SVT > Utrikes

Wednesday, 16 January, 17:04

SVT - 15 jun 18 kl. 01:22

Vita huset: Trumps honnör till nordkoreanske generalen var ”allmän artighet”Donald Trump valde under mötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un att besvara en honnör från en trestjärnig nordkoreansk militär och nytillträdd minister. Gesten har fått kritiska röster att höjas, vilket ledde till att Vita huset under torsdagen gick ut med en förklaring till den amerikanske presidentens agerande..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Vita

Dela artikeln

237 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vita, huset, Trumps, honnörtill , nordkoreanske, generalenvar , allmän, artighet
SvD - 15 mar 17 kl. 02:29

Vita Huset släpper uppgift om Trumps skatt

Efter att en nyhetsvärd flaggat för att hon skulle delge Donald Trumps skatteinbetalningar i ett program på tisdagskvällen släpper nu Vita Huset Trumps skatteinbetalningar. .

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 07:11

Vita huset: ”Domstolen är tokig”

Vita husets stabschef Reince Priebus säger att domstolen "har blivit tokig" efter att ha stoppat Donald Trumps order om att stoppa bidrag till fristäder. ERWP.fif(0)Vita huset överväger att överklaga ett domstolsbeslut där presidentens order om att städer som fungerar som så kallade fristäder inte ska kunna få statliga bidrag har stoppats.

SVT - 01 apr 17 kl. 12:11

Ivanka Trump tjänar miljarder trots anställning i Vita huset

Donald Trumps dotter Ivanka och hennes man Jared Kushner har tillgångar på 6,6 miljarder kronor som de fortfarande tjänar pengar på, trots att de är anställda i Vita huset. Dokument från Vita huset visar att Trumps stab är fylld av de rikaste som någonsin suttit i en amerikansk regering..

DN - 20 maj 17 kl. 05:49

Sanna Torén Björling: Vita huset befinner sig i kris

Analys. Vita huset befinner sig i kris. En efter en framkommer nya uppseendeväckande detaljer om hur president Donald Trump och hans medarbetare har hanterat utredningarna om kopplingarna mellan Trumps kampanj och Ryssland.

DN - 11 maj 17 kl. 23:06

Vita huset: Vi blev lurade av Ryssland

Donald Trumps stab säger att man blivit lurade av Rysslands regering efter att de bjudit in en rysk fotograf till ett möte med ryska diplomater i Vita huset. Mötet ägde rum dagen efter Trumps kontroversiella beslut att avskeda FBI-direktören som utreder Trumps ryska kontakter..

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal.    .

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Martin Gelin: Vita huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:15

Vita huset anklagas för censur

Under förra veckans presskonferens mellan Putin och Trump ställde en reporter frågan om den ryske presidenten ville att Trump skulle vinna valet. Nu har frågan försvunnit från Vita husets officiella transkribering av mötet.Det var Reuters-reportern Jeff Mason som ställde den obekväma frågan inför hela den samlade världspressen i Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump trampade runt i Vita huset

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Det var starten för Trumps förberedelser inför fyra år i maktens högborg. I ett USA där delar av befolkningen är i chock efter affärsmannen Donald Trumps triumf.

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

FBI hjälper Norge med jakten på försvunna norskan

Mysteriet kring den misstänkt kidnappade norskan Anne-Elisabeth Hagen har ännu inte fått något svar. Nu ger sig FBI, federala polisen i USA, in i fallet. – Det stämmer att FBI har involverats i ärendet, säger polisen, som inte vill gå in på detaljer, till NRK..

SVT - 2 timmar sedan

Kropp hittad efter lavin i Norge

En av de fyra skidåkare som omkom i en lavin i Tamokdalen utanför norska Troms har hittats. En kropp har grävts fram ur snömassorna, rapporterar NRK..

SVT - 9 timmar sedan

Svenska studenter i Storbritannien oroas över brexit

Storbritanniens utgång ur EU närmar sig och igår röstades premiärministern Theresa Mays avtalsförslag ner av det brittiska parlamentet. Svenskar som är bosatta i Storbritannien oroar sig nu för vad som kommer hända på individnivå framöver. Och om de kommer kunna stanna i landet..

SVT - 9 timmar sedan

Mays misslyckande hånas i pressen

Premiärminster Theresa Mays historiskt stora nederlag i parlamentet går inte spårlöst förbi i de brittiska medierna. ”Hoppet är ute, ”krossad” och ”total förnedring är några av omdömena på pressens löpsedlar och förstasidor.

SVT - 11 timmar sedan

Efter dödsdomen – Kanada ber Kina om nåd

Kanada har bett Kina att benåda den kanadensare som dömts till döden för knarksmuggling i landet. Mannens dom har spätt på den diplomatiska dispyten mellan länderna..

SVT - 17 timmar sedan

Statsvetaren efter brexitbeskedet: Det här kan hända nu

Att det brittiska parlamentet med så klar majoritet röstade nej till utträdesavtalet med EU tror statsvetaren Göran von Sydow kommer har betydelse för vad som kommer att hända nu..

SVT - 19 timmar sedan

Svensk kvinna död i lavinolycka i Schweiz

En svensk kvinna i 20-årsåldern har omkommit i en lavinolycka i Valais i schweiziska Alperna, rapporterar TV4 Nyheterna och Expressen..

SVT - 19 timmar sedan

Varmare väder ökar lavinrisken i Alperna

De stora snömängder som fallit i Alperna i Österrike och Tyskland senaste veckan har fortsatt att skörda liv. Över 20 personer har hittills omkommit och lavinfaran väntas öka ytterligare när vädret blir varmare, rapporterar AP..

SVT - 21 timmar sedan

Nu röstar brittiska parlamentet om brexit

I kväll är det dags för det brittiska parlamentet att rösta om premiärminister Theresa Mays avtal med EU om brexit. Förslaget väntas röstas ner med stor majoritet. SVT Nyheter sänder direkt..

SVT - 21 timmar sedan

Metoo-uppropet passerade tyst förbi i Japan

När Metoo-vågen svepte över världen och lyfte upp frågan om manligt våld mot kvinnor så passerade den revolutionen tyst förbi i Japan. Få kvinnor har vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp – och de som vågade tala öppet straffades hårt av samhället. SVT Nyheters utsända har träffat Shiori Ito som efter att ha anklagat en tv-chef för våldtäkt blev så hotad att hon tvingats att lämna landet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.