Alingsås tidning > Nyheter

Monday, 18 June, 11:41

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Hitta ut – en succé också i VårgårdaFriskvårdssatsningen Hitta ut har blivit en succé i Vårgårda, precis som i Alingsås.
– Det har gått över förväntan och vi trodde ändå att det skulle gå bra, säger Göran Frisk i OK Kullingshof.
Sedan starten den 31 mars har drygt 500 personer registrerat sig för Hitta ut i Vårgårda kommun. Det kan jämföras med cirka 1 100 personer i betydligt större Alingsås. – Det är en fördel att det finns två områden nära varandra.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Hitta, Alingsås, Göran Frisk, OK Kullingshof, Vårgårdabor, Naturpasset, Hol, Hålsjö, Magra, Kesbergsområdet, Hägrunga, Kullingshof, Skogshjortarna, Kullingshofstugan, Kungsgatan, Tånga Heds, AT

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hittaut en , succéockså i , Vårgårda
Expressen - 05 mar 17 kl. 03:57

Så ändras tv-succén efter hårda kritiken

SVT ändrar i ”Mästarnas mästare” inför årets säsong. Succéprogrammet skrotar ett tävlingsmoment i Nattduellen och programledaren Mikael Leijnegard öppnar för att hela duellen kan tas bort. – Jag föreslår alltid att vi ska ta bort den, säger han..

Alingsås tidning - 19 mar 18 kl. 05:30

Snart kommer Hitta ut-kartan

Nu närmar sig premiären för friskvårdssatsningen Hitta ut i Vårgårda. På torsdag kommer kartan att delas ut med AT till alla hushåll. Hitta ut är ett hälso- och friskvårdsprojekt som olika lokala orienteringsklubbar står bakom.

Alingsås tidning - 31 mar 18 kl. 05:30

Start idag för Hitta ut

Påskafton betyder premiär för Hitta ut i Vårgårda och Alingsås. Det ger både en chans att upptäcka nya platser i hembygden och motionera i sin egen takt. Hitta ut är en friskvårdssatsning som drivs av orienteringsklubbarna Kullingshof och Skogshjortarna, med ekonomiskt stöd av Vårgårda och Alingsås kommuner.

GT - 06 mar 14 kl. 12:18

Symfonikerna rockar loss med hårda toner

Succén med hårda tongångar hos Göteborgs symfoniker fortsätter. I dag spelar fyra av musikerna på Mediedagarna i Göteborg tillsammans med tidigare Hammerfall-basisten Magnus Rosén. Då bjuder de på Jimi Hendrix "Purple Haze", skriver Dagens industri..

Expressen - 12 jan 15 kl. 16:03

Succétränarens hårda krav: 'Det är ett måste'

Ljungskile dubbelvärvade så sent som i fredags – men det räcker inte. Nu kräver tränaren Tor-Arne Fredheim en ersättare till skyttekungen David Johannesson. – Det är ett måste, säger han till GT-sporten..

Expressen - 19 sep 17 kl. 12:33

Succéduon om hårda turnélivet

Alingsås tidning - 30 jan 18 kl. 05:30

Nu hakar Vårgårda på succén

Hitta ut har blivit en succé i Alingsås. Och inför kommande säsong hakar Vårgårda på grannkommunen. Dessutom står det klart att Hitta ut i Alingsås i år även omfattar Bjärkebygden.

