DN > Nyheter

Tuesday, 23 October, 07:29

DN - 14 jun 18 kl. 21:00

”Breda långsiktiga reformer behövs efter höstens val”DN DEBATT 15/6. En ny regering har som en av sina viktigaste uppgifter att genomföra reformer på flera områden: arbetsmarknaden, skatterna, migrationen och bostadspolitiken. Reformerna behöver vara långsiktiga och ha ett brett stöd i riksdagen. Efter valet vill vi ta initiativ till dessa breda överens­kommelser, skriver Centerns partiledare Annie Lööf..
Läs mer på DN
Läs mer om:
DEBATT, Centerns, Annie Lööf

Dela artikeln

1990 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Breda, långsiktiga, reformer, behövsefter , höstens, val
Supermiljöbloggen - 29 jul 15 kl. 10:03

Polarbröd om Rockströms förslag: ”Vi stöttar det – mänskligheten behöver ställa om”

Anna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på bolaget, menar att det är i allas intresse att få fart på omställningen till en uthållig försörjning. Supermiljöbloggen har mejlat till representanter för samtliga riksdagspartier, men också till ett antal företag och miljöorganisationer för att höra hur de ser på det förslag som professor Johan Rockström vid Stockholm Resilience Centre lyfte upp nyligen, om att det behövs ett nytt svenskt klimatmål: Vi behöver en ny berättelse för Sverige. Denna är av global betydelse, eftersom vi är ett så viktigt föredöme för många länder i världen.

YLE - 15 maj 16 kl. 10:58

Företagen får gissa vem de behöver

Över hälften av dagens skolbarn beräknas jobba med yrken som ännu inte finns. Men varken utbildningar eller arbetsplatser vet ännu med säkerhet vilka kompetenser som behövs i framtiden. Oberoende av hur arbetslivet ser ut framöver, kommer vissa egenskaper att behövas även framöver.

Nyan - 28 sep 16 kl. 06:16

Därför behöver vi entreprenörer

En entreprenör sade en gång till mig att ”allt löser sig om man har finansiering”. Finansiering är centralt för ett företag, samtidigt som sunda företag är viktiga pusselbitar i finansieringen av ett framgångsrikt Åland.

I företag är finansieringen rätt enkel.

YLE - 08 maj 15 kl. 19:30

Nu behöver Folktinget alla sina vänner

På Folktingets session i Borgå har chocken inte släppt, ett dygn efter beskedet om den borgerliga regeringsbasen i Finland. De 75 ledamöterna i Svenska Finlands folkting har ett ovanligt problem – det finns egentligen inga kontakter till dem som förhandlar om regeringsprogrammet. Och ännu färre till ministrarna i den kommande regeringen.

GöteborgsPosten - 21 sep 17 kl. 09:38

Bra havsbudget – nu krävs långsiktiga satsningar!

Regeringens satsning på havsmiljön i årets budgetproposition är inte bara viktig, den är absolut nödvändig. Det finns ett stort behov av forskning och innovationer för en hållbar förvaltning av haven. Det breda samarbetet knutet till forskningsstationen Kristineberg i Fiskebäckskil är just en sådan bred satsning som är nödvändig.

GöteborgsPosten - 21 sep 17 kl. 09:38

Bra havsbudget – nu krävs långsiktiga satsningar!

Regeringens satsning på havsmiljön i årets budgetproposition är inte bara viktig, den är absolut nödvändig. Det finns ett stort behov av forskning och innovationer för en hållbar förvaltning av haven. Det breda samarbetet knutet till forskningsstationen Kristineberg i Fiskebäckskil är just en sådan bred satsning som är nödvändig.

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 09:08

Breda uppgörelser kan rädda välfärden

I såväl Riksdagen som många kommuner får blocken inte ihop till en egen majoritet. Politiken måste nu fokusera på breda uppgörelser. Bortom den hätska debatten handlar nämligen många lösningar om enkelt sunt förnuft, också när det kommer till ideologiskt laddade frågor.

DI - 18 nov 13 kl. 08:07

Asienbörser: Kina-reformer ger breda uppgångar

De kinesiska börserna fortsatte uppåt på måndagen i spåren av fredagens breda reformbesked i Kina..

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 12:17

"Krona för krona" för nya reformer

Slut på stimulanser - allt regeringen vill göra de kommande åren måste finansieras "krona för krona", säger statsminister Fredrik Reinfeldt.Finansministern lovar "en väsentligt snålare valrörelse".
Ett nytt läge råder nu i ekonomin och regeringen kommer inte att föreslå några fler skattesänkningar de närmaste åren, sade Reinfeldt på en pressträff.

Trelleborgs Allehanda - 07 jun 14 kl. 04:01

Sveriges breda axlar

Miljöpartiet har blivit det nya skattedrivarpartiet. Budskapet är enkelt: Ta lite mer från dem som har det bra.
Och ge till vård, skola och omsorg.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Glaciärerna smälter – alpinlandslaget skickar klimatsmarta recept till sina hotell

De klimatkompenserar, använder speciella duschmunstycken och skickar klimatsmarta recept till sina hotell.  I vinter intensifierar alpina landslaget sitt uttalade miljöprojekt. – Vad jag vet finns inget annat landslag som gör en sån här satsning, säger OS-ettan André Myhrer.

DN - 4 minuter sedan

Så gör du alpinlandslagets smoothie av matavfall

Alpina landslaget ska bli mer miljöväntligt.  I samarbete med Kocklandslaget skickar man i vinter förslag på klimatsmart mat till åkarhotellen.  Så här gör du stjärnornas så kallade ”waste-shake” – en smoothie av restprodukter från matlagning..

DN - 30 minuter sedan

Fängelse för förgiftad barnmat

En 54-årig man i Tyskland har dömts för mordförsök till tolv och ett halvt års fängelse efter att ha förgiftat barnmat i utpressningssyfte, enligt Der Spiegel..

DN - 1 timme sedan

Landeskogs målskörd fortsätter

Gabriel Landeskog gjorde säsongens åttonde mål när Colorado besegrade Philadelphia på bortaplan i NHL..

DN - 1 timme sedan

Kvinnor utgör hälften av Etiopiens nya regering

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed fortsätter att leverera reformer. Kvinnor tog hälften av alla ministerposter i veckans regeringsombildning och det var inte vilka positioner som helst. Nu återstår att se om Abiy vågar ge dem verkligt inflytande..

DN - 1 timme sedan

Lisa Magnusson: Curlade barn klarar sig bättre

Psykologerna hade fel – det är bara smart av föräldrar att ”dalta”..

DN - 1 timme sedan

DN gratulerar: Terese Lien Evenstad, jazzviolinist

En sommarkurs i improvisation förvandlade Terese Lien Evenstad från klassisk violinist till jazzviolinist. Nu hyllas hon för sitt spel med Armstrongstipendiet..

DN - 1 timme sedan

Sahlgrenska skär ner – 250 tjänster bort

Sahlgrenska universitetssjukhuset tampas med budgetproblem. Hittills i år har 80 tjänster dragits in och ytterligare 250 måste bort, skriver Göteborgs-Posten.  Det rör sig inte om varsel, men en del tjänster och vikariat ska inte återbesättas, bland annat läkartjänster..

DN - 2 timmar sedan

”Sluta att skylla era åldersnojor på oss män”

Debatten om kvinnors åldrande visar att kvinnor kanske behöver fundera över hur de själva agerar. Börja med att inte vara så kritiska mot varandra. Och släng inte över era åldersnojor på oss män.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.