Expressen > Nyheter

Tuesday, 21 August, 00:35

Expressen - 14 jun 18 kl. 20:00

Barn torterade fåglar till döds: ”Vuxna tittade på”En grupp barn påträffades när de skadade några fågelungar allvarligt. Nu reagerar flera djurrättsorganisationer. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

11850 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, torterade, fåglartill , döds, Vuxna, tittade
UT - 30 sep 16 kl. 14:32

Synproblem och Världens barn i fokus på höstmarknaden

Lika gula och lika trogna som höstlöven dyker de upp på höstmarknaden. I dag kommer centrum att täckas av bösskramlande Lions, som deltar i jätteprojektet Världens barn, som präglar Sverige under denna och kommande helg..

YLE - 11 jun 14 kl. 15:30

Arga fåglar obehagliga men inte farliga

De fåglar som aggressivt skyddar sina bon och ungar kan kännas obehagliga, men är i regel inte farliga. Veterinär Einar Eriksson rekommenderar paraply som skydd för störtattackerande och illvilligt bajsande fåglar. Många fågelarter är extra aggressiva just nu, eftersom de häckar och därför försvarar både bon och unga.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Hela Gotland - 15 sep 12 kl. 04:00

Fåglar inspirerar barn i Roma

I samarbete med Gotlands läns Hemslöjdsförening arrangerar Romabiblioteket i dag en verkstad för barn från sex år och uppåt på temat "Fåglar"..

BT - 22 apr 14 kl. 07:37

Barn med psykisk ohälsa i kläm

Barn och ungdomar med psykisk ohälsa hänvisas från och med årsskiftet till vårdcentralerna. Men nu slår skolläkare och distriktläkare larm: Närhälsan kan inte ta hand om barnen – och risken är att väntetiderna bara ökar. Sedan årsskiftet ska närhälsan, det som tidigare hette primärvården, vara första vårdinstans för all barnpsykiatri.

BT - 12 jan 13 kl. 14:41

Plundrande barn på Stora torget

Lördagens julgransplundring på Stora Torget gick traditionsenligt tillväga med värmande dans runt granen och godispåsar till alla barn. Julgransplundringen på Stora Torget har nu ägt rum för elfte året i rad. Under alla de åren utom ett har Torbjörn Isaksson lett dansen kring granen.

Skånskan - 04 jun 14 kl. 10:53

Fåglar i massor gäller för Kvarnlidens barn


Fåglar i massor gäller just nu på Kvarnlidens förskola i Billeberga..

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Barometern - 30 maj 14 kl. 06:26

?Som barn gjorde jag egna tidningar?

Mitt i steget. För 35 år sedan inledde Jan ­Anders­- son?sin bana som lokalredaktör på Barometern i?

Skånskan - 20 aug 13 kl. 10:43

Barn får lära sig om fåglar

800 barn ska få studera ringmärkning, bygga egna fågelholkar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Sjöstedt om fria skolvalet: ”Flummigt och ovärdigt”

L-ledaren Jan Björklund och V-ledaren Jonas Sjöstedt möttes i en ideologisk debatt om skolan i SVT:s ”Aktuellt” på måndagen.Björklund anklagade V och regeringen för att försöka styra människor.– Jag tycker att det här är flummigt, det är ovärdigt, svarade Sjöstedt, skriver SVT Nyheter..

Expressen - 15 minuter sedan

Mysteriet med Björklunds blå skjorta fortsätter

Mysteriet med Jan Björklunds skjorta fortsätter.På måndagskvällen dök den upp på nytt – då i Aktuellt i SVT.– Men jag jobbar hårdare än skjortan, säger L-ledaren.

Expressen - 2 timmar sedan

Bombgruppen larmad om misstänkt föremål

Polisen har spärrat av ett hus på Djurgården i Stockholm, skriver Aftonbladet.Orsaken ska vara ett misstänkt farligt föremål – och bombgruppen har kontaktats, enligt tidningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Familjernas sorg efter misstänkta tortyrmordet

STOCKHOLM/LONDON. En svensk man misstänks ha torterats till döds i Spanien – en annan svensk skadades svårt.Hemma i Sverige är deras familjer förkrossade över vad som hänt.

Expressen - 2 timmar sedan

Mystisk get sätter skräck i Kims hästar – nu söks ägaren

Kim Jönssons hästar blir skrämda av en lösspringande get som har börjat dyka upp i hagen. Hon har försökt hitta ägaren – men ingen ägare har gett sig till känna.– Det är så synd om den, den kommer inte överleva ute till vintern, säger Kim Jönsson, 38..

Expressen - 2 timmar sedan

Två bilar i brand – vittnen hörde explosion

Det brinner i två bilar i Falköping.Polisen åkte till platsen efter att ett vittne hört en explosion.– Den ena bilen är helt utbränd och branden har spridit sig till ytterligare en bil, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Expressen - 3 timmar sedan

Kungahuset följde Sara Danius sommarprogram

Sara Danius sommarprogram där hon gav sin version av skandalerna i Svenska Akademien har uppmärksammats stort.Även kungahuset följde sändningen. Kung Carl Gustaf är Akademiens högste beskyddare.

Expressen - 3 timmar sedan

Dansk man grillade kött – startade massiv skogsbrand

52-åringen uppges ha grillat kött med öppen eld – och somnat.Det hela slutade med en av de värsta skogsbränderna i delstaten Colorados historia.Mannen – som är dansk medborgare – riskerar nu att sitta i fängelse i årtionden, skriver Ekstrabladet..

Expressen - 3 timmar sedan

Avhopparna får nya toppjobb av Löfven

På tre månader har sex av Stefan Löfvens högsta tjänstemän meddelat att de lämnar regeringskansliet. Fyra av dem går till nya välbetalda toppjobb som de fått av – regeringen.  – Stefan Löfven och Socialdemokraterna tar ut förlusten i förskott, med rätta, säger Centerledaren Annie Lööf.

Expressen - 3 timmar sedan

Daisy, 89, har väntat på operation – i två år

Daisy Hillergren, 89, från Göteborg har väntat i snart två år på att få operera sin fot. Men Sahlgrenska universitetssjukhuset klarar inte av att uppfylla vårdgarantin.Nu riktar Daisy kritik mot Sahlgrenska.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.