SVT > Utrikes

Wednesday, 20 June, 13:25

SVT - 15 jun 18 kl. 01:22

Vita huset: Trumps honnör till nordkoreanske generalen var ”allmän artighet”Donald Trump valde under mötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un att besvara en honnör från en trestjärnig nordkoreansk militär och nytillträdd minister. Gesten har fått kritiska röster att höjas, vilket ledde till att Vita huset under torsdagen gick ut med en förklaring till den amerikanske presidentens agerande..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Vita

Dela artikeln

229 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vita, huset, Trumps, honnörtill , nordkoreanske, generalenvar , allmän, artighet
SvD - 15 mar 17 kl. 02:29

Vita Huset släpper uppgift om Trumps skatt

Efter att en nyhetsvärd flaggat för att hon skulle delge Donald Trumps skatteinbetalningar i ett program på tisdagskvällen släpper nu Vita Huset Trumps skatteinbetalningar. .

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 07:11

Vita huset: ”Domstolen är tokig”

Vita husets stabschef Reince Priebus säger att domstolen "har blivit tokig" efter att ha stoppat Donald Trumps order om att stoppa bidrag till fristäder. ERWP.fif(0)Vita huset överväger att överklaga ett domstolsbeslut där presidentens order om att städer som fungerar som så kallade fristäder inte ska kunna få statliga bidrag har stoppats.

SVT - 01 apr 17 kl. 12:11

Ivanka Trump tjänar miljarder trots anställning i Vita huset

Donald Trumps dotter Ivanka och hennes man Jared Kushner har tillgångar på 6,6 miljarder kronor som de fortfarande tjänar pengar på, trots att de är anställda i Vita huset. Dokument från Vita huset visar att Trumps stab är fylld av de rikaste som någonsin suttit i en amerikansk regering..

DN - 20 maj 17 kl. 05:49

Sanna Torén Björling: Vita huset befinner sig i kris

Analys. Vita huset befinner sig i kris. En efter en framkommer nya uppseendeväckande detaljer om hur president Donald Trump och hans medarbetare har hanterat utredningarna om kopplingarna mellan Trumps kampanj och Ryssland.

DN - 11 maj 17 kl. 23:06

Vita huset: Vi blev lurade av Ryssland

Donald Trumps stab säger att man blivit lurade av Rysslands regering efter att de bjudit in en rysk fotograf till ett möte med ryska diplomater i Vita huset. Mötet ägde rum dagen efter Trumps kontroversiella beslut att avskeda FBI-direktören som utreder Trumps ryska kontakter..

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal.    .

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Martin Gelin: Vita huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal..

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump trampade runt i Vita huset

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Det var starten för Trumps förberedelser inför fyra år i maktens högborg. I ett USA där delar av befolkningen är i chock efter affärsmannen Donald Trumps triumf.

Sydsvenskan - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump trampade runt i Vita huset

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Det var starten för Trumps förberedelser inför fyra år i maktens högborg. I ett USA där delar av befolkningen är i chock efter affärsmannen Donald Trumps triumf.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 minuter sedan

EU inför strafftullar mot USA

EU har beslutat sig för att införa strafftullar mot USA. Åtgärden är ett svar på på landets stål- och aluminiumtullar..

SVT - 1 timme sedan

Pappan: ”Det krossar mitt hjärta”

Bilden på en gråtande tvåårig flicka från Honduras som nyss skiljts från sin mamma har skapat starka reaktioner i USA. ”Pappa”, säger flickan..

SVT - 4 timmar sedan

WHO slutar klassa transpersoner som psykiskt sjuka

Världshälsoorganisationen, WHO, pekar inte längre ut transpersoner som psykiskt sjuka. Det framgår av en ny rapport som FN-organet författat..

SVT - 4 timmar sedan

Därför skiljs barn från sina föräldrar vid mexikanska gränsen

Barn separeras från sina föräldrar vid gränsen mellan USA och Mexiko och hålls inlåsta i en gammal butikslokal i Texas. USA:s ”nolltolerans mot illegal invandring” väcker debatt. SVT Nyheter reder ut vad det handlar om..

SVT - 4 timmar sedan

Prinsessan Elisabeth av Danmark har avlidit

Prinsessan Elisabeth av Danmark har avlidit efter en längre tids sjukdom, rapporterar danska nyhetsbyrån Ritzau..

SVT - 6 timmar sedan

Världens bästa restaurang finns i Italien

Den italienska restaurangen Osteria Francescana har för andra gången utsetts till världens bästa restaurang enligt listan ”World's 50 best restaurants”..

SVT - 7 timmar sedan

180 saknas efter svår olycka med färja i Indonesien

Myndigheterna i Indonesien höjer nu siffran över antalet saknade efter den svåra färjeolycka som ägde rum på landets största sjö under måndagen. Totalt 180 personer saknas nu, vilket är tre gånger så många färjan klarade av att ta, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

SVT - 8 timmar sedan

Jens Stoltenberg: Politiska orosmoln kan splittra Nato

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg varnar för att splittringen mellan Donald Trumps USA och de europeiska Nato-länderna kan få allvarliga konsekvenser för det transatlantiska samarbetet..

SVT - 9 timmar sedan

Hemliga uppgifter om kriminalvårdare i Danmark låg helt öppet på nätet

En omfattande läcka av hemliga uppgifter, med bland annat fullständiga namn och personnummer, har drabbat 590 anställda inom kriminalvården i Danmark, avslöjar tidningen Politiken. Uppgifterna låg ute öppet på en webbplats under 20 dagar..

SVT - 10 timmar sedan

Trump manar på invandringslagar – stödjer båda lagförslagen

Donald Trump stödjer nu båda de lagförslag om invandring som är aktuella i representanthuset i USA. Det uppges presidenten ha sagt i ett slutet möte i kongressen. Trump säger sig söka en lösning på problemet där flera tusen barn separerats från sina föräldrar vid mexikanska gränsen, men de nya lagförslagen är kontroversiella och det är oklart om den kommer gå igenom..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.