Skånskan > Nyheter

Friday, 22 June, 11:33

Skånskan - 15 jun 18 kl. 05:00

Hundsmugglare straffasMalmö Paret smugglade in serbiska hundar i Sverige och sålde dem, utan att vare sig ha haft dem i karantän eller låtit vaccinera dem mot rabies, via annonser på Blocket. Nu har Högsta domstolen (HD) fastslagit deras dom.Åtalet mot paret, där mannen är 44 och kvinnan 30 år gammal, inkom till Malmö tingsrätt redan i april 2016, och dom föll i juli samma år.
Tingsrätten dömde både mannen och kvinnan till sex månaders fängelse, trots att de båda nekade till att över huvud taget ha haft något att göra med införseln av de nio hundarna i landet. Mannen medgav att han ägnade sig åt hunduppfödning i Serbien, men hävdade att han aldrig vare sig fört in, annonserat ut eller sålt några hundar i Sverige.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Paret, Sverige, Blocket, Högsta, Malmö, Serbien, Riksåklagaren, HD

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundsmugglare, straffas
YLE - 07 maj 15 kl. 03:48

"Jag straffas för att inte ha belastat staten"

Anslagen för den så kallade startpengen, som delas ut till nyföretagare, håller på att ta slut. Många TE-byråer har gått in för att dela ut startpeng enbart åt långtidsarbetslösa. Det här svider naturligtvis i skinnet på dem som blir utan.

YLE - 05 dec 14 kl. 06:12

Esbodirektör om vårdreformen: Bra jobb straffas

Omsorgsdirektören Juha Metso i Esbo fick en otrevlig överraskning på torsdagseftermiddagen när han bekantade sig med hur mycket social- och hälsovården kostar i och med vårdreformen. Kostnaderna i Esbo beräknas stiga med 32 miljoner euro, vilket är mest i hela landet. - Det här kom som en överraskning.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 06:00

Ska humanismens hjältar straffas?

Den 27 december 2006 stoppades SH på Öresundsbron. I bilen hade han sin syster, hennes man och barn, som han skjutsat i bil från Tyskland. Tanken var att dessa flyktingar från Syrien skulle söka asyl i Sverige.

Nyheter 24 - 17 jun 12 kl. 15:14

Efter matchen mot Sverige ? nu kan England straffas


Uefa utreder om England ska straffas efter att deras fans hoppat in på planen mot Sverige. KIEV. Det europeiska fotbollsförbundet Uefa utreder om de ska ta till disciplinära åtgärder mot England efter deras match mot Sverige i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 12 kl. 18:35

Pardew straffas efter domarknuff

Fotbollsklubben Newcastles tränare Alan Pardew kommer att straffas efter att ha knuffat en assisterande domare i premiärmatchen mot Tottenham. Det bekräftar det engelska fotbollsförbundet FA, men det framkommer inte på vilket sätt han kommer att straffas. Pardew knuffade domaren vid ett tillfälle i Newcastles 2?

YLE - 21 jan 13 kl. 20:38

Ferguson kan straffas

Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson kan straffas för att ha kritiserat domaren i söndagens match mot Tottenham. Ungefär en timme in i matchen mellan Tottenham och Manchester United fälldes Wayne Rooney i straffområdet, men domaren lät spelet fortgå. Vid sidan av planen var United-tränaren Alex Ferguson rasande på den assisterande domaren Simon Beck som inte vinkade för straff i situaionen.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 14 kl. 11:29

Skidskyttar straffas för sabotage

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars. Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:26

Skidskyttar straffas för sabotage


Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars.Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:26

Skidskyttar straffas för sabotage


Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars.Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

YLE - 06 okt 14 kl. 04:12

"Man straffas för att jobba under studietiden"

De studerande riktar besk kritik mot återbetalningarna av studiestöd och de straffräntor som tillämpas. Fler än var tionde eller nästan 35 000 studerande tvingades i år i efterskott betala tillbaka av studiestöd de lyft - två år tidigare. Lyssna på reportaget ur Aktuellt 17 här intill!

