Nyan > Svenskfinland

Monday, 10 December, 18:43

Nyan - 14 jun 18 kl. 20:43

I natt slocknar ÅlandAll ström på Åland, förutom på Brändö, Kumlinge, Kökar, Sottunga och östra Föglö, stängs av i natt. Avbrottet är planerat att vara mellan klockan 00.00 och 02.00, den 15 juni.
Kraftnät Åland informerar att flera in- och frånkopplingar kan uppstå under den här tiden, vilket gör att kunderna kan uppleva att strömmen slås på och av flera gånger.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Brändö, Föglö, Finlandskabeln, Jansson, Nyan

Dela artikeln

186 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I natt, slocknar, Åland
BT - 05 dec 14 kl. 19:58

Julbelysningen slocknar på Åland

Med knappt tre veckor kvar till julafton släcker många ålänningar julbelysningen. Åtgärden är ett försök att undvika ransonering av el, då man i dagsläget använder 90 procent av den tillgängliga kapaciteten. Privatpersoner, företag och kommuner har uppmanats att spara in så mycket det går.

TA - 29 okt 13 kl. 06:49

Orkan i byarna på Öland och Gotland

Ovädret Simone drog i natt österut mot Kalmarkusten, Öland och Gotland. De höga vindhastigheterna höll i sig. Både på Ölandsbron och i Hoburg på Gotland uppmättes 34 meter per sekund i byarna i går kväll, vilket klassas som orkan.

Nyan - 16 jun 16 kl. 12:45

Bok om Åland – på estniska

Åland var en besvikelse för Janne Kütimaa. Det var midsommar 1998 på Kökar och hon ville hem. Men så hände något.

YLE - 12 jan 17 kl. 05:56

Stormen påverkar många i Åboland - 13,9 meters vågor i natt

På torsdag morgon blåser det fortfarande upp till 24 meter i sekunden på Skärgårdshavet och i vindbyarna upp till 30 meter i sekunden, varnar meteorologerna. Stormen har orsakat elavbrott, och vid 9-tiden var närmare 1 000 hushåll utan el i Egentliga Finlnad, såsom i Kimito, Salo, Lundo och Åbolands ytterskärgård. Här finns en länk till elavbrotten.

NT - 19 mar 16 kl. 14:30

Här slocknar lamporna i kväll

På lördag kväll är det Earth hour och i Norrköping slocknar en del av den gatumiljön i city mellan kl 20..

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 06:54

Tv-kanaler slocknar – miljoner tittare rasar

Här är bakgrunden. Kabeloperatören Com Hem och dess dotterbolag Boxer tappar rättigheten att visa Discoverys kanaler, vilket omfattar bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport. Bakgrunden är att parterna inte kommit överens om ett nytt avtal, heter det i ett pressmeddelande från kabeloperatören.

YA - 23 feb 18 kl. 18:42

Sörensson: Skönt att OS-facklan snart slocknar

YA-sportens Fredrik Sörensson är allt annat än lämpad för vintermånaderna och den tillhörande väderleken. Som en följd därav är han ingen vän av idrott som är förknippad med denna årstid heller. Att OS-facklan i Pyeongchang nu slocknar inom kort hälsas med glädje..

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 08:07

Peter Währborg: "Sällan själva arbetet leder till att ljuset slocknar, snarare arbetsmiljön"

"Egentligen är det sällan som själva arbetet i sig leder till att ljuset slocknar, snarare är det arbetsmiljön", skriver stressforskaren Peter Währborg i sin vardagskrönika..

Nyan - 18 mar 15 kl. 10:44

Färgsprakande norrsken över Åland

I natt kunde norrsken skådas på många håll, i hela landet och över hela Åland. I sociala medier fylldes flödet av ålänningars fantastiska bilder och kommentarer kring fenomenet. Det är bara några gånger om året som norrskenen syns så tydligt hos oss som i natt.

Nyan - 15 jan 16 kl. 13:02

Åland mitt i snöstråken

Nej, det är inte slutsnöat ännu.

