Dagen > Kultur

Wednesday, 16 January, 17:57

Liknande nyheter

Taggar: Därför är Guden , tillgångi , politiken
Dagen - 03 apr 12 kl. 03:00

För mycket Gud i politiken

Allt fler amerikanska väljare tycker att det är för mycket prat om religion i politiken. Och i det republikanska primärvalet är det tydligt att det går en skiljelinje i synen på religion mellan kandidaternas supportrar.

38 procent av amerikanerna tycker att det är för mycket Gud i politiken.

Dagen - 06 jul 11 kl. 03:00

Vilken fråga skulle du vilja ställa till Gud?

Carina Hägg, S: 1) Gud, Eva känner jag till men var Lilith Adams första hustru eller det endast en sägen. 2) Gud, finns det något av historien borttappat kapitel i Bibeln. 3) Gud, vilket är ditt bästa argument till de personer som i ditt namn förtrycker medmänniskor.

Kristianstadsbladet - 18 aug 14 kl. 06:00

Tillgänglig politik för alla?

Foto: Tom Wall

Den 14 september är det dags för val. Ett val som för en del är enkelt men för en majoritet är det mycket svårt. En stor del bestämmer sig sista veckan och några till och med samma dag som man står där utanför vallokalen.

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Juholt avslöjar en okunnighet om både kyrkan och Gud


Det är en intressant men märklig bekännelse ledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt ger då han säger sig tro på kyrkan men inte på Gud. Det avslöjar oförmåga till analys och logik. Eller också avslöjar han en förvånande okunnighet om både kyrkan och Gud.

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Juholt avslöjar en okunnighet om både kyrkan och Gud

Det är en intressant men märklig bekännelse ledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt ger då han säger sig tro på kyrkan men inte på Gud. Det avslöjar oförmåga till analys och logik. Eller också avslöjar han en förvånande okunnighet om både kyrkan och Gud.

Dagen - 11 apr 12 kl. 03:00

Gud finns med i min vardag som politiker

Birger Thureson skriver i en ledarblogg på Dagen.se den 3 april att det är både gott om och ont om Gud i politiken. I USA pratar politikerna mycket om Gud, i Sverige inte alls.

Dagen - 04 jul 11 kl. 10:14

Så bjuds Gud in i den politiska debatten

Att tillföra en annan dimension till det politiska samtalet. Det är Dagen och Frälsningsarméns syfte med den årliga satsningen med "(G) som i Gud" på Almedalen.

I ett halvt decennium har Dagens Thomas Österberg, nu redaktionschef - tidigare opinionsredaktör, varit den som styrt upp alla de seminarier som Dagen och Frälsningsarmén arrangerar tillsammans i Almedalen.

Dagen - 23 jul 18 kl. 16:24

”Jag kan inte tänka mig ett liv utan Gud”

Mångsysslaren Ruben Axelson från Tollarp har fyllt 90 år. Han har haft en framgångsrik sportkarriär, varit aktiv inom politiken och pingstkyrkan. Gud har hela tiden varit hans ledstjärna genom livet.

Politologerna - 17 dec 16 kl. 09:00

Lucka 17: Ekonomiska tillgångar och väljarbeteende

* Det här inlägget är samförfattat av Mikael Persson och Johan Martinsson Ekonomisk röstning är ett klassiskt forskningsområde inom väljarbeteende. Studier inom området har länge undersökt hur väljares bedömningar av den nationella och privata ekonomiska utvecklingen påverkar deras val av parti när de röstar. Generellt, men med vissa undantag, har den här typen av studier visat att väljare belönar regeringar när den nationella ekonomin går bra medan de straffar regeringar när ekonomin går sämre.

UT - 02 jan 14 kl. 07:59

Madelene firar tio år i politiken

Blott 25 år gammal har Hökerumsbördiga Madelen Sjöhage varit engagerad politiskt i tio år och jobbar just nu som politisk sekreterare. Men egentligen kanske hon hellre skulle vilja vara programledare för lyxfällan. För programmet på tv där människor tvingas konfrontera sitt slösaktiga leverne och får hjälp att ordna upp sina liv tilltalar ekonomen Madelen Sjöhage.

BT - 23 jan 13 kl. 14:00

Gör kulturen tillgänglig för alla

För ett tag sedan presenterade SCB en undersökning om de nordiska ländernas utgifter för kultur och fritid. Island satsar mest, 3,7 procent av BNP, medan Sverige ligger i botten med 1,2 procent. Kulturpolitik måste få kosta pengar om kulturen ska vara tillgänglig för fler än ett privilegierat fåtal i storstädernas överklassområden.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 1 timme sedan

Oklar framtid för gåvoavdraget

Gåvoskatteavdraget är inte omnämnt i det dokument som L, C, S och MP kommit överens om, och dess framtid är därför mycket oviss..

Dagen - 1 timme sedan

"De är de stora vinnarna i nya regeringen"

Dagens opinionsredaktör Joakim Hagerius kommenterar den svenska regeringsbildningen..

Dagen - 1 timme sedan

Ebba Busch Thor: Den nya oheliga alliansen har ingen idé

-Risken är stor att vårt land tappar fotfästet, säger Ebba Busch Thor..

Dagen - 1 timme sedan

Kyrkoherde i London förvånad över valresultat om brexit

Vi vet ännu inte vad detta kommer att innebära för oss, säger Eric Muhl, Kyrkoherde i Svenska kyrkan i London..

Dagen - 7 timmar sedan

Förlåt andra – och dig själv!

Du blir inte en bättre människa genom att gå och anklaga dig för alla dum-heter du gjort..

Dagen - 2 timmar sedan

Ölänningar vill ha egen präst

Nordöland har varit utan präst i ett år - nu skriver församlingsborna till kyrkorådet..

Dagen - 4 timmar sedan

Stor besvikelse när Vänsterpartiets nja blev till ett ja

Vänsterpartiet lägger ner sin röst och trycker på gul knapp för en S/MP-regering, men med hot om misstroendeförklaring om marknadshyror och ändring i Lagen om anställningsskydd (LAS) föreslås..

Dagen - 4 timmar sedan

Kyrkoherde i Svenska kyrkan i London förvånad över valresultat om brexit

Eric Muhl: Vi vet ännu inte vad detta kommer att innebära för oss - värsta scenariot är "no deal"..

Dagen - 4 timmar sedan

Britter sa nej till brexit-avtal

Det blev ett svidande nederlag för premiärminister Theresa Mays brexit-avtal på tisdagskvällen. Med 432 röster mot och bara 202 för förslaget sa parlamentet nej till utträdesavtalet ur EU..

Dagen - 5 timmar sedan

Näringslivet – höj rösten mot förtryck av kristna

Svenskt näringsliv investerar miljardbelopp i länder som Indien och Kina, skriver Joakim Hagerius..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.