Kristianstadsbladet > Lokalt

Tuesday, 23 October, 12:00

Liknande nyheter

Taggar: Ljust, skånska, arbetsmarknaden
Helsingborgs Dagblad - 15 jun 11 kl. 11:25

Goda tider på arbetsmarknaden

Det ser ljust ut på den skånska arbetsmarknaden. Det finns allt fler lediga platser på länets arbetsförmedlingar samtidigt som de arbetslösa blir färre, visar siffror från Arbetsförmedlingen. Totalt fanns 8 200 lediga jobb i Skåne i maj, vilket är en ökning med 49 procent jämfört med samma månad förra året..

Hela Gotland - 11 sep 13 kl. 08:27

Fortsatt ljust på arbetsmarknaden

? Det är inte så ofta som så många siffror rör sig i rätt riktning, säger Tina Ersson om läget på den gotländska arbetsmarknaden i ett pressmeddelande..

YLE - 14 jun 16 kl. 05:14

Arbetsmarknaden kvicknar till – ljust för utbildning och hälsovård

En försiktig uppgång i ekonomin syns redan nu i arbetsgivarnas anställningsplaner, visar en ny barometer från konsultföretaget Manpower. Bäst utsikter finns inom den offentliga sektorn. Arbetsmarknaden i Finland håller på att kvickna till, enligt det internationella konsult- och bemanningsföretaget Manpower.

Kristianstadsbladet - 15 jun 18 kl. 10:47

Skönmåla inte utrikes föddas situation på arbetsmarknaden

”Det ser fortsatt ljust ut för utrikesfödda på arbetsmarknaden”, konstaterade Ekot på onsdagen. Det var en märkligt optimistisk utsaga, för det ser ju faktiskt ganska mörkt ut, särskilt för en grupp. Den som inte törs se det kommer att ignorera behovet av riktade, robusta reformer..

Sydsvenskan - 10 dec 13 kl. 00:01

Skånska företagare ser ljust på 2014

Allt fler skånska företagare ser ljusare på framtiden och räknar med att nyanställa under 2014. Det visar Manpowers arbetsmarknadsbarometer. Men det finns orosmoln på den ekonomiska himlen..

Kristianstadsbladet - 15 jan 11 kl. 06:15

Ljust för projekt i halvtid

Foto: Johanna Wallin
Genom ett projekt som Hässleholms kommun basar för har 19 av 60 ungdomar antingen fått arbete, anställning eller börjat studera
Ungdomar har generellt sett svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Ungdomar som inte fått jobb eller börjat studera räknas efter tre månader som långtidsarbetslösa.

Många av dem har inte fullständiga betyg från gymnasiet, eller kanske inte ens betyg från grundskolan.

E24 - 08 jul 11 kl. 07:59

Ljust på jobbmarknaden

Arbetsmarknaden ser fortsatt ljus ut för det kommande kvartalet, men en viss inbromsning väntar. Det visar personalchefsindex..

DN - 19 feb 16 kl. 00:00

”Det ser ljust ut – om vi klarar etableringen av nyanlända”


Höjda anslag. De val vi gör i dag avgör Sveriges framtid. Det som krävs nu är en framgångsrik etablering av nyanlända.

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 12 kl. 12:36

Kom och önska din favoritpsalm

Kyrkorna i Östra Ljungby och Källna är öppna i morgon fredag för den som vill tända ett ljus och ha en stund i stillhet. Församlingsgården respektive Sockenstugan har öppet klockan 10 till 15 och serverar kaffe med hembakta kakor.På lördag den 3 november är det minnesgudstjänst i Östra Ljungby kyrka klockan 17 med ljuständning för dem som avlidit under året.

Sydsvenskan - 02 dec 15 kl. 04:00

Ljust och varmt i årets Änglaspel

Det börjar åter bli dags för "Änglaspel – En annorlunda julkonsert". Temat för i år är ljus och värme. På scen står artister från Vellinge Kulturskolas Skånska Yezz, Yezzlingarna och Frösunda Annorlunda Dagverksamhet.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Nytt möte om Arkelstorpsviken – "Ett stort engagemang i frågan"

Kan en återställd vik skapa en högre attraktionskraft i Sjöriket? Den frågan och flera andra diskuteras på torsdag när leaderprojektet "En vik i Sjöriket Skåne" bjuder in till en ny träff för allmänheten..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Så påverkas pendlarna av de nya priserna

Dyrare att åka med Jojo-kort för vissa sträckor, men ingen höjning om du betalar med appen. Så ser Skånetrafikens förslag till taxehöjningar ut och det ska börja gälla i december..

Kristianstadsbladet - 11 timmar sedan

Köpte tösalt för 140 kronor kilot

Kristianstad finns med bland de kommuner som betalat ”saltade” räkningar från varningslistade företag. Totalt rör det sig om drygt 300 000 kronor sedan 2012..

Kristianstadsbladet - 17 timmar sedan

Nu inleds miljonsatsningen – entreprenör sätter upp omdiskuterat staket

Det blir NCC som ska utföra omgestaltningen av kyrkogården runt Heliga Trefaldighets kyrka. Satsningen uppskattas landa på 12 miljoner kronor och inleds om ett par veckor. Till våren sätts det nya och så debatterade smidesstaketet upp..

Kristianstadsbladet - 18 timmar sedan

Vem gör vad när barn mår dåligt – hjälp kan finnas på flera ställen

”Hitta rätt direkt” heter en ny broschyr med kontaktuppgifter till alla verksamheter i kommunen och Region Skåne som kan få unga att må bättre. Samtidigt fortsätter bland andra skola, psykiatri och socialtjänst att öka sin samverkan. .

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Största skogsägarna i nordöstra Skåne – här är hela listan

Dagens Industri har listat landets största ägare av skogsmark. På listan finns bland annat staten och kommuner, men den största privata ägaren har vi i Kristianstad..

Kristianstadsbladet - Igår: 10:00

Fler invånare ska cykla – ”Ingen ska behöva dö”

Fler ska cykla, gå och åka kollektivt i stället för att ta bilen. Det är kommunens plan för cyklingen i staden. ”Vi vill vi kunna erbjuda ett bra cykelvägnät”, säger trafikplanerare Åsa Hammarstedt..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

SD:s valframgång ger klirr i kassan

Sverigedemokraternas valframgångar i Kristianstad gör att partiet får nära 160 000 mer i kommunalt partistöd per år. Socialdemokraternas nederlag ger ett stort tapp på över 120 000 kronor..

Kristianstadsbladet - Igår: 06:00

Kommunen riskerar miljonkostnad för tomt äldreboende

Kommunen tar över Attendos äldreboende, men har ingen som kan driva det. Nu riskerar kommunen att stå med hyreskostnaden för ett tomt boende i ett år framöver. Kostnad: 7,4 miljoner.

Kristianstadsbladet - Igår: 22:00

Kristianstad: Önskan om cykelväg vid nya E22-broar

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.