för grovt förtal. Med anledning av åtalet väljer SVT att ställa in ett program som Wallin medverkar i. Ett beslut hon kallar för ”totalt förnedrande” och ”omdömeslöst”.

SVT - 2 timmar sedan

Bill Cosby kan hamna i register över våldsamma sexförbrytare

Under två dagars förhandlingar ska det avgöras vilket straff Bill Cosby får för de sexuella övergrepp han fälldes för tidigare i år. Profilen kan dömas till ett trettio år långt fängelsestraff och riskerar att hamna i USA:s register över dömda sexförbrytare..

SVT - 4 timmar sedan

Patrik Lundberg: ”Kina vill flytta fokus från frågan om Gui Minhai”

I helgen gick Kinas ambassad ut med hård kritik mot SVT-programmet Svenska nyheter. Bland annat innehöll programmet ett inslag som Ambassaden menar kan tolkas som rasistsikt. Patrik Lundberg är författare och kolumnist och menar att det i själva verket handlar om ett större politiskt spel, ett vari den svenska medborgaren och förläggaren Gui Minhai sitter fängslad i Kina sedan 2015..

SVT - 4 timmar sedan

Ingela Hessius: ”De räknar med att han kommer att dömas”

Den så kallade kulturprofilen har häktats. Det betyder troligen att åklagaren räknar med fällande dom, menar juridiska experten Ingela Hessius. – Att häkta någon under pågående rättegång för den här typen av brott är extremt ovanligt, säger hon..

SVT - 7 timmar sedan

Kulturprofilen begärs häktad

Under måndagen hölls slutanförandena i Stockholms tingsrätt i målet mot den så kallade kulturprofilen, som mot sitt nekande misstänks för två våldtäkter. Nu är det klart att han begärs häktad..

SVT - 7 timmar sedan

Efter satirinslag – SVT anklagas för Kinafobi

Det satiriska inslaget i ”Svenska nyheter” riktat mot kinesiska turister fortsätter att uppröra Kina. I kinesiska medier anklagas Sverige för att hetsa mot kineser, rapporterar SVT:s Asienkorrespondent..

SVT - 10 timmar sedan

Tv-succén Skam blir bokserie

Den norska ungdomsserien Skam tog både Norge, Sverige och resten av världen med storm innan den norska versionen avslutades förra våren. Regissören Julie Andem har gått vidare till att regissera amerikanska Skam Austin och nu kommer böckerna baserade på serien..

SVT - 10 timmar sedan

Singelaktuella Norlie & KKV: Vi gillar att skriva låtar och vara i studion

Duon Norlie & KKV har rönt stora framgångar under de senaste åren, och när Kulturnyheternas musikkritiker listar sina favoriter bland vecka 39:s singelsläpp är en av låtarna Norlie & KKV: s nya ”Om du lämnade mig nu”. Men trots duons popularitet syns de sällan i media, varför då?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.