DN > Nyheter

Wednesday, 15 August, 20:50

DN - 14 jun 18 kl. 19:05

Nej, den här bilden är inte ett belägg för att svenska skolbarn ”tvingas knäböja och be till Allah”En åtta år gammal bild som i flera år använts i propagandasyften har återigen fått spridning sedan den delats i den stora Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige”. Bilden påstås visa hur svenska skolbarn ”tvingas knäböja och be till Allah” men visar egentligen en temadag på en skola i Kristianstad, där eleverna lärde varandra om sina respektive familjers traditioner..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Allah, Facebookgruppen Stå, Sverige, Kristianstad

Dela artikeln

631 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejden här , bildenär inte ett , beläggför , att svenska skolbarn tvingas knäböja och be till Allah

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Salo berättar om sin depression: ”Jag mådde skitdåligt”

Tommy Salo var målvaktshjälten från OS 1994 som sen blev syndabocken i förlusten mot Vitryssland åtta år senare. Under många år efter spelarkarriären var livet tungt, något han inte visade utåt. – När jag mått som sämst har jag tänkt att jag inte orkar leva längre, säger Salo till Aftonbladet när han nu väljer att berätta om de tunga åren..

DN - 45 minuter sedan

Klimatförnekarnas vanvördnad saknar gräns

Vi måste flytta klimatet upp bland de ting som det är oförlåtligt att glömma. Sverker Sörlin ser äntligen klimatfrågan ta plats på de stora frågornas scen..

DN - 45 minuter sedan

Viktors val 15 augusti

Viktors val 15 augusti.

DN - 45 minuter sedan

Turkiets valutakris i fem punkter

Den turkiska liran har rasat med över 40 procent sedan årsskiftet. En upptrappad konflikt med USA och inhemska problem ligger bakom. För turkisk ekonomi kan utvecklingen få allvarliga konsekvenser.

DN - 1 timme sedan

Turkiet dubblar tullarna på amerikanska varor

Det hotande handelskriget mellan Turkiet och USA går in i ett nytt skeende. På onsdagen beslutade Ankara att dubblera tullarna på amerikansk import av alkohol, bilar och tobak i ett försök att stärka liran..

DN - 1 timme sedan

Brasiliens tidigare president blir ny kandidat från fängelset

Den tidigare presidenten Lula da Silva registreras under onsdagen som kandidat till årets val, trots att han nu avtjänar ett 12 år långt fängelsestraff för korruption, skriver Reuters. .

DN - 1 timme sedan

Förre världsettan gillar Sverige: ”Publiken vill inte bara bli full”

Göteborg. Han har vunnit två majortitlar. Han har sänkt den avgörande putten i Ryder Cup.

DN - 1 timme sedan

”Dagens makthavare griper barn precis som bolsjevikerna”

Den ryska underrättelsetjänsten infiltrerar ungdomsgäng och uppmuntrar dem att begå brott – som de sedan ställs till svars för. På onsdagen demonstrerade tusentals människor i Moskva i en så kallad mamma-marsch mot polisens metoder i kampen mot extremism..

DN - 1 timme sedan

Ytterligare 25 dödsoffer i indiska monsunregn

Ytterligare minst 25 människor har dött till följd av de kraftiga monsunregnen i Indien, vilket gör att antalet dödsoffer nu är uppe i 67 människor, meddelar landets katastrofmyndighet. Över 50.000 har tvingats fly sina hem..

DN - 1 timme sedan

Före detta presidenten José Mujica går i pension

Rio de Janeiro. Den folkkäre före detta presidenten José »Pepe« Mujica tänker pensionera sig. I veckan sa han upp sig som senator i Uruguay och tänker nu endast att frilansa som föreläsare och inspiratör..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.