SVT > Utrikes

Wednesday, 23 January, 19:39

Liknande nyheter

Taggar: SVT, besökerdet , ökända, flyktinglägret
Helsingborgs Dagblad - 11 apr 18 kl. 10:35

Burmesisk minister besöker flyktingar

Burmas socialminister Win Myat Aye har besökt ett flyktingläger i Kutupalong i Bangladesh där över en miljon burmesiska rohingyer befinner sig. Det är första gången en burmesisk minister besöker lägret sedan Burmas militär inledde sin hårt kritiserade i.

DN - 19 aug 14 kl. 08:51

Bildt besöker flyktingläger i Erbil

Klockan 08.15 svensk tid anlände Carl Bildt till flyktinglägret Baharka utanför Erbil i Irak..

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 13:50

Merkel besöker koncentrationsläger


Angela Merkel blir den första tyska förbundskanslern som besöker det före detta koncentrationslägret Dachau. Besöket sker i samband med att Merkel valtalar i staden Dachau utanför München. Besöket välkomnas av bland annat tidigare lägerfångar och Münchens judiska församling, medan oppositionen anser det smaklöst och opportunistiskt.

BT - 20 aug 13 kl. 13:53

Merkel besöker koncentrationsläger

Angela Merkel blir den första tyska förbundskanslern som besöker det före detta koncentrationslägret Dachau. Besöket sker i samband med att Merkel valtalar i staden Dachau utanför München. Besöket välkomnas av bland annat tidigare lägerfångar och Münchens judiska församling, medan oppositionen anser det smaklöst och opportunistiskt.

YLE - 07 nov 14 kl. 09:54

Flyktingläger i Uganda nästa

Joakim Sandelin från Vasa är en av tio ungdomar som på lördagen åker i väg till ett flyktingläger i Uganda. Tanken är att unga från Finland skall få en möjlighet att bekanta sig med jämnåriga flyktingungdomar och ta del av deras vardag. Joakim Sandelin är förväntansfull inför sin resa.

Nyan - 09 dec 14 kl. 14:08

Ögonvittne om flyktingläger i Gaza

Anna Wester, ordförande för Palestinagrupperna i Sverige, besöker Åland i dag.
Klockan 18.00 på stadsbiblioteket talar hon om läget i Palestina.

SR - 28 okt 16 kl. 06:22

Ekot besöker flyktinglägret Dibagah i norra Irak

Nu när Mosuloffensiven mot IS pågår i Irak, betraktas de sunnimuslimer som levt kvar i Mosulområdet under IS med stor misstänksamhet..

SVT Debatt - 16 aug 13 kl. 05:14

Jag har vandrat genom denna värld som illegal

LIVET SOM PAPPERSLÖS Efter 34 dagar till fots genom Sverige når Asylstafetten i dag Stockholm. Innan jag kom som flykting till Sverige har jag levt utan papper i Iran, Grekland, Österrike och Serbien. Det finns ingen plats i den här världen där jag kan vara legal ?

Sydsvenskan - 04 maj 16 kl. 08:00

Vittnet inifrån lägret

Anatolij Martjenko var arbetargrabben som med stort rättvisepatos blev en förkämpe för mänskliga rättigheter och kom att tillbringa närmare tre decennier i läger som politisk fånge.Den 8 december 1986 dog han 48 år gammal i sviterna efter en drygt tre månader lång hungerstrejk. Trots att han tio dagar tidigare hade avbrutit strejken i samband med att den Europeiska säkerhetskonferensen inledde sitt Wienmöte.

SvD - 30 sep 15 kl. 14:10

”I lägret gråter jag varje natt”

Barn som försöker sova. Barn som längtar tillbaka till sitt hem. Barn som har förlorat sin familj.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Hundratusentals i demonstrationer mot Maduro i Venezuela

Fyra personer uppges ha dödats i samband med demonstrationer i Venezuela. En 16-årig flicka sköts ihjäl i Caracas och ytterligare tre personer har dödats i protester i de södra delarna av landet..

SVT - 3 timmar sedan

Spänt inför demonstrationer i Venezuela

Både oppositionen och anhängare till president Nicolás Maduro väntas delta i stora demonstrationer i Venezuela. Minst fyra personer har dödats i våldsamheter under natten före protesterna..

SVT - 9 timmar sedan

Putin och Erdogan möts om Syrien

Ryssland och Turkiets presidenter möts i dag i Moskva för samtal om konflikten i Syrien, snart inne på sitt nionde år. De båda länderna befinner sig på olika sidor i kriget, men har samtidigt viktiga roller att spela..

SVT - 13 timmar sedan

Strejk väntas bryta ut i flera svenska hamnar

Omkring 1 000 hamnarbetare väntas gå ut i strejk på onsdagen. Flera hamnar runt om i Sverige berörs. Och arbetsgivarna kommer svara med lockout.

SVT - 20 timmar sedan

SVT:s Carina Bergfeldt: Beslutet i USA:s högsta domstol ett bakslag för hbtq-rörelsen

Ett stort kliv bakåt för hbtq-rörelsen i USA. Så beskriver SVT Nyheters USA-korrespondent, Carina Bergfeldt, konsekvenserna av att landets högsta domstol under tisdagen beslutat att amerikanska militären nu får tillåtelse att utestänga transpersoner..

SVT - 22 timmar sedan

Fyra ödesfrågor som måste hanteras vid toppmötet i Davos

Tusentals politiska och ekonomiska tungviktare har nu samlats vid Världsekonomiskt forum Davos, Schweiz. Vad är det som står på spel? SVT:s kommentator Erika Bjerström sammanfattar de fyra viktigaste frågorna som världsledarna behöver ta tag i..

SVT - 22 timmar sedan

Prins Philip i bilolycka – körde sedan utan bälte

Brittiske prins Philip har de senaste dagarna hamnat i rampljuset för sin bilkörning. I torsdags krockade den 97-årige prinsen nära det kungliga godset Sandringham, bara några dagar senare kontaktades han av polis efter att ha kört utan bälte..

SVT - Igår: 19:38

Ny rapport: Nordkorea hemlighåller robotbaser

Nordkorea döljer 20 robotbaser för omvärlden, enligt en ny rapport från USA. – Jag kan bara konstatera att många av Nordkoreas kärnvapen- och robotanläggningar sannolikt inte är kända, säger Jerker Hellström på Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI). Och Shannon Kile, på fredsforskningsinitutet Sipri, säger att Nordkorea fortsätter med att utveckla och uppgradera deras robotbaser..

SVT - Igår: 18:19

Militären i USA får tillstånd att stänga ute transpersoner

Efter flera vändor i olika instanser beslutade Högsta domstolen i USA på tisdagen att den amerikanska militären ska tillåtas utestänga transpersoner från militärtjänstgöring..

SVT - Igår: 18:20

Stora kedjorna sätter stopp för porren inför OS i Japan

Två av världens största närbutikskedjor väljer att tillfälligt stoppa försäljningen av porrtidningar i Japan. Anledningen är att man vill ”skapa en anständig shopping-miljö” inför OS i Tokyo nästa år och rugby-VM, som hålls i landet i år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.