Sydsvenskan > Sport

Tuesday, 23 October, 12:06

Liknande nyheter

Taggar: Olagligtnär , Trelleborg, lät, ensamkommande, stanna, fler, kommunerkan , ha begått lagtrots
Sydsvenskan - 30 sep 11 kl. 06:30

Flyktingbarn i Trelleborg

Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun. I Sydsvenskan igår påstods det ra?
Trelleborg tar emot ensamkommande flyktingar från en annan kommun.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 21:00

Olagligt när Trelleborg lät ensamkommande stanna – fler kommuner kan ha begått ”lagtrots”

Även Lunds politiker kan ha fattat olagliga beslut..

Skånskan - 15 nov 15 kl. 14:55

Inga ensamkommande till Trelleborg

TRELLEBORG Fram till lunchtid på söndagen hade inga ensamkommande barn och unga anlänt till Trelleborg med färjorna från Tysland under de senaste två dygnen. Det är första gången detta inträffar sedan Trelleborg blev ankomstkommun för ensamkommande asylsökande den 22 september.– Vi vågar inte dra några långtgående slutsatser av detta men det verkar som om gränskontrollerna har medfört att flyktingarna inte längre väljer vägen över Rostock till Trelleborg.

Skånskan - 12 okt 15 kl. 14:01

Trelleborg öppnar transitcentral

TRELLEBORG Under måndagen öppnade Trelleborgs kommun en transitcentral. Här registreras de ensamkommande som kommer med färjorna och det är också här som de får besked om var i kommunen de ska bo någonstans.Bussar hämtar de asylsökande på färjorna och kör dem direkt till transitcentralen som ligger på Sjöviksområdet.

Skånskan - 20 okt 15 kl. 14:00

Kan inte ta emot fler ensamkommande

Eslöv I två veckor har Eslöv avlastat Trelleborg genom att akut ta emot 30 ensamkommande flyktingbarn. Under måndagen gick avtalet ut, och Eslöv har inte hittat någon lösning för att kunna fortsätta hjälpa till.
– Det betyder att vi inte tar emot fler ensamkommande just nu.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 12:37

Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser

SVEDALA/TRELLEBORG Svedala hjälper Trelleborg med 20 platser till ensamkommande flyktingbarn. Boendet kommer förhoppningsvis att öppnas i slutet av veckan men kommunen vill ännu inte säga var det ska ligga någonstans. Boendet kommer att ha 20 platser till ensamkommande flyktingbarn.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 16:45

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 19:15

Gränspolisen på plats i Trelleborg

TRELLEBORG Färjan M/S Skåne har precis förtöjt i Trelleborgs hamn och när lastbilarna börjar rulla av får många av chaufförerna visa id-handlingar.Det blev ett av resultaten av införandet av de tillfälliga gränskontrollerna i Sverige. Precis som tidigare hämtar Migrationsverket flyktingar med hjälp av bussar som rullar ombord på färjan.

Skånskan - 04 okt 15 kl. 10:23

Landskrona hjälper Trelleborg med platser

TRELLEBORG Trelleborgs kommun behöver inte använda sig av Serresjöskolans idrottshall för ensamkommande barn och unga. Landskrona kommun ordnade fram 30 platser på lördagskvällen och i Trelleborg har man ställt i ordning 27 platser på Äspögården.Trelleborgs kommun fortsätter att ordna fram boenden till ensamkommande barn och unga eftersom kommunen numera räknas som ankomstkommun.

Skånskan - 02 okt 15 kl. 12:44

Nödrop från Trelleborg

TRELLEBORG Trelleborgs kommun vänder sig nu till migrationsminister Morgan Johansson och vädjar om hjälp.
Kommunen klarar inte längre att inkvartera ensamkommande barn och unga.Situationen är mycket ansträngd, skriver kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson och t f kommundirektör Agneta Sjölund i brevet och vill att även Trelleborg som Mölndal.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Äldsta livstidsfången blir kvar i fängelse

En 90-årig morddömd man som redan avtjänat 19 år i fängelse blir kvar bakom lås och bom. Mannen är Sveriges äldste livstidsdömde fånge och Örebro tingsrätt meddelar nu att hans ansökan om att få sitt livstidsstraff ändrat till ett tidsbestämt straff läm.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Medaljsugen Nilsson tillbaka

Han tackade nej till EM och gick miste om ett mästerskapssilver. Nu hoppas Andreas Nilsson få utdelning i det VM som handbollslandslaget drar i gång förberedelserna inför. – Håller sig alla bara friska kan vi vara med och nosa på medaljerna, säger han..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Moody's ser positivt på ryska banker

Utsikterna för det ryska banksystemet har förbättrats och ser nu positiva ut, enligt ratinginstitutet Moody's Investor Service. Högre oljepriser ger draghjälp. Kvaliteten på de ryska bankernas tillgångar och deras kapitaltäckning kommer enligt Moody's a.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Wärtsilä straffas på börsen

Det blev ett rejält kursfall för den finländska verkstadskoncernen Wärtsilä efter bolagets rapport för årets tredje kvartal. Aktien faller 8 procent på Helsingforsbörsen. Bolaget redovisar ett justerat rörelseresultat på 141 miljoner, en vinstökning med.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Iransk reträtt sänker Renaults försäljning

Försäljningen bromsar in i tillväxtländer för den franska biltillverkaren Renault, inte minst sedan bolaget dragit sig ur Iran. Koncernens försäljning under årets tredje kvartal sjunker 6 procent till 11,5 miljarder euro. För bilförsäljningen är nedgång.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Stora skillnader i a-kassornas sanktioner

Det finns stora skillnader i hur de olika a-kassorna behandlar dem som inte söker jobb eller bryter mot reglerna på annat sätt, slår Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF) fast i en ny rapport. "Att en medlem i en a-kassa löper avsevärt mindre.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Ingress..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Trafikolycka på E6

En trafikolycka har inträffat på E6 i södergående riktning mellan trafikplats Borgeby och trafikplats Flädie..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Fängelse för förgiftad barnmat

En 54-årig man i Tyskland har dömts för mordförsök till tolv och ett halvt års fängelse efter att ha förgiftat barnmat i utpressningssyfte, enligt Der Spiegel. Mannen placerade burkar med förgiftad barnmat i flera mataffärer i Ravensburg och krävde seda.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Vapen bort från koreansk gränsby

Nord- och Sydkorea avlägsnar vakter och vapen från gränsbyn Panmunjom, rapporterar BBC. Sedan tidigare har omkring 800 000 landminor tagits bort från gränsen, efter en överenskommelse mellan länderna. Enligt ett uttalande från Sydkoreas försvarsdepartem.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.