YLE > Finland

Tuesday, 22 January, 04:07

YLE - 15 jun 18 kl. 05:02

Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material - internetpionjärer och jurister är kritiska till EU:s planerEU-politiker tar nästa vecka ställning till huruvida det ska skapas ett nytt filter som automatiskt ska kunna ta bort upphovsrättsskyddat material på webbsidor inom unionen. Flera personer motsätter sig filtret - bland dem webbens grundare Tim Berners-Lee..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Tim Berners-Lee

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, internetfilterska , filtrera, bort, olagligt, uppladdat, material, internetpionjärer, och jurister är kritiska till EU:s planer
YLE - 15 jun 18 kl. 05:29

Morgonkollen: Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material, den tidigare FBI-direktören Comey får kritik

I dag faller domen i knivdådsrättegången i Åbo, samtidigt som EU ska rösta om ett nytt internetfilter. Läkare utan gränser kritiserar EU:s migrationspolitik som påverkar räddningsarbetet på Medelhavet. I USA får den tidigare FBI-direktören James Comey kritik för Clinton-utredningen..

SVT - 17 jun 18 kl. 14:22

Sociala medieplattformer kan tvingas att filtrera bort videos och memes

Sajter som Youtube, Facebook, Twitter och Reddit kan komma att tvingas att filtrera bland allt material som strider mot upphovsrättslagen för att undvika böter – om ett EU-direktiv som nu behandlas blir verklighet. Det kan resultera i att bilder, videos och memes som delas i sociala medier raderas..

Resume - 21 jan 15 kl. 07:50

Facebook ska filtrera bort fejkade nyheter

Facebook inleder en satsning på att rensa bort fejkade nyheter, SVT-profilen Christer Ulfbåge tror inte på comeback efter sitt reklamgig, Charlie Hebdo pausar utgivningen i två veckor och arbetsmarknaden allt tuffare för journalister. Det är några av nyheterna i morgonsvepet..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:47

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

SVT - 01 jan 16 kl. 16:01

Filter tar bort Donald Trump från webbläsaren

Vill du se mindre av Donald Trump i din webbläsare? Nu går det att installera ett Trump-filter i en webbläsare som ska filtrera bort texter och bilder om och med den republikanske presidentkandidaten..

Aftonbladet - 02 sep 11 kl. 20:41

Bibliotek vill filtrera bort porrsurfarna

Universitetsbiblioteket i Lund tar nu krafttag mot nätsnusketEfter över tusen porrsökningar på 16 dagar vädjar de nu om ett porrfilter på sina datorer..

Resume - 24 mar 15 kl. 13:55

Så ska Twitter filtrera bort näthatet

Genom ett så kallat kvalitetsfilter ska Twitter minska förekomsten av hot, hat och trakasserier som riktas mot användare på mikrobloggen..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 11 kl. 15:35

Hammerfall har plockat bort maskoten

Delvis ett nytt sound och bort med maskoten Hector på omslaget. Hammerfall har satsat på en rejäl nystart med nya plattan "Infected". ?

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 19:00

Nya bostäder planeras när Coop river och bygger nytt

Coop vill riva sina fastigheter i Åhus och bygga nytt en bit bort i samma kvarter. Samtidigt planerar kommunen för bostäder på marken där Coop och Systembolaget ligger nu. .

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 06:30

Nytt namn föll bort

I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?
I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?STS solresor?

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Förslag: Naturum i Ekenäs får ett år till

I och med att turistbyrån tillfälligt kommer att fungera i samma lokal som Naturum, det vill säga byggnaden vid Strandallén 5 i Ekenäs, så föreslår stadsutvecklingssektionen Fortstyrelsen slipper den höjda hyran..

YLE - 9 timmar sedan

"Unga blir inte trodda när ord står mot ord" – krisplan saknas när lärare misstänks för sexuella övergrepp

Skolan kan ibland vara den enda trygga platsen ett barn har. Vad händer när också den platsen blir otrygg – och hur återställer man förtroendet för vuxenvärlden när de vuxna sviker?.

YLE - 11 timmar sedan

Lärarförbundet: "Läroböcker i all ära men vi måste blicka framåt mot en digital undervisning"

Lärarna i Finland är missnöjda över hur den nya läroplanen fungerar i praktiken, framkommer i Yles färska enkät. Rektorerna tycker ändå att läroplanen fungerar bra..

YLE - 11 timmar sedan

Veikkaus samarbetsförhandlar - 1300 personer berörs och 400 arbetsplatser är hotade

Veikkaus planerar lägga ner spelbordsverksamheten på restauranger. I samband till nerläggningen planerar företaget även andra omorganiseringar..

YLE - 12 timmar sedan

EIF:s mittback William Lindqvist inte orolig över spelarflykten: "Vi har många ivriga spelare på kommande"

EIF:s mittback William Lindqvist är inte särskilt orolig fast flera spelare från succélaget i fjol har valt att lämna klubben. Vi har många ivriga spelare på kommande till EIF, säger Lindqvist som själv har tecknat på för en femte säsong med EIF i division 1..

YLE - 12 timmar sedan

"Både tidtabellen och budgeten är realistiska", sade Spårjokerns projektchef 2016 – står nu klart att banan försenas med tre år och blir över 90 miljoner euro dyrare

Snabbspårvägen Spårjokern beräknas nu bli över 90 miljoner euro dyrare än planerat och antas bli färdig i juni 2024, tre år senare än den tidigare planen. Snabbspårvägen ska gå mellan Esbo och Helsingfors. Projektchefen kallade sommaren 2016 både dåvarande tidtabell och budget realistiska, men kryper nu till korset och erkänner att han då var för optimistisk..

YLE - 13 timmar sedan

HUS slutade använda misstänkt bröstimplantat i höstas - åtta kvinnor i Finland har insjuknat i lymfom

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS, har i höstas slutat använda de texturerade bröstimplantat som nyligen har kopplats ihop med förhöjd cancerrisk. I Finland har åtta kvinnor med inopererade implantat konstaterats ha det som HUS kallar bröstimplantatlymfom..

YLE - 13 timmar sedan

Beställningen är undertecknad – våren 2021 seglar nya Kvarkenfärjan in i Vasa hamn

På måndagen undertecknades beställningen på den nya färjan för Wasaline. Färjan ska byggas vid Rauma Marine Constructions varv i Raumo och vara klar till valborg 2021..

YLE - 14 timmar sedan

Lyckad insats av kulstötaren Tomas Söderlund i inomhus-DM i Helsingfors

Kulstötaren Tomas Söderlund från IF Raseborg gjorde personligt rekord under Nylands- och Åbolands inomhusdistriktsmästerskap i friidrott Helsingfors på söndagen..

YLE - 15 timmar sedan

Kronobyelever stannade hemma i protest mot skolstängning: "Politikerna hör ju inte på oss"

Kronobyelever i två skolor stannade hemma på måndagen i protest mot att Påras skola stängs till hösten. Skolstrejken är det sista halmstrået. - Kommunen lyssnar ju inte på oss, säger föräldern Heidi Hagnäs..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.