DI > Ekonomi

Sunday, 23 September, 22:10

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Tufft Teliaspel - Damberg hotar fälla styrelsenNäringsminister Mikael Damberg säger att en extra bolagsstämma kan stoppa Telias köp av Bonniers tv-verksamhet. ”Styrelsen följer koncernens strategi. Om Mikael Damberg trots det kallar till en extra bolagsstämma avsätter han i praktiken styrelsen”, uppger en välplacerad källa till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaspel, Mikael Damberg, Telias, Bonniers, Di

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tufft, Teliaspel, Damberg, hotar, fälla, styrelsen
Dalarnas tidningar - 31 jan 14 kl. 10:30

Damberg hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf

Nu riskerar centerpartiets insyltning i statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation att bli ett fall för riksdagens konstitutionsutskott, KU..

DI - 20 jul 17 kl. 12:13

Damberg: "Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda"

Telias sparpaket är ett tufft besked för de anställda som förlorar jobbet, enligt näringsminister Mikael Damberg (S)..

SR - 05 okt 16 kl. 15:23

Damberg: Ericssons neddragningar är ett tufft besked för Kumla

Dagen efter Ericssons besked att bolaget ska minska antalet anställda med 3000 så besökte näringsminister Mikael Damberg fabriken i Kumla där det enligt bolagets plan kommer ske betydande neddragningar..

Kristianstadsbladet - 31 jan 14 kl. 10:06

S hotar KU-anmäla Lööf


Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande.Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

BT - 31 jan 14 kl. 10:09

S hotar KU-anmäla Lööf

Näringsminister Annie Lööf måste klargöra turerna i det statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation. Annars anmäler Socialdemokraterna henne till riksdagens konstitutionsutskott (KU), skriver gruppledaren Mikael Damberg i ett pressmeddelande. Bakgrunden är ett avslöjande i tidningen Dagens Industri där det framkom att Centerns ekonomiskpolitiske talesman, Per Åsling, fått Inlandsinnovation att satsa pengar i flera företag som han själv varit med och grundat.

SmålandsPosten - 16 jan 14 kl. 00:36

Djärv Damberg anföll Moderaternas styrkeposition

Valårets första partiledardebatt i riksdagen hölls i går. Statsminister Fredrik Reinfeldts huvudmotståndare var Mikael Damberg, som är Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen. Stefan Löfven är ju som bekant ännu inte folkvald och kan inte företräda partiet i riksdagen.

Expressen - 31 jan 14 kl. 12:26

Damberg (S) hotar att KU-anmäla Annie Lööf

S hotar att KU-anmäla näringsminister Annie Lööf. I veckan avslöjade Dagens Industri att pengar från statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation har gått till företag kopplade till C:s ekonomiskpolitiske talesperson Per Åsling. Nu kräver S svar av partiledaren..

Nyheter 24 - 04 jul 11 kl. 18:10

Mikael Damberg - 10:e sexigaste politikern


Den elegante riksdagsledamoten med den alltid lika oklanderliga sidbenan föräras plats nummer tio på listan. Solnapågen Damberg föddes 1971 och att det blev just politikeryrket var knappast förvånande med en riksdagskandidat till mamma och en generalkonsult och partikassör till pappa.Sedan 2002 är 39-årige Damberg riksdagsledamot och Socialdemokraternas talesperson i utrikespolitiska frågor.

Sydsvenskan - 20 okt 14 kl. 16:11

Blodfattig Damberg

Skräckmaskerna och låtsasblodet låg framme när Mikael Damberg (S) på måndagen besökte Malmö och Sortiment på Regementsgatan.Under sin första inrikesresa som ny närings- och innovationsminister talade Damberg en god stund med bröderna Oscar och Anton Troedson, ägare till e-handelsbolaget Sortiment, som nyligen öppnat även en fysisk butik – just nu fylld med rekvisita för Halloween.Sortimentet hos Sortiment såg ut som en tanke.

