SVT > Utrikes

Monday, 18 June, 11:47

SVT - 15 jun 18 kl. 02:49

FN:s krav på Jemen under offensiven i al-Hudaydah: Inga strider i hamnenOffensiven mot hamnstaden al-Hudaydah i Jemen går in på sin tredje dag. FN:s säkerhetsråd kräver att stadens viktiga hamn ska vara fortsatt öppen för att mat- och biståndsleveranser ska kunna nå fram..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen, hudaydah

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, krav, Jemenunder , offensiveni , al-Hudaydah, Inga, strider i hamnen
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas


Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde.Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

BT - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas

Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde. Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 16 kl. 17:19

Militärattack dödar 30 i Jemen

Ett elitförband i Jemen har attackerat ett fäste som hållits av terrorrörelsen al-Qaida. Enligt militär i Jemen dödades minst 30 misstänkta al-Qaidakrigare i räderna som pågick under ett dygn. Offensiven genomfördes utanför hamnstaden Mukalla i södra de.

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13


Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

BT - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13

Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

NT - 19 maj 12 kl. 22:52

Många stupade i strider i Jemen

Minst 22 militanta extremister och 12 jemenitiska soldater har dödats i sammandrabbningar och flyganfall under den USA-stödda offensiven mot rebeller i södra Jemen..

Nyhetskanalen - 30 maj 12 kl. 21:48

Jemen trappar upp offensiven mot al-Qaida

Jemenitisk militär trappade på onsdagen upp en offensiv mot militanta anhängare av terrornätverket al-Qaida, med totalt 31 döda varav sex soldater. Soldater attackerade staden Jaar och slog med luftvapnet ut ett kommunikations- centrum, sade en lokal tjänsteman. Jemen, ett av världens fattigaste länder, har under en tid varit ett av al-Qaidas starkaste fästen och regeringen har med stöd från USA länge fört en kamp mot nätverket..

NSD - 28 jan 13 kl. 16:23

Blodigt fritagningsförsök i Jemen

Ett försök att frita två kidnappade finländare och en österrikare i Jemen har misslyckats. De tre kidnappades i Sanaa i december och ska senare ha sålts till en al-Qaidagrupp. Jemens regeringsarmé påbörjade offensiven i staden al-Manaseh på måndag morgon efter att krigarna vägrat släppa gisslan.

SR - 13 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider mot al-Qaida i Jemen

I Jemen trappas den pågående offensiven mot al-Qaida upp ytterligare. Regeringsstyrkor i samarbete med amerikanska drönarflygplan har attackerat misstänkta al-Qaida mål i över två veckor..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider i södra Jemen


Minst åtta soldater och ett tiotal al-Qaidamedlemmar dödades i strider i södra Jemen på onsdagen, när militanta islamister anföll två militärposteringar.Sammandrabbningarna inleddes tidigt på morgonen och varade i flera timmar, enligt militärkällor.Jemens armé inledde en offensiv mot islamistiska rebellgrupper för två veckor sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Valresultatet innebär oklar framtid för historiskt fredsavtal

Högerkandidaten Iván Duque gick segrande ur gårdagens presidentval i Colombia. Men valresultatet hotar det historiska fredsavtalet med Farc-gerillan, som resulterade i Nobels fredspris för den förre presidenten Juan Manuel Santos..

SVT - 4 timmar sedan

Buss körde på konsertbesökare i Nederländerna – en död

En liten buss har kört in i flera människor på en konsert i Nederländska Landgraaf, det uppger nyhetsbyrån Reuters. En person ska ha dött och minst tre personer skadats..

SVT - 7 timmar sedan

Medier: Dödsoffer i skalv i Japan

Flera dödsoffer rapporteras i en jordbävning nära Osaka i Japan..

SVT - Igår: 10:53

Makedonien närmare namnbyte till Nordmakedonien

Vid ett möte i grekiska Prespes har Greklands och Makedoniens utrikesministrar skrivit under ett avtal gällande Makedoniens namnbyte till Nordmakedonien. Nu väntar en folkomröstning i Makedonien samt omröstningar i de båda ländernas parlament..

SVT - 11 timmar sedan

Konservativ politiker mot seger i Colombia

Den konservative Iván Duque leder stort när över två tredjedelar av rösterna räknats, rapporterar nyhetsbyråer..

SVT - 11 timmar sedan

Ledarsidor samlas i kritik: Listhaug ljuger

Sylvi Listhaug, stortingsledamot och Norges tidigare justitie- och migrationsminister, pekas ut som en lögnare av fem norska tidningar..

SVT - 12 timmar sedan

Dna kastar nytt ljus över Loch Ness-odjuret

Är det en förhistorisk dinosaurie eller kanske bara en vågrörelse? Nu ska en nyzeeländsk vetenskapsman ta dna-prover från den berömda sjön i Skottland för att kunna bringa klarhet i den gamla sägnen om Loch Ness-odjuret..

SVT - 14 timmar sedan

Douma två månader efter kemvapenattacken

I början av april i år kom bilder som skakade en hel värld. Bilder från ett sjukhus i den syriska staden Douma som visade människor med andningssvårigheter. Den misstänkta kemvapenattacken ledde till att USA, Storbritannien och Frankrike bombade flera mål i Syrien.

SVT - 21 timmar sedan

Flera skadade i skottlossning på festival

En 13-årig pojke har livshotande skador och flera personer skadades allvarligt efter att två misstänkta öppnat eld under en festival i den amerikanska delstaten New Jersey..

SVT - 21 timmar sedan

Över 30 döda efter självmordsdåd i Nigeria

Minst 31 människor har dödats efter flera attacker i staden Damboa i nordöstra Nigeria under lördagskvällen. Det började med att två självmordsbombare sprängde sig själva. S.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.