YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 13:07

Liknande nyheter

Taggar: Nu kan du eller ta , cykelnöver , Karis, stationsområde igen
YLE - 15 jun 18 kl. 05:03

Den tillfälliga bron över Karis stationsområde öppnar på fredag kväll

Byggarbetarna färdigställer den tillfälliga bron vid järnvägsstationen i Karis på fredag. Från och med fredag kväll kan du igen cykla och gå över järnvägsspåren..

YLE - 03 maj 17 kl. 18:20

Plastinsamlingen i Karis ska fungera igen

Plastinsamlingskärlen i Karis har tidvis varit överfulla av plastsopor, men nu ska tömningen fungera igen. Det tror regionchefen Jari Koivunen vid Finlands Förpackningsåtervinning Rinki. Det finns två insamlingskärl för plast i Karis centrum på parkeringsplatsen vid K-butiken.

YLE - 26 feb 18 kl. 18:24

Väntrummet i Fokus i Karis är öppet igen

Väntrummet i Karis busstation öppnade på måndagen (26.2). Raseborgs stad stängde väntrummet på grund av oroligheter och skärper nu övervakningen..

NSD - 22 apr 15 kl. 13:57

När det våras för cykeln blir det hjul igen

Det våras för cykeln och månaderna april och maj är lilla hjulafton för cykelverkstäderna..

YLE - 14 jun 17 kl. 06:50

Nya Shell i Karis vill ha mera kommers i Läpp

Shell i Karis har öppnat igen efter en tre månader lång renovering. Nu hoppas kedjechefen Tom Hietanen på att nya företag lockas till Läpp och att området blir livligare. Den 11 november 1986 slog Shell i Karis upp sina dörrar för första gången.

YLE - 17 okt 17 kl. 06:13

Karis stads vapen hängs upp igen

Stadsvapnet med de tre borgarna pryder snart Karis gamla stadshus igen. Också om Karis numera är en del av Raseborg är vapnet lokalhistoriskt viktigt..

YLE - 23 sep 15 kl. 18:03

Smidig kollektivtrafik målet för Karis

Nu har planeringen av Karis resecenter inletts på allvar. Målet är att göra centrum till en välfungerande helhet. Ett resecenter är en plats där olika former av kollektivtrafik möts, säger arkitekt Jenni Lautso från planeringsföretaget Sito.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:43

Handbollsboom i Karis – BK-46 är att räkna med igen

Efter några tunga säsonger ser BK-46 ut som ett tufft handbollslag igen. Det har varit kris kring Karishandbollen, men nu är det positiva vindar som blåser. BK-46 har inför ligasäsongen förstärkts med tre tunga namn.

YLE - 28 jun 17 kl. 14:26

Stjärnkocken Björklund kommer till Karis för att göra kocken pop igen

Att vara kock i tv och att vara kock i verkligheten är två skilda saker. Det vet tv-kocken Michael Björklund från Åland som börjar samarbeta med utbildaren Axxell i Karis för att höja intresset för kocklinjen. Det är slitsamt att vara kock, säger den kända kocken Michael Björklund.

YLE - 28 feb 16 kl. 10:34

30 chaufförer sover i Karis varje natt

Det behövs mera parkeringsplatser för långtradare i Karis, säger chauffören Kimmo Eloranta från Lojo. Han kanske får som han önskar eftersom området kring servicestationerna vid riksväg 25 i Läpp i Karis kunde utvecklas till en långtradarparkering på internationell nivå. Det framgår ur Närings-, trafik- och miljöcentralens färska utredning om rastplatser för tung trafik i Nyland.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Ada och Glada-huset i Kapellparken i Lovisa öppnar snart – men välkomnar lek bara dagtid

Ännu är det inte möjligt att komma in i Adas och Gladas värld. Huset som användes vid tre filminspelningar i Lovisa står i Kapellparken men ska ännu fixas till i en veckas tid innan stadens barn kan besöka huset..

YLE - 30 minuter sedan

Utan produktionsstöd bara obetydlig filmproduktion i Finland – men det är ont om pengar till stöd

För en stor del av filmproduktionsbolagen har verksamheten under senare år varit olönsam eller bara lite lönsam. Det här trots att en del har gått bra och kunnat växa..

YLE - 1 timme sedan

Lokalt live: Sätt fingrarna i myllan med Djungelgurkan i Ekenäs!

Stadsodlingsklubben Djungelgurkan sår och planterar nio olika exempelodlingar i lådor vid Emmaus i Ekenäs idag..

YLE - 2 timmar sedan

Varför är det så svårt med sommarstugornas avlopp? - Obs debatt sänder live från Ekenäs klockan 13

Om ett år träder den nya avloppslagen träder i kraft. Fastigheter med mindre än hundra meter till stranden ska ha fungerande avloppsvattenrening. Sommarstugeägare runt om i landet börjar få bråttom.

YLE - 4 timmar sedan

Stefan Björkman är Konstsamfundets nya vd - "Jag hoppas att det alltid finns mera idéer än pengar"

Konstsamfundet har valt Stefan Björkman till ny verkställande direktör då Kaj-Gustaf Bergh går i pension. Björkman säger att han vill fortsätta driva verksamheten med hög ambitionsnivå för att kunna understöda flera goda projekt..

YLE - 2 timmar sedan

Roddbåtsolycka utanför Svartholm – två personer räddades

Två personer som rörde sig i en roddbåt utanför fästningsön Svartholm i Lovisa hamnade i vattnet strax innan klockan 10 på onsdagsförmiddagen..

YLE - 3 timmar sedan

Träder Alexander Stubb fram som de konservativas kandidat till EU-kommissionsordförande framom Jyrki Katainen?

I pressen diskuteras det ofta livligt om vilken eller vilka finländare som har möjligheten att bli valda till viktiga internationella poster..

YLE - 3 timmar sedan

Vanda omorganiserar den svenskspråkiga förskoleundervisningen – mer personal och bättre verksamhet att vänta

Vanda planerar att överföra den svenskspråkiga förskoleundervisningen från den grundläggande utbildningen till småbarnspedagogiken. I praktiken betyder det att fler barnträdgårdslärare kommer att ta hand om barnen..

YLE - 3 timmar sedan

Gästhamnen i Jussarö utan tömningsstation för septiktankar – stormen rev loss anläggningen och orsakade omfattande skador

Det verkar som om gästbåthamnen vid Jussarö söder om Ekenäs inte kommer att kunna erbjuda båtgäster möjligheten att tömma septiktankarna ombord. Tömningsanläggningen för septiktankar förstördes nämligen av stormen..

YLE - 4 timmar sedan

Taaleri: Finansieringen klar för torgparkeringen i Åbo

Nu meddelar finansgruppen Taaleri att man har löst finansieringen för parkeringshuset som byggs under Salutorget i Åbo..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.