YLE > Finland

Wednesday, 20 June, 13:29

YLE - 15 jun 18 kl. 05:02

Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material - internetpionjärer och jurister är kritiska till EU:s planerEU-politiker tar nästa vecka ställning till huruvida det ska skapas ett nytt filter som automatiskt ska kunna ta bort upphovsrättsskyddat material på webbsidor inom unionen. Flera personer motsätter sig filtret - bland dem webbens grundare Tim Berners-Lee..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
EU, Tim Berners-Lee

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, internetfilterska , filtrera, bort, olagligt, uppladdat, material, internetpionjärer, och jurister är kritiska till EU:s planer
YLE - 15 jun 18 kl. 05:29

Morgonkollen: Nytt internetfilter ska filtrera bort olagligt uppladdat material, den tidigare FBI-direktören Comey får kritik

I dag faller domen i knivdådsrättegången i Åbo, samtidigt som EU ska rösta om ett nytt internetfilter. Läkare utan gränser kritiserar EU:s migrationspolitik som påverkar räddningsarbetet på Medelhavet. I USA får den tidigare FBI-direktören James Comey kritik för Clinton-utredningen..

SVT - I förrgår: 14:22

Sociala medieplattformer kan tvingas att filtrera bort videos och memes

Sajter som Youtube, Facebook, Twitter och Reddit kan komma att tvingas att filtrera bland allt material som strider mot upphovsrättslagen för att undvika böter – om ett EU-direktiv som nu behandlas blir verklighet. Det kan resultera i att bilder, videos och memes som delas i sociala medier raderas..

Resume - 21 jan 15 kl. 07:50

Facebook ska filtrera bort fejkade nyheter

Facebook inleder en satsning på att rensa bort fejkade nyheter, SVT-profilen Christer Ulfbåge tror inte på comeback efter sitt reklamgig, Charlie Hebdo pausar utgivningen i två veckor och arbetsmarknaden allt tuffare för journalister. Det är några av nyheterna i morgonsvepet..

Dagensanalys.se - 27 feb 17 kl. 14:47

Jigsaw – som ägs av Google – skall städa bort troll på nätet

Jigsaw som är en teknikinkubator hos alfabetet, moderbolaget till Google, skall ha utvecklat ett nytt verktyg för webbpublicister att kunna identifiera dåliga kommentarer på internet. Från och med torsdag, kan publicister börja använda programvara från Jigsaw som kallas Perspektiv, helt utan kostnad. ”Vi har mer information och det finns fler artiklar än någonsin tidigare i historien, men ändå finns det dåliga inlägg samtal som driver människor från att läsa och ta del av debatten”, kommenterar Jared Cohen, ordförande för Jigsaw, tidigare känt som Google Ideas.

SVT - 01 jan 16 kl. 16:01

Filter tar bort Donald Trump från webbläsaren

Vill du se mindre av Donald Trump i din webbläsare? Nu går det att installera ett Trump-filter i en webbläsare som ska filtrera bort texter och bilder om och med den republikanske presidentkandidaten..

Aftonbladet - 02 sep 11 kl. 20:41

Bibliotek vill filtrera bort porrsurfarna

Universitetsbiblioteket i Lund tar nu krafttag mot nätsnusketEfter över tusen porrsökningar på 16 dagar vädjar de nu om ett porrfilter på sina datorer..

Resume - 24 mar 15 kl. 13:55

Så ska Twitter filtrera bort näthatet

Genom ett så kallat kvalitetsfilter ska Twitter minska förekomsten av hot, hat och trakasserier som riktas mot användare på mikrobloggen..

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 11 kl. 15:35

Hammerfall har plockat bort maskoten

Delvis ett nytt sound och bort med maskoten Hector på omslaget. Hammerfall har satsat på en rejäl nystart med nya plattan "Infected". ?

Kristianstadsbladet - 11 jan 18 kl. 19:00

Nya bostäder planeras när Coop river och bygger nytt

Coop vill riva sina fastigheter i Åhus och bygga nytt en bit bort i samma kvarter. Samtidigt planerar kommunen för bostäder på marken där Coop och Systembolaget ligger nu. .

Sydsvenskan - 01 mar 11 kl. 06:30

Nytt namn föll bort

I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?
I måndagens artikel om reseföretag och anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden används namnet ?STS solresor?

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Nativiteten har sjunkit sju år i rad i Finland - antalet födda var så här lågt senast under nödåret 1886

Det föddes 50 858 barn i Finland 2017 vilket är fem procent färre än året innan och den lägsta siffran på 150 år, meddelar Institutet för hälsa och välfärd THL med hänvisning till preliminära siffror..

YLE - 30 minuter sedan

Ada och Glada-huset i Kapellparken i Lovisa öppnar snart – men välkomnar lek bara dagtid

Ännu är det inte möjligt att komma in i Adas och Gladas värld. Huset som användes vid tre filminspelningar i Lovisa står i Kapellparken men ska ännu fixas till i en veckas tid innan stadens barn kan besöka huset..

YLE - 45 minuter sedan

Utan produktionsstöd bara obetydlig filmproduktion i Finland – men det är ont om pengar till stöd

För en stor del av filmproduktionsbolagen har verksamheten under senare år varit olönsam eller bara lite lönsam. Det här trots att en del har gått bra och kunnat växa..

YLE - 2 timmar sedan

Lokalt live: Sätt fingrarna i myllan med Djungelgurkan i Ekenäs!

Stadsodlingsklubben Djungelgurkan sår och planterar nio olika exempelodlingar i lådor vid Emmaus i Ekenäs idag..

YLE - 2 timmar sedan

Varför är det så svårt med sommarstugornas avlopp? - Obs debatt sänder live från Ekenäs klockan 13

Om ett år träder den nya avloppslagen träder i kraft. Fastigheter med mindre än hundra meter till stranden ska ha fungerande avloppsvattenrening. Sommarstugeägare runt om i landet börjar få bråttom.

YLE - 5 timmar sedan

Stefan Björkman är Konstsamfundets nya vd - "Jag hoppas att det alltid finns mera idéer än pengar"

Konstsamfundet har valt Stefan Björkman till ny verkställande direktör då Kaj-Gustaf Bergh går i pension. Björkman säger att han vill fortsätta driva verksamheten med hög ambitionsnivå för att kunna understöda flera goda projekt..

YLE - 3 timmar sedan

Roddbåtsolycka utanför Svartholm – två personer räddades

Två personer som rörde sig i en roddbåt utanför fästningsön Svartholm i Lovisa hamnade i vattnet strax innan klockan 10 på onsdagsförmiddagen..

YLE - 3 timmar sedan

Träder Alexander Stubb fram som de konservativas kandidat till EU-kommissionsordförande framom Jyrki Katainen?

I pressen diskuteras det ofta livligt om vilken eller vilka finländare som har möjligheten att bli valda till viktiga internationella poster..

YLE - 4 timmar sedan

Vanda omorganiserar den svenskspråkiga förskoleundervisningen – mer personal och bättre verksamhet att vänta

Vanda planerar att överföra den svenskspråkiga förskoleundervisningen från den grundläggande utbildningen till småbarnspedagogiken. I praktiken betyder det att fler barnträdgårdslärare kommer att ta hand om barnen..

YLE - 4 timmar sedan

Gästhamnen i Jussarö utan tömningsstation för septiktankar – stormen rev loss anläggningen och orsakade omfattande skador

Det verkar som om gästbåthamnen vid Jussarö söder om Ekenäs inte kommer att kunna erbjuda båtgäster möjligheten att tömma septiktankarna ombord. Tömningsanläggningen för septiktankar förstördes nämligen av stormen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.