DI > Ekonomi

Sunday, 24 June, 18:25

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Tufft Teliaspel - Damberg hotar fälla styrelsenNäringsminister Mikael Damberg säger att en extra bolagsstämma kan stoppa Telias köp av Bonniers tv-verksamhet. ”Styrelsen följer koncernens strategi. Om Mikael Damberg trots det kallar till en extra bolagsstämma avsätter han i praktiken styrelsen”, uppger en välplacerad källa till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaspel, Mikael Damberg, Telias, Bonniers, Di

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tufft, Teliaspel, Damberg, hotar, fälla, styrelsen
Dalarnas tidningar - 31 jan 14 kl. 10:30

Damberg hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf

Nu riskerar centerpartiets insyltning i statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation att bli ett fall för riksdagens konstitutionsutskott, KU..

DI - 20 jul 17 kl. 12:13

Damberg: "Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda"

Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda som förlorar jobbet, enligt näringsminister Mikael Damberg (S)..

SR - 05 okt 16 kl. 15:23

Damberg: Ericssons neddragningar är ett tufft besked för Kumla

Dagen efter Ericssons besked att bolaget ska minska antalet anställda med 3000 så besökte näringsminister Mikael Damberg fabriken i Kumla där det enligt bolagets plan kommer ske betydande neddragningar..

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:06

S hotar KU-anmäla Lööf


Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande.Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

BT - 31 jan 14 kl. 10:09

S hotar KU-anmäla Lööf

Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande. Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 00:36

Djärv Damberg anföll Moderaternas styrkeposition

Valårets första partiledardebatt i riksdagen hölls i går. Statsminister Fredrik Reinfeldts huvudmotståndare var Mikael Damberg, som är Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. Stefan Löfven är ju som bekant ännu inte folkvald och kan inte företräda partiet i riksdagen.

Expressen - 31 jan 14 kl. 12:26

Damberg (S) hotar att KU-anmäla Annie Lööf

S hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf. I veckan avslöjade Dagens Industri att pengar från statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation har gått till företag kopplade till C:s ekonomiskpolitiske talesperson Per Åsling. Nu kräver S svar av partiledaren..

Nyheter 24 - 04 jul 11 kl. 18:10

Mikael Damberg - 10:e sexigaste politikern


Den elegante riksdagsledamoten med den alltid lika oklanderliga sidbenan föräras plats nummer tio på listan. Solnapågen Damberg föddes 1971 och att det blev just politikeryrket var knappast förvånande med en riksdagskandidat till mamma och en generalkonsult och partikassör till pappa.Sedan 2002 är 39-årige Damberg riksdagsledamot och Socialdemokraternas talesperson i utrikespolitiska frågor.

Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 16:11

Blodfattig Damberg

Skräckmaskerna och låtsasblodet låg framme när Mikael Damberg (S) på måndagen besökte Malmö och Sortiment på Regementsgatan.Under sin första inrikesresa som ny närings- och innovationsminister talade Damberg en god stund med bröderna Oscar och Anton Troedson, ägare till e-handelsbolaget Sortiment, som nyligen öppnat även en fysisk butik – just nu fylld med rekvisita för Halloween.Sortimentet hos Sortiment såg ut som en tanke.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 16:33

Damberg: Affärsmässigheten avgörande för att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet

Men vad innebär egentligen det? Supermiljöbloggen försöker reda ut. Frågan om vad som kan anses vara affärsmässigt ser ut att bli avgörande när det kommer till Vattenfalls planer på att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Erdogan tar täten i valet i Turkiet

Med knappt 20 procent av rösterna i presidentvalet räknade leder Erdogan stort med 59,9 procent av rösterna. Huvudmotståndaren Ince får 25,8 procent..

DI - 45 minuter sedan

Ny kraftig elprishöjning från Vattenfall

Efter flera kraftiga prishöjningar för elnätet höjer Vattenfall åter igen priserna. Nu är det påslag på rörligt elpris som fördubblas och en 12-procentig höjning av årsavgifter som drabbar kunderna..

DI - 1 timme sedan

Ingen extra EU-nämnd inför toppmötet

Det blev inget extrainsatt EU-nämndsmöte inför minitoppmötet om migration där 15 EU-ledare, bland annat Stefan Löfven, deltar..

DI - 1 timme sedan

Ny mutmisstanke mot Labcenter – gav kustbevakare spelkonsol

Alla kursdeltagare fick välja ett "tillbehör" att ta med hem på en kurs med utbildningsbolaget Labcenter, som förekommer i flera mututredningar. En anställd vid Kustbevakningen tog ett Xbox, och Labcenter fakturerade arbetsgivaren.  .

DI - 1 timme sedan

Nästa regering blir bättre

Historiskt har det funnits starka skäl att lita på förskjutningar i den svenska väljarkåren. Den stödde under lång tid en pragmatisk, näringslivsvänlig socialdemokrati, gav samma parti nobben när den gick för långt åt vänster på 1970-talet, bytte ut den regeringströtta och djupt splittrade trepartiregeringen efter sex år och gav ett mer liberalt orienterat S mandat i tre val under 1980-talet..

DI - 1 timme sedan

Debatt: Migrationsfrågan nyckeln till regeringsbildningen

DEBATT. Om valresultatet speglar opinionsundersökningarna kommer regeringsbildningen att bli problematisk. Valet av talman kan komma att ge en vink om hur regeringsbildningen kommer att utvecklas, skriver Per Westerberg (M), riksdagens talman 2006 till 2014..

DI - 2 timmar sedan

Analytikern: "SD:s syn på EU är en belastning"

Sverigedemokraternas krav på att lämna EU kan försvaga mycket av det förtroende som byggts upp för partiet inom näringslivet. Det tror opinionsanalytikern Markus Uvell, som anser att SD kraftigt underskattat sprängkraften i EU-frågan..

DI - 2 timmar sedan

Löfven: "Inte tillräcklig ambiton hos några av medlemsstaterna"

"Den överhängande stötestenen är att det inte finns tillräcklig ambition hos några av medlemsstaterna att hitta ett europeiskt migrationssystem där vi alla tar ansvar. Några vill absolut inte ta något ansvar för flyktingar", säger statsminister Stefan Löfven när han anländer i Bryssel..

DI - 3 timmar sedan

Åkesson knappar in hos näringslivet

Förtroendet för SD-ledaren Jimmie Åkesson ökar kraftigt i näringslivet och andelen som uttrycker sitt stöd för honom har trefaldigats på bara drygt två år. Det visar Di-Barometern.  Men solkar favorit bland företagsledarna är alltjämt M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 3 timmar sedan

OSSE-kritik mot behandlingen av Jabar Amin

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in två valobservatörer – en svensk och en tysk – i landet på grund av dessas politiska åsikter, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.