Sydsvenskan > Sport

Wednesday, 16 January, 17:44

Liknande nyheter

Taggar: Olagligtnär , Trelleborg, lät, ensamkommande, stanna, fler, kommunerkan , ha begått lagtrots
Sydsvenskan - 30 sep 11 kl. 06:30

Flyktingbarn i Trelleborg

Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun. I Sydsvenskan igår påstods det ra?
Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 21:00

Olagligt när Trelleborg lät ensamkommande stanna – fler kommuner kan ha begått ”lagtrots”

Även Lunds politiker kan ha fattat olagliga beslut..

Skånskan - 15 nov 15 kl. 14:55

Inga ensamkommande till Trelleborg

TRELLEBORG Fram till lunchtid på söndagen hade inga ensamkommande barn och unga anlänt till Trelleborg med färjorna från Tysland under de senaste två dygnen. Det är första gången detta inträffar sedan Trelleborg blev ankomstkommun för ensamkommande asylsökande den 22 september.– Vi vågar inte dra några långtgående slutsatser av detta men det verkar som om gränskontrollerna har medfört att flyktingarna inte längre väljer vägen över Rostock till Trelleborg.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 14:01

Trelleborg öppnar transitcentral

TRELLEBORG Under måndagen öppnade Trelleborgs kommun en transitcentral. Här registreras de ensamkommande som kommer med färjorna och det är också här som de får besked om var i kommunen de ska bo någonstans.Bussar hämtar de asylsökande på färjorna och kör dem direkt till transitcentralen som ligger på Sjöviksområdet.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 14:00

Kan inte ta emot fler ensamkommande

Eslöv I två veckor har Eslöv avlastat Trelleborg genom att akut ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn. Under måndagen gick avtalet ut, och Eslöv har inte hittat någon lösning för att kunna fortsätta hjälpa till.
– Det betyder att vi inte tar emot fler ensamkommande just nu.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:37

Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser

SVEDALA/TRELLEBORG Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser till ensamkommande flyktingbarn. Boendet kommer förhoppningsvis att öppnas i slutet av veckan men kommunen vill ännu inte säga var det ska ligga någonstans. Boendet kommer att ha 20 platser till ensamkommande flyktingbarn.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 16:45

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 19:15

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 04 okt 15 kl. 10:23

Landskrona hjälper Trelleborg med platser

TRELLEBORG Trelleborgs kommun behöver inte använda sig av Serresjöskolans idrottshall för ensamkommande barn och unga. Landskrona kommun ordnade fram 30 platser på lördagskvällen och i Trelleborg har man ställt i ordning 27 platser på Äspögården.Trelleborgs kommun fortsätter att ordna fram boenden till ensamkommande barn och unga eftersom kommunen numera räknas som ankomstkommun.

Skånskan - 02 okt 15 kl. 12:44

Nödrop från Trelleborg

TRELLEBORG Trelleborgs kommun vänder sig nu till migrationsminister Morgan Johansson och vädjar om hjälp.
Kommunen klarar inte längre att inkvartera ensamkommande barn och unga.Situationen är mycket ansträngd, skriver kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och t f kommundirektör Agneta Sjölund i brevet och vill att även Trelleborg som Mölndal.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Tonåring spred kränkande bild på sociala medier – döms för förtal

Rättssociologen: en inblick i en sluten värld bland ungdomar..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kvinna döms – högg sambo i huvudet

En kvinna i Stockholm döms till fängelse i åtta år för försök till mord och olaga hot, meddelar Stockholms tingsrätt. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, högg den 1 oktober sin sambo i huvudet med ett yxliknande föremål medan han sov. Rätten fann det uteslu.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Sylvegård straffas med böter

Fick inte vara i Malmö Redhawks omklädningsrum: ”Visste inte alls om det.”.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Första artisterna släppta till årets Intonal-festival i Malmö

Amerikanska Aux 88, tanzaniska MCZO & Duke och brittiska Apartment House bland bokningarna..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Dion drar tillbaka R Kelly-duett

Celine Dion och Chance The Rapper gör som Lady Gaga och tar avstånd från sina samarbeten med artistkollegan R Kelly. Orsaken är den nya dokumentären "Surviving R Kelly", där en rad kvinnor träder fram och vittnar om att de utsatts för övergrepp av r'n'b.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två åtalade för smuggling av dopningsmedel

Två män åtalas för grov smuggling av dopningsmedel. Enligt åklagaren beställde de en lastpall med dopningsmedel från utlandet, som sedan förvarades i ett garage söder om Växjö, rapporterar lokala medier. Enligt åtalet, som lämnats in till Växjö tingsrät.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man sparkade 15-åring på halsen vid Toppengallerian

Åtalas för misshandel..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stones mot Eagles om brexit i EU

Varför säga något nytt när man kan ta till något gammalt? Det tycktes vara modellen i EU-parlamentet på onsdagen då en debatt om brexitläget landade i rena citatkampen. EU-kommissionens förste viceordförande Frans Timmermans inledde med att citera förfa.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Cherrie på Sverigeturné i vår

R'n'b-stjärnan Cherrie ger sig ut på vägarna i vår. Det blir elva spelningar i Sverige, Norge och Island med start i Borlänge den 1 mars och final i Lund den 30 april. Cherrie slog igenom stort med singeln "Tabanja" 2015 och året därpå kom det uppmärksa.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Nordea gör rysk goodwill-nedskrivning

Nordea skriver av bankens goodwill avseende Ryssland med motsvarande 141 miljoner euro, eller 1,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Åtgärden bokförs som en avskrivning under fjärde kvartalet 2018 och väntas få en marginellt positiv effekt på.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.