SVT > Utrikes

Wednesday, 16 January, 18:09

SVT - 15 jun 18 kl. 02:49

FN:s krav på Jemen under offensiven i al-Hudaydah: Inga strider i hamnenOffensiven mot hamnstaden al-Hudaydah i Jemen går in på sin tredje dag. FN:s säkerhetsråd kräver att stadens viktiga hamn ska vara fortsatt öppen för att mat- och biståndsleveranser ska kunna nå fram..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen, hudaydah

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, krav, Jemenunder , offensiveni , al-Hudaydah, Inga, strider i hamnen
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas


Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde.Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

BT - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas

Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde. Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 16 kl. 17:19

Militärattack dödar 30 i Jemen

Ett elitförband i Jemen har attackerat ett fäste som hållits av terrorrörelsen al-Qaida. Enligt militär i Jemen dödades minst 30 misstänkta al-Qaidakrigare i räderna som pågick under ett dygn. Offensiven genomfördes utanför hamnstaden Mukalla i södra de.

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13


Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

BT - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13

Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

NT - 19 maj 12 kl. 22:52

Många stupade i strider i Jemen

Minst 22 militanta extremister och 12 jemenitiska soldater har dödats i sammandrabbningar och flyganfall under den USA-stödda offensiven mot rebeller i södra Jemen..

Nyhetskanalen - 30 maj 12 kl. 21:48

Jemen trappar upp offensiven mot al-Qaida

Jemenitisk militär trappade på onsdagen upp en offensiv mot militanta anhängare av terrornätverket al-Qaida, med totalt 31 döda varav sex soldater. Soldater attackerade staden Jaar och slog med luftvapnet ut ett kommunikations- centrum, sade en lokal tjänsteman. Jemen, ett av världens fattigaste länder, har under en tid varit ett av al-Qaidas starkaste fästen och regeringen har med stöd från USA länge fört en kamp mot nätverket..

NSD - 28 jan 13 kl. 16:23

Blodigt fritagningsförsök i Jemen

Ett försök att frita två kidnappade finländare och en österrikare i Jemen har misslyckats. De tre kidnappades i Sanaa i december och ska senare ha sålts till en al-Qaidagrupp. Jemens regeringsarmé påbörjade offensiven i staden al-Manaseh på måndag morgon efter att krigarna vägrat släppa gisslan.

SR - 13 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider mot al-Qaida i Jemen

I Jemen trappas den pågående offensiven mot al-Qaida upp ytterligare. Regeringsstyrkor i samarbete med amerikanska drönarflygplan har attackerat misstänkta al-Qaida mål i över två veckor..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider i södra Jemen


Minst åtta soldater och ett tiotal al-Qaidamedlemmar dödades i strider i södra Jemen på onsdagen, när militanta islamister anföll två militärposteringar.Sammandrabbningarna inleddes tidigt på morgonen och varade i flera timmar, enligt militärkällor.Jemens armé inledde en offensiv mot islamistiska rebellgrupper för två veckor sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Misstroendeomröstning mot May efter historiskt nederlag

I kväll ställs Storbritanniens premiärminister Theresa May inför en misstroendeomröstning i parlamentet. Även om det inte är troligt att May faller räcker det med att ett fåtal egna parlamentsledamöter går emot henne för ett nederlag. – Om regeringen faller blir det nyval, säger SVT Nyheters Europakorrespondent Christoffer Wendick..

SVT - 1 timme sedan

FBI hjälper Norge med jakten på försvunna norskan

Mysteriet kring den misstänkt kidnappade norskan Anne-Elisabeth Hagen har ännu inte fått något svar. Nu ger sig FBI, federala polisen i USA, in i fallet. – Det stämmer att FBI har involverats i ärendet, säger polisen, som inte vill gå in på detaljer, till NRK..

SVT - 3 timmar sedan

Kropp hittad efter lavin i Norge

En av de fyra skidåkare som omkom i en lavin i Tamokdalen utanför norska Troms har hittats. En kropp har grävts fram ur snömassorna, rapporterar NRK..

SVT - 10 timmar sedan

Svenska studenter i Storbritannien oroas över brexit

Storbritanniens utgång ur EU närmar sig och igår röstades premiärministern Theresa Mays avtalsförslag ner av det brittiska parlamentet. Svenskar som är bosatta i Storbritannien oroar sig nu för vad som kommer hända på individnivå framöver. Och om de kommer kunna stanna i landet..

SVT - 11 timmar sedan

Mays misslyckande hånas i pressen

Premiärminster Theresa Mays historiskt stora nederlag i parlamentet går inte spårlöst förbi i de brittiska medierna. ”Hoppet är ute, ”krossad” och ”total förnedring är några av omdömena på pressens löpsedlar och förstasidor.

SVT - 12 timmar sedan

Efter dödsdomen – Kanada ber Kina om nåd

Kanada har bett Kina att benåda den kanadensare som dömts till döden för knarksmuggling i landet. Mannens dom har spätt på den diplomatiska dispyten mellan länderna..

SVT - 18 timmar sedan

Statsvetaren efter brexitbeskedet: Det här kan hända nu

Att det brittiska parlamentet med så klar majoritet röstade nej till utträdesavtalet med EU tror statsvetaren Göran von Sydow kommer har betydelse för vad som kommer att hända nu..

SVT - 20 timmar sedan

Svensk kvinna död i lavinolycka i Schweiz

En svensk kvinna i 20-årsåldern har omkommit i en lavinolycka i Valais i schweiziska Alperna, rapporterar TV4 Nyheterna och Expressen..

SVT - 20 timmar sedan

Varmare väder ökar lavinrisken i Alperna

De stora snömängder som fallit i Alperna i Österrike och Tyskland senaste veckan har fortsatt att skörda liv. Över 20 personer har hittills omkommit och lavinfaran väntas öka ytterligare när vädret blir varmare, rapporterar AP..

SVT - 22 timmar sedan

Nu röstar brittiska parlamentet om brexit

I kväll är det dags för det brittiska parlamentet att rösta om premiärminister Theresa Mays avtal med EU om brexit. Förslaget väntas röstas ner med stor majoritet. SVT Nyheter sänder direkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.