DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 11:37

DI - 14 jun 18 kl. 19:04

Megafusioner är nästa stora trendTv-jätten Comcasts försök att sno Fox framför näsan på Disney är inte bara pikant eftersom Disney för 14 år sedan nobbade att köpas av just Comcast. Det är också ett exempel på megatrenden där mediedistribution och innehåll alltmer går ihop..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Comcasts, Fox, Disney, Comcast

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Megafusionerär nästa stora , trend
Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Stockholmare ängsliga över ovisshet kring nästa stora trend bland ängsliga stockholmare

Stockholm, världens mest trendkänsliga huvudstad, är åter ängslig. Tidigare har ängsligheten handlat om huruvida man fått till en tillräckligt ironisk mustasch, eller om man hunnit med att skriva den där romanen under tiden man var pappaledig (och hade en tillräckligt retro barnvagn) eller om man lärt sig att stoppa och bjuda på egenhändigt tillverkad korv före alla andra i sin bekantskapskrets.  År 2012 är istället stockholmarna ängsliga över vad som blir nästa trend som de kan vara först med att bli först med och prata och twittra om - som om de hållit på med detta nya hela livet.

Skånskan - 03 apr 16 kl. 04:00

Många mord 2015 men in­gen ny trend

Opinion För­ra året mördades ovan­ligt många i Sve­ri­ge. 112 per­soner ut­sattes för ”död­ligt våld”, vil­ket är fler än nå­got an­nat år se­dan 2000.
Men att prata om en ökande trend är fel.

YLE - 24 maj 15 kl. 13:15

"Närproducerat är mer än en trend"

Lokalproducerad energi håller på att bli ett hot för de stora bolagen. På sikt kan det också gälla lokalproducerad mat och lokala produkter, sade forskaren Björn Forsberg under ett hållbarhetsseminarium i Jakobstad. Björn Forsberg är doktor i statsvetenskap från Umeå universitet, men numera författare.

Skånskan - 07 dec 16 kl. 04:00

Be­kräftat trend­brott

ERWP.fif(0)De re­sul­tat som Timss-rap­porten för en vecka se­dan visade gladde ge­nom att de tydde på ett trend­brott. Dens svenska sko­lan kan upp­visa bätt­re re­sul­tat igen.

Cornucopia - 29 sep 13 kl. 08:29

Säker trend: Kanadas pensionärer

Jag har på föreläsningar pratat om säkra långsiktiga trender, varav västvärldens åldrande befolkning är en sådan. Ett sätt att investera utifrån denna säkra trend är i högutdelande kanadensiska skattefria real estate income trusts, REITs. Vid den stora skattereformen som tog bort de högutdelande kanadensiska trusterna, fick REITs fortsätta existera på grund av att de är grundade i realkapital i form av fastigheter, real estate.

YLE - 30 okt 13 kl. 04:53

Mångsidighet ny trend bland småföretagare

I dag ser vi en trend med små företag som erbjuder ett bredare utbud av kompletterande tjänster. Åtminstone i Kristinestad har man märkt att det är den typen av nya företag som dyker upp snarare än traditionella hantverkare. En stor trend är exempelvis företag inom hälsa och wellness.

Uppsalanyheter.se - 28 sep 14 kl. 04:34

Positiv trend mot Warberg

SSL Herr: Sirius har en tydlig och positiv trend mot Warberg med tre raka matcher utan förlust. På söndag tar man emot "nya" Warberg utan sina gamla storstjärnor.Sirius har en tydlig och positiv trend mot Warberg med tre raka matcher utan förlust.

Kristianstadsbladet - 06 okt 14 kl. 21:15

Nobelpris till gifta kan bli trend

Gifta par som delar Nobelpris kan vara en trend i tiden. Som ett resultat av att allt fler kvinnor släpps in i forskarvärldens eliter, enligt Gustav Källstrand, historiker på Nobelmuseet.
Nobelpristagaren Gerty Cori har vittnat om hur hon inför sitt delade medicinpris med maken Carl Cori 1947 fick kritik från kollegor i USA för att hon inte valde en mer "passande" kvinnlig karriär - exempelvis som läkare - och lämnade maken i fred i laboratoriet.

