GöteborgsPosten > Lokalt

Tuesday, 22 January, 08:23

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 20:16

Dålig luft hotar centrala byggprojektetPlanerna på att bygga fem nya kvarter med bostäder och kontor ovanpå E45 i centrala Göteborg är i farozonen. Det efter att luftkvaliteten i området har dömts ut.
– Vi har vetat om att det är dålig luft, men inte att det är riktigt så dåligt som beräkningarna visar, säger Anna Samuelsson på Stadsbyggnadskontoret..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
E45, Göteborg, Anna Samuelsson, Stadsbyggnadskontoret

Dela artikeln

98 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, luft, hotar, centrala, byggprojektet
Västerbottens Folkblad - 05 jun 17 kl. 07:00

[PLUS] Dålig luft i centrala Umeå på väg att bli bättre

Luften i centrala Umeå är i dag renare än åren dessförinnan..

SmålandsPosten - 16 jun 16 kl. 14:47

Dålig luft måste fixas i Braås skola

För kallt, för varmt och dålig luft. Miljöproblemen på Braås skola måste åtgärdas och Arbetsmiljöverket hotar med 100 000 kronor i vite..

Skånskan - 03 okt 16 kl. 14:00

Fortsatt dålig luft i Vuxenutbildningens lokaler

Eslöv Vuxenutbildningen har stora problem med dålig luft och både lärare och elever klagar allt oftare över huvudvärk och torra ögon.Det var i april tidigare i år som skolans skyddsombud tog emot mejl från personal med klagomål om att arbetsmiljön försämrats ytterligare.
Både elever och lärare klagar enligt mejlet dagligen på dålig luft i alla utrymmen som används för undervisning.

Hela Gotland - 06 apr 17 kl. 16:08

Regionen riskerar vite för dålig luft på förskola

Arbetsmiljöverket anser att luften på förskolan Kabyssen i Visby är för dålig, och hotar därför Region Gotland med ett vite på 200 00 kronor om inte ventilationen åtgärdas..

Barometern - 05 nov 13 kl. 08:10

Dålig luft oroar

Personalen på Ängens förskola klagar på dålig luft i lokalerna. Nu vill man ha bort problemet som skapat en viss oro. Tidigt i höstas upptäcktes ett stort getingbo i stengrunden till Ängens förskola i Bergkvara.

Kristianstadsbladet - 07 nov 13 kl. 06:35

Dålig luft i skolor - sämre resultat


Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

BT - 07 nov 13 kl. 06:37

Dålig luft i skolor - sämre resultat

Elever presterar sämre när ventilation och luft i skolor är dålig, visar studier. Arbetsmiljöverket kräver nu att man förstärker och byter ut ventilationsutrustning och minskar storleken på klasser, rapporterar TV4 Nyheterna. - Alla studier pekar åt samma håll.

YLE - 09 nov 12 kl. 04:59

Dålig luft i BI upprör studerande i Jakobstad

Studerande vid barnträdgårdslinjen i Jakobstad har i flera år klagat på dålig luft i byggnaden där de får sin undervisning. Efter årsskiftet får byggnaden inte användas före den sanerats. Maria Heikkilä är ordförande för studentföreningen Stubi och hon har själv mått dåligt av att vistas i fastigheten.

UNT - 17 jul 13 kl. 05:59

Miljonböter för dålig luft

Staten och kommunerna är oense om vem som ska betala böterna om EU-domstolen fäller Sverige för dålig luft i flera städer. Miljöministern Lena Ek anser till skillnad från SKL att ansvaret är gemensamt..

BT - 30 jul 13 kl. 18:11

Befäl anmäler dålig luft i polishuset

Inga fönster att öppna och dålig luft. Ett utredningsbefäl kräver nu att ventilationen i sitt arbetsrum åtgärdas. Enligt tillbudsanmälan är ventilationen obefintlig och befälet ska ha fått ont i huvudet av den syrefattiga luften.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

16 olika personer på 14 dagar är vardag för Göteborgs äldre

16 skiftande människor på 14 dagar. Så många olika personer tvingas äldre i Göteborg i snitt träffa från hemtjänsten under en tvåveckorsperiod. Motsvarade siffra för grannkommunerna Partille och Öckerö är 11..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Därför dumpar Icahandlaren Postnord

Flera Icabutiker i Göteborg vittnar om svårigheter med att få verksamheten som Postnord-ombud att gå ihop. Anledningen är snäva ekonomiska ramar och ett ökat paketflöde, som slukar stora resurser.
– Det avtal som finns idag ger oss inte täckning för våra kostnader, säger Clas Ottosson på Ica Nära Hovås..

GöteborgsPosten - 06 jan 19 kl. 21:31

Stor uppslutning för de drabbade

De personer som fått evakueras från sina hem på Orust kunde samlas i Kyrkans hus i Henån. Bohusläningen var på plats och pratade med de drabbade och de som slutit upp för att ge sitt stöd..

GöteborgsPosten - 06 jan 19 kl. 23:20

Branden i Henån – Detta har hänt

En kraftig brand i ett flerfamiljshus i Henån startade under lördagskvällen. Ett 30-tal personer fick evakueras och cirka hälften har förlorat sina hem. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet..

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 05:00

Över 300 barn går miste om simundervisning

I Trollhättan går flera hundra barn i förskoleklass miste om simundervisning under våren.
Anledningen är att det riktade statliga bidraget som betalades ut efter årsskiftet dras in och kommuner tvingas betala tillbaka överskottet..

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 09:35

Flest mandat behöver inte betyda mest inflytande

Även om mandatfördelningen förändrats, så är det mesta sig likt i regionens toppskikt. David Karlsson, docent i förvaltningsrätt, tror att oppositionen är för splittrad för att utgöra ett hot mot styret..

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 10:38

Magnusson (M): "Finns inget vi pratar om så mycket"

Budgeten för kommande år är satt och det innebär bland annat sparkrav på akutsjukhusen i regionen. Samtliga partier ser sjukvården som en viktig fråga, men om det är pengar som behövs skiljer sig åt..

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 13:34

Nu väntas både snö och regn över området

Veckans väder inleds med en molnig måndag och det kommer att bjudas på både snö, sol och blåsiga vindar under den kommande veckan..

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 15:31

Brott på kasinot: Löste in hittad spelmarker – åtalas

Mannen hade en lyckosam afton vid roulettebordet. På väg att hämta ut vinsten tappade han dock en spelmarker värd 10 000 kronor.
Den plockades upp från golvet, och en kvinna löste in den lilla plastbrickan i kassan och försvann.

GöteborgsPosten - 07 jan 19 kl. 16:28

Han startar insamling till de drabbade på Orust

I helgen förlorade ett 15-tal personer sina hem i en våldsam brand på Orust. För att stötta de drabbade har företagaren Henrick Eriksson nu startat en insamling.
– Det finns människor som förlorat allt det äger och de behöver hjälp nu på en gång, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.