Nyheter 24 - 11 jul 12 kl. 12:48

LISTA: Minnesvärda svenska OS-ögonblick


Stefan Holm, Mikael Ljungberg och Ulrika Knape. Här är ett urval av svenska OS-ögonblick vi minns. LONDON.Mikael Ljungberg bryter trenden - Sidney 2000Ingen förstod riktigt hur det gick till. Men på något sätt lyckades Mikael Ljungberg knipa poängen mot ukrainaren David Saldadze - och sedemera även knipa det första svenska OS-guldet i brottning på 48 år.En underbar bedrift som förevigt kommer att leva vidare.Enda svenska fotbollsguldet - guld 1948Det svenska fotbollslandslaget åkte ut ur EM redan i gruppspelet. Men under 1940-talet var det helt andra tider för blågult, som hade ett bra lag. Det blev en hel del topplaceringar under både 40- och 50-talet och 1948 vann de faktiskt OS-guld.Det lär dröja ett bra tag innan något svenskt herrlandslag lyckas upprepa bedriften.J-O Waldner, den blågule hjälten - Barcelona 1992OS i Barcelona blev ingen höjdare för Sverige. Och om inte det hade varit för en viss Jan Ove Waldner, hade det faktiskt inte blivit en enda OS-medalj.Bordtennis-stjärnan briljerade dock - som vanligt - och såg till att vi åtminstone fick med oss en guldpeng från soliga Katalonien, efter att han slagit fransmannen Jean Philippe Gatien i en riktig rysare.Supertalangen som satte alla på plats - München 1972Hon var endast 21 år gammal när hon tvingades lägga av med simhoppskarriären för att tänka på försörjningen. Men som tur var hade Ulrika Knape redan lyckats ta världen med storm - flera gånger om.Framför allt i OS 1972, då hon chockade alla och knep guld när hon bara var 17 år gammal. Snacka om succé!Den klassiska hinder-kampen - Montréal 1976Det blev en stenhård kamp ända in i slutet. Men på sista hindret föll den värste konkurrenten, östtysken Frank Baumgarti, och Anders Gärderud kunde enkelt säkra guldet på 3 000 meter hinder.Tevebilderna har självklart blivit klassiska och räknas som ett av de skönaste svenska OS-momenten någonsin.

Bernt Johanssons bragdguld

Cyklisten Bernt Johansson chockade alla i OS 1976. Målgången i Montreal är fortfarande magisk att se. Målfotot som avgjorde - Atlanta 1996Den ryskfödda stjärnan Ludmila Engquist smälte det svenska folkets hjärtan när hon knep guldet i 200 meter häck. Men hon var faktiskt nära att gå miste om första platsen.Engquist hade, efter en trög start, krossat samtliga motståndare fram till finalen. Väl där blev det en hård kamp mellan svenskan och slovenskan Birgita Bukovec, som vägrade ge sig. Engquist vräkte sig dock fram i slutet av loppet och vann efter att man kontrollerat målfotot. Senare visade sig att Bukovec endast var sex tusendelar bakom Engquist.

Historian mörknade dock efter Ludmilla senare åkte dit för dopning.En av Sveriges största - Los Angeles 1984Agneta Andersson är en av Sveriges största olympier genom tiderna. Det har man nog rätt att kalla sig efter två OS-guld 1984, då hon vann på både 1 500 meter och 2 500 meter.Två tusendelar - München 1972Gunnar Larssons karriär slutade 1973. Men året innan gjorde han stor succé i München 1972 och knep två mäktiga guldmedaljer, 200 meter och 400 meter. Men det är nog den sistnämnda medaljen som folk minner bäst, då Larsson och amerikanen Tim McKee gick i mål i samma tid - enligt tavlan. Men när man sedan kontrollerade målfotot konstaterades det att svensken hade vunnit med två tusendelar.Protesten som skakade OS - Peking 2008Den storvuxne boxaren vann visserligen inte guld. Men visst hade han kunnat göra det om inte domaren hade satt stopp för det i semifinalen. Det blev i stället en bronsmatch för Ara Abrahamian - en match som han vann. Men när han väl skulle ta emot medaljen kastade han av sig den och slängde den på brottningsmattan innan han lämnade.Svenskens mäktiga protest hyllades av många. Men OS-ledningen var ytterst beskvikna och fråntog honom medaljen.

