Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 14 December, 19:58

Liknande nyheter

Taggar: Fullmäktige, höjde, skatteni , Lund, preliminärt
Nerikes Allehanda - 27 okt 14 kl. 22:36

Fullmäktige beslutade att skatten ska höjas

Det blir en skattehöjning på 60 öre. Det beslutades på kommunfullmäktige under måndagskvällen..

YLE - 16 nov 15 kl. 16:28

Fullmäktige i Vasa höjde skatten

Vasa höjer skatten. Tack vare det behöver man inte spara så mycket som det ursprungligen var tänkt. Samlingspartiet understödda av SFP och Sannfinländarna gick in för en höjning av inkomstskattesatsen med 0,5 procentenheter.

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 20:41

Fullmäktige gav grönt ljus för spårvägen

LUND Kommunfullmäktige i Lund godkände på torsdagskvällen igångsättningstillståndet för spårvägen. Det innebär att kommunen kan börja handla upp själva arbetet och att Skånetrafiken kan köpa in vagnarna.Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, var mer än nöjd.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 10:00

Muf:are tar plats i fullmäktige

Kävlinge 15 år gammal började Alexandra Wallin att engagera sig politiskt för att hon ville sänka skatten.
De kommande fyra åren ska hon sitta i kommunfullmäktige i Kävlinge, med möjlighet att påverka skattesatsen kommunen.– Jag gick med 2015, efter valet när sossarna vann.

Sydsvenskan - 26 sep 15 kl. 04:00

"Risk att nämnder struntar i vad fullmäktige bestämt"

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande politiska organet i Lunds kommun. Det är det enda som vi Lundabor själva väljer. Vad fullmäktige har bestämt ska alltså verkställas, inte minst för att Lundabornas vilja i valet ska respekteras.

Skånskan - 24 mar 18 kl. 06:00

Översvämningsplan antagen i fullmäktige

lund Allt regnigare somrar med större sannolikhet för extremväder gör att risken för översvämningar ökar för varje år som går.
Lunds kommun tar hoten på allvar och har upprättat en omfattande översvämningsplan.
På torsdagskvällen klubbade fullmäktige dokumentet.

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 09:10

Vill tillåta applåder i fullmäktige

Otto Gabrielsson från Miljöpartiet föreslår i en motion att applåder ska vara tillåtna bifallsyttringar när Tingsryds kommunfullmäktige sammanträder. Han har ett par argument för förslaget.
"Det är ett sätt att visa uppskattning för en prestation.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 06:24

Inga applåder på fullmäktige

Tidigare i år föreslog miljöpartisten Otto Gabrielsson i en motion att applåder ska vara tillåtet på kommunfullmäktiges sammanträden.
I ett svar menar kommunens kanslichef att applåderna både kan störa talaren och göra att mötet drar ut på tiden. Det var när fullmäktige sammanträdde i Väckelsång i somras som en talrik publik applåderade varje gång Centerpartiets politiker uttalade sig positivt om byskolorna.

Alingsås tidning - 12 feb 16 kl. 05:30

Ungdomens fullmäktige – nytt grepp

I samhällskunskapen på Sundlergymnasiet har man tagit ett nytt grepp.
Eleverna jobbar med att ta fram budgetalternativ, som ska debatteras i Ungdomens fullmäktige den 10 mars. Samhällskunskapslärarna Lisa Mohlin Sattler, Thomas Johansson och Martina Andersson­-Gedda har lagt in praktiska uppgifter, för att eleverna ska lära sig hur den svenska demokratin fungerar på riks-, regional- och lokal nivå.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Person knivstucken i centrala Stockholm

En person har blivit knivstucken på Hamngatan i centrala Stockholm. Personen har förts till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida. Platsen har spärrats av och teknisk undersökning pågår.

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Lund hotas med miljonvite för otrygghet på Vipan

Ungdomar slår och trakasserar andra elever..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Jakt ska utföras av ansvarsfulla, kunniga viltvårdsälskande naturmänniskor

En jakt som personligen kan uppröra mig är de överrika jägarna som betalar 100 000-tals kronor för att åka till Afrika för att bland annat skjuta en leopard..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Inte längre bara män och kvinnor i Tyskland

Tysklands parlament ger grönt ljus till möjligheten att varken benämnas som man eller kvinna i officiella dokument, utan i stället som ett tredje kön. Regeringen och parlamentets underhus har redan godkänt den nya lagen, och på fredagen gick överhuset p.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Suverän Vjachireva tog Ryssland till EM-final

Ryssland är klart för final i handbolls-EM efter seger i semifinalen mot Rumänien med 28–22. Storstjärnan Anna Vjachireva var återigen strålande, gjorde i princip vad hon ville med det rumänska försvaret och stod för 13 av Rysslands mål. När Ryssland åk.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Åtalas för tio kilo amfetamin i lägenheten

Polisen hittade narkotikan, samt en elpistol, vid en husrannsakan..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man slog barn: Visste inte det var brottsligt

En 50-årig man har häktats misstänkt för att ha misshandlat sina tre äldre barn i en ort i Skellefteå kommun, skriver Norran. Mannen medger att han slog men hans förklaring till agerandet var att han inte visste att det var brottsligt. Någon form av til.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Konsten efter människan

Leo Gullbring ser en Londonutställning med postantropocen konst..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

FN:s klimatmöten – en segdragen historia

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen är det 24:e mötet sedan starten. Mötena har utvecklats till en långsam process – vissa skulle säga segdragen. Samtidigt har växthusgasutsläppen bara fortsatt att öka.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Saudiarabien hyllar överenskommelsen om Jemen

Saudiarabien hyllar överenskommelsen som slöts mellan Huthirebellerna och Jemens regering under fredssamtalen på Johannesbergs slott norr om Stockholm, enligt den statliga nyhetsbyrån SPA. "Kungadömet är fortsatt engagerat i sökandet efter en politisk l.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.