Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 24 June, 18:47

Liknande nyheter

Taggar: Fullmäktige, höjde, skatteni , Lund, preliminärt
Nerikes Allehanda - 27 okt 14 kl. 22:36

Fullmäktige beslutade att skatten ska höjas

Det blir en skattehöjning på 60 öre. Det beslutades på kommunfullmäktige under måndagskvällen..

YLE - 16 nov 15 kl. 16:28

Fullmäktige i Vasa höjde skatten

Vasa höjer skatten. Tack vare det behöver man inte spara så mycket som det ursprungligen var tänkt. Samlingspartiet understödda av SFP och Sannfinländarna gick in för en höjning av inkomstskattesatsen med 0,5 procentenheter.

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 20:41

Fullmäktige gav grönt ljus för spårvägen

LUND Kommunfullmäktige i Lund godkände på torsdagskvällen igångsättningstillståndet för spårvägen. Det innebär att kommunen kan börja handla upp själva arbetet och att Skånetrafiken kan köpa in vagnarna.Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, var mer än nöjd.

Sydsvenskan - 26 sep 15 kl. 04:00

"Risk att nämnder struntar i vad fullmäktige bestämt"

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande politiska organet i Lunds kommun. Det är det enda som vi Lundabor själva väljer. Vad fullmäktige har bestämt ska alltså verkställas, inte minst för att Lundabornas vilja i valet ska respekteras.

Skånskan - 24 mar 18 kl. 06:00

Översvämningsplan antagen i fullmäktige

lund Allt regnigare somrar med större sannolikhet för extremväder gör att risken för översvämningar ökar för varje år som går.
Lunds kommun tar hoten på allvar och har upprättat en omfattande översvämningsplan.
På torsdagskvällen klubbade fullmäktige dokumentet.

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 09:10

Vill tillåta applåder i fullmäktige

Otto Gabrielsson från Miljöpartiet föreslår i en motion att applåder ska vara tillåtna bifallsyttringar när Tingsryds kommunfullmäktige sammanträder. Han har ett par argument för förslaget.
"Det är ett sätt att visa uppskattning för en prestation.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 06:24

Inga applåder på fullmäktige

Tidigare i år föreslog miljöpartisten Otto Gabrielsson i en motion att applåder ska vara tillåtet på kommunfullmäktiges sammanträden.
I ett svar menar kommunens kanslichef att applåderna både kan störa talaren och göra att mötet drar ut på tiden. Det var när fullmäktige sammanträdde i Väckelsång i somras som en talrik publik applåderade varje gång Centerpartiets politiker uttalade sig positivt om byskolorna.

Alingsås tidning - 12 feb 16 kl. 05:30

Ungdomens fullmäktige – nytt grepp

I samhällskunskapen på Sundlergymnasiet har man tagit ett nytt grepp.
Eleverna jobbar med att ta fram budgetalternativ, som ska debatteras i Ungdomens fullmäktige den 10 mars. Samhällskunskapslärarna Lisa Mohlin Sattler, Thomas Johansson och Martina Andersson­-Gedda har lagt in praktiska uppgifter, för att eleverna ska lära sig hur den svenska demokratin fungerar på riks-, regional- och lokal nivå.

YLE - 05 okt 15 kl. 20:03

Inget Fennovoima i Jakobstads fullmäktige

Fennovoima tas inte upp i fullmäktige i Jakobstad. Det säger ordförande Carola Sundqvist (SFP) efter måndagens ekonomiseminarium. Politikerna i Jakobstad diskuterade stadens ekonomi på måndag kväll och till den hör också aktierna i Fennovoimas kärnkraftsbygge i Pyhäjoki.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Elvis gamla jetplan till salu

Ett stycke rock'n'roll-historia är till salu. Enligt CNN auktioneras rockikonen Elvis Presleys övergivna jetplan ut – men planet är långt ifrån toppskick. Flygplanet, modell "Lockheed jetstar", ägdes av Elvis och hans far Vernon Presley.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Turkiskt ödesval avslutat

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Enligt oppositionen har fusk förekommit i president- och parlamentsvalet, där cirka 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Två bilar i olycka i Holma

Sex personer är inblandade i en olycka på Holma..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Vallokalerna stängda i Turkiet

Vallokalerna har nu stängt i Turkiet. Ett preliminärt resultat väntas om några timmar. Omkring 56 miljoner människor har registrerat sig för att rösta i president- och parlamentsvalet.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Duon från Lund ska ta Sverige till basket-EM

Spelarna från Eos Basket nästan halva landslaget i spelformen 3X3..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

När en störtflod av skit dränkte en heroisk förlust

Tomas Nilsson om hatet mot Jimmy Durmaz..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Durmaz höll tal: "Bär tröjan med stolthet"

Jimmy Durmaz fick mottaga hot och hat i sociala medier efter förlusten mot Tyskland. Innan söndagens träning höll han och svenska landslaget en gemensam manifestation mot rasismen. Fotbollslandslagets Jimmy Durmaz höll ett tal inför dagens träning där h.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Allt är kärlek med Beyoncé och Jay-Z

Sarah Kittel ser Beyoncé och Jay-Z i Parken i Köpenhamn..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sara tvingades sälja sex – fyra år senare pågår fortfarande utredningen mot exsambon

Fyra år senare pågår fortfarande utredningen mot exsambon..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

En död i attack mot romskt läger

En person dog och fyra skadades, varav ett barn, när maskerade gärningsmän attackerade ett romskt campingläger i västra Ukraina sent under lördagen. Gruppen gick till attack mot lägret, beläget i staden Lvivs utkanter, med en mängd vapen inklusive baton.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.