DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 07:23

DI - 14 jun 18 kl. 20:13

Experter: Svårt för regeringen att stoppa TeliaaffärenRegeringen har sannolikt ingen praktisk möjlighet att stoppa Telias köp av Bonnier Broadcasting ens vid en bolagsstämma – om inte affären villkoras ett godkännande. Det uppger flera experter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Teliaaffären, Telias, Bonnier Broadcasting

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Svårtför , regeringenatt , stoppa, Teliaaffären
Regeringen - 01 dec 17 kl. 14:43

Internationellt möte med experter om lagstiftning mot barnaga

På initiativ av Svenska institutet genomfördes ett möte med internationella experter om lagstiftning mot barnaga på Socialdepartementet den 21 november 2017. Mötet inleddes av statssekreterare Pernilla Baralt som hälsade tolv experter från sex länder välkomna..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Regeringen - 14 jan 14 kl. 18:01

Regeringen inrättar skolkommission

En skolkommission bestående av internationella forskare och experter ska inrättas. Syftet är att analysera det svenska skolväsendets kvalitet med utgångspunkt i PISA-mätningen. Kommissionen inrättas av OECD på begäran av den svenska regeringen.

Expressen - 16 feb 12 kl. 23:01

Regeringen köpte hemliga rapporter för 50 miljoner kr

Enligt Veckans Affärer har konsultföretaget McKinsey gjort utredningar åt regeringen för 50 miljoner kronor de senaste tre åren. Delar av resultatet blir hemligstämplat och experter menar att regeringen har större möjligheter att styra resultatet. - Detta känns ganska märkligt.

Regeringen - 02 jun 17 kl. 15:56

Experter på mänskliga rättigheter i Ryssland talade på EU-representationen

Situationen för mänskliga rättigheter i Ryssland följs noggrant av EU. Den första juni gästades Sveriges EU-representation av experter från Human Rights Watch, Public Verdict Foundation and Amnesty International som gav sin bild av läget..

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

BT - 24 sep 14 kl. 18:46

FN-förbud ska stoppa "terror-resor"

USA hoppas med ett globalt FN-förbud kunna stoppa strömmen av krigare till krigshärdar utanför sina hemländer. Men vem är egentligen terrorist? Formuleringar i utkastet väcker frågor från experter.

BT - 25 sep 14 kl. 01:01

FN vill stoppa tillresta krigare

USA får med sig FN på en resolution för att stoppa och förbjuda strömmen av krigare som reser för att gå med i terrorgrupper. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon välkomnar resolutionen som handlar om våldsam extremism.- De bidrar till en skräckens och terrorns drivhus, sade Ban Ki-Moon och hänvisade till härjade områden i Syrien och Irak, efter det att FN:s säkerhetsråd, med USA:s president Barack Obama som tillfällig ordförande, enhälligt antagit resolutionen.

BT - 02 dec 14 kl. 10:07

Svensk skola får råd av OECD-experter

Vad är det för fel på svensk skola? OECD:s experter har borrat i frågan och presenterar några svar i dag. Efter de dystra svenska Pisaresultaten i december i fjol bad den dåvarande regeringen om hjälp utifrån.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Stabil rapport från Swedbank

Swedbanks räntenetto uppgick till 6.326 miljoner kronor under årets tredje kvartal. Det var något under analytikernas förväntningar.

DI - 45 minuter sedan

Hyreshöjningar kan ha bottnat

Det är dubbelt så dyrt att hyra lägenhet i den dyraste kommunen, Täby, som i den billigaste, Fagersta. Det är också stora skillnader i hyreshöjningar mellan Sveriges kommuner – där det byggs mycket nytt blir hyrorna högst..

DI - 45 minuter sedan

Asienbörserna vänder skarpt nedåt

Skaffa dig morgonkoll: Asiens ledande börsindex vänder nedåt igen på tisdagsmorgonen efter de snabba uppgångarna i Kina på måndagen. Japanska Nikkei handlas ned 2,2 procent..

DI - 30 minuter sedan

Duni-ledamot köpte 3.000 aktier

Magnus Yngen, tidigare vd för Husqvarna, har den 22 oktober köpt 3.000 aktier i Duni där han är styrelseledamot sedan 2008. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Starkare dollar och USA-räntorna rör sig nedåt

Dollarn har stärkts under natten och amerikanska räntor rör sig nedåt någon punkt medan Asienbörserna sjunker.  Osäkerhet om brexitförhandlingarna och situationen med den italienska budgeten har bidragit till att dämpa investerares aptit för pund och euro. .

DI - 1 timme sedan

Lista: Här är världens bästa pensionssystem

Sverige kvalar in på listan över starka pensionssystem. Men det är långt kvar till länderna i topp, enligt konsultjätten Mercers nya pensionsrankning..

DI - 1 timme sedan

Överenskommelse om Italiens budget nära

De senaste budskapen från Rom och EU-kommissionen om Italiens budget för nästa år är "väldigt positiva" och det bör nås en överenskommelse. Det sade Eurogruppens ordförande Mario Centeno i en intervju med Reuters på måndagen. .

DI - 1 timme sedan

Biljättens attack på Trump: Stål dyrare i USA än någon annanstans

Donald Trumps importtullar har gjort stål dyrare i USA än på någon annan marknad.  Det sade Joe Hinrichs, chef för Fords globala verksamhet på måndagen..

DI - 2 timmar sedan

Förpackningsjätte tar sikte på Stockholmsbörsen

Förpackningskoncernen ÅR packaging planerar att notera sig på Stockholmsbörsen nästa år..

DI - 2 timmar sedan

Svagt nedåt på Asiens börser

Tokyobörsen inledde tisdagens handel försiktigt inför företagens rapportperiod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.