YLE > Finland

Thursday, 16 August, 13:50

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, internetfilterska , filtrera, bort, olagligt, uppladdat, material, internetpionjärer, och jurister är kritiska till EU:s planer
YLE - 15 jun 18 kl. 05:29

Morgonkollen: Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material, den tidigare FBI-direktören Comey får kritik

I dag faller domen i knivdådsrättegången i Åbo, samtidigt som EU ska rösta om ett nytt internetfilter. Läkare utan gränser kritiserar EU:s migrationspolitik som påverkar räddningsarbetet på Medelhavet. I USA får den tidigare FBI-direktören James Comey kritik för Clinton-utredningen..

SVT - 17 jun 18 kl. 14:22

Sociala medieplattformer kan tvingas att filtrera bort videos och memes

Sajter som Youtube, Facebook, Twitter och Reddit kan komma att tvingas att filtrera bland allt material som strider mot upphovsrättslagen för att undvika böter – om ett EU-direktiv som nu behandlas blir verklighet. Det kan resultera i att bilder, videos och memes som delas i sociala medier raderas..

Resume - 21 jan 15 kl. 07:50

Facebook ska filtrera bort fejkade nyheter

Facebook inleder en satsning på att rensa bort fejkade nyheter, SVT-profilen Christer Ulfbåge tror inte på comeback efter sitt reklamgig, Charlie Hebdo pausar utgivningen i två veckor och arbetsmarknaden allt tuffare för journalister. Det är några av nyheterna i morgonsvepet..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:47

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

SVT - 01 jan 16 kl. 16:01

Filter tar bort Donald Trump från webbläsaren

Vill du se mindre av Donald Trump i din webbläsare? Nu går det att installera ett Trump-filter i en webbläsare som ska filtrera bort texter och bilder om och med den republikanske presidentkandidaten..

Aftonbladet - 02 sep 11 kl. 20:41

Bibliotek vill filtrera bort porrsurfarna

Universitetsbiblioteket i Lund tar nu krafttag mot nätsnusketEfter över tusen porrsökningar på 16 dagar vädjar de nu om ett porrfilter på sina datorer..

Resume - 24 mar 15 kl. 13:55

Så ska Twitter filtrera bort näthatet

Genom ett så kallat kvalitetsfilter ska Twitter minska förekomsten av hot, hat och trakasserier som riktas mot användare på mikrobloggen..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 11 kl. 15:35

Hammerfall har plockat bort maskoten

Delvis ett nytt sound och bort med maskoten Hector på omslaget. Hammerfall har satsat på en rejäl nystart med nya plattan "Infected". ?

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 19:00

Nya bostäder planeras när Coop river och bygger nytt

Coop vill riva sina fastigheter i Åhus och bygga nytt en bit bort i samma kvarter. Samtidigt planerar kommunen för bostäder på marken där Coop och Systembolaget ligger nu. .

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 06:30

Nytt namn föll bort

I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?
I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?STS solresor?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Pär Landor blir ny vd för nyhetsbyrån SPT

Åbo Underrättelsers tidigare chefredaktör Pär Landor blir ny vd för nyhetsbyrån SPT. Han kommer närmast från rederiet Alfons Håkans där han har varit kommunikationschef..

YLE - 1 timme sedan

Oroliga livräddare i Tyskland: Då dina barn eller barnbarn befinner sig i vattnet – lägg då undan din mobiltelefon

Livräddare i Tyskland slår larm om en tilltagande olyckstrend: Nämligen föräldrar som är så fixerade vid sina mobiltelefoner att de försätter sina barn i fara. Samtidigt har det visat sig att simkunnigheten inte alltid är vad den borde vara..

YLE - 3 timmar sedan

Lastbil krockade med personbil på riksväg 25 i Ekenäs - en person till sjukhus

En trafikolycka inträffade på riksväg 25 vid Trollböle i Ekenäs på torsdagen. En person skadades och fördes med ambulans till ett sjukhus i Helsingfors..

YLE - 9 timmar sedan

Stora regionala skillnader för befrielse från militärtjänstgöringen – ändringar i läkargranskningen påverkar

Lännen Media rapporterar att andelen personer per årskull som befrias från militärtjänstgöringen är stora..

YLE - 2 timmar sedan

Åländska företag som hissar regnbågsflaggan under Åland Pride försäkrar att det inte handlar om PR – ”En symbol för allas lika värde”

Många åländska företag passar just nu på att hissa prideflaggan medan Åland Pride pågår denna vecka. Men finns det en djupare tanke bakom flaggandet eller är det mest en symbolhandling?.

YLE - 3 timmar sedan

Trafikolycka stängde riksväg 25 i Ekenäs

En trafikolycka har inträffat på riksväg 25 vid Trollböle i Ekenäs. Ett större fordon är inblandat i olyckan som skedde ungefär tjugo i elva på förmiddagen..

YLE - 4 timmar sedan

Finland 1918: Carl Sebastian Lindberg gjorde videoverk om sin undangömda röda familjehistoria

Det är inte så lätt att göra konst, speciellt inte om man baserar den på jobbiga familjeminnen. Det fick konstnären Carl Sebastian Lindberg erfara när han började gräva i sin familjs historia..

YLE - 5 timmar sedan

Medvind för Stockmann - varuhuskoncernen följer sin utsatta prognos

Under årets första halvår gjorde Stockmann en vinst på nästan 24 miljoner euro. Motsvarande siffra för det första halvåret i fjol var 15 miljoner..

YLE - 7 timmar sedan

Kimitoöns invånare besvikna över vattenproblemen i kommunen – ”Jag slutade dricka vattnet för två år sedan”

Höga fluoridhalter i vattnet samt tvångsanslutning till det kommunala vattennätverket. Invånarna börjar bli riktigt irriterade på hur vattenfrågorna sköts i kommunen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.