GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 17 August, 15:08

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 20:16

Dålig luft hotar centrala byggprojektetPlanerna på att bygga fem nya kvarter med bostäder och kontor ovanpå E45 i centrala Göteborg är i farozonen. Det efter att luftkvaliteten i området har dömts ut.
– Vi har vetat om att det är dålig luft, men inte att det är riktigt så dåligt som beräkningarna visar, säger Anna Samuelsson på Stadsbyggnadskontoret..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
E45, Göteborg, Anna Samuelsson, Stadsbyggnadskontoret

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, luft, hotar, centrala, byggprojektet
Västerbottens Folkblad - 05 jun 17 kl. 07:00

[PLUS] Dålig luft i centrala Umeå på väg att bli bättre

Luften i centrala Umeå är i dag renare än åren dessförinnan..

SmålandsPosten - 16 jun 16 kl. 14:47

Dålig luft måste fixas i Braås skola

För kallt, för varmt och dålig luft. Miljöproblemen på Braås skola måste åtgärdas och Arbetsmiljöverket hotar med 100 000 kronor i vite..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 14:00

Fortsatt dålig luft i Vuxenutbildningens lokaler

Eslöv Vuxenutbildningen har stora problem med dålig luft och både lärare och elever klagar allt oftare över huvudvärk och torra ögon.Det var i april tidigare i år som skolans skyddsombud tog emot mejl från personal med klagomål om att arbetsmiljön försämrats ytterligare.
Både elever och lärare klagar enligt mejlet dagligen på dålig luft i alla utrymmen som används för undervisning.

Hela Gotland - 06 apr 17 kl. 16:08

Regionen riskerar vite för dålig luft på förskola

Arbetsmiljöverket anser att luften på förskolan Kabyssen i Visby är för dålig, och hotar därför Region Gotland med ett vite på 200 00 kronor om inte ventilationen åtgärdas..

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:10

Dålig luft oroar

Personalen på Ängens förskola klagar på dålig luft i lokalerna. Nu vill man ha bort problemet som skapat en viss oro. Tidigt i höstas upptäcktes ett stort getingbo i stengrunden till Ängens förskola i Bergkvara.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 06:35

Dålig luft i skolor - sämre resultat


Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

BT - 07 nov 13 kl. 06:37

Dålig luft i skolor - sämre resultat

Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i Jakobstad

Studerande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.

UNT - 17 jul 13 kl. 05:59

Miljonböter för dålig luft

Staten och kommunerna är oense om vem som ska betala böterna om EU-domstolen fäller Sverige för dålig luft i flera städer. Miljöministern Lena Ek anser till skillnad från SKL att ansvaret är gemensamt..

BT - 30 jul 13 kl. 18:11

Befäl anmäler dålig luft i polishuset

Inga fönster att öppna och dålig luft. Ett utredningsbefäl kräver nu att ventilationen i sitt arbetsrum åtgärdas. Enligt tillbudsanmälan är ventilationen obefintlig och befälet ska ha fått ont i huvudet av den syrefattiga luften.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Brand i SD:s valtält – misstänks vara anlagt

Ett valtält i Kungsparken tillhörande Sverigedemokraterna har brunnit under natten till fredagen. Vittnen har enligt polisen sett tio svartklädda personen vid tälten strax innan det började brinna. Polisen misstänker i nuläget att någon har tänt på tältet..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Trumps påhopp äventyrar pressfrihet i världen

Närmare 350 medier i USA slår på ledarplats tillbaka mot att Donald Trump kallar dem "folkets fiende" och "falska nyheter". Reportrar utan gränser varnar för att presidentens retorik kan sprida sig över världen..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Man begärs häktad för bilbränderna

En 20-årig man begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för bilbränderna i Göteborg, uppger Åklagarmyndigheten. Den 19-årige man som också suttit anhållen har släppts, men är fortfarande misstänkt..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

NHL-spelarna drömmer om OS 2022

I Pyeongchang-OS lyste NHL-spelarnas stjärnglans med sin frånvaro. Till Peking 2022 är det alltjämt mycket osäkert – men klart är vad spelarna vill..

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Aretha Franklin död

Soulstjärnan Aretha Franklin har avlidit, rapporterar AP på Twitter..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Drottningen av soul har tystnat

Drottningen är död. James Brown var the Godfather of soul, men det var Aretha Franklin som var the Queen of soul. En legendarisk artist har gått ur tiden.

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Hjärtstartare utrymde Malmö flygplats

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Förvaltningsrätten ger NMR rätt till kampanj

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

SD ska lyfta integration och jämställdhet

Sverigedemokraterna får en talesperson för integrationspolitik för första gången på länge samt en ny jämställdhetspolitisk talesperson..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Indiens expremiärminister Vajpayee död

Indiens före detta premiärminister Atal Bihari Vajpayee har avlidit vid 93 års ålder. Den moderata hindunationalisten är känd för att ha beordrat de kärnvapentest som blev start till en kapprustning med Pakistan. Men han reste också till grannlandet för att förbättra relationen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.