Expressen > Nöje

Tuesday, 21 August, 00:34

Expressen - 14 jun 18 kl. 20:03

Ett steg i rätt riktning men knappast rätt valI dag får Metallica Polarpriset.Det är ett steg i rätt riktning.Men det är knappast rätt val..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Metallica Polarpriset

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett stegi rätt , riktningmen , knappasträtt , val
Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 06:49

Kurserna på Asienbörserna steg efter grekiskt val

Kurserna på de ledande Asienbörserna reagerade positivt på resultatet av parlamentsvalet i Grekland. Strax före klockan 06, svensk tid, hade Tokyobörsens Nikkei 225-index stigit med 1,9 procent och det bredare Topixindex med 1,8 procent.Hongkongbörsens Hang Seng-index steg med 1,7 procent, Shanghai-börsens Kompositindex med 0,7 procent och Taiwanbörsens Weighted Index med 1,9 procent.

BT - 13 feb 11 kl. 19:16

Militären: Fria val om sex månader

Mubarak är störtad, men kraven på att militären ska omsätta löften i handling har skallat. På söndagen prickade armén, i ett enda svep, av nästan hela den akuta kravlistan. Parlamentet upplöses, konstitutionen upphävs ?

SvD - 15 feb 11 kl. 04:46

Efterlängtade steg mot demokratiska val

Revolten i Egypten har skapat en chockvåg av ­frihet i Mellanöstern. Men starka krafter vill inte se någon demokratisering..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Litet steg mot fritt val

Det är med stor glädje som jag i tisdags upplevde att kommunfullmäktige sa ja till min motion Mina timmar..

Politologerna - 15 dec 16 kl. 09:23

Lucka #15. Fi och Supervalåret 2014: Om väntad och oväntad röstdelning i svenska val

I detta inlägg gästas Politologerna av Sofie Blombäck och Jenny de Fine Licht, forskare vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. Tidigare i år publicerade Sofie och Jenny en artikel i Scandivinian Political Studies där de undersöker Fi:s sympatisörer. Med hjälp av Fi:s framgångar och motgångar under Supervalåret 2014 identifieras tidigare osedda mekanismer bakom röstdelning.

BT - 08 nov 13 kl. 13:15

Samvetsfrihet ett steg i fel riktning

Anneli Enochsons (KD) negativa inställning till allt som har med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) att göra är välkänd sedan tidigare. Men den nya aggressivitet hon visar i frågan om aborträtt är illavarslande i ett europeiskt perspektiv. I flera europeiska länder attack-eras idag kvinnors rätt att be-stämma över sin egen kropp och sexualitet.

GT - 15 apr 14 kl. 08:29

Tack S, MP och V – ett steg i rätt riktning!

Tack för att ni genomför några av våra förslag. Det är ett steg i rätt riktning och det är bra för de äldre i Göteborgs stad. Det märks att det är valår!

SmålandsPosten - 24 maj 14 kl. 09:20

Viktiga val för Europa

I morgon hålls ett val som kan få stor betydelse för utvecklingen i Europa de närmaste åren. Det finns grupper som motsätter sig att valet hålls, medan andra är beredda att ta kamp för sin rätt att rösta. Grannländerna kommer att bevaka genomförandet och utgången med spänning.

YLE - 18 apr 17 kl. 07:41

Forskare oroad för tudelning inför kommande val

Valdeltagandet i kommunalvalet var inte mycket att hurra för, men det steg ändå en aning jämfört med det förra kommunalvalet. En detalj som börjat diskuteras mycket den senaste tiden är skillnaderna i valdeltagande olika grupper och områden emellan. Det verkar finnas en klar klyfta mellan dem som har det bra och dåligt, samt dem som mår bra och dåligt.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Mollys kärlekshemlighet med Danny Saucedo

Molly Sanden känner sig kär och trygg med fästmannen Danny Saucedo. I en intervju med ”Svensk Dam” berättar hon att hemligheten bakom deras kärlekslycka är de uppvaktar varandra i vardagen.– En vardagsrumspicknick på golvet, frukost på sängen helt oväntat eller en liten skål med mitt favoritgodis på bordet, säger hon..

