Sydsvenskan > Sport

Thursday, 16 August, 13:50

Liknande nyheter

Taggar: Olagligtnär , Trelleborg, lät, ensamkommande, stanna, fler, kommunerkan , ha begått lagtrots
Sydsvenskan - 30 sep 11 kl. 06:30

Flyktingbarn i Trelleborg

Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun. I Sydsvenskan igår påstods det ra?
Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 21:00

Olagligt när Trelleborg lät ensamkommande stanna – fler kommuner kan ha begått ”lagtrots”

Även Lunds politiker kan ha fattat olagliga beslut..

Skånskan - 15 nov 15 kl. 14:55

Inga ensamkommande till Trelleborg

TRELLEBORG Fram till lunchtid på söndagen hade inga ensamkommande barn och unga anlänt till Trelleborg med färjorna från Tysland under de senaste två dygnen. Det är första gången detta inträffar sedan Trelleborg blev ankomstkommun för ensamkommande asylsökande den 22 september.– Vi vågar inte dra några långtgående slutsatser av detta men det verkar som om gränskontrollerna har medfört att flyktingarna inte längre väljer vägen över Rostock till Trelleborg.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 14:00

Kan inte ta emot fler ensamkommande

Eslöv I två veckor har Eslöv avlastat Trelleborg genom att akut ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn. Under måndagen gick avtalet ut, och Eslöv har inte hittat någon lösning för att kunna fortsätta hjälpa till.
– Det betyder att vi inte tar emot fler ensamkommande just nu.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 14:01

Trelleborg öppnar transitcentral

TRELLEBORG Under måndagen öppnade Trelleborgs kommun en transitcentral. Här registreras de ensamkommande som kommer med färjorna och det är också här som de får besked om var i kommunen de ska bo någonstans.Bussar hämtar de asylsökande på färjorna och kör dem direkt till transitcentralen som ligger på Sjöviksområdet.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:37

Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser

SVEDALA/TRELLEBORG Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser till ensamkommande flyktingbarn. Boendet kommer förhoppningsvis att öppnas i slutet av veckan men kommunen vill ännu inte säga var det ska ligga någonstans. Boendet kommer att ha 20 platser till ensamkommande flyktingbarn.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 16:45

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 19:15

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 04 okt 15 kl. 10:23

Landskrona hjälper Trelleborg med platser

TRELLEBORG Trelleborgs kommun behöver inte använda sig av Serresjöskolans idrottshall för ensamkommande barn och unga. Landskrona kommun ordnade fram 30 platser på lördagskvällen och i Trelleborg har man ställt i ordning 27 platser på Äspögården.Trelleborgs kommun fortsätter att ordna fram boenden till ensamkommande barn och unga eftersom kommunen numera räknas som ankomstkommun.

Trelleborgs Allehanda - 17 mar 12 kl. 06:30

Ett gränslöst Trelleborg

Marken vi går och står på kan vi inte flytta, den ligger där den är. Människor och kapital rör sig däremot fritt. Det är en enkel sanning men ändå värdefull att ta till sig.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Folkets stöd hjälpte drottningen genom sorgen

Folkets stöd och de plikter hon har som drottning hjälpte Danmarks drottning Margrethe genom tiden efter prins Henriks död. – Sättet som folk slöt upp kring oss var verkligen rörande. Det blev som en våg som man red genom det hela på.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

M: Utvisa fler kvinnokränkare

Längre fängelsestraff för våldtäkt och kvinnofridskränkning, obligatorisk häktning och fler utvisningar. Det är några av vallöftena som Moderaterna presenterar i syfte att motverka mäns våld mot kvinnor. I dag kan en person som döms för kvinnofridskränk.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Apollo Asplund: "Gayvärlden är patriarkatet i kubik"

Bokaktuella Fredrik Apollo Asplund gick från fattig värmländsk balettdansare till klubbkid i New York. Nu berättar han om att ta över ägandet av kroppen efter övergrepp, och om att återuppfinna sig själv efter 30. I december 1990 kommer Fredrik Apollo A.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Skåne kan få 27 grader: ”De sista högsommartemperaturerna”

Värmen är tillbaka – men bara tillfälligt. Åska kan ge stora regnmängder..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Genombrott för Simris Alg – tecknar miljonavtal med sydkoreanskt bolag

”Strategiskt mycket viktigt för oss”..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Linda Hartman, 43 , Lund

Linda Harman vill vara ett positivt föredöme..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ekdal presenterad av Sampdoria

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal har presenterats av Sampdoria, på Serie A-klubbens webbplats. 28-åringen bekräftade själv övergången för Expressen i tisdags. Men den officiella presentationen har dröjt då Genualaget visat respekt för de som drabbades.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nu är Doris med på riktigt i Jönssonligan

En nytappning med 2018-känsla och samtidigt en flirt med det förflutna: Sickan, Harry, Vanheden och Doris är tillbaka för att begå nya brott. 2015 hade "Jönssonligan – den perfekta stöten" premiär, en mörkare och mer actionfylld version än de första fil.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Stor satsning ska skydda strandkanten

Tio länsstyrelser går samman i en kampanj för att se över strandskyddet. Ett stort antal kontroller kommer att göras på olika håll i landet för att se till att bryggor, tomter eller sjöbodar inte förstör för allmänheten eller djur- och växtliv. Strandsk.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Många unga skickar nakenbilder

Tre av fyra i åldern 18–20 år i Norge säger sig ha skickat avklädda bilder på sig själva via nätet, enligt en enkät gjord på uppdrag av Telenor och Unicef. Två av tre säger sig ha tagit emot dylika bilder. En av tre att de säger att de skulle förebrå si.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.