DI > Ekonomi

Wednesday, 15 August, 20:50

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Experter: Svårt för regeringen att stoppa TeliaaffärenRegeringen har sannolikt ingen praktisk möjlighet att stoppa Telias köp av Bonnier Broadcasting ens vid en bolagsstämma – om inte affären villkoras ett godkännande. Det uppger flera experter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaaffären, Telias, Bonnier Broadcasting

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Svårtför , regeringenatt , stoppa, Teliaaffären
Regeringen - 01 dec 17 kl. 14:43

Internationellt möte med experter om lagstiftning mot barnaga

På initiativ av Svenska institutet genomfördes ett möte med internationella experter om lagstiftning mot barnaga på Socialdepartementet den 21 november 2017. Mötet inleddes av statssekreterare Pernilla Baralt som hälsade tolv experter från sex länder välkomna..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Regeringen - 14 jan 14 kl. 18:01

Regeringen inrättar skolkommission

En skolkommission bestående av internationella forskare och experter ska inrättas. Syftet är att analysera det svenska skolväsendets kvalitet med utgångspunkt i PISA-mätningen. Kommissionen inrättas av OECD på begäran av den svenska regeringen.

Expressen - 16 feb 12 kl. 23:01

Regeringen köpte hemliga rapporter för 50 miljoner kr

Enligt Veckans Affärer har konsultföretaget McKinsey gjort utredningar åt regeringen för 50 miljoner kronor de senaste tre åren. Delar av resultatet blir hemligstämplat och experter menar att regeringen har större möjligheter att styra resultatet. - Detta känns ganska märkligt.

Regeringen - 02 jun 17 kl. 15:56

Experter på mänskliga rättigheter i Ryssland talade på EU-representationen

Situationen för mänskliga rättigheter i Ryssland följs noggrant av EU. Den första juni gästades Sveriges EU-representation av experter från Human Rights Watch, Public Verdict Foundation and Amnesty International som gav sin bild av läget..

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

BT - 24 sep 14 kl. 18:46

FN-förbud ska stoppa "terror-resor"

USA hoppas med ett globalt FN-förbud kunna stoppa strömmen av krigare till krigshärdar utanför sina hemländer. Men vem är egentligen terrorist? Formuleringar i utkastet väcker frågor från experter.

BT - 25 sep 14 kl. 01:01

FN vill stoppa tillresta krigare

USA får med sig FN på en resolution för att stoppa och förbjuda strömmen av krigare som reser för att gå med i terrorgrupper. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon välkomnar resolutionen som handlar om våldsam extremism.- De bidrar till en skräckens och terrorns drivhus, sade Ban Ki-Moon och hänvisade till härjade områden i Syrien och Irak, efter det att FN:s säkerhetsråd, med USA:s president Barack Obama som tillfällig ordförande, enhälligt antagit resolutionen.

BT - 02 dec 14 kl. 10:07

Svensk skola får råd av OECD-experter

Vad är det för fel på svensk skola? OECD:s experter har borrat i frågan och presenterar några svar i dag. Efter de dystra svenska Pisaresultaten i december i fjol bad den dåvarande regeringen om hjälp utifrån.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Återöppning av stoppad skola möter hård kritik

Thorengruppens beslut att återöppna den skola som Skolinspektionen nyligen tvångsstängde kritiseras av såväl civilminister Ardalan Shekarabi (S) som M:s skolpolitiske talesperson Erik Bengtzboe.  ”Jag hade inte låtit mina barn gå där”, säger Erik Bengtzboe. .

DI - 1 timme sedan

Debatt: Leta rätt på avtalen om att företagen ska bistå vid kriser

DEBATT. När skogsbränderna når så stor omfattning som den gångna sommaren uppstår många frågetecken. Hur gjorde man förr?

DI - 1 timme sedan

Torun Nilsson: Inte bara Telia som borde säljas

LEDARE. ”Statliga bolag har två bolagsstämmor, en vanlig och en extra den tredje söndagen i september vart fjärde år." Mats Odell visste vad han talade om på en ägarkonferens på SNS för några år sedan.

DI - 1 timme sedan

Hexatronic tar order värd 70 miljoner kronor i Storbritannien

Hexatronic har vunnit en order värd cirka 70 miljoner kronor.    Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 2 timmar sedan

Öljätte i rekordaffär med cannabisbolag

Bolaget bakom ölmärket Corona jagar tillväxt och investerar därför mångmiljardbelopp i cannabis..

DI - 2 timmar sedan

New York-börserna: Kedjan Macy's störtdyker efter rapport

De ledande börserna i New York gick svagt under de inledande timmarna på onsdagen. Turkiets president Tayyip Recep Erdogan har godkänt en fördubbling av tullarna på amerikanska varor som passagerarbilar, tobak och alkohol..

DI - 2 timmar sedan

Sanktioner mot bolag för Nordkoreahandel

USA:s finansdepartement har belagt ett ryskt och ett kinesiskt bolag med sanktioner. Bolagen påstås ha brutit mot FN:s sanktioner mot grannlandet Nordkorea..

DI - 2 timmar sedan

Riskfyllda lån på uppgång i Storbritannien

Hotet om en hård brexit utan ett utträdes avtal hänger över Storbritannien. Samtidigt ökar andelen riskabla bolån enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 2 timmar sedan

Europabörser: Lyxvarumärken tappade 13 procent

De ledande europeiska börserna lyste rött på onsdagen då Turkietoron fortsatte att tynga index, trots att den turkiska liran stabiliserades något. Samlingsindexet Europe Stoxx 600 var ned 1,4 procent. FTSE 100-indexet i London var ned 1,7 procent..

DI - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen: Blodrött för gruvbolag på sjunkande börs

Stockholmsbörsen föll under onsdagen där industri och råvarubolag tappade medan skogsbolag klarade sig bättre och steg. Allmän geopolitisk oro och i synnerhet risken för spridningseffekter runt valutaturbulensen kring den turkiska liran präglade handeln.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.