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 16:33

Damberg: Affärsmässigheten avgörande för att Vattenfalls ska få sälja sin brunkolsverksamhet

Men vad innebär egentligen det? Supermiljöbloggen försöker reda ut. Frågan om vad som kan anses vara affärsmässigt ser ut att bli avgörande när det kommer till Vattenfalls planer på att sälja hela sin tyska brunkolsverksamhet.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Fyra toppchefer ger sin syn på hållbarhetsarbete: “Vi står inför en brytpunkt”

Branscher kommer att dö och nya komma till, men för att klara världens utmaningar måste vi investera nu – och lyssna till yngre generationer.  Det säger fyra tungviktare inom finans och investeringar som Di har samlat till den första delen i den nya serien Hållbara samtal..

DI - 2 timmar sedan

På måndag börjar striden om regeringsmakten

Striden om regeringsmakten börjar efter måndagens val av riksdagens talman. Statsminister Stefan Löfven (S) kan komma att avsättas redan på tisdag..

DI - 2 timmar sedan

Debatt: Apotek Hjärtat borde inte få äga Min Doktor

DEBATT. Nyligen investerade Apoteket Hjärtat, som ägs av Ica-Gruppen, 335 miljoner kronor i nätläkartjänsten Min Doktor. Det innebär en risk för ökade kostnader samtidigt som det varken är samhällsekonomiskt eller etiskt försvarbart, skriver Elin Karlsson på Sveriges läkarförbund..

DI - 2 timmar sedan

Debatt: SD har röstat mest med de rödgröna

DEBATT. Riksdagsvalet ledde otvetydigt till att nuvarande regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappade 22 mandat, från 138 mandat 2014 till 116 mandat i årets val. Alliansen fick i år 143 mandat att jämföra med 141 mandat 2014..

DI - 2 timmar sedan

Näringslivsnestor till hårt angrepp SD-utspel: "Oerhört naivt"

Antonia Ax:son Johnssons uppmaning till alliansen att ta makten med SD:s stöd får nu hårt mothugg av en av hennes tidigare närmsta förtrogna i näringslivet, Marcus Storch.  ”Jag är besviken och tycker det är oerhört naivt att tro att SD:s stöd är gratis”, säger han.  .

DI - 3 timmar sedan

Elpriserna svänger vilt - så ska du göra med ditt elavtal

2018 har varit ovanligt turbulent på elmarknaden och efter en historiskt dyr sommar har priserna plötsligt fallit. Di har frågat experterna om hur de ser på utvecklingen och hur man ska göra med sina elavtal. .

DI - 4 timmar sedan

Infranode Energis bud på Skånska Energi: erbjudandehandling offentliggjord

ERBJUDANDET SOM HÄNVISAS TILL I DETTA PRESSMEDDELANDE LÄMNAS INTE, VARE SIG, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, USA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ERBJUDANDET ENLIGT TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER SKULLE VARA FÖRBJUDET. ERBJUDANDET LÄMNAS INTE TILL (OCH ACCEPTER GODKÄNNS INTE FRÅN) PERSONER I DESSA LÄNDER ELLER PERSONER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE DOKUMENTATION, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER VAD SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT..

DI - 4 timmar sedan

Hedgefonder minskar kortpositioner i koppar

Hedgefonder minskar sina kortpositioner i koppar. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 5 timmar sedan

AB Volvos vd: Så blir vi vinnare i paradigmskiftet

BERLIN. Tack vare att rörelsemarginalen har skjutit i höjden under Martin Lundstedts tid som vd bygger fordonsjätten Volvo nu upp en historiskt stor nettokassa. För Di förklarar han hur lönsamheten ska öka ytterligare – och hur den växande kassan ska användas.

DI - 5 timmar sedan

Seklets första klimatriksdag

Måndagens talmansval är den formella starten på regeringsbildningen. Mycket står på spel. S slåss för sitt politiska liv och framtid och då brukar det höras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.