YLE > Svenskfinland

Wednesday, 20 June, 13:27

YLE - 15 jun 18 kl. 04:39

Vasa och Karleby växer inte längre - det finns jobb men invånarna blir färreEfter flera år av befolkningsökning i både Vasa och Karleby verkar invånarna nu bli färre. I Vasa minskade befolkningsmängden i fjol med mer än 200 personer och i år har minskningen fortsatt. I Karleby stannade tillväxten i fjol och hittills i år har Karlebyborna blivit 80 färre..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby, Vasa, Karlebyborna

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasaoch , Karleby, växerinte längre det finns , jobb, men invånarna blir färre
YLE - 08 dec 17 kl. 04:31

Hamnen i Karleby växer snabbast i landet

Den ökade ekonomiska aktiviteten i landet märks också i hamnarna och hamnen i Karleby växer snabbast av alla..

YLE - 20 jun 17 kl. 05:29

Industriområdet i Karleby växer

Två nya företag kan vara på väg till storindustriområdet i Karleby. Besked kommer till hösten. Området har i dag 80 företag och 2 200 arbetsplatser.

YLE - 13 jun 13 kl. 06:35

Handelsområde i Karleby växer

Handeln breder ut sig allt mer i Karleby. Staden har köpt fyra hektar mark som ska bli en fortsättning på Heinola-området. Det nya området finns mellan Jyväskylävägen (Riksväg 13) och Kaffevägen i Kaustar.

YLE - 29 aug 16 kl. 10:35

Anttila i Vasa är öppet ännu en månad

Anttilas varuhus i Vasa kommer att vara öppet ännu i september. Tidigare meddelades det att varuhuset som gått i konkurs stänger i augusti. Anttila har redan stängt sitt varuhus i Karleby.

YLE - 31 jul 15 kl. 13:30

Den finskspråkiga Stafettkarnevalen växer

De finskspråkiga skolorna i Österbotten har tagit modell av Stafettkarnevalen. Det började i Vasa och nu utvidgas den ytterligare. Inkommande höst tävlar man på sju olika orter runt om i landet: Vasa, Karleby, Rovaniemi, Helsingfors, St Michel, Jyväskylä och Villmanstrand.

YLE - 04 dec 13 kl. 13:11

Stort intresse för nytt handelsområde i Karleby

Handelsområdet Heinola i Karleby växer. Ett tiotal företag har visat intresset för Tyllis åkrar intill Jyväskylävägen. Området som nu ska fyllas med handel är omkring fyra hektar stort och företag har i höst fått lämna in ansökningar till staden.

YLE - 20 maj 13 kl. 09:24

Golfsäsongen drar igång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 20 maj 13 kl. 12:14

Golfsäsongen drar i gång i Vasa

Den kalla våren riskerade försena golfsäsongen men så kom värmen och äntligen blev det fart på svingarna vid Vasa Kråklund golfbana. Spela upp klipp på ArenanFör golfproffset Johan Kullbäck från Vasa pågår golfsäsongen året om. Vintertid tränar han i en golfsimulator och somrarna spenderar han så mycket av den lediga tiden han har på golfbanan i Kråklund.

YLE - 13 maj 16 kl. 05:29

Utredningen av mutskandalen i Vasa växer

Omfattningen av den misstänkta mutskandalen inom Vasa stad växer. Nya detaljer framkommer i polisens förundersökning. Antalet misstänkta anställda inom Vasa stad betäcknas nu av polisen som flera, då man tidigare talade om tre misstänkta tjänstemän inom Vasa stad.

YLE - 10 aug 16 kl. 07:50

Ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda i Karleby misstänks för arbetarskyddsbrott

Utredningen om ett misstänkt arbetarskyddsbrott i Karleby drar ut på tiden. Enligt polisen misstänks ett tiotal tjänstemän och förtroendevalda för tjänstebrott och arbetarskyddsbrott. Utredningen av det misstänkta arbetarskyddsbrottet i Karleby växer sig allt större och drar ut på tiden.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

YLE - 7 timmar sedan

Vakna upp med Simon och Märta!

Yle X3M förnyar sin morgon. Från den 5 augusti hörs Simon och Märta, bekanta från X3M Veckoslut, i din radio varje morgon klockan 6-10..

YLE - 8 timmar sedan

Så här ser vindkraften ut i Österbotten – många projekt men få förverkligas

Under de senaste fem åren har ett flertal vindkraftprojekt pågått i Österbotten. Men väldigt få har förverkligats och de flesta stampar på stället..

YLE - 21 timmar sedan

Norra infarten till Vasa får nytt landmärke – kontorshus i glas byggs i Stenhaga

Ett nytt kontorshus med glasfasad kommer att möta dem som kör in mot Vasa norrifrån. Kontorshuset och byggnader med företagslokaler ska börja byggas i höst..

YLE - Igår: 12:59

Plankorsningsolyckan i Raseborg: Polisen är klar med sitt - förundersökningsmaterialet åkte iväg till åklagaren

Polisen är nu klar med förundersökningen av plankorsningsolyckan i Raseborg. Fyra personer dog när försvarsmaktens militärfordon kolliderade med en rälsbuss i vid korsningen i Skogby i slutet av oktober..

YLE - Igår: 11:43

Myndigheterna i Österbotten hoppas på vackert midsommarväder

Varken polisen eller sjöbevakningen önskar en regnig midsommar, även om det skulle lätta på deras arbetsbörda. Räddningsverket påpekar att midsommarbrasor inte är tillåtna..

YLE - Igår: 13:46

Flera kraftigt berusade bilförare fast i Karleby

Under helgen tog polisen fast flera kraftigt berusade bilförare i Karleby. En 26-årig man, som blåste 1.38 promille i polisens alkometer..

YLE - Igår: 10:13

Gasläcka i Karleby – faran över

Hälsofarlig gas kom ut i luften vid Karleby Storindustriområde på Zinkplatsen vid Bolidens fabrik..

YLE - Igår: 10:13

Gasläcka i Karleby – hälsofarlig gas i luften

Hälsofarlig gas har kommit ut i luften. Gasläcka finns i Karleby Storindustriområde på Zinkplatsen. De som befinner sig på havet utanför uppmanas flytta på sig..

YLE - Igår: 10:07

Efterlysningen 19.6

Båtmotorer, vaktlar, diskbänkar, brädor och en gungstol fanns bland efterlysningarna den här gången. En traktorgräsklippare och en gammal mjölkkärra skänktes bort. Här hittar du alla kontaktuppgifter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.