Expressen > Nyheter

Friday, 19 October, 13:24

Liknande nyheter

Taggar: Barn, torterade, fåglartill , döds, Vuxna, tittade
UT - 30 sep 16 kl. 14:32

Synproblem och Världens barn i fokus på höstmarknaden

Lika gula och lika trogna som höstlöven dyker de upp på höstmarknaden. I dag kommer centrum att täckas av bösskramlande Lions, som deltar i jätteprojektet Världens barn, som präglar Sverige under denna och kommande helg..

YLE - 11 jun 14 kl. 15:30

Arga fåglar obehagliga men inte farliga

De fåglar som aggressivt skyddar sina bon och ungar kan kännas obehagliga, men är i regel inte farliga. Veterinär Einar Eriksson rekommenderar paraply som skydd för störtattackerande och illvilligt bajsande fåglar. Många fågelarter är extra aggressiva just nu, eftersom de häckar och därför försvarar både bon och unga.

Cornucopia - 30 apr 17 kl. 17:09

Vilda fåglar stora spridaren av resistenta bakterier - köp svenskt kött

En studie som skulle visa på hur resistenta bakteriegener är vanligare nära sjukhus har istället nu visat att resistenta bakteriegener hittas där det finns vilda fåglar. Knappast överraskande med tanke på det enorma bruket av antibiotika inom industriell djurhållning utomlands, inklusive de av "miljövännerna" så hyllade kycklingköttet.

Inom industriköttuppfödningen utomlands, som svenskar gladeligen köper kött ifrån och som svenska myndigheter, kommuner och skolor köper kött från för att det är billigare, används enorma mängder antibiotika.

Hela Gotland - 15 sep 12 kl. 04:00

Fåglar inspirerar barn i Roma

I samarbete med Gotlands läns Hemslöjdsförening arrangerar Romabiblioteket i dag en verkstad för barn från sex år och uppåt på temat "Fåglar"..

BT - 22 apr 14 kl. 07:37

Barn med psykisk ohälsa i kläm

Barn och ungdomar med psykisk ohälsa hänvisas från och med årsskiftet till vårdcentralerna. Men nu slår skolläkare och distriktläkare larm: Närhälsan kan inte ta hand om barnen – och risken är att väntetiderna bara ökar. Sedan årsskiftet ska närhälsan, det som tidigare hette primärvården, vara första vårdinstans för all barnpsykiatri.

BT - 12 jan 13 kl. 14:41

Plundrande barn på Stora torget

Lördagens julgransplundring på Stora Torget gick traditionsenligt tillväga med värmande dans runt granen och godispåsar till alla barn. Julgransplundringen på Stora Torget har nu ägt rum för elfte året i rad. Under alla de åren utom ett har Torbjörn Isaksson lett dansen kring granen.

Skånskan - 04 jun 14 kl. 10:53

Fåglar i massor gäller för Kvarnlidens barn


Fåglar i massor gäller just nu på Kvarnlidens förskola i Billeberga..

Sydsvenskan - 21 apr 14 kl. 05:30

14. Godnattsagor för barn som dricker

Käraste mor, jag hoppas att det här brevet kommer fram. Har bett en kille som heter Morteza och som ska på permission att ta med sig det personligen till dig så att det inte blir som sist. Han är en enkel kille på gränsen till analfabet så du behöver inte vara orolig.

Barometern - 30 maj 14 kl. 06:26

?Som barn gjorde jag egna tidningar?

Mitt i steget. För 35 år sedan inledde Jan ­Anders­- son?sin bana som lokalredaktör på Barometern i?

Skånskan - 20 aug 13 kl. 10:43

Barn får lära sig om fåglar

800 barn ska få studera ringmärkning, bygga egna fågelholkar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Så här styrs kommunerna i Sverige – efter jämna valet

Kommunister och moderater som står sida vid sida.Moderater och socialdemokrater som pratar om ”fantastiskt samarbete” och ”bra personkemi”. Mer än var tredje kommun har de senaste åren styrts genom blocköverskridande samarbeten.

Expressen - 15 minuter sedan

Här avslöjas influencern: Har fejkat sina resebilder

Svenska influencern Johanna E Olsson får kritik för att hon photoshoppar sina bilder på Instagram. Johanna E Olsson säger själv att hon har gjort det ett flertal gånger, och att hon behöver fina bilder för att kunna göra bra samarbeten med företag. – Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger hon i sin Instastory.

Expressen - 30 minuter sedan

Knivbeväpnad man rånade frisörsalong

En knivbeväpnad man rånade en frisörsalong på en adress i centrala Emmaboda vid lunchtid på fredagen.Han kunde gripas en kort tid senare efter att ha fått med sig en liten summa pengar.– Det handlar om under 200 kronor, säger Kim Hild, pressalesperson hos polisen region syd..

Expressen - 45 minuter sedan

Kaos på skola – polisen fick evakuera en lärare

Kaos utbröt på ett gymnasium i Stockholm under fredagsförmiddagen. Det efter att en lärare anklagats av en tidigare elev för grooming.Nu sitter skolans ledning i ett blixtinkallat möte och läraren har tagits ur tjänst.

Expressen - 1 timme sedan

Mopedist allvarligt skadad efter krock

En mopedist har krockat med en bil i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida.Mopedföraren är förd till sjukhus med troligtvis allvarliga skador..

Expressen - 1 timme sedan

Elev svårt misshandlad på skolan – bröt käken

En pojke i 15-årsåldern misshandlades så illa på en skola i Borås att han fick uppsöka läkarvård för käkskador.Incidenten är den fjärde sedan skolstarten i höst och skolan jobbar nu med polisen för att få stopp på incidenterna.– Det har varit jävligt turbulent, säger en ansvarig på skolan..

Expressen - 1 timme sedan

En person sitter fast i ventilationssystem

En person sitter sedan tidig morgon fast i ett ventilationsschackt i Vasastan i Stockholm..

Expressen - 1 timme sedan

Forskare: Fetma - en större cancerrisk än tidigare trott

Fetma ökar risken för betydligt fler cancerformer än vad man hittills trott. Enligt Världscancerfonden WCRF kan fyra av tio cancerfall förebyggas med rätt kost och motion..

Expressen - 2 timmar sedan

Skott mot villa – kan vara hämndaktion

På torsdagskvällen sköts det mot en villa på Hisingen i Göteborg, skriver GP. Skottet kan vara en hämndaktion mot en händelse i ett garage i Haga tidigare i veckan..

Expressen - 2 timmar sedan

Lärkestål dömd för hets 61 fall av mot folkgrupp

Han var ansvarig utgivare för nazistiska sajten Nordfront.Nu döms Emanuel Lärkestål, 32, för hets mot folkgrupp i 61 fall rapporterar SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.