Alingsås tidning > Nyheter

Wednesday, 15 August, 20:52

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Hitta ut – en succé också i VårgårdaFriskvårdssatsningen Hitta ut har blivit en succé i Vårgårda, precis som i Alingsås.
– Det har gått över förväntan och vi trodde ändå att det skulle gå bra, säger Göran Frisk i OK Kullingshof.
Sedan starten den 31 mars har drygt 500 personer registrerat sig för Hitta ut i Vårgårda kommun. Det kan jämföras med cirka 1 100 personer i betydligt större Alingsås. – Det är en fördel att det finns två områden nära varandra.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Vårgårda, Hitta, Alingsås, Göran Frisk, OK Kullingshof, Vårgårdabor, Naturpasset, Hol, Hålsjö, Magra, Kesbergsområdet, Hägrunga, Kullingshof, Skogshjortarna, Kullingshofstugan, Kungsgatan, Tånga Heds, AT

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hittaut en , succéockså i , Vårgårda
Expressen - 05 mar 17 kl. 03:57

Så ändras tv-succén efter hårda kritiken

SVT ändrar i ”Mästarnas mästare” inför årets säsong. Succéprogrammet skrotar ett tävlingsmoment i Nattduellen och programledaren Mikael Leijnegard öppnar för att hela duellen kan tas bort. – Jag föreslår alltid att vi ska ta bort den, säger han..

Alingsås tidning - 19 mar 18 kl. 05:30

Snart kommer Hitta ut-kartan

Nu närmar sig premiären för friskvårdssatsningen Hitta ut i Vårgårda. På torsdag kommer kartan att delas ut med AT till alla hushåll. Hitta ut är ett hälso- och friskvårdsprojekt som olika lokala orienteringsklubbar står bakom.

Alingsås tidning - 31 mar 18 kl. 05:30

Start idag för Hitta ut

Påskafton betyder premiär för Hitta ut i Vårgårda och Alingsås. Det ger både en chans att upptäcka nya platser i hembygden och motionera i sin egen takt. Hitta ut är en friskvårdssatsning som drivs av orienteringsklubbarna Kullingshof och Skogshjortarna, med ekonomiskt stöd av Vårgårda och Alingsås kommuner.

GT - 06 mar 14 kl. 12:18

Symfonikerna rockar loss med hårda toner

Succén med hårda tongångar hos Göteborgs symfoniker fortsätter. I dag spelar fyra av musikerna på Mediedagarna i Göteborg tillsammans med tidigare Hammerfall-basisten Magnus Rosén. Då bjuder de på Jimi Hendrix "Purple Haze", skriver Dagens industri..

Expressen - 12 jan 15 kl. 16:03

Succétränarens hårda krav: 'Det är ett måste'

Ljungskile dubbelvärvade så sent som i fredags – men det räcker inte. Nu kräver tränaren Tor-Arne Fredheim en ersättare till skyttekungen David Johannesson. – Det är ett måste, säger han till GT-sporten..

Expressen - 19 sep 17 kl. 12:33

Succéduon om hårda turnélivet

Aftonbladet - 23 jul 18 kl. 09:33

Hitta kärlek – eller vårda den

Alingsås tidning - 30 jan 18 kl. 05:30

Nu hakar Vårgårda på succén

Hitta ut har blivit en succé i Alingsås. Och inför kommande säsong hakar Vårgårda på grannkommunen. Dessutom står det klart att Hitta ut i Alingsås i år även omfattar Bjärkebygden.

