YLE > Svenskfinland

Thursday, 16 August, 13:51

YLE - 15 jun 18 kl. 04:39

Vasa och Karleby växer inte längre - det finns jobb men invånarna blir färreEfter flera år av befolkningsökning i både Vasa och Karleby verkar invånarna nu bli färre. I Vasa minskade befolkningsmängden i fjol med mer än 200 personer och i år har minskningen fortsatt. I Karleby stannade tillväxten i fjol och hittills i år har Karlebyborna blivit 80 färre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Vasa, Karlebyborna

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaoch , Karleby, växerinte längre det finns , jobb, men invånarna blir färre
YLE - 08 dec 17 kl. 04:31

Hamnen i Karleby växer snabbast i landet

Den ökade ekonomiska aktiviteten i landet märks också i hamnarna och hamnen i Karleby växer snabbast av alla..

YLE - 20 jun 17 kl. 05:29

Industriområdet i Karleby växer

Två nya företag kan vara på väg till storindustriområdet i Karleby. Besked kommer till hösten. Området har i dag 80 företag och 2 200 arbetsplatser.

YLE - 13 jun 13 kl. 06:35

Handelsområde i Karleby växer

Handeln breder ut sig allt mer i Karleby. Staden har köpt fyra hektar mark som ska bli en fortsättning på Heinola-området. Det nya området finns mellan Jyväskylävägen (Riksväg 13) och Kaffevägen i Kaustar.

YLE - 29 aug 16 kl. 10:35

Anttila i Vasa är öppet ännu en månad

Anttilas varuhus i Vasa kommer att vara öppet ännu i september. Tidigare meddelades det att varuhuset som gått i konkurs stänger i augusti. Anttila har redan stängt sitt varuhus i Karleby.

YLE - 31 jul 15 kl. 13:30

Den finskspråkiga Stafettkarnevalen växer

De finskspråkiga skolorna i Österbotten har tagit modell av Stafettkarnevalen. Det började i Vasa och nu utvidgas den ytterligare. Inkommande höst tävlar man på sju olika orter runt om i landet: Vasa, Karleby, Rovaniemi, Helsingfors, St Michel, Jyväskylä och Villmanstrand.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 20 maj 13 kl. 09:24

Golfsäsongen drar igång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 20 maj 13 kl. 12:14

Golfsäsongen drar i gång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:29

Utredningen av mutskandalen i Vasa växer

Omfattningen av den misstänkta mutskandalen inom Vasa stad växer. Nya detaljer framkommer i polisens förundersökning. Antalet misstänkta anställda inom Vasa stad betäcknas nu av polisen som flera, då man tidigare talade om tre misstänkta tjänstemän inom Vasa stad.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

VCS har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”lönen försenades"

Vasa Centralsjukhus personal fick inte sina löner utbetalda i tid i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 4 timmar sedan

VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”det fanns inte tillräckligt med pengar på kontot"

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör 2000 anställda, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - 4 timmar sedan

Pohjalainen: VSC har inte betalat ut lön till anställda i dag – ”orsaken är ett datatekniskt problem”

Vasa Centralsjukhus personal har inte fått sina löner utbetalda i dag den 16 augusti, vilket är normal betalningsdag för månadslöner. Betalningsproblemet berör alla, oberoende arbetsuppgifter..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknaden i Nykarleby

Det blir Juthbacka-marknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

YLE - 8 timmar sedan

"Det skall vara låg tröskel att rycka i mig" säger Korsholms nya skolcoach

- Jag är här för eleverna. En extra vuxen som har tid att lyssna, säger Sarah Qvist som just inlett sitt arbete som skolcoach i Korsholms högstadium..

YLE - 8 timmar sedan

Nytt hopp för landsbygdsforskningen i Vasa

Landsbygdsforskningen på Åbo Akademi i Vasa har saknat professor i ett par år och verksamheten har sinat. Men nu har man samlat ihop nästan en halv miljon euro extern finansiering och hoppas att ledningen ånyo besätter professuren..

YLE - 17 timmar sedan

Efter genombrottet hoppas gymnastiklöftet Jakob Byggmästar få fason på fötterna – "Har ett inneröra som inte är av denna värld

När redskapsgymnasten Jakob Byggmästar som 17-åring våren 2017 tog sig till FM-final i hopp var det många som var förvånade, inte minst Pedersöresonen själv. Ett drygt år senare har han höjt ambitionsnivån ytterligare med en flytt till Jyväskylä, men brottas för tillfället men en besvärlig fotskada..

YLE - 17 timmar sedan

Många klagomål på vinterunderhållet i Vasa - nu gör staden något åt saken

Snöplogning och sandning berör och upprör speciellt om den inte fungerar. Och invånare har inte varit nöjda med vinterunderhållet de senaste åren i Vasa..

YLE - Igår: 13:47

Yle Vega sänder sju timmar direkt från Juthbackamarknad

Det blir Juthbackamarknad i radion nästan hela dagen på fredag. Svenska Yle deltar med direktsända intervjuer, mingel bland marknadsstånden och möjlighet att träffa programledare och chefer..

YLE - Igår: 09:48

Vbl: Kasköpar friades från djurskyddsbrott

Ett par i Kaskö stod på onsdagen åtalade för djurskyddsbrott efter att en granne sett mannen misshandla parets lapphund med ett järnrör. Kvinnan bevittnade misshandeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.