Sydsvenskan > Inrikes

Friday, 19 April, 10:19

Sydsvenskan - 14 jun 18 kl. 22:34

Fullmäktige höjde skatten i Lund – preliminärtDe rödgröna dominerade igen – men efter valet kan allt rivas upp..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fullmäktige, höjde, skatteni , Lund, preliminärt
Nerikes Allehanda - 27 okt 14 kl. 22:36

Fullmäktige beslutade att skatten ska höjas

Det blir en skattehöjning på 60 öre. Det beslutades på kommunfullmäktige under måndagskvällen..

YLE - 16 nov 15 kl. 16:28

Fullmäktige i Vasa höjde skatten

Vasa höjer skatten. Tack vare det behöver man inte spara så mycket som det ursprungligen var tänkt. Samlingspartiet understödda av SFP och Sannfinländarna gick in för en höjning av inkomstskattesatsen med 0,5 procentenheter.

YLE - 02 apr 14 kl. 04:51

Fullmäktige tappar makten

Är kommunens fullmäktige bara en nödvändig gummistämpel för styrelsens och tjänstemännens beslut? Var förs och vill någon föra en politisk diskussion överhuvudtaget? Den frågan kan man ställa sig, i Jakobstad har en stor del av beslutandemakten och diskussionen flyttats bort från fullmäktige när regionens gemensamma social-och hälsovårdsverk skapades 2010 men utvecklingen var på gång redan tidigare.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 20:41

Fullmäktige gav grönt ljus för spårvägen

LUND Kommunfullmäktige i Lund godkände på torsdagskvällen igångsättningstillståndet för spårvägen. Det innebär att kommunen kan börja handla upp själva arbetet och att Skånetrafiken kan köpa in vagnarna.Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande, var mer än nöjd.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 10:00

Muf:are tar plats i fullmäktige

Kävlinge 15 år gammal började Alexandra Wallin att engagera sig politiskt för att hon ville sänka skatten.
De kommande fyra åren ska hon sitta i kommunfullmäktige i Kävlinge, med möjlighet att påverka skattesatsen kommunen.– Jag gick med 2015, efter valet när sossarna vann.

Sydsvenskan - 26 sep 15 kl. 04:00

"Risk att nämnder struntar i vad fullmäktige bestämt"

Kommunfullmäktige är det högsta beslutande politiska organet i Lunds kommun. Det är det enda som vi Lundabor själva väljer. Vad fullmäktige har bestämt ska alltså verkställas, inte minst för att Lundabornas vilja i valet ska respekteras.

Skånskan - 24 mar 18 kl. 06:00

Översvämningsplan antagen i fullmäktige

lund Allt regnigare somrar med större sannolikhet för extremväder gör att risken för översvämningar ökar för varje år som går.
Lunds kommun tar hoten på allvar och har upprättat en omfattande översvämningsplan.
På torsdagskvällen klubbade fullmäktige dokumentet.

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 09:10

Vill tillåta applåder i fullmäktige

Otto Gabrielsson från Miljöpartiet föreslår i en motion att applåder ska vara tillåtna bifallsyttringar när Tingsryds kommunfullmäktige sammanträder. Han har ett par argument för förslaget.
"Det är ett sätt att visa uppskattning för en prestation.

SmålandsPosten - 24 okt 13 kl. 06:24

Inga applåder på fullmäktige

Tidigare i år föreslog miljöpartisten Otto Gabrielsson i en motion att applåder ska vara tillåtet på kommunfullmäktiges sammanträden.
I ett svar menar kommunens kanslichef att applåderna både kan störa talaren och göra att mötet drar ut på tiden. Det var när fullmäktige sammanträdde i Väckelsång i somras som en talrik publik applåderade varje gång Centerpartiets politiker uttalade sig positivt om byskolorna.

Alingsås tidning - 12 feb 16 kl. 05:30

Ungdomens fullmäktige – nytt grepp

I samhällskunskapen på Sundlergymnasiet har man tagit ett nytt grepp.
Eleverna jobbar med att ta fram budgetalternativ, som ska debatteras i Ungdomens fullmäktige den 10 mars. Samhällskunskapslärarna Lisa Mohlin Sattler, Thomas Johansson och Martina Andersson­-Gedda har lagt in praktiska uppgifter, för att eleverna ska lära sig hur den svenska demokratin fungerar på riks-, regional- och lokal nivå.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

It-säkerheten högt prioriterad under EU-valet

Det är inte sällan som desinformationsspridning kombineras med cyberattacker. I arbetet mot påverkan från främmande makter under EU-valet är därför it-säkerheten lika högt prioriterad. – Hotet har antagit nya former de senaste åren, säger Sofia Hellqvis.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Rysk desinformation hotar EU-valet

Ryska statskontrollerade medier har försökt påverka flera val i Europa de senaste åren. När nästan 30 EU-länder ska hålla val i maj pekas därför Kreml ut som det största hotet mot den demokratiska processen. – Vi är naiva om vi inte tittar i den riktnin.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Främlingsfientlig protest stoppad i Danmark

Den kontroversiella islamkritikern Rasmus Paludans parti Stram kurs får inte demonstrera i området Vestegn väster om Köpenhamn under fredagen. Partiet hade planerat flera demonstrationer där under fredagsförmiddagen. – Vi bedömer dessvärre att en ny Str.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polisen utreder misstänkt grovt brott i bostad i Lund

Ett område i norra Lund är avspärrat..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Jensenligan kan bildas i Malmö Redhawks: ”Känns positivt”

Ännu en Jesper Jensen på gång till Redhawks: ”Vi för diskussioner.”.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Misstänkt våldtäktsförsök i Borås

En kvinna har anmält att hon utsatts för ett våldtäktsförsök i Borås under natten till fredagen. Det var strax före klockan fyra som hon blev attackerad bakifrån av en svartklädd man när hon skulle gå in i sin port, skriver polisen på sin sajt. Polisens.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Analys: Unga stängs inte ut av höjda lånekrav

De senaste årens höjda amorteringskrav har inte påverkat antalet unga bolånetagare, rapporterar SVT. För några veckor sedan presenterade Finansinspektionen en analys som visade att unga som beviljats lån inte blivit färre. Resultatet förvånar inte natio.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Golden State kom tillbaka – med besked

I match två i åttondelsfinalen i NBA-slutspelet stod Golden State Warriors för ett historiskt tapp mot Los Angeles Clippers. Det regerande mästarlaget tappade en 31-poängsledning. I match tre visade Golden State andra takter.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ecuador vill gripa tidigare minister

Ecuadors tidigare utrikesminister Ricard Patino har begärts gripen av en statsåklagare. Ex-ministern anklagas för uppvigling då han bland annat uppmanat till "våldsamt motstånd" mot den sittande regeringen. Han kopplas även till organisationen Wikileaks.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Pappa räddade barn ur dingons käkar

En pappa i Australien räddade bokstavligt talat sin 14 månader gamle son ur käkarna på en vild dingo. Det är den tredje dingoattacken i år på den världsarvslistade sandön Fraser utanför Australiens östkust. Familjen campade i sin husbil när föräldrarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.