SVT > Utrikes

Thursday, 16 August, 17:51

SVT - 15 jun 18 kl. 01:22

Vita huset: Trumps honnör till nordkoreanske generalen var ”allmän artighet”Donald Trump valde under mötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un att besvara en honnör från en trestjärnig nordkoreansk militär och nytillträdd minister. Gesten har fått kritiska röster att höjas, vilket ledde till att Vita huset under torsdagen gick ut med en förklaring till den amerikanske presidentens agerande..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Vita

Dela artikeln

237 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vita, huset, Trumps, honnörtill , nordkoreanske, generalenvar , allmän, artighet
SvD - 15 mar 17 kl. 02:29

Vita Huset släpper uppgift om Trumps skatt

Efter att en nyhetsvärd flaggat för att hon skulle delge Donald Trumps skatteinbetalningar i ett program på tisdagskvällen släpper nu Vita Huset Trumps skatteinbetalningar. .

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

SVT - 01 apr 17 kl. 12:11

Ivanka Trump tjänar miljarder trots anställning i Vita huset

Donald Trumps dotter Ivanka och hennes man Jared Kushner har tillgångar på 6,6 miljarder kronor som de fortfarande tjänar pengar på, trots att de är anställda i Vita huset. Dokument från Vita huset visar att Trumps stab är fylld av de rikaste som någonsin suttit i en amerikansk regering..

Skånskan - 26 apr 17 kl. 07:11

Vita huset: ”Domstolen är tokig”

Vita husets stabschef Reince Priebus säger att domstolen "har blivit tokig" efter att ha stoppat Donald Trumps order om att stoppa bidrag till fristäder. ERWP.fif(0)Vita huset överväger att överklaga ett domstolsbeslut där presidentens order om att städer som fungerar som så kallade fristäder inte ska kunna få statliga bidrag har stoppats.

DN - 20 maj 17 kl. 05:49

Sanna Torén Björling: Vita huset befinner sig i kris

Analys. Vita huset befinner sig i kris. En efter en framkommer nya uppseendeväckande detaljer om hur president Donald Trump och hans medarbetare har hanterat utredningarna om kopplingarna mellan Trumps kampanj och Ryssland.

DN - 11 maj 17 kl. 23:06

Vita huset: Vi blev lurade av Ryssland

Donald Trumps stab säger att man blivit lurade av Rysslands regering efter att de bjudit in en rysk fotograf till ett möte med ryska diplomater i Vita huset. Mötet ägde rum dagen efter Trumps kontroversiella beslut att avskeda FBI-direktören som utreder Trumps ryska kontakter..

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal.    .

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Martin Gelin: Vita huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:15

Vita huset anklagas för censur

Under förra veckans presskonferens mellan Putin och Trump ställde en reporter frågan om den ryske presidenten ville att Trump skulle vinna valet. Nu har frågan försvunnit från Vita husets officiella transkribering av mötet.Det var Reuters-reportern Jeff Mason som ställde den obekväma frågan inför hela den samlade världspressen i Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump trampade runt i Vita huset

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Det var starten för Trumps förberedelser inför fyra år i maktens högborg. I ett USA där delar av befolkningen är i chock efter affärsmannen Donald Trumps triumf.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Hur minns du Aretha Franklin?

En av vår tids största sångröster har gått bort. Soulartisten Aretha Franklin dog på torsdagen vid en ålder av 76 år. Vi är nu många som nu vill minnas och hedra ”the queen of soul”.

SVT - 1 timme sedan

18-årig man nekades asyl i Österrike – ansågs inte vara homosexuell ”på riktigt”

En 18-årig man ansökte om asyl i Österrike då han fruktar att han kommer att straffas i sitt hemland Afghanistan för att vara homosexuell. Mannen har nu fått sin ansökan avslagen då myndigheterna betvivlar hans sexuella läggning. Enligt en utredare finns det inget i mannens ” sätt att gå, bete sig eller klä sig” som indikerar att han är homosexuell..

SVT - 2 timmar sedan

Danska drottningen Margrethe: Arbetet hjälper mig att ta itu med min mans död

Danmarks drottning Margrethe bjuder nu, för första gången på tio år, in till en träff med både franska och danska medier, ett halvår efter att hennes make, prins Henrik, gått bort. – Det är hälsosamt att vara upptagen och lägga till saker går ganska bra, säger drottningen..

SVT - 3 timmar sedan

Eldningsförbuden sinar – men brandsommaren är ännu inte över

Eldningsförbuden upphör sakta men säkert på flera håll i landet. Trots det bör man vara försiktig i skog och mark – nu börjar nämligen den ordinarie brandsäsongen dra igång..

SVT - 6 timmar sedan

Fem om Madonna

Madonna fyller 60 och har varit i rampljuset i 36 år. Med sina musikvideos har hon lyckats uppröra både Vatikanen och MTV. Här är fem saker du kanske inte visste om Queen of Pop..

SVT - 6 timmar sedan

Domaren om uppmärksammade giftmordet: ”En konspiration”

De två kvinnorna som misstänks för att ha giftmördat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns halvbror kommer att fortsätta vara häktade i Malaysia. Kvinnorna, som riskerar dödsstraff, säger sig ha blivit lurade till att döda honom..

SVT - 12 timmar sedan

Efter italienska brokraschen – Morandi-bro i Libyen stängdes 2017

Minst 39 personer har omkommit efter tisdagens broras i Italien. Riccardo Morandi står bakom brokonstruktionen och 2017 stängdes en av hans broar i Libyen..

SVT - 17 timmar sedan

Australiensisk högerpopulistisk senator använde nazi-uttryck

Den australiensiske senatorn Fraser Anning möter stark kritik efter han hyllat den rasistiska så kallade ”White Australian Policy” som avskaffades på 70-talet och begränsade icke-vita människors rätt att migrera till Australien. Han har även använt uttrycket ”den slutgiltiga lösningen”..

SVT - 20 timmar sedan

Spanska städer försvårar uthyrning av bostad till turister

Det kommer att bli svårare för turister att hyra bostad i de spanska turiststäderna. Flera städer inför hårdare tag för att begränsa uthyrningen till turister. I Madrid har man i sommar fattat ett beslut som gör 95 procent av de lägenheter som hyrs ut till turister olagliga..

SVT - 22 timmar sedan

Norges fiskeriminister avgick efter kritiserad Iranresa: ”Mediernas fel”

Den norska fiskeriministern har avgått efter en uppmärksammad resa till Iran. Nu anklagar han medier för att ha bedrivit en ”häxjakt” på hans norsk-iranska flickvän. – Vi är i dialog med advokater.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.