Nyan > Svenskfinland

Sunday, 24 June, 18:43

Nyan - 14 jun 18 kl. 20:43

I natt slocknar ÅlandAll ström på Åland, förutom på Brändö, Kumlinge, Kökar, Sottunga och östra Föglö, stängs av i natt. Avbrottet är planerat att vara mellan klockan 00.00 och 02.00, den 15 juni.
Kraftnät Åland informerar att flera in- och frånkopplingar kan uppstå under den här tiden, vilket gör att kunderna kan uppleva att strömmen slås på och av flera gånger.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Brändö, Föglö, Finlandskabeln, Jansson, Nyan

Dela artikeln

186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I natt, slocknar, Åland
BT - 05 dec 14 kl. 19:58

Julbelysningen slocknar på Åland

Med knappt tre veckor kvar till julafton släcker många ålänningar julbelysningen. Åtgärden är ett försök att undvika ransonering av el, då man i dagsläget använder 90 procent av den tillgängliga kapaciteten. Privatpersoner, företag och kommuner har uppmanats att spara in så mycket det går.

TA - 29 okt 13 kl. 06:49

Orkan i byarna på Öland och Gotland

Ovädret Simone drog i natt österut mot Kalmarkusten, Öland och Gotland. De höga vindhastigheterna höll i sig. Både på Ölandsbron och i Hoburg på Gotland uppmättes 34 meter per sekund i byarna i går kväll, vilket klassas som orkan.

Nyan - 16 jun 16 kl. 12:45

Bok om Åland – på estniska

Åland var en besvikelse för Janne Kütimaa. Det var midsommar 1998 på Kökar och hon ville hem. Men så hände något.

YLE - 12 jan 17 kl. 05:56

Stormen påverkar många i Åboland - 13,9 meters vågor i natt

På torsdag morgon blåser det fortfarande upp till 24 meter i sekunden på Skärgårdshavet och i vindbyarna upp till 30 meter i sekunden, varnar meteorologerna. Stormen har orsakat elavbrott, och vid 9-tiden var närmare 1 000 hushåll utan el i Egentliga Finlnad, såsom i Kimito, Salo, Lundo och Åbolands ytterskärgård. Här finns en länk till elavbrotten.

NT - 19 mar 16 kl. 14:30

Här slocknar lamporna i kväll

På lördag kväll är det Earth hour och i Norrköping slocknar en del av den gatumiljön i city mellan kl 20..

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 06:54

Tv-kanaler slocknar – miljoner tittare rasar

Här är bakgrunden. Kabeloperatören Com Hem och dess dotterbolag Boxer tappar rättigheten att visa Discoverys kanaler, vilket omfattar bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Bakgrunden är att parterna inte kommit överens om ett nytt avtal, heter det i ett pressmeddelande från kabeloperatören.

YA - 23 feb 18 kl. 18:42

Sörensson: Skönt att OS-facklan snart slocknar

YA-sportens Fredrik Sörensson är allt annat än lämpad för vintermånaderna och den tillhörande väderleken. Som en följd därav är han ingen vän av idrott som är förknippad med denna årstid heller. Att OS-facklan i Pyeongchang nu slocknar inom kort hälsas med glädje..

Nyan - 18 mar 15 kl. 10:44

Färgsprakande norrsken över Åland

I natt kunde norrsken skådas på många håll, i hela landet och över hela Åland. I sociala medier fylldes flödet av ålänningars fantastiska bilder och kommentarer kring fenomenet. Det är bara några gånger om året som norrskenen syns så tydligt hos oss som i natt.

Nyan - 15 jan 16 kl. 13:02

Åland mitt i snöstråken

Nej, det är inte slutsnöat ännu.

Åland kan räkna med mer eller mindre nederbörd varje dag fram till mitten av nästa vecka.
På meteorologernas radarkartor ser man hur det rullar in nederbördsområden från Ishavet, över Lappland och Bottenviken och med kurs rakt ner mot Åland.

