YLE > Finland

Tuesday, 23 October, 12:40

YLE - 15 jun 18 kl. 05:02

Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material - internetpionjärer och jurister är kritiska till EU:s planerEU-politiker tar nästa vecka ställning till huruvida det ska skapas ett nytt filter som automatiskt ska kunna ta bort upphovsrättsskyddat material på webbsidor inom unionen. Flera personer motsätter sig filtret - bland dem webbens grundare Tim Berners-Lee..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Tim Berners-Lee

Dela artikeln

63 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, internetfilterska , filtrera, bort, olagligt, uppladdat, material, internetpionjärer, och jurister är kritiska till EU:s planer
YLE - 15 jun 18 kl. 05:29

Morgonkollen: Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material, den tidigare FBI-direktören Comey får kritik

I dag faller domen i knivdådsrättegången i Åbo, samtidigt som EU ska rösta om ett nytt internetfilter. Läkare utan gränser kritiserar EU:s migrationspolitik som påverkar räddningsarbetet på Medelhavet. I USA får den tidigare FBI-direktören James Comey kritik för Clinton-utredningen..

SVT - 17 jun 18 kl. 14:22

Sociala medieplattformer kan tvingas att filtrera bort videos och memes

Sajter som Youtube, Facebook, Twitter och Reddit kan komma att tvingas att filtrera bland allt material som strider mot upphovsrättslagen för att undvika böter – om ett EU-direktiv som nu behandlas blir verklighet. Det kan resultera i att bilder, videos och memes som delas i sociala medier raderas..

Resume - 21 jan 15 kl. 07:50

Facebook ska filtrera bort fejkade nyheter

Facebook inleder en satsning på att rensa bort fejkade nyheter, SVT-profilen Christer Ulfbåge tror inte på comeback efter sitt reklamgig, Charlie Hebdo pausar utgivningen i två veckor och arbetsmarknaden allt tuffare för journalister. Det är några av nyheterna i morgonsvepet..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:47

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

SVT - 01 jan 16 kl. 16:01

Filter tar bort Donald Trump från webbläsaren

Vill du se mindre av Donald Trump i din webbläsare? Nu går det att installera ett Trump-filter i en webbläsare som ska filtrera bort texter och bilder om och med den republikanske presidentkandidaten..

Aftonbladet - 02 sep 11 kl. 20:41

Bibliotek vill filtrera bort porrsurfarna

Universitetsbiblioteket i Lund tar nu krafttag mot nätsnusketEfter över tusen porrsökningar på 16 dagar vädjar de nu om ett porrfilter på sina datorer..

Resume - 24 mar 15 kl. 13:55

Så ska Twitter filtrera bort näthatet

Genom ett så kallat kvalitetsfilter ska Twitter minska förekomsten av hot, hat och trakasserier som riktas mot användare på mikrobloggen..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 11 kl. 15:35

Hammerfall har plockat bort maskoten

Delvis ett nytt sound och bort med maskoten Hector på omslaget. Hammerfall har satsat på en rejäl nystart med nya plattan "Infected". ?

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 19:00

Nya bostäder planeras när Coop river och bygger nytt

Coop vill riva sina fastigheter i Åhus och bygga nytt en bit bort i samma kvarter. Samtidigt planerar kommunen för bostäder på marken där Coop och Systembolaget ligger nu. .

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 06:30

Nytt namn föll bort

I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?
I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?STS solresor?

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Ikea bygger fyra vindparker i Finland – siktar på att bli självförsörjande på el

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. Ikea Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 15 minuter sedan

Ingå förbättrar sitt vattenledningsnät - korta avbrott under hösten

Under höstens lopp kommer Vattentjänstverkets rutinunderhåll vattenledningsnätet att orsaka korta avbrott i distributionen. Arbetena som inleddes i måndags pågår hela hösten..

YLE - 15 minuter sedan

Nu får Kvarkenprojektet en del av sina miljoner

10 miljoner euro får Kvarkenprojektet i regeringens tilläggsbudget. Utöver det här föreslås Kvarkenfärjan få 10 miljoner i innovationsstöd..

YLE - 30 minuter sedan

Patrik Björkman om BB Kuljetus konkurs: "Pappas bortgång i april var en hård smäll för oss"

En lättnad efter många tuffa månader. Så beskriver Borgåbon Patrik Björkman hur det känns då det nu är klart att familjeföretaget BB Kuljetus har gått i konkurs. Snöbollen sattes i rullning då hans pappa plötsligt gick bort i april..

YLE - 1 timme sedan

Jonas Jungar: När har man rätt att vara anonym i ett nyhetsinslag? Såhär resonerar vi på Svenska Yle

“Enligt vad Yle erfar”, “uppger en källa”, "enligt uppgift” och så vidare. Nyhetstexter i dag formligen vimlar av uttryck som signalerar att nyheten ifråga baserar sig på utsagor av folk som inte vill uppträda med namn. Men det finns en hel massa problem förknippat med rätten att uppträda anonymt, och därför är vi restriktiva med att gå med på det, skriver Jonas Jungar..

YLE - 1 timme sedan

"Barnen gråter redan på morgonen och frågar vem som i dag ska sköta om dem" - minst en obemannad tur på daghemmet varje dag, svarar en knapp fjärdedel i Svenska Yles daghemsenkät

Fyrtio procent av den kommunalt anställda daghemspersonalen i Helsingfors som svarat på Yles enkät säger att de har en obemannad tur varje vecka på daghemmet där de jobbar. Direktören för den svenska servicehelheten uppger ändå att de vanligtvis har noll obemannade turer om dagen, medan bolaget som anställer vikarier medger att det finns problem. Du kan läsa personalens berättelser längst ner i artikeln..

YLE - 2 timmar sedan

Utrikesministeriets anställda beskyller ledningen för försummelser: Trakasserier utreds inte ordentligt

Utrikesministeriet beskylls för att trakasserier inom ministeriet och på ambassaderna inte har utretts i enlighet med ministeriets egna anvisningar..

YLE - 3 timmar sedan

"Bibelundervisningen har gått hem, äktenskapet är mellan man och kvinna" - församlingsvalskandidater i Petrus församling sticker ut i jämförelse

Majoriteten av de kandidater som ställer upp i församlingsvalet i huvudstadsregionen anser att kyrkan också ska viga samkönade par till äktenskap. Det här visar svar i församlingsvalets valkompass. Petrus församling i Helsingfors skiljer sig däremot klart från alla andra svenskspråkiga församlingar i huvudstadsregionen.

YLE - 5 timmar sedan

Många understöder strejkerna: ”Jag tycker att det är bra att facket sätter hårt mot hårt.”

De flesta tillfrågade Sibbobor säger sig stödja de pågående strejkerna, trots att daghems- och skolbarn har blivit utan mat på vissa håll. Jani Kauhanen är för egen del redo att strejka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.