DI > Ekonomi

Wednesday, 16 January, 17:22

Liknande nyheter

Taggar: Experter, Svårtför , regeringenatt , stoppa, Teliaaffären
Regeringen - 01 dec 17 kl. 14:43

Internationellt möte med experter om lagstiftning mot barnaga

På initiativ av Svenska institutet genomfördes ett möte med internationella experter om lagstiftning mot barnaga på Socialdepartementet den 21 november 2017. Mötet inleddes av statssekreterare Pernilla Baralt som hälsade tolv experter från sex länder välkomna..

Sydsvenskan - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 15 kl. 21:56

Frankrike vill stoppa avrättning

Frankrike uppmanar Saudiarabien att inte avrätta en shiamuslimsk man som dömts till döden. Franska utrikesdepartementets talesperson Romain Nadal säger att den dömde var minderårig när han greps för tre år sedan.Mannen, som är 18 år enligt aktivister, dömdes i maj för att ha deltagit i demonstrationer för demokrati och lika rättigheter.

Regeringen - 14 jan 14 kl. 18:01

Regeringen inrättar skolkommission

En skolkommission bestående av internationella forskare och experter ska inrättas. Syftet är att analysera det svenska skolväsendets kvalitet med utgångspunkt i PISA-mätningen. Kommissionen inrättas av OECD på begäran av den svenska regeringen.

Regeringen - 02 jun 17 kl. 15:56

Experter på mänskliga rättigheter i Ryssland talade på EU-representationen

Situationen för mänskliga rättigheter i Ryssland följs noggrant av EU. Den första juni gästades Sveriges EU-representation av experter från Human Rights Watch, Public Verdict Foundation and Amnesty International som gav sin bild av läget..

Expressen - 16 feb 12 kl. 23:01

Regeringen köpte hemliga rapporter för 50 miljoner kr

Enligt Veckans Affärer har konsultföretaget McKinsey gjort utredningar åt regeringen för 50 miljoner kronor de senaste tre åren. Delar av resultatet blir hemligstämplat och experter menar att regeringen har större möjligheter att styra resultatet. - Detta känns ganska märkligt.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

BT - 24 sep 14 kl. 18:46

FN-förbud ska stoppa "terror-resor"

USA hoppas med ett globalt FN-förbud kunna stoppa strömmen av krigare till krigshärdar utanför sina hemländer. Men vem är egentligen terrorist? Formuleringar i utkastet väcker frågor från experter.

BT - 25 sep 14 kl. 01:01

FN vill stoppa tillresta krigare

USA får med sig FN på en resolution för att stoppa och förbjuda strömmen av krigare som reser för att gå med i terrorgrupper. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon välkomnar resolutionen som handlar om våldsam extremism.- De bidrar till en skräckens och terrorns drivhus, sade Ban Ki-Moon och hänvisade till härjade områden i Syrien och Irak, efter det att FN:s säkerhetsråd, med USA:s president Barack Obama som tillfällig ordförande, enhälligt antagit resolutionen.

BT - 02 dec 14 kl. 10:07

Svensk skola får råd av OECD-experter

Vad är det för fel på svensk skola? OECD:s experter har borrat i frågan och presenterar några svar i dag. Efter de dystra svenska Pisaresultaten i december i fjol bad den dåvarande regeringen om hjälp utifrån.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

FX Internationals förlust ökade i andra kvartalet

Valutaalgoritmhandelsbolaget FX International redovisar ett rörelseresultat om -0,9 miljoner kronor för bolagets andra kvartal (-0,7). Liksom för jämförelsekvartalet var rörelseintäkterna noll..

DI - 5 minuter sedan

Snökaos på Arlanda – flera banor stängs

På grund av besvärligt väder med ymnigt snöfall stänger Arlanda flygplats flera banor. .

DI - 10 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot positiv stängning med banker i topp

Stockholmsbörsen går mot en positiv stängning och ligger nära dagshögsta med 20 minuter kvar av onsdagshandeln. Banker leder uppgångarna som är starkare än på de ledande Europabörserna. .

DI - 30 minuter sedan

Proffstipset: Storbolaget ska upp 40 procent

Swedbanks analytiker ser stor uppsida i en hårt pressad verkstadsaktie som snart lämnar rapport. Bolaget är ”historiskt lågt värderat”..

DI - 30 minuter sedan

Kommitté vill se omröstningar om brexitalternativ

En brittisk parlamentskommitté vill att parlamentet så snart som möjligt ska hålla en serie omröstningar för att se om det finns ett brexitalternativ som kan stödjas av en majoritet, rapporterar Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Banker lyfter Wall Street efter stark rapport från Goldman Sachs

De ledande New York-börserna stärktes på onsdagen med bland annat rapporterande banker som draglok..

DI - 45 minuter sedan

Att förfuska brexit vore förödande

LEDARE. Britterna sitter nu i klistret på riktigt. Theresa Mays avtal med EU röstades ned med de högsta siffrorna i en parlamentsomröstning sedan 1924.

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Misstroende dagens nyckelord i Sverige och Storbritannien

Misstroende blev onsdagens nyckelord i såväl Sverige som Storbritannien; en sannolik svensk regering får tillträda med ett med ett "misstroendelöfte" hängande över sig medan det brittiska parlamentet ska rösta om misstroende mot premiärminister Theresa May senare på onsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Börsjättarna och miljardärerna som passar på i brexitkaoset

De svenska mogulerna bryr sig inte om brexitkaoset utan pumpar in mångmiljardbelopp i Storbritannien. En av Sveriges allra rikaste personer hör till dem som storsatsar..

DI - 1 timme sedan

Bilbranschen oroas över EU:s definitiva ståltullar

Branschorganisation Acea säger sig vara extrem besvikna över EU:s förlängda skyddstullar på stål och bedömer att det kan slå mot den europeiska bilindustrins konkurrenskraft..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.