YLE > Finland

Tuesday, 23 October, 11:14

Liknande nyheter

Taggar: Nu kan du eller ta , cykelnöver , Karis, stationsområde igen
YLE - 15 jun 18 kl. 05:03

Den tillfälliga bron över Karis stationsområde öppnar på fredag kväll

Byggarbetarna färdigställer den tillfälliga bron vid järnvägsstationen i Karis på fredag. Från och med fredag kväll kan du igen cykla och gå över järnvägsspåren..

YLE - 03 maj 17 kl. 18:20

Plastinsamlingen i Karis ska fungera igen

Plastinsamlingskärlen i Karis har tidvis varit överfulla av plastsopor, men nu ska tömningen fungera igen. Det tror regionchefen Jari Koivunen vid Finlands Förpackningsåtervinning Rinki. Det finns två insamlingskärl för plast i Karis centrum på parkeringsplatsen vid K-butiken.

YLE - 06 sep 18 kl. 04:29

Nu kan du ta rälsbussen mellan Karis och Hangö igen

Tågen mellan Hangö och Karis fungerar som normalt igen. Felet vid järnvägsspåret som upptäcktes i går eftermiddag är nu reparerat..

YLE - 26 feb 18 kl. 18:24

Väntrummet i Fokus i Karis är öppet igen

Väntrummet i Karis busstation öppnade på måndagen (26.2). Raseborgs stad stängde väntrummet på grund av oroligheter och skärper nu övervakningen..

NSD - 22 apr 15 kl. 13:57

När det våras för cykeln blir det hjul igen

Det våras för cykeln och månaderna april och maj är lilla hjulafton för cykelverkstäderna..

YLE - 14 jun 17 kl. 06:50

Nya Shell i Karis vill ha mera kommers i Läpp

Shell i Karis har öppnat igen efter en tre månader lång renovering. Nu hoppas kedjechefen Tom Hietanen på att nya företag lockas till Läpp och att området blir livligare. Den 11 november 1986 slog Shell i Karis upp sina dörrar för första gången.

YLE - 17 okt 17 kl. 06:13

Karis stads vapen hängs upp igen

Stadsvapnet med de tre borgarna pryder snart Karis gamla stadshus igen. Också om Karis numera är en del av Raseborg är vapnet lokalhistoriskt viktigt..

YLE - 23 sep 15 kl. 18:03

Smidig kollektivtrafik målet för Karis

Nu har planeringen av Karis resecenter inletts på allvar. Målet är att göra centrum till en välfungerande helhet. Ett resecenter är en plats där olika former av kollektivtrafik möts, säger arkitekt Jenni Lautso från planeringsföretaget Sito.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:43

Handbollsboom i Karis – BK-46 är att räkna med igen

Efter några tunga säsonger ser BK-46 ut som ett tufft handbollslag igen. Det har varit kris kring Karishandbollen, men nu är det positiva vindar som blåser. BK-46 har inför ligasäsongen förstärkts med tre tunga namn.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:26

Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen

Att vara kock i tv och att vara kock i verkligheten är två skilda saker. Det vet tv-kocken Michael Björklund från Åland som börjar samarbeta med utbildaren Axxell i Karis för att höja intresset för kocklinjen. Det är slitsamt att vara kock, säger den kända kocken Michael Björklund.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Jonas Jungar: När har man rätt att vara anonym i ett nyhetsinslag? Såhär resonerar vi på Svenska Yle

“Enligt vad Yle erfar”, “uppger en källa”, "enligt uppgift” och så vidare. Nyhetstexter i dag formligen vimlar av uttryck som signalerar att nyheten ifråga baserar sig på utsagor av folk som inte vill uppträda med namn. Men det finns en hel massa problem förknippat med rätten att uppträda anonymt, och därför är vi restriktiva med att gå med på det, skriver Jonas Jungar..

YLE - 15 minuter sedan

"Barnen gråter redan på morgonen och frågar vem som i dag ska sköta om dem" - minst en obemannad tur på daghemmet varje dag, svarar en knapp fjärdedel i Svenska Yles daghemsenkät

Fyrtio procent av den kommunalt anställda daghemspersonalen i Helsingfors som svarat på Yles enkät säger att de har en obemannad tur varje vecka på daghemmet där de jobbar. Direktören för den svenska servicehelheten uppger ändå att de vanligtvis har noll obemannade turer om dagen, medan bolaget som anställer vikarier medger att det finns problem. Du kan läsa personalens berättelser längst ner i artikeln..

YLE - 1 timme sedan

Utrikesministeriets anställda beskyller ledningen för försummelser: Trakasserier utreds inte ordentligt

Utrikesministeriet beskylls för att trakasserier inom ministeriet och på ambassaderna inte har utretts i enlighet med ministeriets egna anvisningar..

YLE - 2 timmar sedan

"Bibelundervisningen har gått hem, äktenskapet är mellan man och kvinna" - församlingsvalskandidater i Petrus församling sticker ut i jämförelse

Majoriteten av de kandidater som ställer upp i församlingsvalet i huvudstadsregionen anser att kyrkan också ska viga samkönade par till äktenskap. Det här visar svar i församlingsvalets valkompass. Petrus församling i Helsingfors skiljer sig däremot klart från alla andra svenskspråkiga församlingar i huvudstadsregionen.

YLE - 4 timmar sedan

Många understöder strejkerna: ”Jag tycker att det är bra att facket sätter hårt mot hårt.”

De flesta tillfrågade Sibbobor säger sig stödja de pågående strejkerna, trots att daghems- och skolbarn har blivit utan mat på vissa håll. Jani Kauhanen är för egen del redo att strejka..

YLE - 5 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 5 timmar sedan

Djuren får engagerade och intresserade skötare – Brusabystuderande förstår inte kritiken om olämpliga studerande

– Om jag får välja vem jag skulle föra mina djur till så skulle det vara någon djurskötare som jag studerar med. Man ser att de är intresserade och vill sköta djuren, säger studerande på Axxell Brusaby..

YLE - 5 timmar sedan

Muralmålningar och andra former av gatukonst blir allt populärare

Muralmålningen har en tydlig plats som konstverk. Både städer och privata husbolag vill ha konstverk på sina väggar. De får oftast också stå i fred utan att bli klottrade, säger man vid Helsingfors stad..

YLE - 6 timmar sedan

Logistikföretag satsar stort i Björneborg – för att hantera stenkol från Sibirien

Logistikföretaget Rauanheimo investerar i en bulkterminal i Tahkoluoto hamn i Björneborg. Terminalen innebär en rejäl ökning av godsflöden via Tahkoluoto. Samtidigt innebär satsningen också en rejäl satsning på hantering av stenkol..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.