SVT > Utrikes

Tuesday, 23 October, 11:17

SVT - 15 jun 18 kl. 01:22

Vita huset: Trumps honnör till nordkoreanske generalen var ”allmän artighet”Donald Trump valde under mötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un att besvara en honnör från en trestjärnig nordkoreansk militär och nytillträdd minister. Gesten har fått kritiska röster att höjas, vilket ledde till att Vita huset under torsdagen gick ut med en förklaring till den amerikanske presidentens agerande..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Trump, Nordkoreas, Kim Jong-Un, Vita

Dela artikeln

237 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vita, huset, Trumps, honnörtill , nordkoreanske, generalenvar , allmän, artighet
SvD - 15 mar 17 kl. 02:29

Vita Huset släpper uppgift om Trumps skatt

Efter att en nyhetsvärd flaggat för att hon skulle delge Donald Trumps skatteinbetalningar i ett program på tisdagskvällen släpper nu Vita Huset Trumps skatteinbetalningar. .

Dagens PS - 15 mar 17 kl. 08:16

Trumps skatt avslöjad i natt – Vita huset rasar

Donald Trumps skattedeklarationer har varit ett hett ämne under hela valkampanjen och trots att han flyttat in i Vita huset har hans inbetalningar hemlighållits. Något som bryter mot den amerikanska traditionen att presidentkandidater bör visa upp deklarationen. Men på natten mot onsdagen svensk tid kunde amerikanska nyhetskanalen MSNBC avslöja att man kommit över ”The Donalds” skatteinbetalningar för deklarationsåret 2005.

SVT - 01 apr 17 kl. 12:11

Ivanka Trump tjänar miljarder trots anställning i Vita huset

Donald Trumps dotter Ivanka och hennes man Jared Kushner har tillgångar på 6,6 miljarder kronor som de fortfarande tjänar pengar på, trots att de är anställda i Vita huset. Dokument från Vita huset visar att Trumps stab är fylld av de rikaste som någonsin suttit i en amerikansk regering..

Skånskan - 26 apr 17 kl. 07:11

Vita huset: ”Domstolen är tokig”

Vita husets stabschef Reince Priebus säger att domstolen "har blivit tokig" efter att ha stoppat Donald Trumps order om att stoppa bidrag till fristäder. ERWP.fif(0)Vita huset överväger att överklaga ett domstolsbeslut där presidentens order om att städer som fungerar som så kallade fristäder inte ska kunna få statliga bidrag har stoppats.

DN - 20 maj 17 kl. 05:49

Sanna Torén Björling: Vita huset befinner sig i kris

Analys. Vita huset befinner sig i kris. En efter en framkommer nya uppseendeväckande detaljer om hur president Donald Trump och hans medarbetare har hanterat utredningarna om kopplingarna mellan Trumps kampanj och Ryssland.

DN - 11 maj 17 kl. 23:06

Vita huset: Vi blev lurade av Ryssland

Donald Trumps stab säger att man blivit lurade av Rysslands regering efter att de bjudit in en rysk fotograf till ett möte med ryska diplomater i Vita huset. Mötet ägde rum dagen efter Trumps kontroversiella beslut att avskeda FBI-direktören som utreder Trumps ryska kontakter..

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal.    .

DN - 13 jul 17 kl. 06:21

Martin Gelin: Vita huset paralyserat efter veckans avslöjanden

Enligt källor nära Donald Trumps administration är Vita Huset paralyserat efter veckans avslöjanden. Att källorna till nyheterna kommer från Trumps innersta krets har skapat misstänksamhet och frustration bland Vita Husets personal..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:15

Vita huset anklagas för censur

Under förra veckans presskonferens mellan Putin och Trump ställde en reporter frågan om den ryske presidenten ville att Trump skulle vinna valet. Nu har frågan försvunnit från Vita husets officiella transkribering av mötet.Det var Reuters-reportern Jeff Mason som ställde den obekväma frågan inför hela den samlade världspressen i Helsingfors.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 16 kl. 17:10

Trump trampade runt i Vita huset

Nyvalde Donald Trump mötte president Barack Obama för en "ypperlig diskussion" i Vita huset. Det var starten för Trumps förberedelser inför fyra år i maktens högborg. I ett USA där delar av befolkningen är i chock efter affärsmannen Donald Trumps triumf.

