DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 18:50

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Tufft Teliaspel - Damberg hotar fälla styrelsenNäringsminister Mikael Damberg säger att en extra bolagsstämma kan stoppa Telias köp av Bonniers tv-verksamhet. ”Styrelsen följer koncernens strategi. Om Mikael Damberg trots det kallar till en extra bolagsstämma avsätter han i praktiken styrelsen”, uppger en välplacerad källa till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaspel, Mikael Damberg, Telias, Bonniers, Di

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tufft, Teliaspel, Damberg, hotar, fälla, styrelsen
Dalarnas tidningar - 31 jan 14 kl. 10:30

Damberg hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf

Nu riskerar centerpartiets insyltning i statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation att bli ett fall för riksdagens konstitutionsutskott, KU..

DI - 20 jul 17 kl. 12:13

Damberg: "Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda"

Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda som förlorar jobbet, enligt näringsminister Mikael Damberg (S)..

Barometern - 45 minuter sedan

Cementa: ”Tufft att klara produktionen”

Cementas fabrikschef menar att det blir tufft att klara produktionen fram till beslut om eventuell nedläggning. – Det blir en utmaning. Många har redan hittat nya jobb..

DI - 2 timmar sedan

Krisen runt Huawei eskalerar - Kina hotar med "allvarliga konsekvenser"

Insatserna blir allt högre i konflikten mellan Kina och Kanada om Huaweis fängslade kronprinsessa. Kina hotar med ”allvarliga konsekvenser” om hon inte friges, samtidigt som uppgifter om att även Japan bannlyser Huaweis telekomutrustning blir allt mer konkreta..

DI - 15 minuter sedan

Stockholms Handelskammare: Mays besked hotar tusentals svenska jobb

Theresa Mays besked att omröstningen om brexitavtalet i det brittiska underhuset skjuts upp hotar tusentals svenska jobb, menar Stockholms Handelskammare. De får medhåll av EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C): "Det är dags att Storbritannien tar sig i kragen och bestämmer sig"..

SR - 05 okt 16 kl. 15:23

Damberg: Ericssons neddragningar är ett tufft besked för Kumla

Dagen efter Ericssons besked att bolaget ska minska antalet anställda med 3000 så besökte näringsminister Mikael Damberg fabriken i Kumla där det enligt bolagets plan kommer ske betydande neddragningar..

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:06

S hotar KU-anmäla Lööf


Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande.Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

BT - 31 jan 14 kl. 10:09

S hotar KU-anmäla Lööf

Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande. Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 00:36

Djärv Damberg anföll Moderaternas styrkeposition

Valårets första partiledardebatt i riksdagen hölls i går. Statsminister Fredrik Reinfeldts huvudmotståndare var Mikael Damberg, som är Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. Stefan Löfven är ju som bekant ännu inte folkvald och kan inte företräda partiet i riksdagen.

Expressen - 31 jan 14 kl. 12:26

Damberg (S) hotar att KU-anmäla Annie Lööf

S hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf. I veckan avslöjade Dagens Industri att pengar från statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation har gått till företag kopplade till C:s ekonomiskpolitiske talesperson Per Åsling. Nu kräver S svar av partiledaren..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Påstådda missförhållande på Attendoboende

Anställda har vittnat om missförhållande på ett av den börsnoterade vårdkoncernen Attendos äldreboende i Växjö. Nu vill Socialdemokraterna i Växjö att kommunen utreder om bolaget har efterforskat vilka anonyma anställda som tipsat om de påstådda problemen..

DI - just nu

Energi och finans tynger i ny nedgång på Wall Street

New York-börserna hade efter ett par timmars måndagshandel fortsatt tydligt ned med energi och finans som svaga sektorer, snarare än teknikaktier som ledde fredagsfallet. .

DI - 10 minuter sedan

Överdriven reaktion på ÅF:s storköp

ÅF:s miljardköp av finska teknikkonsultkollegan Pöyrö sänkte ÅF:s marknadsvärde med nästan en miljard kronor.  På lång sikt är det överilad reaktion..

DI - 15 minuter sedan

Stockholms Handelskammare: Mays besked hotar tusentals svenska jobb

Theresa Mays besked att omröstningen om brexitavtalet i det brittiska underhuset skjuts upp hotar tusentals svenska jobb, menar Stockholms Handelskammare. De får medhåll av EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C): "Det är dags att Storbritannien tar sig i kragen och bestämmer sig"..

DI - 30 minuter sedan

Sagax finanschef har sålt D-aktier för 1,7 miljoner

Björn Garat, finanschef och vice vd för Sagax, har sålt drygt 53.000 D-aktier i fastighetsbolaget under torsdagen till måndagen. .

DI - 30 minuter sedan

Europabörser: Tunga nedgångar i Europa

Europabörserna sjönk närmare 2 procent på måndagen med fordonssektorn som sänke. Börserna fortsatte därmed de senaste handelsdagarnas svängiga handel i spåren av fortsatt oro kring USA:s och Kinas handelskonflikt. Svag kinesisk makrodata tyngde också börshumöret..

DI - 45 minuter sedan

Kan Getinge behålla fokus?

Trots att Johan Malmquist till slut lämnade Getinge 2015 efter att ha fört bolaget in i en djup kris kan Carl Bennet uppenbarligen inte få nog av sin adept.  Efter vårens årsstämma kommer Johan Malmquist vara styrelseordförande i både Getinge och avknoppningen Arjo..

DI - 45 minuter sedan

Bennet om sitt val: "En väldigt duktig person"

Getinge har haft en usel kursutveckling de senaste åren på grund av affärer som gjordes under Johan Malmquists tid som vd. Ändå föreslår valberedningen honom till ny ordförande efter huvudägaren Carl Bennet. ”Jag vill ta vara på en väldigt duktig person”, säger Carl Bennet..

DI - 1 timme sedan

Breda nedgångar i Stockholm – stängde på dagslägsta

Stockholmsbörsen föll tillbaka på bred front under måndagen och stängde på dagslägsta. Global tillväxtoro och en uppskjuten brexitomröstning tryckte tillbaka riskviljan hos investerarna..

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Pundet backar på brexit-kaos

Brittiska räntor sjönk och pundet försvagades på måndagen efter uppgifter om att premiärminister Theresa May ska skjuta upp tisdagens omröstning i parlamentet om brexitavtalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.