YLE > Svenskfinland

Tuesday, 23 October, 11:43

YLE - 15 jun 18 kl. 04:39

Vasa och Karleby växer inte längre - det finns jobb men invånarna blir färreEfter flera år av befolkningsökning i både Vasa och Karleby verkar invånarna nu bli färre. I Vasa minskade befolkningsmängden i fjol med mer än 200 personer och i år har minskningen fortsatt. I Karleby stannade tillväxten i fjol och hittills i år har Karlebyborna blivit 80 färre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Vasa, Karlebyborna

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaoch , Karleby, växerinte längre det finns , jobb, men invånarna blir färre
YLE - 08 dec 17 kl. 04:31

Hamnen i Karleby växer snabbast i landet

Den ökade ekonomiska aktiviteten i landet märks också i hamnarna och hamnen i Karleby växer snabbast av alla..

YLE - 20 jun 17 kl. 05:29

Industriområdet i Karleby växer

Två nya företag kan vara på väg till storindustriområdet i Karleby. Besked kommer till hösten. Området har i dag 80 företag och 2 200 arbetsplatser.

YLE - 13 jun 13 kl. 06:35

Handelsområde i Karleby växer

Handeln breder ut sig allt mer i Karleby. Staden har köpt fyra hektar mark som ska bli en fortsättning på Heinola-området. Det nya området finns mellan Jyväskylävägen (Riksväg 13) och Kaffevägen i Kaustar.

YLE - 29 aug 16 kl. 10:35

Anttila i Vasa är öppet ännu en månad

Anttilas varuhus i Vasa kommer att vara öppet ännu i september. Tidigare meddelades det att varuhuset som gått i konkurs stänger i augusti. Anttila har redan stängt sitt varuhus i Karleby.

YLE - 31 jul 15 kl. 13:30

Den finskspråkiga Stafettkarnevalen växer

De finskspråkiga skolorna i Österbotten har tagit modell av Stafettkarnevalen. Det började i Vasa och nu utvidgas den ytterligare. Inkommande höst tävlar man på sju olika orter runt om i landet: Vasa, Karleby, Rovaniemi, Helsingfors, St Michel, Jyväskylä och Villmanstrand.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 20 maj 13 kl. 09:24

Golfsäsongen drar igång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 20 maj 13 kl. 12:14

Golfsäsongen drar i gång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:29

Utredningen av mutskandalen i Vasa växer

Omfattningen av den misstänkta mutskandalen inom Vasa stad växer. Nya detaljer framkommer i polisens förundersökning. Antalet misstänkta anställda inom Vasa stad betäcknas nu av polisen som flera, då man tidigare talade om tre misstänkta tjänstemän inom Vasa stad.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

IKEA bygger tolv vindkraftverk i Malax

Under hösten börjar fyra nya vindparker byggas i Finland, två av dem är Långmossa och Ribäcken i Malax. IKEA Finland finansierar bygget och kommer äga parkerna när de tas i drift i början av 2020..

YLE - 5 timmar sedan

Strejkerna fortsätter i dag – Korkman: Regeringen och facken måste vara pragmatiska

I motsats till många inlägg i den offentliga debatten anser professorerna Sixten Korkman och Seppo Koskinen inte att facken krävt en allmän vetorätt i samband med uppsägningstvisten..

YLE - 6 timmar sedan

Rektor om gemensamt skolcampus i Kristinestad: Väggar och tak inget hinder för samarbete

Gemensamt skolcampus eller inte? Enligt svenska gymnasiets nya rektor Peter Grannas är det irrelevant i det här skedet att diskutera väggar och tak. Först måste det vara klart hur själva innehållet i samarbetet mellan skolorna i Kristinestad ska se ut..

YLE - 19 timmar sedan

Inga ledsna miner bland eleverna i Karleby trots utebliven skollunch

Under måndagen och tisdagen är det matsäck som gäller för skoleleverna i Karleby. Det på grund av den strejk som facket JHL utlyst bland sina medlemmar i protest mot regeringens planer på att försvaga uppsägningsskyddet..

YLE - 20 timmar sedan

Kaskö hamn växer – "inte gått så här bra sen 2013"

En stadig tillväxt med 20 procent, så kan man beskriva Kaskö hamns tredje kvartal i år jämfört med fjolåret. Så goda siffror har hamnen i Kaskö inte kunnat visa sedan 2013..

YLE - 21 timmar sedan

Fortfarande inga löften om riksväg 8 – minister Berner har sista ordet om stomvägnätet

De har hört oss så många gånger, nu hoppas jag att de också ska lyssna. Det säger landskapsdirektör Kaj Suomela på Österbottens förbund efter att han deltagit i ett möte om förslaget till stomnätverk. I slutändan är det minister Anne Berner som avgör om riksväg 8 tas med eller inte..

YLE - Igår: 05:14

"Risken är att vi inte orkar" – barnskyddet i Vasa vill ha fler anställda

Barnskyddet i Vasa hoppas på fler anställda. Men det råder brist på socialarbetare. En brist som ett antal unga studerande på Åbo Akademi med tiden kan hjälpa till att lindra..

YLE - Igår: 05:02

Allvaret inom idrotten gör att barn och unga inte vågar sluta: “Föräldrarna skulle bli så ledsna”

Christoph Treier träffar hela tiden unga som vill sluta idrotta men de vågar inte då tränaren, föräldrarna eller föreningen skulle ta så illa upp. Men ut med allvaret och in med glädjen och teamarbetet - det behövs för att lyckas inte minst i lagsporter. Och här släpar det finländska skolsystemet efter jämfört med resten av Norden, säger Treier..

YLE - Igår: 17:33

Första starten på över två år – men hemmadebuten i Spartak blev ingen succé för Eremenko

Hemmadebuten utvecklades till en mindre mardröm för Roman Eremenko. Finländaren fick sin första chans i Spartak Moskvas startelva efter dopningsavstängningen, men han blev utbytt och fick se laget åka på en stjärnsmäll..

YLE - Igår: 12:20

Gymnastikglädje i Vasa – "Fantastiskt att se vilken utveckling som skett"

Tävlingsnerver, fokus och koncentration är några av ingredienserna som trängs i Volthallen i Vasa under helgen. Men lika stor plats får rörelseglädje och kamratskap. Redskapsgymnastiken är på frammarsch i Österbotten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.