Expressen - 3 timmar sedan

Robert de Niro, 75, avslöjar hälsohemligheten

Robert De Niro fick en Oscar för sin roll som boxaren Jake LaMotta i "Tjuren från Bronx" från 1980.I samband med att stjärnan fyller 75 år avslöjas det nu att han fortfarande tränar i boxnngsringen från filmen som ska finnas i stjärnans hem, skriver The Mirror. – Han har fortfarande samma ring från filmen i sitt hem och han berättar att han använder den då och då, säger en uppgiftslämnare till tidningen..

Expressen - 4 timmar sedan

Adam Alsings skräck 70 meter över marken

Adam Alsing utmanar sin skräck i Kanal 5-programmet ”Världens tuffaste jobb” som har säsongsstart på måndag.Under premiären händer det oväntade – programledaren befinner sig 70 meter upp i luften då den ostadiga hissen plötsligt blir stillastående. – Jag tänkte att nu lossnar den här hissen för det blåste rätt in.

Expressen - 5 timmar sedan

Johannes fick inte rätt hjälp – hittades död

Christine Wester och Johannes Nilsson renoverade sitt hus, när Johannes plötsligt drabbades av smärtor i ryggen och benen.I februari hittades Johannes död och inget blev längre som tänkt.Nu får Christine och hennes döttrar hjälp i Kanal 5-programmet "Sofias änglar" att göra klart projektet.

Expressen - 6 timmar sedan

Graaf och Söderlund tvingas be om ursäkt

Ann Söderlund kritiseras efter att ha pratat om den amerikanska ursprungsbefolkningen på ett omdömeslöst sätt i sin podcast.Vännen Magdalena Graaf tog Söderlunds parti genom att spela in en raljant video där hon sjöng en gammal barnvisa om ”indianer”, något som väckte reaktioner.Nu ber Ann Söderlund och Magdalena Graaf om ursäkt – men samtidigt menar Graaf att raseriet i sociala medier går till överdrift.

Expressen - 7 timmar sedan

Leif GW Perssons comeback efter löftet

Leif GW Persson berättade nyligen att han måste trappa ner – men nu står det klart att det blir ytterligare en säsong av GW:s mord.I kommande säsong djupdyker professorn bland annat i morden på Malmö Östra sjukhus.– GW:s mord utgår från de fall som Leif tycker är intressanta ur olika synvinklar, säger exekutiva producenten David Lillemägi på TV4..

Expressen - 8 timmar sedan

Stjärnan i blåsväder efter incident på restaurang

När Kendall Jenner och hennes pojkvän Ben Simmons besökte en restaurang i Los Angeles, fick en liten flicka som befann sig i lokalen en chock.Enligt The Daily Mail ska Jenners hund bitit den lilla flickan, så att hon fick uppsöka vård.– Hunden tog inte kontakt med flickan, säger en  uppgiftslämnare..

Expressen - 8 timmar sedan

Avicii kan bli storvinnare på nattens VMA-gala

Inför kvällens MTV Video Music Awards är förväntningarna höga – galan hålls i Radio City Music Hall i New York där allt började 1984.Tim "Avicii" Bergling är nominerad till två priser och  Aretha Franklin hyllas på scen.– Att vinna skulle vara fint symboliskt, samtidigt som det skulle kännas tungt att inte få dela glädjen med Avicii, säger Levan Tsikurishvili..

Expressen - 9 timmar sedan

Skådespelerska anklagas för sexuella övergrepp

Skådespelaren Asia Argento stod på Cannesfestivalens scen och berättade att hon utsatts för sexuella övergrepp av Harvey Weinstein.Nu riktas anklagelser om sexuella övergrepp i stället mot skådespelaren själv.Argento ska ha förgripit sig på en 17-årig pojke 2013, när hon själv var 37 år, skriver New York Times..

Expressen - 9 timmar sedan

”Idol”-Idas revansch – efter bussolyckan i Sveg

Ida Knubbe är en av deltagarna som ställer sig framför ”Idol”-juryn i jakten på en guldbiljett i kväll.Hon berättar att musiken är en revansch efter den tragiska bussolycka hon var med om i Sveg – där flera av hennes vänner miste livet.– När man lyssnar på låtar som man hörde då under olyckan, så kan jag hantera sorgen bättre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.