Dagen > Kultur

Wednesday, 15 August, 20:51

Liknande nyheter

Taggar: Fortsätt, viska, hoppin mitt i , hopplösheten
Dagen - 14 jun 18 kl. 16:41

Fortsätt viska hopp in mitt i hopplösheten

Att älska är alltid den svåraste vägen..

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 04:00

Kriget som fortsätter

Ishmael Beah blev uppmärksammad över hela världen när han 2007 släppte den självbiografiska debuten ”Lång väg hem”, en roman om tiden som barnsoldat i 1990-talets Sierra Leone. Och boken sålde inte bara i enorma upplagor, utan tog även författaren hela vägen till FN:s talarstol, Unicef och Rutgers University där han numera på olika sätt arbetar med folkmord, mänskliga rättigheter och barn i konfliktområden. I sin nya bok ”Strålande morgondag” lämnar Beah dock krigets nu för att gestalta en sida som vi är mer ovana att se: efterdyningarna.

Trelleborgs Allehanda - 28 dec 12 kl. 06:30

Allt fler får jobb - men arbetslösheten stiger

Arkiv: Jessica Gow/SCANPIX
Fler har fått arbete, men arbetslösheten fortsätter ändå att stiga i Trelleborg under november. Samtidigt ser antalet varsel ut att minska något i Skåne.
?

Kristianstadsbladet - 08 apr 13 kl. 18:30

Arbetsförmedlingen fick klä skott för ungdomsarbetslösheten

Foto: Bosse Nilsson
Varför är så många ungdomar arbetslösa och vad ska göras åt problemet? De frågorna rörde upp känslorna på Krinova på måndagen. Arbetsförmedlingens chef i Kristianstad fick utstå tuffa angrepp från åhörarna.

Magazin24 - 16 jan 13 kl. 15:18

Strategi om arbetslösheten från S

Världen går framåt. Länder som tidigare varit världens lågavlönade verkstadsgolv slår upp portarna till nya skolor och universitet. Kinesiska företag investerar i egen produktutveckling.

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 15 kl. 13:12

Hopp blandas med rädsla inför det nya Spanien

Massmedier och samhällsdebatt domineras av politik. På söndag hålls det viktiga valet till Spaniens regioner och kommuner, och i höst är det val till parlamentet här i Madrid. Valkampanjen pågår för fullt.

Sydsvenskan - 20 maj 15 kl. 13:12

Hopp blandas med rädsla inför det nya Spanien

Massmedier och samhällsdebatt domineras av politik. På söndag hålls det viktiga valet till Spaniens regioner och kommuner, och i höst är det val till parlamentet här i Madrid. Valkampanjen pågår för fullt.

Sydsvenskan - 10 aug 15 kl. 04:00

Little nowhere town – småstaden där allt är det samma men inget är sig likt

Det är verkligen som de säger: när man kommer tillbaka är allt det samma men ingenting sig likt. I november månad stod småstaden stilla. Skorstenarna från pappersfabriken igentäppta, båtarna uppdragna på land och industriernas maskiner stod avstängda i tomma lokaler.

Politikerbloggen - 04 feb 13 kl. 10:02

Dagens skolsituation är ohållbar för eleverna


DEBATT. Sverige behöver en skola som ger barn förutsättningar och stöd så att de kan nå sin fulla potential. Vi behöver en skola som ser till att ingen slås ut och att Sverige kan fortsätta utvecklas.

HBL - 29 jul 13 kl. 06:08

Små butiker i Helsingfors kämpar för livet

Det sämsta året på trettio år och värre än under förra lågkonjunkturen, säger en del av butiksinnehavarna i centrum.En rundvandring bland de små affärerna i centrala Helsingfors, inom området Bulevarden?Nylandsgatan?

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 3 timmar sedan

Kulturstipendium till kyrkguide

Kulturstipendium till kyrkguide.

Dagen - 3 timmar sedan

Partiledarna går på gudstjänst i Vårgårda

Equmeniakyrkan ställer partiledarna mot väggen inför valet, men bjuder också in till andakt och förbön i gudstjänsterna. I går var Gustav Fridolin på plats..

Dagen - 3 timmar sedan

Ministern är inte huvudperson i Vårgårda möte

Equmeniakyrkan ställer partiledarna mot väggen inför valet, men bjuder också in till andakt och förbön i gudstjänsterna.

Dagen - 4 timmar sedan

Han är Härjedalens enda frikyrkopastor

I landskapet med bara tre frikyrkoförsamlingar renoverar Lars-Ivar Nilsson kyrkan och bygger församling..

Dagen - 5 timmar sedan

Kyrkobedragerska häktad i Danmark

En domstol i danska Lyngby har häktat en 60-årig norsk kvinna misstänkt för 15 fall av bedrägerier och stölder. Brotten ska ha begåtts runt om i Danmark under en fyraårsperiod..

Dagen - 6 timmar sedan

AD: Inte diskriminering att vägra skaka hand

Det var fel att stoppa en kvinna som av religiösa skäl inte ville ta män i hand från att söka en anställning. Det slår Arbetsdomstolen fast..

Dagen - 6 timmar sedan

Joakim Hagerius: Cirkus med Runar och Jimmie Åkesson

Grundlösa anklagelser mot Joakim Lundqvist, skriver Joakim Hagerius..

Dagen - 9 timmar sedan

Uppgifter: Turkisk domstol nekar frisläppande

En turkisk domstol har avslagit den amerikanske pastorn Andrew Brunsons begäran om att bli frisläppt ur husarrest och att få resa fritt, uppger hans advokat..

Dagen - 10 timmar sedan

På besök i landskapet med bara en pastor

I hela Härjedalen finns bara tre frikyrkoförsamlingar och en enda pastor..

Dagen - 11 timmar sedan

Hundratals präster anklagas för sexövergrepp mot barn

Minst tusen barn har utsatts för sexuella övergrepp av över 300 präster inom katolska kyrkan i Pennsylvania, USA..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.