Alingsås tidning > Nyheter

Tuesday, 23 October, 11:34

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Satsar på förbättrad integrationAlingsås kommun har tilldelats en halv miljon kronor av Länsstyrelsen för integrationsarbete.
Pengarna kommer bland annat gå till att starta upp ett integrationsråd.
– Vi vill ge nyanlända och invandrare ett forum för att ställa frågor och få nycklar till att komma in snabbare i samhället, säger Julia Mårtensson, verksamhetschef på integrationsavdelningen på Alingsås kommun. På två och ett halvt år har Alingsås tagit emot nära 500 nyanlända, varav en stor del är så kallade kvotflyktingar. Flyktingar som kommer direkt från flyktingläger på olika platser runt om i världen.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Länsstyrelsen, Julia Mårtensson, Alingsås, Julia, SFI, Daniel Filipsson

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, förbättrad, integration
Kristianstadsbladet - 30 apr 16 kl. 03:00

Så satsar föreningarna på integration

Fotboll för ensamkommande flyktingpojkar, tisdagscafé i Arkelstorp och sommarskola i bordtennis. Det är några av integrationsaktiviteterna som föreningarna i Kristianstads kommun satsar på..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 18 kl. 09:55

Innebandy för integration

Spångbergsgymnasiets skolidrottsförening satsar på innebandy som integration.Nu söker föreningen stöd för att kunna skicka en grupp ungdomar på cup i Göteborg..

NT - 16 maj 16 kl. 17:00

KL Industri satsar på löpande integration

KL Industri går riktigt bra och har en hög orderingång..

Dalarnas tidningar - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

DalaDemokraten - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

YLE - 26 mar 15 kl. 04:55

Integration via motion

Nu satsas det pengar på att få invandrarna att motionera. Inom till exempel Folkhälsans utbildningar på Norrvalla genomsyrar idrotten allt. Folkhälsan erbjuder fyra olika utbildningar för invandrare och idrotten har en central roll i dem alla.

YLE - 03 dec 15 kl. 13:24

Svenska kulturfonden satsar stort på integration och mångkultur

Svenska kulturfonden reserverar 180 000 euro för svenskspråkig integration av invandrare och mångkultur. - I dag finns det inte tillräcklig beredskap för undervisning i svenska som andraspråk för invandrare. Det behövs fler behöriga lärare och högklassiga läromedel för att den svenskspråkiga integrationen ska lyckas, säger utbildningsombudsman Veronica Granö-Suomalainen.

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:00

Regeringen satsar på Kronobergs län

Kronobergs län har drabbats hårt av arbetslöshet under de senaste åren. Från att ha varit ett län med mycket låg arbetslöshet så har vi nu hamnat en bit över riksgenomsnittet och är faktiskt det län som har drabbats hårdast av arbetslösheten i Sverige. Den budget som nu har släppts av regeringen är en budget som främst prioriterar jobb och skola, det är precis vad vi behöver här i Kronoberg, skriver Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S).

Kristianstadsbladet - 16 feb 12 kl. 06:30

Scouter satsar på integration

Foto: Mark Hanlon
Scouterna fortsätter att ha Kristianstad som en av sina viktigaste orter. I år satsar de på ett äventyrsläger och integrationsprojekt här. Lägret hålls för övrigt bara i Göteborg och Stockholm.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

Åtalas för grovt hot mot kvinna

En man i 40-årsåldern åtalas efter misstankar om att han hotat en kvinna med kniv under hösten.
Det var i slutet av september som en kvinna ska ha blivit hotad av en man i en bostad i Vårgårda kommun. Enligt åklagarens gärningsbeskrivning ska mannen ha höjt sin knytnäve mot kvinnan och därefter greppat två knivar.

Alingsås tidning - 6 timmar sedan

Annorlunda bidrag till ljusslingan

Hallå där Dag Olofsson på Nordenskiöldsgatan i Alingsås. Är det din bil som är upplyst utmed Lights in Alingsås-slingan? – Ja, det är mitt bidrag till ljuset.

Alingsås tidning - 18 timmar sedan

Polis tog bil i beslag

På måndagsförmiddagen stoppade polis en bilist för kontroll på väg 190 i höjd med Stora Mellby. Mannen som körde bilen saknade körkort och visade tecken på att vara påverkad. En anmälan om rattfylleri och grov olovlig körning har upprättats.

Alingsås tidning - 18 timmar sedan

Skadegörelse på boende

Vid 16-tiden på måndagen fick polis larm om en våldsam person på ett boende för ungdomar i Alingsås. Ynglingen ska ha slagit sönder inredning men någon person ska inte ha kommit till skada. Den misstänkte hade avvikit från platsen när polis anlände.

Alingsås tidning - 19 timmar sedan

Grönt ljus för gc-väg

Gång- och cykelvägen mellan Gräfsnäs och Kvarnabo blir verklighet. Kommunstyrelsen har sagt slutgiltigt ja till ett bidrag.
AT skrev för ett par veckor sedan om att det såg ljust ut för bygget av gc-banan och nu är helt klart.

Alingsås tidning - Igår: 07:19

Glödbrand i ladugård

Räddningstjänsten i Herrljunga fick rycka ut till Broddarp under natten till måndagen. Det hade uppstått en glödbrand i en vägg i en ladugård, på grund av elektrisk kortslutning. Larmet kom strax före klockan halv två.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Bro över Nossan stängs av

Den bro som går över Nossan i centrala Herrljunga ska renoveras.
Under två månader kommer bron därför att vara stängd för all biltrafik.
Bron, som finns längs väg 1933, stängs av nu på måndag, den 22 oktober.

Alingsås tidning - Igår: 17:46

Kärleken fördes oss samman

Kärlekstörstande alingsåsare fick dricka vid sin källa. HiLights Amore bjöd likt Berghagens Stockholm på både söta och salta klunkar av Afrodites brygd. Kärleken fördes oss samman.

Alingsås tidning - I förrgår: 11:33

Väpnat personrån

En person blev, sent på lördagskvällen, stoppad av två maskerade män på Klämmastigen. Enligt polisen ska männen ha uppvisat ett pistolliknande föremål och en större kniv. Målsägande ska, enligt polisen, först ifrågasatt äktheten på vapnet, men sedan lämnat ifrån sig pengar till de maskerade männen.

Alingsås tidning - Igår: 11:35

Vinglig färd på E20

Vid tiotiden stoppade polisen en personbil på E20, mellan Alingsås och Vårgårda. Föraren är nu misstänkt för drograttfylleri samt innehav av misstänkt narkotika. Föraren kunde inte heller, enligt polisen, visa upp någon ID-handling..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.