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 13 kl. 22:03

Från fiasko till succé i Leksand

Båda ratades av Modo men gör succé i Leksand.Patrik Hersley och målvakten Oscar Alsenfelt blev hjältar i 2-1-segern mot Skellefteå. - Vi är inne i ett jättebra flyt just nu, sade Hersley som gjorde matchens första mål.

Kristianstadsbladet - 21 nov 13 kl. 22:03

Från fiasko till succé i Leksand

Båda ratades av Modo men gör succé i Leksand.Patrik Hersley och målvakten Oscar Alsenfelt blev hjältar i 2-1-segern mot Skellefteå. - Vi är inne i ett jättebra flyt just nu, sade Hersley som gjorde matchens första mål.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 3 timmar sedan

Villainbrott i Herrljunga

Ett villainbrott på Harabergsgatan i Herrljunga anmäldes till polisen i söndags kväll. Inbrottet skedde under söndagen men det är inte känt vad som är stulet eller hur tjuven tog sig in..

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

Parkour planeras vid Altorpskolan

Altorpseleverna Vincent Fundin och Benjamin Forsén skrev ett medborgarförslag där de önskade en parkourpark vid Altorpskolan. Deras önskan kan bli verklighet, då en parkourdel ingår i bildningsnämndens planering.
Det var i april vi skrev om killarnas förslag.

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

Kulturhuset queeras till

I augusti månad arrangeras EuroPride i Göteborg, och då hakar Alingsås på HBTQAI+-tåget. Redan i lördags bjöd kulturhuset på ett smakprov av den utställning som är en del av Alingsås program under EuroPride.
Alingsås kulturhus ingår i en HBTQAI+ grupp, samordnad av kommunerna i Göteborgsregionen.

Alingsås tidning - Igår: 10:54

Flera villainbrott

Under helgen har det skett tre villainbrott i vårt område. Tillvägagångssättet har varit detsamma i samtliga fall, och därför finns misstanke om att det rör sig om samma gärningsman. De två första inbrotten skedde i villor på Bolltorp, Alingsås, på lördagseftermiddagen.

Alingsås tidning - Igår: 10:57

Skadegörelse på skola

Natten till söndag kom larm om en brand vid Lendahlsskolan, där en okänd gärningsman hade tänt eld på en bänk utanför entrén till skolan.  En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Åsa vill väcka barnens läslust

Vårgårda Bibliotek satsar även den här sommaren på 8-12-åringarna. Bokfika och en gratis bokväska ska öka barnens läslust.
– Spännande och roliga böcker är populärast, konstaterar barnbibliotekarie Åsa Molin Räim.

Alingsås tidning - Igår: 16:35

Stort intresse för invigning av omtalad staty

Så var den invigd, den omdiskuterade statyn Med handväskan som vapen.
– Ni är den enda kommunen som tackat ja till att ta emot statyn. Jag är så glad!

Alingsås tidning - I förrgår: 10:48

Två fall av misshandel i Alingsås

Under fredagskvällen och natten till lördag gjordes två anmälningar om misshandel i Alingsås. Den första anmälan kom strax innan halv elva på fredagskvällen, då en kvinna på Rågsjövägen ska ha blivit slagen i ansiktet av en granne. Det ska inte röra sig som några allvarligare personskador.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Granngården öppnar i Alingsås

Granngården expanderar och bygger butik i Alingsås – öppning blir det under nästa år.
Det är på Sävelund, bredvid ABB utmed Vänersborgsvägen, som Granngården ska bygga ny butiksanläggning. Företaget har en tid letat rätt plats för att etablera sig i Alingsås.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

Spännande möte i konsthallen

Det blir en blandning av abstrakt, färgstarkt och jordnära när tre Herrljungabor intar konsthallen över sommaren.
I går, fredag, invigdes deras gemensamma utställning.
När AT tittar in i Herrljunga konsthall på torsdagseftermiddagen är målningarna färdighängda.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.