SVT > Utrikes

Monday, 22 October, 21:38

SVT - 15 jun 18 kl. 02:49

FN:s krav på Jemen under offensiven i al-Hudaydah: Inga strider i hamnenOffensiven mot hamnstaden al-Hudaydah i Jemen går in på sin tredje dag. FN:s säkerhetsråd kräver att stadens viktiga hamn ska vara fortsatt öppen för att mat- och biståndsleveranser ska kunna nå fram..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen, hudaydah

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FN:s, krav, Jemenunder , offensiveni , al-Hudaydah, Inga, strider i hamnen
Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas


Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde.Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

BT - 06 maj 14 kl. 20:17

al-Qaida kördes bort från Jemen-bas

Regeringsstyrkor i Jemen tog under tisdagen över al-Qaidas huvudtillhåll i den södra delen av landet, enligt försvarsdepartementet. Övertagandet föregicks av att rebeller sprängde den lokala regeringsbyggnaden och flydde. Bergsområdet i provinsen Abyan, samt Azzan-området i den närliggande Shabwaprovinsen har varit de militanta islamisternas bas sedan 2012.

Helsingborgs Dagblad - 09 nov 16 kl. 17:19

Militärattack dödar 30 i Jemen

Ett elitförband i Jemen har attackerat ett fäste som hållits av terrorrörelsen al-Qaida. Enligt militär i Jemen dödades minst 30 misstänkta al-Qaidakrigare i räderna som pågick under ett dygn. Offensiven genomfördes utanför hamnstaden Mukalla i södra de.

Kristianstadsbladet - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13


Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

BT - 11 maj 14 kl. 16:43

Attacker i Jemen dödar minst 13

Minst tio jemenitiska soldater dödades under söndagen i en attack mot polishuset i kuststaden Mukallah. Över 15 uppges också ha skadats i bilbomben som utlöstes av en självmordsbombare, enligt nyhetsbyrån Saba. - Det var en kraftig explosion som skakade stora delar av Mukallah, säger Salah al-Hamawi som bor i staden till Reuters.

NT - 19 maj 12 kl. 22:52

Många stupade i strider i Jemen

Minst 22 militanta extremister och 12 jemenitiska soldater har dödats i sammandrabbningar och flyganfall under den USA-stödda offensiven mot rebeller i södra Jemen..

Nyhetskanalen - 30 maj 12 kl. 21:48

Jemen trappar upp offensiven mot al-Qaida

Jemenitisk militär trappade på onsdagen upp en offensiv mot militanta anhängare av terrornätverket al-Qaida, med totalt 31 döda varav sex soldater. Soldater attackerade staden Jaar och slog med luftvapnet ut ett kommunikations- centrum, sade en lokal tjänsteman. Jemen, ett av världens fattigaste länder, har under en tid varit ett av al-Qaidas starkaste fästen och regeringen har med stöd från USA länge fört en kamp mot nätverket..

NSD - 28 jan 13 kl. 16:23

Blodigt fritagningsförsök i Jemen

Ett försök att frita två kidnappade finländare och en österrikare i Jemen har misslyckats. De tre kidnappades i Sanaa i december och ska senare ha sålts till en al-Qaidagrupp. Jemens regeringsarmé påbörjade offensiven i staden al-Manaseh på måndag morgon efter att krigarna vägrat släppa gisslan.

SR - 13 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider mot al-Qaida i Jemen

I Jemen trappas den pågående offensiven mot al-Qaida upp ytterligare. Regeringsstyrkor i samarbete med amerikanska drönarflygplan har attackerat misstänkta al-Qaida mål i över två veckor..

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 14:28

Hårda strider i södra Jemen


Minst åtta soldater och ett tiotal al-Qaidamedlemmar dödades i strider i södra Jemen på onsdagen, när militanta islamister anföll två militärposteringar.Sammandrabbningarna inleddes tidigt på morgonen och varade i flera timmar, enligt militärkällor.Jemens armé inledde en offensiv mot islamistiska rebellgrupper för två veckor sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

97 procent av Iran drabbat av torka – här är en av effekterna

Iran plågas hårt av klimatförändringarna. 97 procent av landet är drabbat av torka, och stora delar av den odlingsbara marken riskerar att gå förlorad..

SVT - 15 minuter sedan

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”

Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..

SVT - 1 timme sedan

Fler ansluter sig till migrantkaravanen – USA:s militär i beredskap

Den så kallade ”migrantkaravanen” på omkring 5 000 människor har nu nått fram till Mexiko. Ytterligare en grupp på omkring 1 000 personer har påbörjat samma marschrutt från Honduras genom Guatemala. Vid Mexikos gräns mot USA har president Trump försatt militären i beredskap..

SVT - 1 timme sedan

Ex-ambassadör: Nöden driver människor från Honduras till USA

Uppemot 5 000 människor från Honduras har bildat en migrantkaravan med sikte på en bättre framtid i USA. – Detta är ingen ny företeelse, säger Georg Andrén som nyligen var ambassadör för bland annat Honduras och Guatemala. Här svarar han på fyra frågor om karavanen..

SVT - 1 timme sedan

Det här är INF-avtalet som Trump vill lämna

USA:s president Donald Trump vill skrota nedrustningsavtalet INF med Ryssland. Avtalet, som undertecknades 1987, anses ha banat väg för slutet på kalla kriget..

SVT - 4 timmar sedan

Här är Saudiarabiens förklaringar till vad som hänt Khashoggi

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi tros ha mördats och styckats på Saudiarabiens konsulat i Istanbul. Saudiarabien har gett en rad olika förklaringar till vad som egentligen hände – SVT Nyheter reder ut vad som sagts och inte sagts..

SVT - 7 timmar sedan

Look-alike kan ha klätt ut sig till Khashoggi

En man ska ha klätt ut sig till Khashoggi inne på konsulatet för att få det att se ut som att journalisten lämnade byggnaden levande. Det visar exklusiva övervakningsbilder som CNN har tagit del av genom en turkisk talesperson. – Kläderna var förmodligen fortfarande varma när han tog på sig dem, säger personen till CNN..

SVT - 9 timmar sedan

Han för en evig kamp mot plast – på en strandsoptipp i Normandie

Här uppenbarar sig en av plastsamhället stora baksidor – en övergiven soptipp vid vattnet i Normandie i norra Frankrike. SVT Nyheter har besökt platsen, plasten och ledaren för det miljöprojekt som tagit sig an den mödosamma uppgiften att varje år forsla bort 40 ton skräp från stränderna..

SVT - 9 timmar sedan

EU trappar upp kampen mot engångsplasten

Efter framgångarna att begränsa användningen av plastpåsar i EU vill Bryssel nu ta ett kliv till. Förslaget att förbjuda eller höja kraven på tio engångsartiklar av plast är nästa steg för att minska mängden skräp på stränderna och i vattnet. På onsdag röstar EU-parlamentet om förbud..

SVT - 10 timmar sedan

Omvärlden kräver Saudiarabien på sanningen om Khashoggi

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggis död på Saudiarabiens konsulat i Istanbul fortsätter att vara en nagel i ögat på regimen. Men Saudiarabien fortsätter att neka till att regeringen beställde mordet på honom. Samtidigt ökar pressen från omvärlden på att sanningen om journalistens död ska komma fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.