DI > Ekonomi

Friday, 19 October, 13:07

DI - 14 jun 18 kl. 21:05

Småbanker utklassar jättarna i styrkaSmå men starka – det kännetecknar landets fristående sparbanker som belönas med nöjda kunder. Sparbankerna är i snitt tre gånger så starka som storbankerna. "Starka banker är bättre rustade att hjälpa kunderna i dåliga tider", säger analytikern Henrik Molenius..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Henrik Molenius

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småbanker, utklassar, jättarnai , styrka
DI - 09 jul 18 kl. 10:31

Utklassar jättarna – här är Sveriges mest lönsamma bank

Ett tiotal nischbanker skåpar ut storbankerna när det gäller lönsamhet. Det visar en granskning av fjolårets bokslut för samtliga 89 svenska banker som analysföretaget Westnova Management har gjort..

YLE - 08 aug 16 kl. 17:04

Butiksjättarna kritiseras för att sko sig på bönderna

Det går bättre än någonsin för landets två stora butiksjättar. Både S-gruppen och K-gruppen har i år gjort vinster på kring 80 miljoner euro. Samtidigt fortsätter konsumentpriserna att vara höga, medan producentpriserna hålls låga.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation


I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna.De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

TA - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation


I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna.De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

BT - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation

I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna. De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 07:53

Se upp! Här är Världens farligaste banker

Internationella Financial Stability Board, en reglerings- och tillsynsorganisation som grundades i kölvattnet av finanskrisen 2008, listar varje år de banker i världen med högst risk och som kan påverka det finansiella systemet hårdast vid en kollaps. Listan, som innehåller världsekonomins 30 mest riskfyllda, baseras på hur mycket pengar denna behöver som buffert vid en nedgång. De största vinnarna i år, de som alltså sjunker på listan, är amerikanska Morgan Stanley samt brittiska HSBC samt Barclays.

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 07:53

Se upp! Här är världens farligaste banker

Dagens PS har tidigare skrivit om hur svenska storbanker ”stal” en svensk uppfinnares miljardidé samt om bankerna som får uselt betyg bland kunderna. Nu rankar en tung global organisation världens farligaste. Internationella Financial Stability Board, en reglerings- och tillsynsorganisation som grundades i kölvattnet av finanskrisen 2008, listar varje år de banker i världen med högst risk och som kan påverka det finansiella systemet hårdast vid en kollaps.

Dalarnas tidningar - 20 jan 16 kl. 12:59

KRÖNIKA: Därför borde Dalarnas småbanker vara förebilder för bankjättarna

Banker är en förutsättning för välstånd. Finanssektorn har en central roll i varje avancerad ekonomi, både som garant för ett fungerande betalningssystem och för att kanalisera sparande till investeringar..

Kristianstadsbladet - 27 jul 13 kl. 02:41

Demonstranter angrep banker


Omkring 300 demonstranter gick sent på fredagen till angrepp mot flera banker, satte eld på papperskorgar och blockerade trafiken i den brasilianska storstaden São Paulo, rapporterar lokala medier.Demonstrationer har pågått i Brasilien i flera månader. I juni växte de dramatiskt i styrka.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 13 kl. 02:43

Demonstranter angrep banker

Omkring 300 demonstranter gick sent på fredagen till angrepp mot flera banker, satte eld på papperskorgar och blockerade trafiken i den brasilianska storstaden São Paulo, rapporterar lokala medier. Demonstrationer har pågått i Brasilien i flera månader. I juni växte de dramatiskt i styrka.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Aktiespararna varslar på grund av arbetsbrist

Aktiespararna har varslat sju anställda om uppsägning med anledning av uppkommen arbetsbrist. Det rapporterar Realtid. .

DI - 15 minuter sedan

Automationsbolaget Honeywell prickar förväntningarna

Det amerikanska industrikonglomeratet Honeywell redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:03 dollar för det tredje kvartalet 2018..

DI - 15 minuter sedan

Ework rasar nästan 10 procent efter rapport

Konsultmäklaren Eworks rapport för det tredje kvartalet möttes med sura miner på Stockholmsbörsen. Drygt en timme efter att kvartassiffrorna presenterats hade aktien rasat med 9,6 procent. .

DI - 30 minuter sedan

Cashbuddy AB tecknar nytt avtal om försäljning av fordringar i Sverige

Det svenska dotterbolaget till JSM Financial Group AB (publ), Cashbuddy AB, har idag ingått ett nytt sexårigt avtal med arvato Finance AB om löpande överlåtelser av förfallna fordringar..

DI - 30 minuter sedan

Franska it-jätten rasar 25 procent efter vinstvarning

Den franska it-jätten Sopra Steria tappar en fjärdedel av sitt börsvärde i fredagshandeln. Därmed är intar aktien jumboplatsen i Stoxx Europe 600..

DI - 45 minuter sedan

Ledningspersoner tankar aktier i Qliro efter rapport

Qliros vd Marcus Lindqvist har på fredagen köpt 17.500 aktier i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 45 minuter sedan

Nedgången på Stockholmsbörsen tilltar efter Atlas rapport

Nedgången på Stockholmsbörsen tilltog efter att industrijätten Atlas Copco levererat en riktig rapportbesvikelse. OMXS30 handlas ned 2 procent vid lunch..

DI - 1 timme sedan

Mathems försäljning har påverkats marginellt efter matsnusk-reportage

Matsnusket på Mathem, som avslöjades via ett reportage från Aftonbladets och Viafrees program ”200 sekunder, har hittills inte haft något större genomslag på försäljningen. Det uppger Mathems grundare och vd Thomas Kull till Market..

DI - 1 timme sedan

Martin Lundstedt "inte orolig" för avgasböter

Volvos vd Martin Lundstedt är inte orolig för eventuella böter med anledning av de upptäckta komponentproblemen, som kan leda till för höga utsläpp av kväveoxider..

DI - 1 timme sedan

Kamp att återvinna marknadens förtroende för Neurovive

Efter fas III-floppen med läkemedelskandidaten Ciclomulsion år 2015 är Neurovive på väg in i klinik med nya projekt. Bolagets aktie har drastiskt sjunkit i värde och forskningsbolaget arbetar nu med att återvinna marknadens förtroende när de nya projekten ska finansieras. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.