Alingsås tidning > Nyheter

Tuesday, 22 January, 03:06

Alingsås tidning - 15 jun 18 kl. 05:30

Satsar på förbättrad integrationAlingsås kommun har tilldelats en halv miljon kronor av Länsstyrelsen för integrationsarbete.
Pengarna kommer bland annat gå till att starta upp ett integrationsråd.
– Vi vill ge nyanlända och invandrare ett forum för att ställa frågor och få nycklar till att komma in snabbare i samhället, säger Julia Mårtensson, verksamhetschef på integrationsavdelningen på Alingsås kommun. På två och ett halvt år har Alingsås tagit emot nära 500 nyanlända, varav en stor del är så kallade kvotflyktingar. Flyktingar som kommer direkt från flyktingläger på olika platser runt om i världen.
Läs mer på Alingsås tidning
Läs mer om:
Länsstyrelsen, Julia Mårtensson, Alingsås, Julia, SFI, Daniel Filipsson

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Satsar, förbättrad, integration
Kristianstadsbladet - 30 apr 16 kl. 03:00

Så satsar föreningarna på integration

Fotboll för ensamkommande flyktingpojkar, tisdagscafé i Arkelstorp och sommarskola i bordtennis. Det är några av integrationsaktiviteterna som föreningarna i Kristianstads kommun satsar på..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 18 kl. 09:55

Innebandy för integration

Spångbergsgymnasiets skolidrottsförening satsar på innebandy som integration.Nu söker föreningen stöd för att kunna skicka en grupp ungdomar på cup i Göteborg..

NT - 16 maj 16 kl. 17:00

KL Industri satsar på löpande integration

KL Industri går riktigt bra och har en hög orderingång..

Dalarnas tidningar - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

DalaDemokraten - 26 okt 16 kl. 21:17

Nu satsar kommunen miljoner på integration i Hedemora

Det nya projektet ”En väg in” ska hjälpa nyanlända i Hedemora att komma in på arbetsmarknaden. En av aktiviteterna är det nya språkkaféet som öppnade på onsdagen..

Regeringen - 20 okt 14 kl. 10:46

Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan

Regeringen har för avsikt att lämna förslag i kommande budgetpropositionen om ett nytt statsbidrag för medfinansiering av investeringar i bra arbetsmiljö i klimatsmarta skolbyggnader med moderna läromiljöer.

Pressmeddelande: Regeringen satsar 1 miljard på förbättrad arbetsmiljö och energieffektivisering i skolan
Promemoria: Skolrenoveringar för bättre arbetsmiljö och energieffektiviseringar

Utbildningsdepartementet, 20 oktober 2014.

YLE - 26 mar 15 kl. 04:55

Integration via motion

Nu satsas det pengar på att få invandrarna att motionera. Inom till exempel Folkhälsans utbildningar på Norrvalla genomsyrar idrotten allt. Folkhälsan erbjuder fyra olika utbildningar för invandrare och idrotten har en central roll i dem alla.

YLE - 03 dec 15 kl. 13:24

Svenska kulturfonden satsar stort på integration och mångkultur

Svenska kulturfonden reserverar 180 000 euro för svenskspråkig integration av invandrare och mångkultur. - I dag finns det inte tillräcklig beredskap för undervisning i svenska som andraspråk för invandrare. Det behövs fler behöriga lärare och högklassiga läromedel för att den svenskspråkiga integrationen ska lyckas, säger utbildningsombudsman Veronica Granö-Suomalainen.

SmålandsPosten - 30 okt 14 kl. 07:00

Regeringen satsar på Kronobergs län

Kronobergs län har drabbats hårt av arbetslöshet under de senaste åren. Från att ha varit ett län med mycket låg arbetslöshet så har vi nu hamnat en bit över riksgenomsnittet och är faktiskt det län som har drabbats hårdast av arbetslösheten i Sverige. Den budget som nu har släppts av regeringen är en budget som främst prioriterar jobb och skola, det är precis vad vi behöver här i Kronoberg, skriver Tomas Eneroth (S) och Monica Haider (S).

