Expressen > Opinion

Wednesday, 15 August, 20:52

Expressen - 15 jun 18 kl. 05:00

Oniomanin breder ut sig – är du i farozonen?Shoppingmissbrukare skildras ofta i skämtsamma ordalag, som lite löjliga, materialistiska och egotrippade.Många tror att det bara är att ta sig själv i kragen och sluta handla. Tyvärr är det inte så enkelt, skriver "Lyxfällans" Patrik Wincent..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lyxfällans Patrik Wincent

Dela artikeln

869 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oniomanin, brederut sig är du i , farozonen
Västerbottens Folkblad - 03 jan 11 kl. 11:12

AIK-aren som är i farozonen

Måndag kl 11.11 Skellefteå AIK:s måndagsträning har dragit igång? Skellefteå AIK:s måndagsträning har dragit igång.

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 11 kl. 07:30

Korttidsvårdplatser är i farozonen

12 eller 14 korttidsvårdsplatser på Treklövern ligger i farozonen om det nya förslaget på driftram för socialnämnden för 2012 går igenom. Det krävs besparingar på 4,3 miljoner kronor och då är det korttidsvårdsplatserna som ryker enligt det förslag som socialnämnden nu ställer sig bakom..

NT - 31 aug 11 kl. 08:21

Engelska "Wallander" i farozonen

Nyligen inleddes inspelningen av en ny omgång av "Wallander"-filmer med Kenneth Branagh i huvudrollen. Hela projektet kan dock vara i farozonen. Det beror på att Region Skåne beslutat att inte ge mer pengar än de som man redan satsat via Film i Skåne, uppger Ystads Allehanda..

Nyhetskanalen - 01 sep 11 kl. 11:57

Engelska Wallander är i farozonen

Det var inte längesedan som inspelningen av en ny omgång av Wallander-filmer med Kenneth Branagh i huvudrollen påbörjades - nu är hela projektet i farozonen..

Helsingborgs Dagblad - 06 dec 11 kl. 10:03

Nästa års Pride i farozonen

Den avskaffade entréavgiften och flytten till Kungsträdgården blev en publiksuccé för årets upplaga av Stockholm Pride. Nu står det klart att kalaset kostade och nästa sommars tillställning är i farozonen, skriver Svenska Dagbladet. För att undvika konkurs har Stockholm Pride under hösten försökt få sina leverantörer att gå med rejäla skuldavskrivningar..

Hela Gotland - 26 mar 12 kl. 04:00

Kalkbrytning på norr i farozonen

Kalkbolaget SMA Minerals stenbrytning på norra Gotland är i farozonen.Naturvårdsverket kritiserar bolagets planer - och räknar med att vinna när frågan snart ska avgöras i domstol.- Blir det ett nej är det kanske slut med stenbrytningen på norr, säger bolagets platschef Thomas Mårtensson..

UNT - 03 mar 13 kl. 11:23

Många små skolor i farozonen

Över hela landet läggs små grundskolor ned och flera hundra är i farozonen. Ett av skälen är de skärpta lagkraven på legitimerade lärare i alla ämnen, vilket en rad kommunala skolpolitiker bekräftar.(TT).

Kristianstadsbladet - 03 mar 13 kl. 11:23

Många små skolor i farozonen


Över hela landet läggs små grundskolor ned och flera hundra är i farozonen.Orsaken är inte bara vikande elevunderlag eller kommunala sparbeting. Det nya kravet på legitimerade lärare är ytterligare ett hot.

YLE - 06 maj 13 kl. 08:52

Lappfors daghem i farozonen

Först förlorade Lappfors skolan, sen butiken och nu är daghemmet i farozonen. I Pedersöre ställer sig nämligen politikerna frågan om det är värt att bygga ett nytt daghem för bara 10-12 dagisbarn. Det gamla daghemmet bedöms som uttjänt.

Hela Gotland - 27 maj 13 kl. 06:31

DBW:s badhusprojekt är i farozonen

DBW vill bygga ett nytt kallbadhus i Visby. Men nu är badhusprojektet i farozonen eftersom kvinnor saknar inflytande i projektet, skriver GA..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - Igår: 17:30

Kan man bränna bilar är man vuxen nog att straffas

Bilar brinner, maskerade män bär på molotov cocktails, människor skriker och smällar dånar mellan bostadshusen. En scen från en krigszon? Nej, det här är faktiskt Sverige 2018.

Expressen - Igår: 05:00

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Expressen - I förrgår: 05:00

Sveriges skattesystem är riggat för de rikaste

I Djursholm har man landets högsta inkomster och gör de största ROT- och RUT- avdragen. Det är också de som tjänat mest på avskaffandet av fastighetsskatten. Vi behöver ett skattesystem riggat för vanligt folk, skriver Ulla Andersson (V)..

Expressen - 12 aug 18 kl. 13:26

Våra söner mördas – lyssna på oss mammor

Politiker måste sluta komma med skamlösa förslag som utegångsförbud i förorten. Lyssna i stället på oss som utsätts för våldet, skriver Carolina Sinisalo..

Expressen - 12 aug 18 kl. 05:00

Kristersson prioriterar flyg till Las Vegas före klimatet

De senaste tre åren har varit de varmaste någonsin. För två år sedan utrotades det första däggdjuret av klimatförändringar.Men för Ulf Kristersson (M) är färre direktflyg till Vegas ett större problem än klimathotet, skriver Gustav Fridolin (MP)..

Expressen - 11 aug 18 kl. 05:00

Min morfar var nazist – det är min skyldighet att berätta

I hela mitt liv har jag känt skuld och mått dåligt över vad min morfar var en del av. Om den här texten får en enda människa att tänka till vet jag att jag har gjort något rätt, skriver Rebekka Sieger..

Expressen - 10 aug 18 kl. 05:00

Du är skyldig väljarna ett svar, Kristersson

De gamla Moderaterna är tillbaka. Anställningstryggheten ska försämras genom att "modernisera" turordningsreglerna i las.Men exakt vad det innebär vill Ulf Kristersson (M) inte berätta - trots att fyra miljoner svenskar påverkas, skriver Ylva Johansson (S)..

Expressen - 09 aug 18 kl. 05:00

Vi poliser måste kunna visa mer ödmjukhet

Vi poliser ska självklart stötta den inblandade personalen och visa förståelse för att man kan göra missbedömningar. Men det ändrar inte det faktum att skjutningen av Eric Torell var en missbedömning som fick ödesdigra konsekvenser, skriver polisen Martin Marmgren..

Expressen - 08 aug 18 kl. 06:15

Väljarna överskattar andelen utlandsfödda

Ny forskning visar att svenska väljare överskattar andelen utlandsfödda i Sverige. Det gäller även andelen utlandsfödda muslimer.Detta ger viktiga insikter inför höstens val, skriver Johanna Rickne och Olle Folke..

Expressen - 07 aug 18 kl. 11:51

Barnen är försvunna – trots att problemen är kända

Fyra barn är försvunna efter att de fått visum utfärdade till Sverige. Detta trots att det finns regler som ska skydda minderåriga mot trafficking.Hur kan regeringen inte ha agerat mer kraftfullt för att stoppa detta?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.