Alingsås tidning > Nyheter

Wednesday, 20 June, 13:17

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Satsar på förbättrad integrationAlingsås kommun har tilldelats en halv miljon kronor av Länsstyrelsen för integrationsarbete.
Pengarna kommer bland annat gå till att starta upp ett integrationsråd.
– Vi vill ge nyanlända och invandrare ett forum för att ställa frågor och få nycklar till att komma in snabbare i samhället, säger Julia Mårtensson, verksamhetschef på integrationsavdelningen på Alingsås kommun. På två och ett halvt år har Alingsås tagit emot nära 500 nyanlända, varav en stor del är så kallade kvotflyktingar. Flyktingar som kommer direkt från flyktingläger på olika platser runt om i världen.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Länsstyrelsen, Julia Mårtensson, Alingsås, Julia, SFI, Daniel Filipsson

Dela artikeln

14 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, förbättrad, integration
Kristianstadsbladet - 30 apr 16 kl. 03:00

Så satsar föreningarna på integration

Fotboll för ensamkommande flyktingpojkar, tisdagscafé i Arkelstorp och sommarskola i bordtennis. Det är några av integrationsaktiviteterna som föreningarna i Kristianstads kommun satsar på..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 18 kl. 09:55

Innebandy för integration

Spångbergsgymnasiets skolidrottsförening satsar på innebandy som integration.Nu söker föreningen stöd för att kunna skicka en grupp ungdomar på cup i Göteborg..

NT - 16 maj 16 kl. 17:00

KL Industri satsar på löpande integration

KL Industri går riktigt bra och har en hög orderingång..

Dalarnas tidningar - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

DalaDemokraten - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

YLE - 26 mar 15 kl. 04:55

Integration via motion

Nu satsas det pengar på att få invandrarna att motionera. Inom till exempel Folkhälsans utbildningar på Norrvalla genomsyrar idrotten allt. Folkhälsan erbjuder fyra olika utbildningar för invandrare och idrotten har en central roll i dem alla.

YLE - 03 dec 15 kl. 13:24

Svenska kulturfonden satsar stort på integration och mångkultur

Svenska kulturfonden reserverar 180 000 euro för svenskspråkig integration av invandrare och mångkultur. - I dag finns det inte tillräcklig beredskap för undervisning i svenska som andraspråk för invandrare. Det behövs fler behöriga lärare och högklassiga läromedel för att den svenskspråkiga integrationen ska lyckas, säger utbildningsombudsman Veronica Granö-Suomalainen.

Kristianstadsbladet - 16 feb 12 kl. 06:30

Scouter satsar på integration

Foto: Mark Hanlon
Scouterna fortsätter att ha Kristianstad som en av sina viktigaste orter. I år satsar de på ett äventyrsläger och integrationsprojekt här. Lägret hålls för övrigt bara i Göteborg och Stockholm.

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:00

Regeringen satsar på Kronobergs län

Kronobergs län har drabbats hårt av arbetslöshet under de senaste åren. Från att ha varit ett län med mycket låg arbetslöshet så har vi nu hamnat en bit över riksgenomsnittet och är faktiskt det län som har drabbats hårdast av arbetslösheten i Sverige. Den budget som nu har släppts av regeringen är en budget som främst prioriterar jobb och skola, det är precis vad vi behöver här i Kronoberg, skriver Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S).

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 1 timme sedan

Går samman för god sak

I morgon, torsdag, kommer designern Emma Vintäng till Alingsåsföretaget Twosouls AB med plagg ur flera av sina kollektioner.
– Det är kul med lokala förmågor som väljer en bra väg för samhället, säger Ninni Jonsson, som driver Twosouls AB.
I förra veckan publicerade AT en intervju med alingsåsaren Emma Vintäng, som numera är bosatt i Sydafrika.

Alingsås tidning - 3 timmar sedan

Krock i centrala Vårgårda

En lastbil kolliderade på onsdagsmorgonen med en personbil på Korsvägen i Vårgårda. Två personer hämtades av ambulans. Båda ska ha varit chockade men utan synliga fysiska skador.

Alingsås tidning - 3 timmar sedan

Mariana tog hem storvinst

Efter knappt tre år i Sverige fick Mariana Anitoaei från Ljung uppleva något som är få förunnat. Hon skrapade fram tre tv-rutor på sin Triss och fick därmed vara gäst i Nyhetsmorgon i TV4. Under onsdagsmorgonen vann 41-åringen 250 000 kronor.

Alingsås tidning - 3 timmar sedan

Kritiserar VM-motiverad mötesflytt

Kommunstyrelsens sammanträde flyttades – med anledning av fotbolls-VM.
– Det är respektlöst, säger kommunstyrelseledamoten Anna Hansson (MP).
– Jag tar hennes kritik med en klackspark, säger kommunstyrelseordföranden Daniel Filipsson (M).

Alingsås tidning - 4 timmar sedan

Försök till inbrott

Under tisdagskvällen krossades en ruta på en altan i Vårgårda. Händelsen rubriceras som försök till inbrott även om det aldrig var någon person som tog sig in i huset. Enligt polisen är det oklart varför gärningsmannen eller gärningsmännen inte gick in i huset.

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Två fälls för butiksinbrott

Två unga män fälls för en inbrottsstöld som inträffade i en Herrljungabutik för drygt ett och ett halvt år sedan. En av männen döms till fängelse.
Det var en tidig morgon hösten 2016 som en butik på Storgatan utsattes för en inbrottsstöld.

Alingsås tidning - 7 timmar sedan

Skrev vinnande noveller

Under Sollebrunns skolas skolavslutning prisades sex elever i årskurs sju för sina bidrag i en novelltävling på temat brott och straff.
Det är nu andra året i rad som Lions Club Bjärke är med och sponsrar en novelltävling för elever i årskurs sju på Sollebrunns skola. Precis som förra året skedde prisutdelningen under skolavslutningen i Gräfsnäs slottsruin.

Alingsås tidning - Igår: 10:27

Tjernberg blir chefredaktör

Kommunikatören Robert Tjernberg lämnar Alingsås kommun för att bli ny chefredaktör på den kristna tidningen Sändaren. Robert Tjernberg har journalistisk bakgrund men har de senaste åren arbetat som kommunikatör och pressansvarig i kommunen. Han börjar sitt nya jobb i september.

Alingsås tidning - Igår: 09:46

Skadegörelse på kyrkogård

Vid femtiden på tisdagsmorgonen fick polisen larm om skadegörelse på Stadskyrkogården i Alingsås. Bänkar och soptunnor var välta och en fönsterruta sönderslagen. En till synes drogpåverkad man i 40-årsåldern misstänks för brottet.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Stipendium till konståkarlöfte

Alingsås konståkningsklubbs Dina Johansson har tilldelats Lions ungdomsstipendium på 10 000 kronor.
I samband med Potatisfestivalen delade Lions Club ut sitt ungdomsstipendium. Stipendiet som är på 10 000 kronor gick i år till Dina Johansson, en ung konståkare som framgångsrikt tävlar på riksnivå och är en av de allra bästa i sin åldersklass.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.