DN > Ekonomi

Sunday, 21 October, 13:07

DN - 14 jun 18 kl. 20:10

Efter paketkaoset - nu slopas avgiften på leveranser från WishPå torsdagen började ett nytt avtal mellan Postnord och e-handelsföretaget Wish gälla. Avtalet innebär att avgiften på 75 kronor per paket slopas, rapporterar Breakit..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wish, Postnord, Breakit

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter paketkaosetnu , slopas, avgiften, leveranserfrån , Wish
Barometern - 02 apr 14 kl. 07:14

Cruisingavgift slopas efter hot

Efter hot om sabotage slopas avgiften för deltagarna i cruisingen. Arrangören Lorita Lek berättar att hon har fått ta emot hot från grupper som bara verkar vara ute efter att sabotera evenemanget. Det handlar om uppmaningar till spontancruising och hot om att blockera vägar.

IDG - 05 mar 15 kl. 11:42

Lan-avgiften tas bort - stor seger för spelvärlden när automatspelslagen nu ska ändras


Nu slopas avgiften för lan-kaféer. Ett enigt kulturutskott har i dag föreslagit för riksdagen att automatspelslagen ändras. För Inferno Online innebär det att en avgift på 70 000 kronor om året nu försvinner..

NSD - 21 maj 18 kl. 11:58

Nu slopas avgiften på Kinapaketen

Inom kort kommer Postnords avgifter på paket från Kina att försvinna..

HBL - 04 okt 12 kl. 10:31

HVC-avgiften avgörande för budgeten

Jussi Pajunen är som vanligt försiktig, orolig för både det världsekonomiska läget och de minskande skatteintäkterna i Helsingfors. Men att han inte plockat bort hälsovårdsavgiften betyder att varken SDP eller De gröna är redo att godkänna budgeten.Helsingforsarna blir fler, vilket staden ser som en bra sak.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 07:25

Dags att slopa avgiften för gynekologisk cellprovtagning

Kronobergs landsting är ett av de sämsta i landet på att få kvinnor att ­komma till cellprovtagningarna. Med nya politiker installerade vill vi därför återigen aktualisera frågan i hopp om att landstingen inför 2015 års budget gör cellprovtagningen avgiftsfri, skriver Barbro Sjölander, ordförande i Nätverket mot gynekologisk cancer. Varje år dör eller insjuknar 620 kvinnor i livmoder­halscancer som uppstår till följd av cellförändringar.

YLE - 01 feb 17 kl. 06:55

Genombrott i EU:s roamingförhandlingar - avgifterna slopas i sommar

Snart kostar det inget extra att ringa, skicka sms eller surfa på sin mobil i andra EU-länder. Det här kom Europaparlamentet och EU-länderna överens om i natt, efter långa och svåra förhandlingar. Det verkar nu finnas en överenskommelse om att roamingavgifterna för datatrafik slopas i hela EU-området.

Metro - 18 apr 12 kl. 11:23

Nya uppgifter: Tv-avgiften avskaffas

Tv-avgiften slopas redan om två år. Det väntas regeringens utredare föreslå, enligt Resumé.  Det....

Dalarnas tidningar - 21 feb 14 kl. 08:20

Vissa avgifter för bygglov slopas

Kommunfullmäktige har beslutat att slopa avgiften för vissa bygglov inom områden där områdesbestämmelser gäller. Tidigare har fastighetsägare i vissa områden sluppit avgiften medan andra har fått betala..

SmålandsPosten - 20 mar 14 kl. 06:05

Parkeringsavgifter vid simhallen kan slopas

P-avgifterna vid Växjö simhall kan omprövas om 1,5 år. Det har fritidsnämnden beslutat. Men oppositionen ville ha bort avgifterna bums.

DalaDemokraten - 16 okt 17 kl. 14:29

Tv-avgiften kan slopas och ersättas av skatt

Tv-avgiften kan snart vara ett minne blott - om Public service-kommittén får bestämma. Idag lämnade de in sitt förslag till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) om hur public service med bland annat Sveriges radio och SVT ska finansieras..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 12:21

”Pessimisterna styr på marknaden i dag”

Trots goda omsättningar i de tredje kvartalsrapporterna faller Stockholmsbörsen.  Den kommande veckan släpper flera svenska och amerikanska bolag sina rapporter, vilket analytikerna hoppas ska få investerare att våga mer.  – Pessimister styr marknaden, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

DN - Igår: 10:35

Regeringen instämmer i Trumps kritik – vill stoppa Kinapaketen

Kinapaketens dagar på den amerikanska marknaden är räknade. President Trump har meddelat att USA lämnar Världspostföreningen och drar sig ur de portoavtal som Wish och andra e-handlare har utnyttjat. – Sakligt sett är vi överens med USA, säger ansvarig minister Peter Eriksson (MP) till DN..

DN - Igår: 22:34

Politisk toppkraft ny kommunikationschef för Facebook

Nick Clegg har fått nytt jobb. Facebook placerar den tidigare biträdande brittiske premiärministern på posten som företagets policy- och kommunikationschef på global nivå..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Sju tecken på fordonsjättens styrka

Volvokoncernen överraskade marknaden med en urstark rapport för det tredje kvartalet. Men oron för kostnader för fel i de avancerade avgassystemen samt risk för en framtida konjunkturnedgång tynger marknaden. Här är sju punkter som är viktiga för Volvos verksamhet..

DN - Igår: 13:15

Ojämlik familjebildning hindrar kvinnliga chefer från toppen

Kvinnliga chefers underrepresentation och lägre löner kan inte förklaras med brist på kvalifikation. Enligt en ny studie är det i stället de första åren efter familjebildning som hindrar kvinnors karriärer. – Skillnaderna uppkommer när man bildar familj, säger Joacim Tåg, vid institutet för Näringslivsforskning..

DN - I förrgår: 10:37

Fuskare med högskoleprovet kan få hårdare straff

Omkring 15 personer som misstänks för fusk vid högskoleprovet har åtalats för grovt brott och riskerar upp till två års fängelse, rapporterar P3 Nyheter. Hittills har ett hundratals fuskare ertappats, varav ett tiotal har dömts – men bara för brott av normalgraden..

DN - I förrgår: 07:56

Jacques Wallner: Därför går Volvo så bra just nu

Fordonstillverkaren Volvo redovisade vinstsiffrorna för tredje kvartalet. DN:s motorreporter Jacques Wallner svarar på tre frågor om vinstsiffrorna..

DN - I förrgår: 05:29

Kinas tillväxt fortsätter sakta ned

Kinas ekonomi växte med 6,5 procent under årets tredje kvartal jämfört med samma period förra året. Det är något långsammare än väntat, visar färska siffror..

DN - I förrgår: 23:33

Carl Johan von Seth: Så skakar skumrasket de nordiska bankjättarna

Danske Bank spelar huvud­rollen i det som kan vara tidernas största penningtvätthärva. Nu har Nordea dragits in i skandalen, samtidigt som SEB skakas av ett skattebedrägeri. Stukat förtroende, miljardböter, sjunkande börsvärden och strängare tillsyn är några av de följder som bankerna kan ställas inför..

DN - I förrgår: 14:47

Saabs miljardaffär definitivt i hamn

Saabs och Boeings mångmiljardaffär med amerikanska flygvapnet är nu definitivt klar. Försvarskoncernen bekräftar nu för första gången att konkurrenterna väljer att inte överklaga beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.