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

32-åring ny ägare till hus i Sjöbo

Sjöbo Kenny Andersson, 32 år, har köpt huset på Skolgatan 37 i Sjöbo av säljaren Sara Waltersson. Köpesumman blev 1 400 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i maj 2018. Huset byggdes 1937 och har en boyta på 76 kvadratmeter.

Skånskan - 3 timmar sedan

Läs vår skånska sommarthriller!

Den nyutkomna thrillern En helt vanlig familj är redan såld till 29 länder. I centrum för handlingen står just en alldeles vanlig familj i en villaförort till Lund. När dottern i familjen anklagas för mord rasar hela deras tillvaro samman.

Skånskan - 3 timmar sedan

Brand i garage i Oxie hotade radhus

Malmö Ingen person skadades i händelsen, men polisen rubricerar det som mordbrand.På natten mot midsommarafton brann det i ett garage i Oxie, på Pilevallsvägen. Fem bilar stod i brand samt ett garage.

Skånskan - 5 timmar sedan

Nystart på hemmaplan för musikalstjärna

Hon har bott och arbetat i England i många år, men nu har skånska musikalstjärnan Mia Karlsson flyttat hem igen. Här ser hon fram emot en ny fas i karriären och första stegen tar hon när Det Ny Teater i Köpenhamn åter sätter upp The Phantom of the Opera i höst.
Just nu njuter hon av den svenska sommaren och ser fram emot att för första gången på länge fira vanlig svensk midsommar.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nej till L:s motion om lägre kostnader

Höör Liberalernas motion om att minska politikerkostnaderna – bland annat genom att avskaffa medkommunalrådet – avslogs under senaste kommunfullmäktige.Liberalerna föreslog i mars en översyn av kostnaderna för den politiska verksamheten i Höörs kommun. I motionen som de lämnade in föreslog de att nämndernas sammanträden skulle förläggas till kvällstid och med återhållsamhet vad gäller tjänstemäns närvaro.

Skånskan - 9 timmar sedan

Fjärde raka segern för Prespa Birlik

FOTBOLL KSF Prespa Birlik har fått upp farten rejält i division 2 västra och på torsdagen kom fjärde raka segern genom 2–0 (0-0) borta mot Högaborgs BK.20-årige Emin Karaman blev tvåmålsskytt efter att ha nätat i minut 69 och 72.
– Riktigt skönt att få betalt för vårt hårda arbete, konstaterade oerhört belåtne Prespatränaren Zlatan Nalic med en stunds distans till slutsignalen på Harlyckan.

Skånskan - 12 timmar sedan

Skottlossning på Lindängen – akuten avspärrad

Strax efter klockan 22.00 på torsdagskvällen så ska skott ha avlossats vid Lindängsplan, rapporterar Sydsvenskan.Polisen ska ha spärrat av akuten.

Skånskan - 14 timmar sedan

Ny ägare till hus i Hörby

Hörby Fastigheten på Anemongatan 11 i Hörby har bytt ägare. Ny ägare är Stenia Jadwiga Grönvall, 69 år, som tar över huset från Gert Allan Sixten Grönvall. Ägarskiftet blev klart i maj 2018.

Skånskan - 14 timmar sedan

Tomt i Höör såld till nya ägare

Höör Fastigheten på Jularp 169 i Höör har fått nya ägare. Köpare är Tobias Winther, 55, och Cecilia Mazza, 58, från Vollsjö, och säljare är Gert Ingvar Nilsson och Anna Karin Ingela Karlström. Köpet blev klart i juni 2018 och priset blev 3 000 000 kronor.

Skånskan - 14 timmar sedan

Ny ägare till villa från 1929 i Tågarp

Tågarp Skåne-Möllan Aktiebolag har tagit över fastigheten på adressen Riksvägen 40 i Tågarp från Ulf Jönssons dödsbo. Ägarbytet blev klart i juni 2018 och köpesumman blev 900 000 kronor. Det 200 kvadratmeter stora huset är byggt 1929.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.