Nyan > Svenskfinland

Saturday, 23 March, 15:37

Nyan - 14 jun 18 kl. 20:43

I natt slocknar ÅlandAll ström på Åland, förutom på Brändö, Kumlinge, Kökar, Sottunga och östra Föglö, stängs av i natt. Avbrottet är planerat att vara mellan klockan 00.00 och 02.00, den 15 juni.
Kraftnät Åland informerar att flera in- och frånkopplingar kan uppstå under den här tiden, vilket gör att kunderna kan uppleva att strömmen slås på och av flera gånger.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Brändö, Föglö, Finlandskabeln, Jansson, Nyan

Dela artikeln

186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I natt, slocknar, Åland
BT - 05 dec 14 kl. 19:58

Julbelysningen slocknar på Åland

Med knappt tre veckor kvar till julafton släcker många ålänningar julbelysningen. Åtgärden är ett försök att undvika ransonering av el, då man i dagsläget använder 90 procent av den tillgängliga kapaciteten. Privatpersoner, företag och kommuner har uppmanats att spara in så mycket det går.

Nyan - 16 jun 16 kl. 12:45

Bok om Åland – på estniska

Åland var en besvikelse för Janne Kütimaa. Det var midsommar 1998 på Kökar och hon ville hem. Men så hände något.

TA - 29 okt 13 kl. 06:49

Orkan i byarna på Öland och Gotland

Ovädret Simone drog i natt österut mot Kalmarkusten, Öland och Gotland. De höga vindhastigheterna höll i sig. Både på Ölandsbron och i Hoburg på Gotland uppmättes 34 meter per sekund i byarna i går kväll, vilket klassas som orkan.

YLE - 12 jan 17 kl. 05:56

Stormen påverkar många i Åboland - 13,9 meters vågor i natt

På torsdag morgon blåser det fortfarande upp till 24 meter i sekunden på Skärgårdshavet och i vindbyarna upp till 30 meter i sekunden, varnar meteorologerna. Stormen har orsakat elavbrott, och vid 9-tiden var närmare 1 000 hushåll utan el i Egentliga Finlnad, såsom i Kimito, Salo, Lundo och Åbolands ytterskärgård. Här finns en länk till elavbrotten.

NT - 19 mar 16 kl. 14:30

Här slocknar lamporna i kväll

På lördag kväll är det Earth hour och i Norrköping slocknar en del av den gatumiljön i city mellan kl 20..

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 06:54

Tv-kanaler slocknar – miljoner tittare rasar

Här är bakgrunden. Kabeloperatören Com Hem och dess dotterbolag Boxer tappar rättigheten att visa Discoverys kanaler, vilket omfattar bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Bakgrunden är att parterna inte kommit överens om ett nytt avtal, heter det i ett pressmeddelande från kabeloperatören.

YA - 23 feb 18 kl. 18:42

Sörensson: Skönt att OS-facklan snart slocknar

YA-sportens Fredrik Sörensson är allt annat än lämpad för vintermånaderna och den tillhörande väderleken. Som en följd därav är han ingen vän av idrott som är förknippad med denna årstid heller. Att OS-facklan i Pyeongchang nu slocknar inom kort hälsas med glädje..

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 08:07

Peter Währborg: "Sällan själva arbetet leder till att ljuset slocknar, snarare arbetsmiljön"

"Egentligen är det sällan som själva arbetet i sig leder till att ljuset slocknar, snarare är det arbetsmiljön", skriver stressforskaren Peter Währborg i sin vardagskrönika..

Nyan - 18 mar 15 kl. 10:44

Färgsprakande norrsken över Åland

I natt kunde norrsken skådas på många håll, i hela landet och över hela Åland. I sociala medier fylldes flödet av ålänningars fantastiska bilder och kommentarer kring fenomenet. Det är bara några gånger om året som norrskenen syns så tydligt hos oss som i natt.

Nyan - 15 jan 16 kl. 13:02

Åland mitt i snöstråken

Nej, det är inte slutsnöat ännu.

Åland kan räkna med mer eller mindre nederbörd varje dag fram till mitten av nästa vecka.
På meteorologernas radarkartor ser man hur det rullar in nederbördsområden från Ishavet, över Lappland och Bottenviken och med kurs rakt ner mot Åland.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Polisen grep internationellt efterlysta personer

Polisen har gripit två internationellt efterlysta personer i samband med att ett kryssningsfartyg anlöpte Mariehamn. Enligt polisens pressmeddelande är personerna misstänkta för flera ärenden i Finland. Polisen kallades också under natten till en av Mariehamns krogar där en person uppträtt hotfullt mot en av gästerna.

Nyan - 1 timme sedan

ÅU kryssade i premiären

FOTBOLL. Åland United fick bara en poäng med sig från lördagens ligapremiär mot Vanda-laget TiPS. Åland United tog genom nyförvärvet Phoentia Browne ledningen efter 36 spelade minuter, men hemmalaget TiPS lyckades i matchminut 79 kvittera, genom Jenna Topra, för att fastställa slutresultatet 1-1.

Nyan - 4 timmar sedan

Jubileum och nya teaterplaner

Teater Alandica fyller tio år i oktober. .

Nyan - 20 timmar sedan

Skrev bok till sin dotters klasskamrater

I går kväll var det bokkalas på Lemlands bibliotek. I centrum stod den nya barnboken ”Greta börjar skolan” av Jeanette Toivonen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Åsub-uppdrag utreda tillväxt

Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, har av landskapsregeringen fått uppdraget att utreda framtida tillväxtmöjligheter och utmaningar för Ålands ekonomi. – Syftet med utredningen är att ge ett samlat faktaunderlag och en analys av pågående förändringar i Ålands närmiljö och även globalt. Projektets centrala ansats är en omvärldsanalys både ur konsument- och producentperspektiv som består av en omfattande litteraturöversikt, intervjuer och/eller fokusgruppsdiskussioner bland näringslivets, förvaltningens och andra aktörers nyckelpersoner samt en enkät till alla som besvarar arbetskraftsbarometern (både näringsliv och förvaltning), sägs i beslutet, som fattades av näringsminister Camilla Gunell (S) vid enskild föredragning.

Nyan - 22 timmar sedan

Hemvårdsmaterial med självrisk

En läsare som beställt och blivit fakturerad för ett antal engångsartiklar genom ÅHS kontaktade Nya Åland efter att ha fått ytterligare en faktura, på 50 euro. – Jag hade ju redan betalat för engångsartiklarna, och så kom det en faktura till, på mer pengar än vad beställningen kostade från början, säger läsaren. Men den andra fakturan har med den första beställningen att göra.

Nyan - 23 timmar sedan

Hatbrott anmäls sällan till polisen

De flesta hatbrotten anmäls aldrig till polisen. Dessutom är det svårt att bevisa att motiven. .

Nyan - Igår: 13:21

Nye Marcus inte ny på Nyan

Nyans nye krönikör Marcus Wallén är egentligen nygammal. .

Nyan - Igår: 11:28

Internetexpert varnar för uppförstorade undergångsmyter

I eftermiddag kl 16 talar den svenske ”viralgranskaren” Jack Werner på litteraturdagarna om vandringssägner på internet och källkritik. .

Nyan - Igår: 10:38

Paf får anmärkning av spelinspektionen

Paf har varit obligatoriskt anslutna till självavstängningsregistret Spelpaus.se sedan i början av året. Trots det kunde flera personer som registrerat sig på Spelpaus spela på Pafs sajter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.