Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 23 October, 07:12

Kristianstadsbladet - 15 jun 18 kl. 00:00

Emma Pilthammar: Alla har ett ansvar när tjejer känner sig otrygga utomhusAtt känna sig trygg i sin egen stad borde vara en självklarhet. Ändå känner många att de konstant behöver titta sig över axeln när de går utanför sin bostad. De som utsätts för våld, blir oftast utsatta av en närstående, trots detta, är folk rädda för främlingar på stan..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Pilthammar

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Emma, PilthammarAlla har ett , ansvarnär , tjejer, känner, sig otrygga utomhus
Kristianstadsbladet - 18 apr 18 kl. 06:00

Emma Pilthammar: Stor skillnad att vara ung idag och jämfört med förr

Emma Pilthammar, 19, är ny krönikör på Kristianstadsbladet. Hon vill belysa stress och press som ungdomar utsätts för. ”Vuxna har svårt att sätta sig in i våra situationer”, säger hon..

YA - 15 jun 18 kl. 00:00

Emma Pilthammar: Alla har ett ansvar när tjejer känner sig otrygga utomhus

Att känna sig trygg i sin egen stad borde vara en självklarhet. Ändå känner många att de konstant behöver titta sig över axeln när de går utanför sin bostad. De som utsätts för våld, blir oftast utsatta av en närstående, trots detta, är folk rädda för främlingar på stan..

Kristianstadsbladet - 21 mar 18 kl. 10:50

Emma Pilthammar: Vi ungdomar har nog med press på oss från alla möjliga håll

För var dag som går, oroar jag mig mer och mer för framtiden. Stressen är mer påfrestande än någonsin. Samhället har formats på ett sätt som gör att man hela tiden måste prestera, prestera, prestera..

Kristianstadsbladet - 20 apr 18 kl. 06:00

Emma Pilthammar: Betyg i uppförande borde införas igen – lärare får inte längre samma respekt

Kraven för att få bra betyg har höjts, men var har skolans struktur tagit vägen? Jag upplever att skolan inte alls är lika strikt som den var förr. Ibland känner jag att det är så illa att jag undrar ifall det är eleverna som bestämmer över lärarna eller tvärtom..

Kristianstadsbladet - 18 maj 18 kl. 06:00

Emma Pilthammar: I vimlet av kända ungdomar i min ålder, blir jag någonstans extremt avundsjuk

Vi kämpar hela tiden för att uppnå lycka, men oavsett hur mycket vi än jagar efter den, känner vi avund och är aldrig tillräckligt nöjda med varken oss själva eller det vi äger..

Kristianstadsbladet - 20 jul 18 kl. 06:00

Emma Pilthammar: Varför finns det plussize-avdelningar över huvud taget?

Provade ett par jeans här om dagen, stretchjeans. De var i min vanliga storlek, nämligen M. Jag blev mäkta förvånad när de inte ens räckte över halva låret på mig.

Kristianstadsbladet - 17 aug 18 kl. 00:01

Emma Pilthammar: Gör sociologi till kärnämne – det kan bryta destruktiva könsnormer

Det är märkligt hur män bestämmer över kvinnors liv, att kvinnor inte har lika mycket rättigheter som män och att vi ska utstå saker bara för att vi är kvinnor. Vem har bestämt att det ska vara så här och varför bryts inte denna onda cirkel?.

Kristianstadsbladet - 21 sep 18 kl. 00:01

Emma Pilthammar: Låt dig inte luras av företagen – ta bra betalt

Engagerar sig människor i ditt liv på dina sociala medier? Använd detta och börja arbeta via dina sociala medier för en extra inkomst varje månad..

Kristianstadsbladet - 18 okt 18 kl. 09:30

Emma Pilthammar: Det är nyttigt för barn och ungdomar att hjälpa till hemma

Så var det dags. Jag ska flytta hemifrån. Det är en märklig känsla men också väldigt pirrigt.

YLE - 06 maj 16 kl. 17:31

Tjejer på dj-kurs: Att vara dj är att ge soundtrack åt stunden

Det är med försiktiga fingrar som tjejerna i rummet en åt gången trycker på knapparna på mixerbordet. Men Emma Kemppainens uppmuntrande ord får dem att slappna av. Det är första gången som de testar på att vara dj.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Köpte tösalt för 140 kronor kilot

Kristianstad finns med bland de kommuner som betalat ”saltade” räkningar från varningslistade företag. Totalt rör det sig om drygt 300 000 kronor sedan 2012..

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Nu inleds miljonsatsningen – entreprenör sätter upp omdiskuterat staket

Det blir NCC som ska utföra omgestaltningen av kyrkogården runt Heliga Trefaldighets kyrka. Satsningen uppskattas landa på 12 miljoner kronor och inleds om ett par veckor. Till våren sätts det nya och så debatterade smidesstaketet upp..

Kristianstadsbladet - 13 timmar sedan

Vem gör vad när barn mår dåligt – hjälp kan finnas på flera ställen

”Hitta rätt direkt” heter en ny broschyr med kontaktuppgifter till alla verksamheter i kommunen och Region Skåne som kan få unga att må bättre. Samtidigt fortsätter bland andra skola, psykiatri och socialtjänst att öka sin samverkan. .

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Största skogsägarna i nordöstra Skåne – här är hela listan

Dagens Industri har listat landets största ägare av skogsmark. På listan finns bland annat staten och kommuner, men den största privata ägaren har vi i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - 21 timmar sedan

Fler invånare ska cykla – ”Ingen ska behöva dö”

Fler ska cykla, gå och åka kollektivt i stället för att ta bilen. Det är kommunens plan för cyklingen i staden. ”Vi vill vi kunna erbjuda ett bra cykelvägnät”, säger trafikplanerare Åsa Hammarstedt..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

SD:s valframgång ger klirr i kassan

Sverigedemokraternas valframgångar i Kristianstad gör att partiet får nära 160 000 mer i kommunalt partistöd per år. Socialdemokraternas nederlag ger ett stort tapp på över 120 000 kronor..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

Kommunen riskerar miljonkostnad för tomt äldreboende

Kommunen tar över Attendos äldreboende, men har ingen som kan driva det. Nu riskerar kommunen att stå med hyreskostnaden för ett tomt boende i ett år framöver. Kostnad: 7,4 miljoner.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kristianstad: Önskan om cykelväg vid nya E22-broar

Kristianstadsbladet - Igår: 21:00

Trafikpolisen: ”Vi har alla ett ansvar”

18 procent av alla cykelolyckor i Kristianstad sker mellan cyklister och motorfordon. Men vad är det egentligen för trafikregler som gäller?.

Kristianstadsbladet - Igår: 20:00

Region Skåne anställer för att minska sjukfrånvaron

Region Skåne satsar på att förbygga sjukskrivning hos sina anställda. Målet är att minska antalet sjukdagar per anställd med 7 procent till årsskiftet 2019–2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.