YLE > Svenskfinland

Wednesday, 16 January, 17:24

Liknande nyheter

Taggar: Vasaoch , Karleby, växerinte längre det finns , jobb, men invånarna blir färre
YLE - 08 dec 17 kl. 04:31

Hamnen i Karleby växer snabbast i landet

Den ökade ekonomiska aktiviteten i landet märks också i hamnarna och hamnen i Karleby växer snabbast av alla..

YLE - 20 jun 17 kl. 05:29

Industriområdet i Karleby växer

Två nya företag kan vara på väg till storindustriområdet i Karleby. Besked kommer till hösten. Området har i dag 80 företag och 2 200 arbetsplatser.

YLE - 13 jun 13 kl. 06:35

Handelsområde i Karleby växer

Handeln breder ut sig allt mer i Karleby. Staden har köpt fyra hektar mark som ska bli en fortsättning på Heinola-området. Det nya området finns mellan Jyväskylävägen (Riksväg 13) och Kaffevägen i Kaustar.

YLE - 29 aug 16 kl. 10:35

Anttila i Vasa är öppet ännu en månad

Anttilas varuhus i Vasa kommer att vara öppet ännu i september. Tidigare meddelades det att varuhuset som gått i konkurs stänger i augusti. Anttila har redan stängt sitt varuhus i Karleby.

YLE - 31 jul 15 kl. 13:30

Den finskspråkiga Stafettkarnevalen växer

De finskspråkiga skolorna i Österbotten har tagit modell av Stafettkarnevalen. Det började i Vasa och nu utvidgas den ytterligare. Inkommande höst tävlar man på sju olika orter runt om i landet: Vasa, Karleby, Rovaniemi, Helsingfors, St Michel, Jyväskylä och Villmanstrand.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 20 maj 13 kl. 09:24

Golfsäsongen drar igång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 20 maj 13 kl. 12:14

Golfsäsongen drar i gång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:29

Utredningen av mutskandalen i Vasa växer

Omfattningen av den misstänkta mutskandalen inom Vasa stad växer. Nya detaljer framkommer i polisens förundersökning. Antalet misstänkta anställda inom Vasa stad betäcknas nu av polisen som flera, då man tidigare talade om tre misstänkta tjänstemän inom Vasa stad.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Offret för knivhuggningen i Vasa utskriven från sjukhus – en misstänkt för dråpförsök

En person misstänks för dråpförsök efter en knivhuggning i Hartmansgränden i Vasa centrum tidigt på söndag morgon. Dessutom misstänks offret för knivhuggningen för misshandel..

YLE - 1 timme sedan

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset..

YLE - 3 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 3 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar har bärgats

En av de fyra omkomna skidturisterna har nu bärgats med helikopter ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 3 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomnas kroppar bärgas med helikopter

En av de fyra omkomna skidturisterna är nu på väg ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 3 timmar sedan

Lavinolyckan på Blåbærsfjellet: En av de omkomna är på väg ner med helikopter

En av de fyra omkomna skidturisterna är nu på väg ner från Blåbærsfjellet i Tamokdalen i Norge. Manskap skickades upp på berget tidigt på onsdag eftermiddag för att gräva fram de omkomna..

YLE - 4 timmar sedan

Kristinestadsbor om lokala prästernas syn på homosexualitet: Det angår inte prästerna ett dugg

Det har stormat rejält kring Kristinestads svenska församling efter att kyrkoherden och en kaplan uttalat sig negativt om homosexuella. Kristinestadsbor fördömer prästernas uttalanden..

YLE - 7 timmar sedan

Räddningsmanskap uppe på Blåbærsfjellet – arbetet med att hämta de omkomna har inletts

Lavinområdet och en helikopterlandningsplats är säkrade på Blåbærsfjellet i Tamokdalen. Den första räddningsgruppen har nu åkt upp med helikopter för att börja gräva – två veckor efter lavinolyckan där fyra skidåkare omkom..

YLE - 5 timmar sedan

"Han har ännu mycket potential att utvecklas" – Niklas Nevalainen förlänger med Vasa Sport

Vasa Sport gör en lyckad säsong i ishockeyligan, men bygger redan för framtiden. Den 25-årige backen Niklas Nevalainen förlänger nu sin vistelse i Vasa till slutet på säsongen 2020-2021..

YLE - 7 timmar sedan

Räddningsmanskap på väg upp för Blåbærsfjellet – arbetet med att hämta de omkomna inleds

Lavinområdet och en helikopterlandningsplats är säkrade på Blåbærsfjellet i Tamokdalen. Räddningsmanskap är nu på väg upp med helikopter för att börja gräva – två veckor efter lavinolyckan där fyra skidåkare omkom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.