SVT > Utrikes

Friday, 17 August, 15:09

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, krav, Jemenunder , offensiveni , al-Hudaydah, Inga, strider i hamnen
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas


Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde.Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

BT - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas

Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde. Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 16 kl. 17:19

Militärattack dödar 30 i Jemen

Ett elitförband i Jemen har attackerat ett fäste som hållits av terrorrörelsen al-Qaida. Enligt militär i Jemen dödades minst 30 misstänkta al-Qaidakrigare i räderna som pågick under ett dygn. Offensiven genomfördes utanför hamnstaden Mukalla i södra de.

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13


Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

BT - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13

Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

NT - 19 maj 12 kl. 22:52

Många stupade i strider i Jemen

Minst 22 militanta extremister och 12 jemenitiska soldater har dödats i sammandrabbningar och flyganfall under den USA-stödda offensiven mot rebeller i södra Jemen..

Nyhetskanalen - 30 maj 12 kl. 21:48

Jemen trappar upp offensiven mot al-Qaida

Jemenitisk militär trappade på onsdagen upp en offensiv mot militanta anhängare av terrornätverket al-Qaida, med totalt 31 döda varav sex soldater. Soldater attackerade staden Jaar och slog med luftvapnet ut ett kommunikations- centrum, sade en lokal tjänsteman. Jemen, ett av världens fattigaste länder, har under en tid varit ett av al-Qaidas starkaste fästen och regeringen har med stöd från USA länge fört en kamp mot nätverket..

NSD - 28 jan 13 kl. 16:23

Blodigt fritagningsförsök i Jemen

Ett försök att frita två kidnappade finländare och en österrikare i Jemen har misslyckats. De tre kidnappades i Sanaa i december och ska senare ha sålts till en al-Qaidagrupp. Jemens regeringsarmé påbörjade offensiven i staden al-Manaseh på måndag morgon efter att krigarna vägrat släppa gisslan.

SR - 13 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider mot al-Qaida i Jemen

I Jemen trappas den pågående offensiven mot al-Qaida upp ytterligare. Regeringsstyrkor i samarbete med amerikanska drönarflygplan har attackerat misstänkta al-Qaida mål i över två veckor..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider i södra Jemen


Minst åtta soldater och ett tiotal al-Qaidamedlemmar dödades i strider i södra Jemen på onsdagen, när militanta islamister anföll två militärposteringar.Sammandrabbningarna inleddes tidigt på morgonen och varade i flera timmar, enligt militärkällor.Jemens armé inledde en offensiv mot islamistiska rebellgrupper för två veckor sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Dödstalen stiger efter indiska monsunregn

Minst 164 personer befaras ha dött till följd av de kraftiga monsunregnen i delstaten Kerala i södra Indien, uppger delstatsregeringens chef Pinarayi Vijayan..

SVT - 10 timmar sedan

Ny forskning: Mindre och färre ostron på grund av sura hav

I Australien visar ny forskning att ostronen minskar i storlek och antal på grund av försurningen av haven. Forskarna anser att det handlar om en global trend och klimatförändringar. Även i Europa minskar ostronbestånden och nu ska även tillståndet för de svenska ostronen undersökas..

SVT - 16 timmar sedan

Trumps svar till USA:s medier: ”Väldigt dåligt för vårt fantastiska land”

Den amerikanska dagspressen gjorde på torsdagen ett gemensamt upprop mot Donald Trumps nedvärderade retorik om landets medier. Trump reagerade på Twitter med att skriva ”att de falska nyhetsmedierna är oppositionspartiet” . Nu varnar Reportrar utan gränser för retoriken från USA:s president kan kopieras av andra makthavare i världen..

SVT - 18 timmar sedan

USA hotar Turkiet med nya sanktioner

USA är redo att införa nya sanktioner mot den redan hårt prövade turkiska ekonomin om inte den gripne amerikanske pastorn Andrew Brunson släpps, meddelar finansminister Steve Mnuchin..

SVT - 21 timmar sedan

Hur minns du Aretha Franklin?

En av vår tids största sångröster har gått bort. Soulartisten Aretha Franklin dog på torsdagen vid en ålder av 76 år. Vi är nu många som nu vill minnas och hedra ”the queen of soul”.

SVT - 22 timmar sedan

18-årig man nekades asyl i Österrike – ansågs inte vara homosexuell ”på riktigt”

En 18-årig man ansökte om asyl i Österrike då han fruktar att han kommer att straffas i sitt hemland Afghanistan för att vara homosexuell. Mannen har nu fått sin ansökan avslagen då myndigheterna betvivlar hans sexuella läggning. Enligt en utredare finns det inget i mannens ” sätt att gå, bete sig eller klä sig” som indikerar att han är homosexuell..

SVT - 23 timmar sedan

Danska drottningen Margrethe: Arbetet hjälper mig att ta itu med min mans död

Danmarks drottning Margrethe bjuder nu, för första gången på tio år, in till en träff med både franska och danska medier, ett halvår efter att hennes make, prins Henrik, gått bort. – Det är hälsosamt att vara upptagen och lägga till saker går ganska bra, säger drottningen..

SVT - Igår: 14:00

Eldningsförbuden sinar – men brandsommaren är ännu inte över

Eldningsförbuden upphör sakta men säkert på flera håll i landet. Trots det bör man vara försiktig i skog och mark – nu börjar nämligen den ordinarie brandsäsongen dra igång..

SVT - Igår: 11:38

Fem om Madonna

Madonna fyller 60 och har varit i rampljuset i 36 år. Med sina musikvideos har hon lyckats uppröra både Vatikanen och MTV. Här är fem saker du kanske inte visste om Queen of Pop..

SVT - Igår: 11:06

Domaren om uppmärksammade giftmordet: ”En konspiration”

De två kvinnorna som misstänks för att ha giftmördat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns halvbror kommer att fortsätta vara häktade i Malaysia. Kvinnorna, som riskerar dödsstraff, säger sig ha blivit lurade till att döda honom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.