Skånskan > Nyheter

Friday, 19 October, 12:50

Skånskan - 15 jun 18 kl. 05:00

Hundsmugglare straffas



Malmö Paret smugglade in serbiska hundar i Sverige och sålde dem, utan att vare sig ha haft dem i karantän eller låtit vaccinera dem mot rabies, via annonser på Blocket. Nu har Högsta domstolen (HD) fastslagit deras dom.Åtalet mot paret, där mannen är 44 och kvinnan 30 år gammal, inkom till Malmö tingsrätt redan i april 2016, och dom föll i juli samma år.
Tingsrätten dömde både mannen och kvinnan till sex månaders fängelse, trots att de båda nekade till att över huvud taget ha haft något att göra med införseln av de nio hundarna i landet. Mannen medgav att han ägnade sig åt hunduppfödning i Serbien, men hävdade att han aldrig vare sig fört in, annonserat ut eller sålt några hundar i Sverige.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Paret, Sverige, Blocket, Högsta, Malmö, Serbien, Riksåklagaren, HD

Dela artikeln

7 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hundsmugglare, straffas
YLE - 07 maj 15 kl. 03:48

"Jag straffas för att inte ha belastat staten"

Anslagen för den så kallade startpengen, som delas ut till nyföretagare, håller på att ta slut. Många TE-byråer har gått in för att dela ut startpeng enbart åt långtidsarbetslösa. Det här svider naturligtvis i skinnet på dem som blir utan.

YLE - 05 dec 14 kl. 06:12

Esbodirektör om vårdreformen: Bra jobb straffas

Omsorgsdirektören Juha Metso i Esbo fick en otrevlig överraskning på torsdagseftermiddagen när han bekantade sig med hur mycket social- och hälsovården kostar i och med vårdreformen. Kostnaderna i Esbo beräknas stiga med 32 miljoner euro, vilket är mest i hela landet. - Det här kom som en överraskning.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 06:00

Ska humanismens hjältar straffas?

Den 27 december 2006 stoppades SH på Öresundsbron. I bilen hade han sin syster, hennes man och barn, som han skjutsat i bil från Tyskland. Tanken var att dessa flyktingar från Syrien skulle söka asyl i Sverige.

Nyheter 24 - 17 jun 12 kl. 15:14

Efter matchen mot Sverige ? nu kan England straffas


Uefa utreder om England ska straffas efter att deras fans hoppat in på planen mot Sverige. KIEV. Det europeiska fotbollsförbundet Uefa utreder om de ska ta till disciplinära åtgärder mot England efter deras match mot Sverige i fredags.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 12 kl. 18:35

Pardew straffas efter domarknuff

Fotbollsklubben Newcastles tränare Alan Pardew kommer att straffas efter att ha knuffat en assisterande domare i premiärmatchen mot Tottenham. Det bekräftar det engelska fotbollsförbundet FA, men det framkommer inte på vilket sätt han kommer att straffas. Pardew knuffade domaren vid ett tillfälle i Newcastles 2?

YLE - 21 jan 13 kl. 20:38

Ferguson kan straffas

Manchester Uniteds tränare Alex Ferguson kan straffas för att ha kritiserat domaren i söndagens match mot Tottenham. Ungefär en timme in i matchen mellan Tottenham och Manchester United fälldes Wayne Rooney i straffområdet, men domaren lät spelet fortgå. Vid sidan av planen var United-tränaren Alex Ferguson rasande på den assisterande domaren Simon Beck som inte vinkade för straff i situaionen.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 14 kl. 11:29

Skidskyttar straffas för sabotage

Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars. Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

Trelleborgs Allehanda - 10 apr 14 kl. 11:26

Skidskyttar straffas för sabotage


Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars.Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

Kristianstadsbladet - 10 apr 14 kl. 11:26

Skidskyttar straffas för sabotage


Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø och Johannes Thingnes Bø straffas av norska skidskytteförbundet för oacceptabelt uppträdande i samband med världscuptävlingarna i Pokljuka i mars.Enligt vg.no har trion berusat sig och sedan bland annat släppt ut luft ur däcken till vissa konkurrenters bilar.

