Sydsvenskan > Opinion

Monday, 24 September, 19:05

Liknande nyheter

Taggar: Kan man talaom , välfärdssveknär tusentals , utlandssvenskar, flyttar, hem
Cornucopia - 11 apr 18 kl. 15:24

Västerås: "Blir vi 200 000 flyttar jag till Enköping"

"Blir vi tvåhundratusen flyttar jag till Enköping. Det är trafikkaos i Västerås i rusningstid redan nu." - Taxichaufför i Västerås till bloggarenVästerås och Mälardalen med Örebro och Eskilstuna visar upp helt andra demografiska tillväxtsiffror än Stockholm, Göteborg och Malmö.

YLE - 12 mar 15 kl. 13:32

Finlandssvenskar flyttar gärna utomlands

Finlandssvenskar är mer benägna att flytta utomlands än finskspråkiga. Sverige är det populäraste målet – men resor längre bort lockar också då ankdammen ibland kan kännas för liten. Magnus Enlund (t.

YLE - 22 mar 16 kl. 04:17

De fattigaste flyttar till Raseborg och de rikaste till Ingå

Den senaste statistiken över medelinkomstnivån hos de som flyttar till och inom Nyland visar att Raseborg lockar låginkomsttagare, medan Ingå drar de förmögnaste invånarna. Uppgifterna som visar inrikesflytt kommer från Statistikcentralen. Raseborg är på näst sista plats strax före Pukkila med en medelinkomst på drygt 18 000 euro, medan Ingå befinner sig på andra plats strax efter Grankulla med en medelinkomst på nästan 26 000 euro.

Kristianstadsbladet - 28 feb 14 kl. 08:59

Dags för S att tala klarspråk

Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Hans Wallmark som står överst på Moderaternas riksdagslista för norra och östra Skåne avkräver en del svar från ettan på Socialdemokraternas lista, Annelie Karlsson.
Moderaterna och Socialdemokraterna har nu båda fastställt sina listor inför årets riksdagsval. Annelie Karlsson toppar för S i Norra och Östra Skåne, medan undertecknad är första M-namn.

News55 - 17 nov 16 kl. 16:25

Pensionärer drabbas när matleverantör flyttar

Från Samhall, fyra mil bort i Gnosjö, till Västerås centrallager, nästan 38 mil bort – så långt har matleverantören i Värnamo kommun flyttat, berättar 74-åriga Maddy Elmersson, en av de 180 pensionärer som brukar beställa sin mat från Samhall. Och sedan ett par veckor tillbaka ska pensionärerna beställa sin mat via webben, alternativt via en telefonsvarare.       LÄS MER: Evy, 67, ville få vårdnaden om sitt barnbarn – åldersdiskriminerades “Förut kunde vi ringa och prata med en person” – Förut kunde vi ringa och prata med en person.

YLE - 20 maj 16 kl. 17:04

Porkala sjöbevakningsstation flyttar

Själva verksamheten ska ändå fortsätta som förut i Porkala, Hangö och Ekenäs, lovar Ismo Siikaluoma, biträdande kommendör för Finska Vikens sjöbevakningssektion. SFP:s riksdagsledamot Anders Adlercreutz från Kyrkslätt är ändå orolig för situationen. I bakgrunden finns regeringens sparåtgärder och den färska redogörelsen för den inre säkerheten.

Vimmerby Tidning - 07 feb 18 kl. 13:00

Politikerna i Ydre jublar när unga flyttar

De kanske inte hade fullständigt klart för sig varför de hurrade, politikerna i kommunstyrelsen i Ydre. Men hurrade, det gjorde de, likafullt. Och visst fanns det en anledning till glädjeyttringen.

Posh24 - 24 mar 11 kl. 12:03

Blondinbella flyttar till Spanien!

I direktsänds tv avslöjade just Isabella Löwengrip att hon planerar att flytta till Spanien. De är TV4 som hade Blondinbella som gäst nu på morgonen för att tala om pengar och banker. Det var under programmet "Efter tio" som hon avslöjade att hon tittar på ett boende i soliga Spanien för att ha det som semesterboende.

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 06:30

Framtiden flyttar in

Nästa år är det byggstart för Malmös nya konserthus - som ser ut att bli en dyr historia. Sydsvenskan träffade Dragan Buvac, vd för Malmö symfoniorkester, för att ta reda på vad som ska hända när det väl står klart.
?

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 11 kl. 15:37

Kolgjini flyttar utomlands

Lutfi Kolgjini tänker flytta halva sin tränarrörelse utomlands. ? Vi har världens bästa hästar, tränare och kuskar men de ekonomiska förutsättningarna är bedrövliga.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Nu är det skarpt läge i striden om makten i Sverige

"Fulspel", hävdar SD:s Björn Söder efter att han röstats bort som andre vice talman..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Malmöforwarden på gång efter huvudsmäll

Så ser skadeläget ut i Redhawks..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Söder (SD) kan bli utan talmanspost

Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. Men striden om de vice talmansposterna är hårdare. Sverigedemokraternas kandidat Björn Söder riskerar att bli utan talmanspost.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Alliansens Norlén (M) vald till talman

Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på Vänsterpartiets kandidat. Därmed förlorar sannolikt Sverigedemokraternas kandidat Björn Söder.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

L: Alliansregering måste säkra budgetstöd

Vill att en eventuell Alliansregering före den tillträder ska ha säkrat stöd för att få igenom en budget..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Älgar på rymmen efter stormen

Har du sett Sune eller Ragnar? De båda älgtjurarna, på 17 respektive 18 taggar, är försvunna från Skyllaryds älgpark norr om Eksjö efter helgens oväder, rapporterar P4 Jönköping. – Det har blåst en del i helgen, då har det blåst på en stor gran på stake.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

"Danius, vem är det?" – sagt i akademiskandalen

Skandalen kring kulturprofilen, som nu ställts inför rätta för våldtäkt, fick den anrika Svenska Akademien på fall. Här är citaten vi minns efter tio månader av avslöjanden, avhopp och kovändningar. – Att folk tar en på rumpan har man ju varit med om.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Många ger mer förskoleklass än lagen kräver

I vissa kommuner går barnen tre timmar i förskoleklass, i andra går de sex timmar.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Trög bomarknad sinkar affären

Den trögare bostadsmarknaden gör att det tar betydligt längre tid att dra igenom en affär. Speciellt i Stockholm är den utvecklingen extra tydlig. I riket ligger ökningen i snitt på två veckor.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Två bilar i olycka i rondellen vid Nova Lund

Klockan 07.41 kom larm om att två personbilar varit inblandade i en olycka på Norra Ringen i Lund, i rondellen vid Nova Lund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.