YLE > Finland

Thursday, 16 August, 13:50

Liknande nyheter

Taggar: Nu kan du eller ta , cykelnöver , Karis, stationsområde igen
YLE - 15 jun 18 kl. 05:03

Den tillfälliga bron över Karis stationsområde öppnar på fredag kväll

Byggarbetarna färdigställer den tillfälliga bron vid järnvägsstationen i Karis på fredag. Från och med fredag kväll kan du igen cykla och gå över järnvägsspåren..

YLE - 03 maj 17 kl. 18:20

Plastinsamlingen i Karis ska fungera igen

Plastinsamlingskärlen i Karis har tidvis varit överfulla av plastsopor, men nu ska tömningen fungera igen. Det tror regionchefen Jari Koivunen vid Finlands Förpackningsåtervinning Rinki. Det finns två insamlingskärl för plast i Karis centrum på parkeringsplatsen vid K-butiken.

YLE - 26 feb 18 kl. 18:24

Väntrummet i Fokus i Karis är öppet igen

Väntrummet i Karis busstation öppnade på måndagen (26.2). Raseborgs stad stängde väntrummet på grund av oroligheter och skärper nu övervakningen..

NSD - 22 apr 15 kl. 13:57

När det våras för cykeln blir det hjul igen

Det våras för cykeln och månaderna april och maj är lilla hjulafton för cykelverkstäderna..

YLE - 14 jun 17 kl. 06:50

Nya Shell i Karis vill ha mera kommers i Läpp

Shell i Karis har öppnat igen efter en tre månader lång renovering. Nu hoppas kedjechefen Tom Hietanen på att nya företag lockas till Läpp och att området blir livligare. Den 11 november 1986 slog Shell i Karis upp sina dörrar för första gången.

YLE - 17 okt 17 kl. 06:13

Karis stads vapen hängs upp igen

Stadsvapnet med de tre borgarna pryder snart Karis gamla stadshus igen. Också om Karis numera är en del av Raseborg är vapnet lokalhistoriskt viktigt..

YLE - 23 sep 15 kl. 18:03

Smidig kollektivtrafik målet för Karis

Nu har planeringen av Karis resecenter inletts på allvar. Målet är att göra centrum till en välfungerande helhet. Ett resecenter är en plats där olika former av kollektivtrafik möts, säger arkitekt Jenni Lautso från planeringsföretaget Sito.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:43

Handbollsboom i Karis – BK-46 är att räkna med igen

Efter några tunga säsonger ser BK-46 ut som ett tufft handbollslag igen. Det har varit kris kring Karishandbollen, men nu är det positiva vindar som blåser. BK-46 har inför ligasäsongen förstärkts med tre tunga namn.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:26

Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen

Att vara kock i tv och att vara kock i verkligheten är två skilda saker. Det vet tv-kocken Michael Björklund från Åland som börjar samarbeta med utbildaren Axxell i Karis för att höja intresset för kocklinjen. Det är slitsamt att vara kock, säger den kända kocken Michael Björklund.

YLE - 28 feb 16 kl. 10:34

30 chaufförer sover i Karis varje natt

Det behövs mera parkeringsplatser för långtradare i Karis, säger chauffören Kimmo Eloranta från Lojo. Han kanske får som han önskar eftersom området kring servicestationerna vid riksväg 25 i Läpp i Karis kunde utvecklas till en långtradarparkering på internationell nivå. Det framgår ur Närings-, trafik- och miljöcentralens färska utredning om rastplatser för tung trafik i Nyland.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Pär Landor blir ny vd för nyhetsbyrån SPT

Åbo Underrättelsers tidigare chefredaktör Pär Landor blir ny vd för nyhetsbyrån SPT. Han kommer närmast från rederiet Alfons Håkans där han har varit kommunikationschef..

YLE - 1 timme sedan

Oroliga livräddare i Tyskland: Då dina barn eller barnbarn befinner sig i vattnet – lägg då undan din mobiltelefon

Livräddare i Tyskland slår larm om en tilltagande olyckstrend: Nämligen föräldrar som är så fixerade vid sina mobiltelefoner att de försätter sina barn i fara. Samtidigt har det visat sig att simkunnigheten inte alltid är vad den borde vara..

YLE - 3 timmar sedan

Lastbil krockade med personbil på riksväg 25 i Ekenäs - en person till sjukhus

En trafikolycka inträffade på riksväg 25 vid Trollböle i Ekenäs på torsdagen. En person skadades och fördes med ambulans till ett sjukhus i Helsingfors..

YLE - 9 timmar sedan

Stora regionala skillnader för befrielse från militärtjänstgöringen – ändringar i läkargranskningen påverkar

Lännen Media rapporterar att andelen personer per årskull som befrias från militärtjänstgöringen är stora..

YLE - 2 timmar sedan

Åländska företag som hissar regnbågsflaggan under Åland Pride försäkrar att det inte handlar om PR – ”En symbol för allas lika värde”

Många åländska företag passar just nu på att hissa prideflaggan medan Åland Pride pågår denna vecka. Men finns det en djupare tanke bakom flaggandet eller är det mest en symbolhandling?.

YLE - 3 timmar sedan

Trafikolycka stängde riksväg 25 i Ekenäs

En trafikolycka har inträffat på riksväg 25 vid Trollböle i Ekenäs. Ett större fordon är inblandat i olyckan som skedde ungefär tjugo i elva på förmiddagen..

YLE - 4 timmar sedan

Finland 1918: Carl Sebastian Lindberg gjorde videoverk om sin undangömda röda familjehistoria

Det är inte så lätt att göra konst, speciellt inte om man baserar den på jobbiga familjeminnen. Det fick konstnären Carl Sebastian Lindberg erfara när han började gräva i sin familjs historia..

YLE - 5 timmar sedan

Medvind för Stockmann - varuhuskoncernen följer sin utsatta prognos

Under årets första halvår gjorde Stockmann en vinst på nästan 24 miljoner euro. Motsvarande siffra för det första halvåret i fjol var 15 miljoner..

YLE - 7 timmar sedan

Kimitoöns invånare besvikna över vattenproblemen i kommunen – ”Jag slutade dricka vattnet för två år sedan”

Höga fluoridhalter i vattnet samt tvångsanslutning till det kommunala vattennätverket. Invånarna börjar bli riktigt irriterade på hur vattenfrågorna sköts i kommunen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.