Alingsås tidning > Nyheter

Thursday, 16 August, 17:51

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Satsar på förbättrad integrationAlingsås kommun har tilldelats en halv miljon kronor av Länsstyrelsen för integrationsarbete.
Pengarna kommer bland annat gå till att starta upp ett integrationsråd.
– Vi vill ge nyanlända och invandrare ett forum för att ställa frågor och få nycklar till att komma in snabbare i samhället, säger Julia Mårtensson, verksamhetschef på integrationsavdelningen på Alingsås kommun. På två och ett halvt år har Alingsås tagit emot nära 500 nyanlända, varav en stor del är så kallade kvotflyktingar. Flyktingar som kommer direkt från flyktingläger på olika platser runt om i världen.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Länsstyrelsen, Julia Mårtensson, Alingsås, Julia, SFI, Daniel Filipsson

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, förbättrad, integration
Kristianstadsbladet - 30 apr 16 kl. 03:00

Så satsar föreningarna på integration

Fotboll för ensamkommande flyktingpojkar, tisdagscafé i Arkelstorp och sommarskola i bordtennis. Det är några av integrationsaktiviteterna som föreningarna i Kristianstads kommun satsar på..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 18 kl. 09:55

Innebandy för integration

Spångbergsgymnasiets skolidrottsförening satsar på innebandy som integration.Nu söker föreningen stöd för att kunna skicka en grupp ungdomar på cup i Göteborg..

NT - 16 maj 16 kl. 17:00

KL Industri satsar på löpande integration

KL Industri går riktigt bra och har en hög orderingång..

Dalarnas tidningar - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

DalaDemokraten - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

YLE - 26 mar 15 kl. 04:55

Integration via motion

Nu satsas det pengar på att få invandrarna att motionera. Inom till exempel Folkhälsans utbildningar på Norrvalla genomsyrar idrotten allt. Folkhälsan erbjuder fyra olika utbildningar för invandrare och idrotten har en central roll i dem alla.

YLE - 03 dec 15 kl. 13:24

Svenska kulturfonden satsar stort på integration och mångkultur

Svenska kulturfonden reserverar 180 000 euro för svenskspråkig integration av invandrare och mångkultur. - I dag finns det inte tillräcklig beredskap för undervisning i svenska som andraspråk för invandrare. Det behövs fler behöriga lärare och högklassiga läromedel för att den svenskspråkiga integrationen ska lyckas, säger utbildningsombudsman Veronica Granö-Suomalainen.

Kristianstadsbladet - 16 feb 12 kl. 06:30

Scouter satsar på integration

Foto: Mark Hanlon
Scouterna fortsätter att ha Kristianstad som en av sina viktigaste orter. I år satsar de på ett äventyrsläger och integrationsprojekt här. Lägret hålls för övrigt bara i Göteborg och Stockholm.

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:00

Regeringen satsar på Kronobergs län

Kronobergs län har drabbats hårt av arbetslöshet under de senaste åren. Från att ha varit ett län med mycket låg arbetslöshet så har vi nu hamnat en bit över riksgenomsnittet och är faktiskt det län som har drabbats hårdast av arbetslösheten i Sverige. Den budget som nu har släppts av regeringen är en budget som främst prioriterar jobb och skola, det är precis vad vi behöver här i Kronoberg, skriver Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S).

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 9 timmar sedan

Stal på Vinden

En man i 55-årsåldern tog varor för 185 kronor utan att betala i second hand-butiken Vinden, Alingsås, på onsdagen. Han ertappades och är polisanmäld för ringa stöld. Han hade stoppat på sig såväl skor som jacka och väska..

Alingsås tidning - 10 timmar sedan

Farliga spikar i barnens sandlåda

Många kommuner slarvar med underhållet av lekplatser. Herrljunga kommun har en lekplats i Ljung, som småbarnsföräldrar tycker borde rustas upp.
– Spikar sticker upp i sandlådan och jag skulle inte låta mitt barn gunga i bebisgungan, säger en förälder till AT.

Alingsås tidning - 21 timmar sedan

Sjöstedts (V) kväll på Vårgårda Möte

På onsdagskvällen var det Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt som var i blickpunkten på Vårgårda Möte i Tångahallen. Precis som tidigare kvällar blandades humor med allvar och Sjöstedt pratade om såväl sin relation till fotbollslaget GAIS som hur han strävar mot ett mer jämlikt samhälle. Partiledarna avlöser varandra en efter under Vårgårda Möte i Tångahallen.

Alingsås tidning - 22 timmar sedan

Släckte brand under bil

En privatperson släckte vid åttatiden på onsdagsmorgonen en marschall som brann under en bil på Sidenvägen. Några allvarligare skador ska inte ha uppstått på bilen. Polis har upprättat en anmälan om skadegörelse..

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Mötesdags med Sjöstedt (V)

I kväll, onsdag, kommer Jonas Sjöstedt (V) till Tångahallen för att frågas ut av pastorerna Britta Hermansson och Robert Eriksson.  53-årige Sjöstedt är Vänsterpartiets ledare sedan 2012 och har suttit i riksdagen sedan 2010. Dessförinnan var han ledamot av Europaparlamentet i elva år, 1995-2006.

Alingsås tidning - Igår: 21:14

Fridolins tur på Vårgårda möte

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin gästade Vårgårda möte för en utfrågning under tisdagskvällen – och han svarade också på vilken fråga han var mest trött på att få.
Det kom så klart att handla en hel del om miljöfrågor när Gustav Fridolin ställde sig på Tångahallens scen under tisdagskvällen. Men först förde utfrågaren Britta Hermansson in samtalet på det stora antalet bilbränder.

Alingsås tidning - I förrgår: 08:24

Greps för misshandel

En man i 30-årsåldern greps vid femtiden på tisdagsmorgonen på Lendahlsgatan i Alingsås, misstänkt för misshandel i en relation. Målsäganden hade skador men inte så allvarliga att det krävdes sjukvård..

Alingsås tidning - I förrgår: 08:21

Hotade personal

En ung kvinna är misstänkt för att ha hotat en personal på ett boende i Västra Bodarna. Hotet ska ha varit verbalt. När polisen beesökte boendet på måndagskvällen var det på platsen..

Alingsås tidning - I förrgår: 06:18

Kvinna hittad död – misstänkt mord

En kvinna i 50-årsåldern har hittats död i ett skogsparti nära Nolby i Alingsås. Kvinnan hade anmälts försvunnen i söndags   Omständigheterna kring dödsfallet är oklara. Därför har en förundersökning om mord inletts.

Alingsås tidning - I förrgår: 05:30

KP polisanmäler falskt klistermärke

Kommunistiska partiet i Alingsås polisanmäler ett klistermärke.
– Det är ett hatbrott, varumärkesintrång och förtal, säger Elsa-Lena Åström, K:s toppkandidat i kommunvalet.
Det var på en papperskorg i hörnet Färgaregatan-Kungsgatan, utanför den tidigare Telia-butiken, som klistermärket hittades.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.