Nyheter 24 - 11 jul 12 kl. 12:48

LISTA: Minnesvärda svenska OS-ögonblick


Stefan Holm, Mikael Ljungberg och Ulrika Knape. Här är ett urval av svenska OS-ögonblick vi minns. LONDON.Mikael Ljungberg bryter trenden - Sidney 2000Ingen förstod riktigt hur det gick till. Men på något sätt lyckades Mikael Ljungberg knipa poängen mot ukrainaren David Saldadze - och sedemera även knipa det första svenska OS-guldet i brottning på 48 år.En underbar bedrift som förevigt kommer att leva vidare.Enda svenska fotbollsguldet - guld 1948Det svenska fotbollslandslaget åkte ut ur EM redan i gruppspelet. Men under 1940-talet var det helt andra tider för blågult, som hade ett bra lag. Det blev en hel del topplaceringar under både 40- och 50-talet och 1948 vann de faktiskt OS-guld.Det lär dröja ett bra tag innan något svenskt herrlandslag lyckas upprepa bedriften.J-O Waldner, den blågule hjälten - Barcelona 1992OS i Barcelona blev ingen höjdare för Sverige. Och om inte det hade varit för en viss Jan Ove Waldner, hade det faktiskt inte blivit en enda OS-medalj.Bordtennis-stjärnan briljerade dock - som vanligt - och såg till att vi åtminstone fick med oss en guldpeng från soliga Katalonien, efter att han slagit fransmannen Jean Philippe Gatien i en riktig rysare.Supertalangen som satte alla på plats - München 1972Hon var endast 21 år gammal när hon tvingades lägga av med simhoppskarriären för att tänka på försörjningen. Men som tur var hade Ulrika Knape redan lyckats ta världen med storm - flera gånger om.Framför allt i OS 1972, då hon chockade alla och knep guld när hon bara var 17 år gammal. Snacka om succé!Den klassiska hinder-kampen - Montréal 1976Det blev en stenhård kamp ända in i slutet. Men på sista hindret föll den värste konkurrenten, östtysken Frank Baumgarti, och Anders Gärderud kunde enkelt säkra guldet på 3 000 meter hinder.Tevebilderna har självklart blivit klassiska och räknas som ett av de skönaste svenska OS-momenten någonsin.

Bernt Johanssons bragdguld

Cyklisten Bernt Johansson chockade alla i OS 1976. Målgången i Montreal är fortfarande magisk att se. Målfotot som avgjorde - Atlanta 1996Den ryskfödda stjärnan Ludmila Engquist smälte det svenska folkets hjärtan när hon knep guldet i 200 meter häck. Men hon var faktiskt nära att gå miste om första platsen.Engquist hade, efter en trög start, krossat samtliga motståndare fram till finalen. Väl där blev det en hård kamp mellan svenskan och slovenskan Birgita Bukovec, som vägrade ge sig. Engquist vräkte sig dock fram i slutet av loppet och vann efter att man kontrollerat målfotot. Senare visade sig att Bukovec endast var sex tusendelar bakom Engquist.

Historian mörknade dock efter Ludmilla senare åkte dit för dopning.En av Sveriges största - Los Angeles 1984Agneta Andersson är en av Sveriges största olympier genom tiderna. Det har man nog rätt att kalla sig efter två OS-guld 1984, då hon vann på både 1 500 meter och 2 500 meter.Två tusendelar - München 1972Gunnar Larssons karriär slutade 1973. Men året innan gjorde han stor succé i München 1972 och knep två mäktiga guldmedaljer, 200 meter och 400 meter. Men det är nog den sistnämnda medaljen som folk minner bäst, då Larsson och amerikanen Tim McKee gick i mål i samma tid - enligt tavlan. Men när man sedan kontrollerade målfotot konstaterades det att svensken hade vunnit med två tusendelar.Protesten som skakade OS - Peking 2008Den storvuxne boxaren vann visserligen inte guld. Men visst hade han kunnat göra det om inte domaren hade satt stopp för det i semifinalen. Det blev i stället en bronsmatch för Ara Abrahamian - en match som han vann. Men när han väl skulle ta emot medaljen kastade han av sig den och slängde den på brottningsmattan innan han lämnade.Svenskens mäktiga protest hyllades av många. Men OS-ledningen var ytterst beskvikna och fråntog honom medaljen.

