DI > Ekonomi

Thursday, 21 March, 12:56

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Tufft Teliaspel - Damberg hotar fälla styrelsenNäringsminister Mikael Damberg säger att en extra bolagsstämma kan stoppa Telias köp av Bonniers tv-verksamhet. ”Styrelsen följer koncernens strategi. Om Mikael Damberg trots det kallar till en extra bolagsstämma avsätter han i praktiken styrelsen”, uppger en välplacerad källa till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaspel, Mikael Damberg, Telias, Bonniers, Di

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tufft, Teliaspel, Damberg, hotar, fälla, styrelsen
Dalarnas tidningar - 31 jan 14 kl. 10:30

Damberg hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf

Nu riskerar centerpartiets insyltning i statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation att bli ett fall för riksdagens konstitutionsutskott, KU..

DI - 20 jul 17 kl. 12:13

Damberg: "Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda"

Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda som förlorar jobbet, enligt näringsminister Mikael Damberg (S)..

SR - 05 okt 16 kl. 15:23

Damberg: Ericssons neddragningar är ett tufft besked för Kumla

Dagen efter Ericssons besked att bolaget ska minska antalet anställda med 3000 så besökte näringsminister Mikael Damberg fabriken i Kumla där det enligt bolagets plan kommer ske betydande neddragningar..

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:06

S hotar KU-anmäla Lööf


Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande.Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

BT - 31 jan 14 kl. 10:09

S hotar KU-anmäla Lööf

Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande. Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 00:36

Djärv Damberg anföll Moderaternas styrkeposition

Valårets första partiledardebatt i riksdagen hölls i går. Statsminister Fredrik Reinfeldts huvudmotståndare var Mikael Damberg, som är Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. Stefan Löfven är ju som bekant ännu inte folkvald och kan inte företräda partiet i riksdagen.

Expressen - 31 jan 14 kl. 12:26

Damberg (S) hotar att KU-anmäla Annie Lööf

S hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf. I veckan avslöjade Dagens Industri att pengar från statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation har gått till företag kopplade till C:s ekonomiskpolitiske talesperson Per Åsling. Nu kräver S svar av partiledaren..

Nyheter 24 - 04 jul 11 kl. 18:10

Mikael Damberg - 10:e sexigaste politikern


Den elegante riksdagsledamoten med den alltid lika oklanderliga sidbenan föräras plats nummer tio på listan. Solnapågen Damberg föddes 1971 och att det blev just politikeryrket var knappast förvånande med en riksdagskandidat till mamma och en generalkonsult och partikassör till pappa.Sedan 2002 är 39-årige Damberg riksdagsledamot och Socialdemokraternas talesperson i utrikespolitiska frågor.

Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 16:11

Blodfattig Damberg

Skräckmaskerna och låtsasblodet låg framme när Mikael Damberg (S) på måndagen besökte Malmö och Sortiment på Regementsgatan.Under sin första inrikesresa som ny närings- och innovationsminister talade Damberg en god stund med bröderna Oscar och Anton Troedson, ägare till e-handelsbolaget Sortiment, som nyligen öppnat även en fysisk butik – just nu fylld med rekvisita för Halloween.Sortimentet hos Sortiment såg ut som en tanke.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 16:33

Damberg: Affärsmässigheten avgörande för att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet

Men vad innebär egentligen det? Supermiljöbloggen försöker reda ut. Frågan om vad som kan anses vara affärsmässigt ser ut att bli avgörande när det kommer till Vattenfalls planer på att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Bioarctics grundare och storägare: Bra för oss – inte ett dugg orolig

Bioarctics storägare och grundare professor Lars Lannfelt är varken förvånad eller oroad över nyheten om att Biogen och Eisai har beslutat att avbryta de globala fas 3-studierna med sin alzheimer-kandidat. Det säger han till Di. .

DI - 15 minuter sedan

Hedgefondprofilens revansch – upp 32 procent i år

Hedgefondprofilen Bill Ackmans Pershing Square har tagit en gruvlig revansch under inledningen 2019 efter de senaste årens motvind. Per den 19 mars är fonden nu upp 31,9 procent sedan klockorna ringde in 2019. .

DI - 15 minuter sedan

NCC säljer dansk återvinningsverksamhet

NCC säljer sin danska återvinningsverksamhet till återvinningsföretaget RGS Nordic. Försäljningen är ett led i renodlingen av NCC Industrys verksamhet i Danmark..

DI - 15 minuter sedan

S-veteranen: Samarbete med M kan lösa migrationsfrågan

Di tv:s Jon Åsbrink pratar med Lars Stjernkvist, före detta partisekreterare för Socialdemokraterna, inför partiets kongress..

DI - 30 minuter sedan

EU kan inte backa in i framtiden

REPLIK. Den franska ambassadören David Cvach påpekar mycket riktigt att Frankrikes mål med EU-samarbetet inte är att upplösa Europas nationalstater. Ambassadören bemöter dock inte den mer sakliga kritiken mot den franska visionen för Europas framtid, skriver Karin Svanborg-Sjövall och Emanuel Örtengren, Timbro..

DI - 45 minuter sedan

Fjällräven-miljardären får rätt inför Bahamasflytt – inte skatteskyldig i Sverige

Fenix Outdoor-miljardären Martin Nordin får rätt. Högsta förvaltningsdomstolen slår fast att han inte kan anses ha väsentlig anknytning till Sverige, trots hans ekonomiska engagemang i hemlandet..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Theresa May får bara åtta veckor brexitrespit

EU-toppmötet väntas idag säga nej till premiärminister Theresa Mays begäran om att skjuta på EU-utträdet. Hon får mindre än två månader extratid, inte tre månader som hon begärde på onsdagen, enligt brittisk media..

DI - 45 minuter sedan

Alzheimers-raketen rasar på börsen efter stoppad studie

Biogen och japanska Eisai stoppar sin fas 3-utveckling med Alzheimerskandidaten Aducanumab. Stockholmsnoterade Bioarctic, som har ett samarbete med de båda bolagen, inom Alzheimers sjukdom rasar på börsen..

DI - 1 timme sedan

Strategen börsjublar: ”Vi ses på all time high!” – här är aktierna du ska ha

Tunga strategen Martin Guri ser ingen hejd på börsfesten. Mjuka centralbanker har gett jakten på avkastning en nystart. Här är hans aktiefavoriter när börsen spurtar vidare..

DI - 1 timme sedan

Möjlighet att investera i ett växande bolag som närmar sig lönsamhet

Amnode är moderbolaget i en svensk verkstadskoncern, vilka är specialiserade inom kvalificerad bearbetning i små och stora serier, varmformning,  bearbetning, automatsvarning och långhålsborrning. Amnode har ett stort antal kunder i norra Europa bland andra Scania (tunga fordon), HIAB (kranar), Uponor (VVS), Bufab Group och Alfa Laval m.fl..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.