YLE - 27 maj 16 kl. 10:11

Förslag: Ersätt Vårt land med Finlandiahymnen som nationalssång

Samlingspartiets partistyrelse föreslår att Finlandiahymnen ersätter Vårt land som Finlands nationalsång. Det är Samlingspartiets unga i Birkaland och Österbotten som inför partikongressen i mitten av juni föreslår ett byte av nationalsång. I sitt svar på motionen stöder partistyrelsen förslaget.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Fester, fylla och bråk sysselsatte polisen

Flera personer greps efter bråk och fylla under midsommarhelgen. – Sommaren har börjat för oss, säger jourhavande polis om den händelserika helgen. På midsommarafton greps fyra personer på en hemmafest eftersom personerna var oregerliga.

Nyan - 8 timmar sedan

Två stipendiater i skrivarhemmet Strömmen

Två stipendiater bor och arbetar i Anni Blomqvists skrivarhem Strömmen i Vårdö Simskäla i sommar. Litteraturvetaren Cecilia McMullen vistas på Strömmen tre veckor i juli. Hon skriver en bok om lastfartyget m/s Irmas undergång hösten 1968.

Nyan - 23 timmar sedan

Autentiska träbåtar i akvarell

Björn Senneby från Stockholm målar akvareller föreställande träbåtar. – Det är viktigt att båtarna är autentiska, minsta spik ska vara rätt, säger han.
Björn Senneby har seglat på skutor tillsammans med bland annat Allan Palmer och Henrik Karlsson.

Nyan - Igår: 16:30

Traditionellt firande i Geta – en dag senare

Vinden satte stopp för stångresningen vid Furulund i Geta på midsommaraftonen, liksom på många andra platser runtom på Åland. På midsommardagen tog Getaborna nya tag: de hängde på kronorna och reste stången.
Paraden till Furulund med kronorna blev däremot inställd, något Linn Aakula och Wilhelmina Nyback, båda klädda i Getas folkdräkt, är ledsna för.

Nyan - Igår: 10:00

Stallhagen grundar nytt dotterbolag

Stallhagen AB grundar ett nytt helägt dotterbolag vid namn Stallhagen Upplevelser Ab. Det framgår i ett pressmeddelande. I bolaget kommer Pub Stallhagens restaurangverksamhet att inordnas och krögaren Johanna Dahlgren, som sedan 2010 drivit restaurangen under eget bolag, blir verkställande direktör för det nya bolaget.

Nyan - Igår: 19:06

Träd knäcktes av vinden

Flera träd knäcktes av vinden och blockerade vägar under midsommaraftonen. Vid lunchtid knäcktes träd åtminstone i Jomala, Torp, i Finström och i Saltvik.
– När det blåser så hårt den här tiden, när träden har stora kronor som vinden kan ta tag i, knäcks de ofta, säger Karl Nordlund, brandmästare.

Nyan - Igår: 19:03

Bil brann i Godby

En bil fattade eld i närheten av Godby vid 19-tiden på midsommaraftonen. Bilen stod parkerad när personer i närheten upptäckte att den brann. Alarmcentralen larmades och Finströms FBK ryckte ut.

Nyan - I förrgår: 15:38

Midsommarstången pyntas trots regn och rusk

Flitens lampa lyser i branddepån i Storby på midsommaraftons eftermiddag. Här sitter nämligen ett gäng och lövar sträcken till Storbys stång. Över tre kilometer garn med löv behövs till det som enligt Storbyborna är Ålands längsta midsommarstång, 28,3 meter.

Nyan - I förrgår: 12:16

Alarmcentralen upphäver skogsbrandvarningen

Landskapsalarmcentralen har beslutat att upphäva skogsbrandvarningen i landskapet Åland från och med i dag, fredag, klockan 12.00. Det skriver man i ett pressmeddelande.

Nyan - I förrgår: 10:52

Sjöräddningen: Håll er hemma!

Midsommaraftonen inleds med den på förhand utlovade hårda blåsten. Dag Lindholm, verksamhetsledare för Ålands sjöräddningssällskap, uppmanar båtfarare att hållas hemma tills det mojnar i kväll. – Nu var det här varnat långt i förväg, men jag hoppas att alla håller sig hemma och väntar tills i kväll när det ska mojna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.