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 13 kl. 22:03

Från fiasko till succé i Leksand

Båda ratades av Modo men gör succé i Leksand.Patrik Hersley och målvakten Oscar Alsenfelt blev hjältar i 2-1-segern mot Skellefteå. - Vi är inne i ett jättebra flyt just nu, sade Hersley som gjorde matchens första mål.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 1 timme sedan

Släckte brand under bil

En privatperson släckte vid åttatiden på onsdagsmorgonen en marschall som brann under en bil på Sidenvägen. Några allvarligare skador ska inte ha uppstått på bilen. Polis har upprättat en anmälan om skadegörelse..

Alingsås tidning - 15 timmar sedan

Mötesdags med Sjöstedt (V)

I kväll, onsdag, kommer Jonas Sjöstedt (V) till Tångahallen för att frågas ut av pastorerna Britta Hermansson och Robert Eriksson.  53-årige Sjöstedt är Vänsterpartiets ledare sedan 2012 och har suttit i riksdagen sedan 2010. Dessförinnan var han ledamot av Europaparlamentet i elva år, 1995-2006.

Alingsås tidning - 23 timmar sedan

Fridolins tur på Vårgårda möte

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin gästade Vårgårda möte för en utfrågning under tisdagskvällen – och han svarade också på vilken fråga han var mest trött på att få.
Det kom så klart att handla en hel del om miljöfrågor när Gustav Fridolin ställde sig på Tångahallens scen under tisdagskvällen. Men först förde utfrågaren Britta Hermansson in samtalet på det stora antalet bilbränder.

Alingsås tidning - Igår: 08:24

Greps för misshandel

En man i 30-årsåldern greps vid femtiden på tisdagsmorgonen på Lendahlsgatan i Alingsås, misstänkt för misshandel i en relation. Målsäganden hade skador men inte så allvarliga att det krävdes sjukvård..

Alingsås tidning - Igår: 08:21

Hotade personal

En ung kvinna är misstänkt för att ha hotat en personal på ett boende i Västra Bodarna. Hotet ska ha varit verbalt. När polisen beesökte boendet på måndagskvällen var det på platsen..

Alingsås tidning - Igår: 06:18

Kvinna hittad död – misstänkt mord

En kvinna i 50-årsåldern har hittats död i ett skogsparti nära Nolby i Alingsås. Kvinnan hade anmälts försvunnen i söndags   Omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Därför har en förundersökning om mord inletts.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

KP polisanmäler falskt klistermärke

Kommunistiska partiet i Alingsås polisanmäler ett klistermärke.
– Det är ett hatbrott, varumärkesintrång och förtal, säger Elsa-Lena Åström, K:s toppkandidat i kommunvalet.
Det var på en papperskorg i hörnet Färgaregatan-Kungsgatan, utanför den tidigare Telia-butiken, som klistermärket hittades.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Dags för Fridolin (MP) att frågas ut

I kväll har turen kommit till Miljöpartiets språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, att frågas ut av Britta Hermansson och Robert Eriksson vid Vårgårda möte i Tångahallen. Gustav Fridolin är ett av Miljöpartiets två språkrör sedan 2011, först tillsammans med Åsa Romson och sedan maj 2016 tillsammans med Isabella Lövin. Han blev Sveriges utbildningsminister i S-MP-regeringen efter förra valet.

Alingsås tidning - I förrgår: 18:05

Polis stoppade körkortslös

Vid 14-tiden på måndagen stoppades en bilist för kontroll på Kristineholm. Föraren saknade körkort och har rapporterats för grov olovlig körning..

Alingsås tidning - I förrgår: 13:14

Snart tillåtet grilla på egen tomt

I morgon, tisdag den 14 augusti klockan nio på morgonen, släpper Länsstyrelsen i Västra Götaland på det länsövergripande grillningsförbudet på egen tomt.
Det meddelar man i ett pressmeddelande. Det är efter samråd med räddningstjänsterna i området som Länsstyrelsen fattat beslut om att häva förbudet mot grillning på egen tomt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.