Åland kan räkna med mer eller mindre nederbörd varje dag fram till mitten av nästa vecka.
På meteorologernas radarkartor ser man hur det rullar in nederbördsområden från Ishavet, över Lappland och Bottenviken och med kurs rakt ner mot Åland.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Motion om trafiken vid Ytternäsvägen

Infrastrukturnämnden ska behandla en motion om trafiken till och från Västra Ytternäsvägen från Segelmakargatan. I motionen lyfter Anders Holmberg upp att trafiken ökat kraftigt och att det behövs en lösning för att göra de två t-korsningarna till Ytternäsvägen tryggare. Holmberg poängterar att Ytternäs skola ligger intill området och att många barn därför rör sig där.

Nyan - 1 timme sedan

Fortsatt sänkt hastighet i Näfsby

Landskapsregeringen har förlängt den temporära hastighetsbegränsningen på 70 kilometer i timmen på en del av Hammarlandsvägen till den 31 december 2019. Begränsningen gäller från korsningsområdet vid landsväg nr 40 Emkarbyvägen och norrut fram till avtaget till Skarpnåtövägen i Näfsby. (hh) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 3 timmar sedan

Fullmäktige oenigt om Järsö-Nåtö-utlåtande

Lemlands fullmäktige godkände styrelsens förslag till utlåtande om Järsö-Nåtös framtida kommuntillhörighet, men moderaterna i fullmäktige reserverade sig mot beslutet. document.domain = 'nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Nämnd föreslås säga nej till bränslestöd

Infrastrukturnämnden ska på tisdag ta ställning till om kollektivtrafiken i staden ska övergå till att använda så kallad förnyelsebar diesel. Trafikutövaren Viking Line Buss skulle i så fall behöva ett extra anslag på 7 000 euro i året. Slutsumman skulle bli 10 000 euro då avtalet löper i den sista maj 2020.

Nyan - 7 timmar sedan

Åländsk fotograf fick stort stipendium

Den åländska fotografen Kenneth Bamberg har beviljats ett treårigt stipendium på document.domain = 'nyan.ax';.

Nyan - 8 timmar sedan

Vårdö-nej till att avskilja Ängö och Bussö

Kommunstyrelsen i Vårdö beslutade på sitt senaste möte att motsätta sig en gränsjustering genom vilken byarna Ängö och Bussö skiljs från Vårdö. Bakgrunden är landskapets förslag om att Ängö och Bussö, som i dag hör till Vårdö, efter kommunreformen ska tillhöra Södra Ålands kommun. Övriga Vårdö ska enligt planen tillhöra Nordvästra Åland.

Nyan - 9 timmar sedan

Wiklöf till HBL: Arvsskatten snudd på stöld

Kommerserådet Anders Wiklöf är besviken över att medborgarinitiativet om slopad arvsskatt inte gick till omröstning i riksdagen. Han säger till Hufvudstadsbladet att Finland borde följa Sveriges exempel och slopa arvsskatten. I stället beskattas man när och om man säljer tillgångarna.

Nyan - 10 timmar sedan

Nämnd behandlar initiativ om husbilar

Infrastrukturnämnden ska under sitt möte på tisdag behandla ett initiativ om att förbjuda så kallad fricamping i vissa områden i staden. Enligt John Holmbergs motion campar många husbilsturister gratis på parkeringsplatser vilket bland annat skadar turistnäringen. Infrastrukturdirektören föreslår att staden i stället i på sin hemsida i första hand hänvisar husbilsägare till stadens campingplats.

Nyan - 12 timmar sedan

Färre unga kvinnor är arbetslösa

Ungdomsarbetslösheten för kvinnor är hälften av männens, skriver Åsub i sin rapport över arbetslöshetssituationen i november. Också den relativa arbetslösheten för personer över 55 år är lägre bland kvinnor. I november var den relativa arbetslösheten för ungdomar under 25 år 5,3 procent, alltså något högre än 4,6 procent som talet uppgick till i november 2017.

Nyan - Igår: 17:42

Polisen kallades till kryssningsfartyg

Polisen kallades på söndagsmorgonen till ett kryssningsfartyg som anlöpt i Mariehamn eftersom två personer skulle avvisas från fartyget. Den ena personen greps som misstänkt för misshandel och motstånd mot person som upprätthåller ordningen. I det andra fallet hade fartygets vakter hittat narkotika i en passagerares egendom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.