DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 11:37

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Experter: Svårt för regeringen att stoppa TeliaaffärenRegeringen har sannolikt ingen praktisk möjlighet att stoppa Telias köp av Bonnier Broadcasting ens vid en bolagsstämma – om inte affären villkoras ett godkännande. Det uppger flera experter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaaffären, Telias, Bonnier Broadcasting

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Svårtför , regeringenatt , stoppa, Teliaaffären
Regeringen - 01 dec 17 kl. 14:43

Internationellt möte med experter om lagstiftning mot barnaga

På initiativ av Svenska institutet genomfördes ett möte med internationella experter om lagstiftning mot barnaga på Socialdepartementet den 21 november 2017. Mötet inleddes av statssekreterare Pernilla Baralt som hälsade tolv experter från sex länder välkomna..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Regeringen - 14 jan 14 kl. 18:01

Regeringen inrättar skolkommission

En skolkommission bestående av internationella forskare och experter ska inrättas. Syftet är att analysera det svenska skolväsendets kvalitet med utgångspunkt i PISA-mätningen. Kommissionen inrättas av OECD på begäran av den svenska regeringen.

Expressen - 16 feb 12 kl. 23:01

Regeringen köpte hemliga rapporter för 50 miljoner kr

Enligt Veckans Affärer har konsultföretaget McKinsey gjort utredningar åt regeringen för 50 miljoner kronor de senaste tre åren. Delar av resultatet blir hemligstämplat och experter menar att regeringen har större möjligheter att styra resultatet. - Detta känns ganska märkligt.

Regeringen - 02 jun 17 kl. 15:56

Experter på mänskliga rättigheter i Ryssland talade på EU-representationen

Situationen för mänskliga rättigheter i Ryssland följs noggrant av EU. Den första juni gästades Sveriges EU-representation av experter från Human Rights Watch, Public Verdict Foundation and Amnesty International som gav sin bild av läget..

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

BT - 24 sep 14 kl. 18:46

FN-förbud ska stoppa "terror-resor"

USA hoppas med ett globalt FN-förbud kunna stoppa strömmen av krigare till krigshärdar utanför sina hemländer. Men vem är egentligen terrorist? Formuleringar i utkastet väcker frågor från experter.

BT - 25 sep 14 kl. 01:01

FN vill stoppa tillresta krigare

USA får med sig FN på en resolution för att stoppa och förbjuda strömmen av krigare som reser för att gå med i terrorgrupper. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon välkomnar resolutionen som handlar om våldsam extremism.- De bidrar till en skräckens och terrorns drivhus, sade Ban Ki-Moon och hänvisade till härjade områden i Syrien och Irak, efter det att FN:s säkerhetsråd, med USA:s president Barack Obama som tillfällig ordförande, enhälligt antagit resolutionen.

BT - 02 dec 14 kl. 10:07

Svensk skola får råd av OECD-experter

Vad är det för fel på svensk skola? OECD:s experter har borrat i frågan och presenterar några svar i dag. Efter de dystra svenska Pisaresultaten i december i fjol bad den dåvarande regeringen om hjälp utifrån.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nent köper resterande 4 procent i Splay

MTG:s Nordic Entertainment Group, Nent, har köpt de resterande 4 procenten av aktierna i Splay från ett bolag som kontrolleras av bolagets vd och grundare..

DI - 15 minuter sedan

Semestertider för företagare – då slår bedragarna till

Bedrägerier, stölder, inbrott och rån. Var fjärde företagare har drabbats av någon typ av brottslighet de senaste tre åren. Det visar en ny undersökning som Di har tagit del av.

DI - 30 minuter sedan

Geely flaggar upp - har fått aktierna i AB Volvo

Kinesiska Geely med Li Shufu i spetsen äger nu 7,9 procent av kapitalet och 14,9 procent av rösterna i lastbilstillverkaren AB Volvo. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Audis vd häktad i diesel-härvan

Audis vd Rupert Stadler har häktats i Tyskland i spåren av diesel-härvan..

DI - 30 minuter sedan

Andelen vakanser växte i EU

Andelen vakanser, andelen lediga jobb i förhållande till det totala antalet jobb, var 2,1 procent i euroområdet under det första kvartalet, upp från 2,0 procent föregående kvartal. Under motsvarande kvartal föregående år var andelen 1,9 procent..

DI - 45 minuter sedan

Magnolia Bostad offentliggör prospekt i samband med listbytet till Nasdaq Stockholm

Nasdaq Stockholms bolagskommitté godkände den 14 juni Magnolia Bostad AB:s ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholms huvudlista. Det prospekt som har upprättats i samband med listbytet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen samt publicerats på Magnolia Bostads webbplats, www.magnoliabostad.

DI - 45 minuter sedan

Opec sägs diskutera produktionsökning

Opec-medlemmarna sägs diskutera en kompromiss som skulle innebära en ökning med mellan 300.000 och 600.000 fat per dag under kommande månader.

DI - 1 timme sedan

Cybaero ansöker om konkurs

Drönarbolaget Cybaero ansöker om konkurs. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Collectors operativa chef köper 8 000 aktier

Susanne Bruce har den 18 juni köpt totalt 8.000 aktier i Collector där hon är operativ chef och vd för dotterbolaget Colligent. .

DI - 1 timme sedan

Avknoppningen klättrar på börsen

På måndagen ser Epiroc sin första dag på Stockholmsbörsen efter avknoppning från Atlas Copco. Hittills slår aktien förväntningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.