BT - 06 okt 14 kl. 21:15

Nobelpris till gifta kan bli trend

Gifta par som delar Nobelpris kan vara en trend i tiden. Som ett resultat av att allt fler kvinnor släpps in i forskarvärldens eliter, enligt Gustav Källstrand, historiker på Nobelmuseet. Nobelpristagaren Gerty Cori har vittnat om hur hon inför sitt delade medicinpris med maken Carl Cori 1947 fick kritik från kollegor i USA för att hon inte valde en mer "passande" kvinnlig karriär - exempelvis som läkare - och lämnade maken i fred i laboratoriet.

Expressen - 14 okt 14 kl. 22:00

Polisen ser trend: Rånarna blir allt yngre

Rån mot mindre växlingskontor är en trend bland kriminella ungdomar. Det menar Björn Ek, kriminalinspektör vid Rikskriminalpolisen i Stockholm. – Vi ser en trend att rånarna blir yngre och yngre och på de små växlingskontoren har man inte samma säkerhet som hos de större företagen, säger Björn Ek..

BT - 02 jan 15 kl. 19:21

FN: Migrantfartyg på drift ny trend

Ett fartyg med hundratals migranter ombord har hittats på drift i Medelhavet. Skeppet övergavs av besättningen och människorna ombord lämnades. Fraktfartyg som lämnas på drift är ny trend bland smugglare enligt FN:s flyktingorgan UNHCR.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nent köper resterande 4 procent i Splay

MTG:s Nordic Entertainment Group, Nent, har köpt de resterande 4 procenten av aktierna i Splay från ett bolag som kontrolleras av bolagets vd och grundare..

DI - 15 minuter sedan

Semestertider för företagare – då slår bedragarna till

Bedrägerier, stölder, inbrott och rån. Var fjärde företagare har drabbats av någon typ av brottslighet de senaste tre åren. Det visar en ny undersökning som Di har tagit del av.

DI - 30 minuter sedan

Geely flaggar upp - har fått aktierna i AB Volvo

Kinesiska Geely med Li Shufu i spetsen äger nu 7,9 procent av kapitalet och 14,9 procent av rösterna i lastbilstillverkaren AB Volvo. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Audis vd häktad i diesel-härvan

Audis vd Rupert Stadler har häktats i Tyskland i spåren av diesel-härvan..

DI - 30 minuter sedan

Andelen vakanser växte i EU

Andelen vakanser, andelen lediga jobb i förhållande till det totala antalet jobb, var 2,1 procent i euroområdet under det första kvartalet, upp från 2,0 procent föregående kvartal. Under motsvarande kvartal föregående år var andelen 1,9 procent..

DI - 45 minuter sedan

Magnolia Bostad offentliggör prospekt i samband med listbytet till Nasdaq Stockholm

Nasdaq Stockholms bolagskommitté godkände den 14 juni Magnolia Bostad AB:s ansökan om upptagande till handel av bolagets aktier på Nasdaq Stockholms huvudlista. Det prospekt som har upprättats i samband med listbytet har idag godkänts och registrerats av Finansinspektionen samt publicerats på Magnolia Bostads webbplats, www.magnoliabostad.

DI - 45 minuter sedan

Opec sägs diskutera produktionsökning

Opec-medlemmarna sägs diskutera en kompromiss som skulle innebära en ökning med mellan 300.000 och 600.000 fat per dag under kommande månader.

DI - 1 timme sedan

Cybaero ansöker om konkurs

Drönarbolaget Cybaero ansöker om konkurs. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Collectors operativa chef köper 8 000 aktier

Susanne Bruce har den 18 juni köpt totalt 8.000 aktier i Collector där hon är operativ chef och vd för dotterbolaget Colligent. .

DI - 1 timme sedan

Avknoppningen klättrar på börsen

På måndagen ser Epiroc sin första dag på Stockholmsbörsen efter avknoppning från Atlas Copco. Hittills slår aktien förväntningar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.