YLE - 06 okt 14 kl. 04:12

"Man straffas för att jobba under studietiden"

De studerande riktar besk kritik mot återbetalningarna av studiestöd och de straffräntor som tillämpas. Fler än var tionde eller nästan 35 000 studerande tvingades i år i efterskott betala tillbaka av studiestöd de lyft - två år tidigare. Lyssna på reportaget ur Aktuellt 17 här intill!

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Mordförsök ändras till bara misshandel

SVALÖV I somras dömdes en 50-årig man till åtta års fängelse av tingsrätten sedan han försökt mörda sin flickvän.Nu har hovrätten tittat på domen och istället ändras brottet till misshandel.
Domen mildras avsevärt och istället ska mannan avtjäna ett åtta månader långt fängelsestraff.

Skånskan - 45 minuter sedan

Husägare fann nya värmeljus

Furulund En man boende på Stävievägen har under flera år hittat utbrunna värmeljus på sin tomt. Han misstänker också att någon sover på tomten. Mannen upplever det hela obehagligt, och har polisanmält flera gånger.

Skånskan - 45 minuter sedan

201 kvadratmeter stor villa i Svalöv såld till nya ägare

Svalöv Karin Fransson, 31, och John Henrik Andrée Ziethén, 30, från Göteborg, har köpt huset på Västergatan 14 i Svalöv av säljaren Monica Ingalill Rosengren. Köpesumman blev 2 900 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i september 2018. Husets byggår är 1972 och det har en boyta på 201 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Rolex-yngling greps för pengatvätt

MALMÖ Polisen fortsätter sina insatser mot penningtvättsbrott för att komma åt den organiserade brottsligheten. Två unga män har anhållits.
Den ene greps med en stor mängd kontanter, den andre för att han bar en Rolex-klocka.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 138 kvadratmeter sålt i Eslöv

Eslöv Epic Zhong AB har köpt huset på Spinnarebacken 7 i Eslöv av säljaren Qiuyun Feng. Köpesumman blev 3 300 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i september 2018. Huset är byggt 1989 och har en boyta på 138 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Mats Malm ny i Svenska Akademien

Litteraturprofessorn Mats Malm är ny ledamot i Svenska Akademien. Det meddelade Svenska Akademien i ett pressmeddelande på sin hemsida på fredagsförmiddagen.Mats Malm valdes in under torsdagskvällens möte i Svenska Akademien och han efterträder Klas Östergren på stol nummer 11.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dieseltjuvar i farten

HÖRBY 150 liter diesel stals från två grävmaskiner i centrala Hörby någon gång mellan onsdagseftermiddagen och torsdagseftermiddagen. Grävmaskinerna används i samband med centrumombyggnaden, och stod parkerade på Storgatan. Under samma tidsperiod stals 150 liter diesel från en lastbil som stod parkerad på Sliparegatan över natten.

Skånskan - 2 timmar sedan

Greps efter stöld av ljusstake

HÖRBY Den 30-åriga kvinnan stoppade på sig en ljusstake när hon var på Hörby Lågpris och smet ut genom kassorna utan att betala för den. Personalen observerade stölden och grep henne utanför butiken och tillkallade polis. Kvinnan är misstänkt för ringa stöld..

Skånskan - 2 timmar sedan

17-åring åkte fast för snatteri

HÖRBY En 17-årig yngling åkte fast för snatteri på Coop i Hörby vid 15-tiden på måndagen. Han stoppade läsk och choklad för 120 kronor i fickorna och smet ut genom kassorna utan att betala för varorna. Men personalen hade sett tilltaget, och gjorde ett envars gripande av mannen vid entrén.

Skånskan - 2 timmar sedan

Stal choklad från lastbil

EKERÖD Någon skar upp kapellet på en lastbil som stod parkerad på Ekerödsrasten natten mellan söndagen och måndagen. Föraren upptäckte att kapellet var sönderskurit på morgonen när han skulle köra iväg, och att två lådor choklad saknades. Flera andra lådor med choklad var uppskurna.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.