Kristianstadsbladet - 16 feb 12 kl. 06:30

Scouter satsar på integration

Foto: Mark Hanlon
Scouterna fortsätter att ha Kristianstad som en av sina viktigaste orter. I år satsar de på ett äventyrsläger och integrationsprojekt här. Lägret hålls för övrigt bara i Göteborg och Stockholm.

Fler nyheter från Alingsås tidning

Alingsås tidning - 11 timmar sedan

Polis stoppade körkortslös

Vid 09.30-tiden på måndagen stoppades en bilist för kontroll på Torggatan. Föraren saknade körkort, och visade även tecken på drogpåverkan och fick följa med för provtagning.

Alingsås tidning - 17 timmar sedan

Ljungbo vann halv miljon

Kent Carlsson från Ljung vann 500 000 kronor i Miljonlotteriets årliga högvinstdragning. Åtta personer var med och delade på 11,2 miljoner kronor. Den som vann mest fick fem miljoner.

Alingsås tidning - 21 timmar sedan

Fritt fram för idéer för framtiden

Planeringen för Framtidsveckan är i full gång. Den 23 januari bjuds alla intresserade in till ett nätverksmöte för att spåna idéer tillsammans inför årets Framtidsvecka.
– Vi håller två möten denna dag i Pumphuset i Alingsås för att så många som möjligt ska kunna närvara.

Alingsås tidning - Igår: 19:20

Två rattfyllerister stoppade

Under söndagen stoppade polis två misstänkt alkoholpåverkade bilister i Vårgårda. Vid 11-tiden rapporterades en man i 70-årsåldern för rattfylleri. En drygt timmma senare stoppade en man i 35-årsåldern för kontroll.

Alingsås tidning - Igår: 10:47

Isen bär i Herrljunga

Minusgrader flera dagar i sträck. Så ska det vara nu. Det gläder de Herrljungabor som vill åka skridskor på hemmaplan.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Dubbla konserter med Kempe

Dubbla Rotarykonserter blir det söndagen den 24 mars med Vårgårdasonen Fredrik Kempe. Han är välkänd schlagerkompositör med flera vinnarlåtar i Melodifestivalen och så har han varit med i Idoljuryn.
Man glömmer nästan bort att Fredrik Kempe är en skolad och duktig sångare.

Alingsås tidning - Igår: 05:30

Smakrik februarivecka väntar

Den 18-24 februari arrangeras restaurang- och kaféveckan Taste of Alingsås, som också får sällskap av ett annat välsmakande evenemang – Svenska kaffemästerskapen.
– Sådana här synergieffekter är bra för Alingsås, säger Arvid Johansson, turistinformatör.
Restaurang- och kaféveckan Taste of Alingsås arrangerades för första gången hösten 2017, och nu är det alltså dags igen.

Alingsås tidning - I förrgår: 15:42

Bil i singelolycka på E20

Vid 13.30-tiden på lördagen inträffade en singelolycka på E20 i höjd med Bälinge. Några personskador har inte rapporterats i samband med olyckan..

Alingsås tidning - I förrgår: 12:09

”Lågorna slog ut genom köksfönstret”

– Jag vaknade vid kvart i ett och undrade vad det var som lät. Det lät som fyrverkerier.
Peter Andersson berättar om det våldsamma branden i grannhuset som tog hans morbrors liv natten till lördagen.

Alingsås tidning - I förrgår: 09:17

En död i villabrand

Vid 01-tiden på lördagen fick räddningstjänst larm om brand i en villa strax utanför Vårgårda. När räddningsstyrkan kom fram till platsen var det fullt utvecklad brand. Räddningstjänstens rökdykare sökte igenom bostaden och påträffade då en avliden person.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.