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Turkiets president håller tal om Khashoggis död

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan håller i dag ett tal inför det turkiska parlamentet där han i förväg har utlovat den “nakna sanningen” om den saudiske journalisten Jamal Khashoggis död..

SVT - 1 timme sedan

Kina inviger jättebro – världens längsta över vattnet

Efter nästan tio år är den klar – världens längsta bro över vatten..

SVT - 2 timmar sedan

Samir Abu Eid: ”Marken kommer nog ge med sig när som helst”

Om 50 år beräknas Bangladesh ha upp till 25-30 miljoner klimatflyktingar. Samir Abu Eid är på plats i Nair i Bangladesh som har drabbats hårt av klimatförändringar. Flera hus har försvunnit på grund av erosioner i marken..

SVT - 7 timmar sedan

Källor: Dödspatrullen styrdes över Skype från Saudiarabien

Nu knyts journalisten Jamal Khashoggis död allt närmare det saudiska kungahuset. Enligt nya uppgifter till nyhetsbyrån Reuters ska kronprins Mohammed bin Salmans rådgivare Saud al-Qahtani ha medverkat över Skype då journalisten dödades. – Ge mig hundens huvud, ska han ha sagt under samtalet, enligt Reuters källa..

SVT - 9 timmar sedan

Trump planerar fler kärnvapen: ”Ett hot mot Ryssland”

Donald Trump vill rusta med fler kärnvapen – tills världen lugnar ner sig. Det beskedet gav han under måndagen efter att det kommit nya uppgifter om att han är beredd att dra sig ur Startavtalet om atomnedrustning. – Vem som ska hotas?

SVT - 12 timmar sedan

Museets urgamla bibelskrifter visade sig vara oäkta

Delar av de berömda Dödahavsrullarna som finns på bibelmuseet i Washington D.C har visat sig vara oäkta, rapporterar CNN. Det efter ett forskarteam upptäckt att de inte stämde överens med övriga delar från originalet.

SVT - 12 timmar sedan

Experten om Saudiarabiens agerande: ”Korkat”

Fel på fel på fel. Så beskriver Mellanösternexperten Saudiarabiens agerande efter det misstänkta mordet på journalisten Jamal Khashoggi. – De är desperata, säger Rouzbeh Parsi på Utrikespolitiska institutet..

SVT - 13 timmar sedan

SVT:s Elin Jönsson: Ryssland vill inte skrota INF-avtalet

USA:s president Donald Trump meddelade i helgen att han vill att USA drar sig ur nedrustningsavtalet med Ryssland. I SVT:s Aktuellt berättar utrikeskorrespondenten Elin Jönsson att Ryssland hellre ser att man diskuterar anklagelserna om att båda sidor brutit mot avtalet..

SVT - 13 timmar sedan

97 procent av Iran drabbat av torka – här är en av effekterna

Iran plågas hårt av klimatförändringarna. 97 procent av landet är drabbat av torka, och stora delar av den odlingsbara marken riskerar att gå förlorad..

SVT - 13 timmar sedan

Näthatgranskare: ”Skryter om hur de behandlar personal rasistiskt”

Vardagsrasismen som apotekspersonal får utstå är en förlängning av språket som används på nätet, menar Tomas Åberg som är med och driver organisationen Näthatsgranskaren. Han vittnar om personer som skryter på Facebook om hur de behandlar personal. – Vi ser hur de skryter om hur de vägrar ta hjälp av rasifierade och använder ”N-ordet”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.