DI > Ekonomi

Tuesday, 21 August, 00:34

DI - 14 jun 18 kl. 21:05

Småbanker utklassar jättarna i styrkaSmå men starka – det kännetecknar landets fristående sparbanker som belönas med nöjda kunder. Sparbankerna är i snitt tre gånger så starka som storbankerna. "Starka banker är bättre rustade att hjälpa kunderna i dåliga tider", säger analytikern Henrik Molenius..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Henrik Molenius

Dela artikeln

180 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småbanker, utklassar, jättarnai , styrka
DI - 09 jul 18 kl. 10:31

Utklassar jättarna – här är Sveriges mest lönsamma bank

Ett tiotal nischbanker skåpar ut storbankerna när det gäller lönsamhet. Det visar en granskning av fjolårets bokslut för samtliga 89 svenska banker som analysföretaget Westnova Management har gjort..

YLE - 08 aug 16 kl. 17:04

Butiksjättarna kritiseras för att sko sig på bönderna

Det går bättre än någonsin för landets två stora butiksjättar. Både S-gruppen och K-gruppen har i år gjort vinster på kring 80 miljoner euro. Samtidigt fortsätter konsumentpriserna att vara höga, medan producentpriserna hålls låga.

Kristianstadsbladet - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation


I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna.De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

TA - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation


I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna.De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

BT - 14 mar 14 kl. 20:15

Banker stäms för räntemanipulation

I USA dras 15 bankföretag - bland dem jättarna HSBC, Citigroup och Deutsche Bank - inför rätta för räntemanipulationer. Statliga US Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), som är inrättat för att stå för insättningsgarantier, står bakom stämningarna. De utpekade bankernas manipulationer av inter-bankräntan Libor ska ha lett till "avsevärda förluster" för 38 amerikanska banker som gick i kvav vid finanskrisen 2008, heter det.

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 07:53

Se upp! Här är Världens farligaste banker

Internationella Financial Stability Board, en reglerings- och tillsynsorganisation som grundades i kölvattnet av finanskrisen 2008, listar varje år de banker i världen med högst risk och som kan påverka det finansiella systemet hårdast vid en kollaps. Listan, som innehåller världsekonomins 30 mest riskfyllda, baseras på hur mycket pengar denna behöver som buffert vid en nedgång. De största vinnarna i år, de som alltså sjunker på listan, är amerikanska Morgan Stanley samt brittiska HSBC samt Barclays.

Dagens PS - 22 nov 16 kl. 07:53

Se upp! Här är världens farligaste banker

Dagens PS har tidigare skrivit om hur svenska storbanker ”stal” en svensk uppfinnares miljardidé samt om bankerna som får uselt betyg bland kunderna. Nu rankar en tung global organisation världens farligaste. Internationella Financial Stability Board, en reglerings- och tillsynsorganisation som grundades i kölvattnet av finanskrisen 2008, listar varje år de banker i världen med högst risk och som kan påverka det finansiella systemet hårdast vid en kollaps.

Dalarnas tidningar - 20 jan 16 kl. 12:59

KRÖNIKA: Därför borde Dalarnas småbanker vara förebilder för bankjättarna

Banker är en förutsättning för välstånd. Finanssektorn har en central roll i varje avancerad ekonomi, både som garant för ett fungerande betalningssystem och för att kanalisera sparande till investeringar..

Kristianstadsbladet - 27 jul 13 kl. 02:41

Demonstranter angrep banker


Omkring 300 demonstranter gick sent på fredagen till angrepp mot flera banker, satte eld på papperskorgar och blockerade trafiken i den brasilianska storstaden São Paulo, rapporterar lokala medier.Demonstrationer har pågått i Brasilien i flera månader. I juni växte de dramatiskt i styrka.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 13 kl. 02:43

Demonstranter angrep banker

Omkring 300 demonstranter gick sent på fredagen till angrepp mot flera banker, satte eld på papperskorgar och blockerade trafiken i den brasilianska storstaden São Paulo, rapporterar lokala medier. Demonstrationer har pågått i Brasilien i flera månader. I juni växte de dramatiskt i styrka.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Klädjätten lyfte till ny rekordnivå

New York-börserna handlades upp något på måndagen efter viss optimism om att framsteg görs för att lösa handelskonflikten mellan USA och Kina. Fed-kritiska kommentarer från USA:s president Donald Trump inför centralbankskonferensen i Jackson Hole senare i veckan fick ingen större marknadspåverkan på aktiemarknaden..

DI - 1 timme sedan

Obamas bok blir hetast i höst

Höstens största och mest efterlängtade boksläpp i Sverige och globalt är utan tvekan Michelle Obamas självbiografi. Den 13 november släpps Becoming på 24 olika språk över hela världen. För bokförlaget Forum, som köpt de svenska rättigheterna, är det en rejäl fjäder i hatten..

DI - 1 timme sedan

Efter kritiken: Hanif Bali tar bort vapenbild

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har delat en bild på sig själv med fyra vapen och texten "Hanif & DN at war". Efter ett möte mellan mediehusens branschorganisation TU och partisekreterare Gunnar Strömmer har Bali tagit bort bilden..

DI - 2 timmar sedan

Trump kritiserar Feds räntehöjningar – "borde få lite hjälp"

USA:s president Donald Trump är kritisk till Federal Reserves styrräntehöjningar och anser att centralbanken bör föra en mer expansiv penningpolitik..

DI - 2 timmar sedan

Lista: Här är det lättast att starta företag

Ingenstans i världen är det så lätt att starta företag som på Nya Zeeland. Sverige ligger en bit efter, men stiger i Världsbankens rankning..

DI - 2 timmar sedan

E-handelsbolagets ordförande säljer 455.000 aktier

Per Wargéus, som sedan 2015 är styrelseordförande i Avensia som levererar e-handelslösningar, sålde i fredags 455.347 aktier i bolaget till kursen 12 kronor per aktie. Det totala transaktionsvärdet var därmed nästan 5,5 miljoner kronor.

DI - 2 timmar sedan

Volkswagen sparkar visselblåsare

Tre år efter att dieselskandalen börjar den tyska biljätten Volkswagen avskeda ingenjörer som anses ligga bakom avgasfusket. Bland dem finns visselblåsare. Samtidigt anklagas även nya koncernchefen Herbert Diess för att ha känt till fusket..

DI - 3 timmar sedan

V: Skolhälsan måste rustas upp

Vänsterpartiet vill rusta upp skolhälsovården och införa ett minimikrav om kuratorer och skolsköterskor på landets skolor. Det är en av sju punkter i partiets satsning på skolområdet, skriver Dagens Nyheter..

DI - 3 timmar sedan

Råvaror: Uppåt för oljan

Priserna på råolja steg under måndagen och det gjorde överlag även priserna på basmetaller. Förhoppningar om att Kina och USA ska komma framåt i handelsförhandlingarna när parterna ses senare denna månad bidrog till det positivare sentimentet..

DI - 3 timmar sedan

Experterna: Allt troligare med storkoalition efter valet

Det låsta parlamentariska läget öppnar för nya lösningar som partierna i dag talar tyst om. Svaret om Sverige kastas in i ett politiskt kaos kan bli en ny storkoalition där S och M gör upp över blockgränsen. Det tror flera bedömare som Di talat med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.