Expressen > Nöje

Thursday, 16 August, 13:50

Expressen - 14 jun 18 kl. 17:40

SR:s svar om konflikten kring Sara DaniusSvenska akademiens tidigare ständiga sekreterare Sara Danius är en av de som i år får äran att sommarprata i "Sommar i P1".Nu reagerar Danius tidigare kolleger Kristina Lugn och Horace Engdahl på beskedet."Dessutom får ju både Horace och jag och andra prata! Vi har ingen anledning att kräva att få leda sommarprogram" skriver Kristina Lugn i ett mejl..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sara Danius, Sommar, P1, Danius, Kristina Lugn, Horace Engdahl, Horace

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SR:s, svarom , konfliktenkring , Sara, Danius
DN - 18 apr 18 kl. 18:04

Göran Malmqvist kräver svar av Sara Stridsberg

Inför torsdagens sammankomst i Svenska Akademien sätter ledamoten Göran Malmqvist press på Sara Stridsberg.  ”Som det är nu bidrar hennes inställning till att förstärka föreställningen om en inre kris. Det är ingen inre kris”, säger Malmqvist i en intervju med DN..

Skånskan - 09 apr 18 kl. 16:34

Bilden av konflikten i Akademien klarnar

krönika Krisen kring Svenska Akademien började i höstas, när 18 kvinnor i Dagens Nyheter anklagade den så kallade Kulturprofilen för sexuella övergrepp. Det ledde bland annat till att åtta förundersökningar om misstänkta sexuella övergrepp inleddes.
Skånskans kulturchef Gunilla Wedding uttryckte i sin krönika, i lördagens papperstidning, förvåning över att det inte är någon av Akademiens stridbara kvinnor som Kristina Lugn eller Sara Stridsberg som valt att lämna sällskapet.

Barometern - 18 jun 14 kl. 17:50

Seko sa ja till budet ? Almegas svar dröjer

Parterna i den pågående tågkonflikten analyserade tidigt på onsdagskvällen medlarbudet de tog emot vid 16-tiden. Seko sa strax efter klockan 19 ja till budet – men Almegas svar dröjer eventuellt flera timmar. – Vi har tackat ja eftersom det fanns materiellt innehåll för oss, säger Sekos förbundsordförande Janne Rudén till TT vid klockan 19.

Barometern - 18 jun 14 kl. 17:50

Parterna analyserade medlarbudet ? svar i kväll

Parterna i den pågående tågkonflikten analyserade tidigt på onsdagskvällen medlarbudet de tog emot vid 16-tiden. Svaren från Seko och Almega avgör hur besvärligt resandet blir för hundratusentals människor i midsommarhelgen. Medlingsinstitutet förväntade sig svaren senast klockan 19.

SVT - 10 apr 18 kl. 07:33

Horace Engdahl om Sara Danius: ”Sämsta sekreteraren sedan 1786”

Konflikten som rasar inom Svenska Akademien fördjupas allt mer. I en debattartikel som publiceras i Expressen riktar tidigare ständige sekreteraren och författaren Horace Engdahl hård kritik mot Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius: ”Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift”, skriver Horace Engdahl i brevet..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Regeringen stoppade konflikten

Den norska regeringen har ingripit mot konflikten mellan norska oljeproducenter och riggarbetare, uppger Ekot.Strejken är därmed över, och det blir ingen lock-out. Arbetsgivarna hade förberett sig på lock-out, som skulle träda i kraft på tisdagen, detta som ett direkt svar på den strejk som arbetarna inledde för två veckor sedan.

Supermiljöbloggen - 26 apr 17 kl. 23:02

Konflikten om skogen och nyckelbiotoper – en sammanfattning

Konflikten om arbetet med nyckelbiotoper i skogen i nordvästra Sverige fortsätter. Här kommer en sammanfattning av det senaste och bakgrunden.  Den 25 april kom Skogsstyrelsen med beskedet att de fortsätter arbetet med att undersöka nyckelbiotoper, se faktaruta längst ned, i nordvästra Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 11 kl. 19:12

Liljegärd gav svar på tal

Ingen av Göteborgs två målsprutor Sara Lindén eller Linnea Liljegärd fick plats i förbundskaptenen Thomas Dennerbys VM-trupp. På lördagen gav de svar på tal genom att vara inblandade i det mesta framåt när tabelltrean Göteborg slog Dalsjöfors på hemmaplan i damallsvenskan med 5?0.

DI - 15 okt 13 kl. 16:45

Frågor och svar om USA:s budgetkris

Vad har hänt?USA:s statsapparat är redan delvis stängd, med hundratusentals offentliganställda permitterade utan lön och stora delar av offentlig verksamhet utslagen. Nedstängningen, den första på 17 år, beordrades av Vita huset den 1 oktober, sedan kongressens republikaner och demokrater inte kunnat göra upp om finansieringen av utgifter för budgetåret som inleddes då.

DN - 04 jan 18 kl. 13:49

Musikförlaget om Ted-konflikten: ”Vi har gjort som vi lovat”

Sara Zacharias klargjorde flera gånger att hon ville att musikförlaget skulle stoppa filmen om hennes far, Ted Gärdestad. Enligt avtalet var det dock inte möjligt.  – Jag tycker verkligen att vi har gjort det vi sagt och lovat Sara och hennes bror, säger Martin Ingeström, vd på Universal Music Publishing..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Titti Schultz blir ny programledare i P4 Extra

Expressen kan avslöja att Titti Schultz blir ny programledare i P4 Extra.Hon tar över efter Lotta Bromé. .

Expressen - 2 timmar sedan

Lena Ph:s nya jobb – berättar om förändringen

Lena Philipsson är i vinter aktuell i årets upplaga av julkalendern.När artisten uppträdde på säsongsavslutningen av TV4:s "Sommarkrysset" berättade hon om den nya skådespelarkarriären. – Jag var lite nervös, säger Lena Philipsson i programmet.

Expressen - 4 timmar sedan

Här är alla nomineringar till Kristallen 2018

Nu är årets nomineringar till tv-priset Kristallen här.Tilde de Paula Eby och David Hellenius är återigen nominerade som programledare, men även Expressen TV och Di TV har fem nomineringar.– Det är så roligt och känns så fint att Expressen TV uppmärksammas via flera Kristallen-nomineringar, säger Bella Levy, chef för Expressen TV..

Expressen - 5 timmar sedan

Oldsbergs rädsla – nu tvingas tv-profilen till tre operationer

Ingvar Oldsberg lider av hälsoproblem och måste opereras – på tre olika ställen. Det är problem i rygg och höfter som behöver åtgärdas – dessutom måste Oldsberg byta ut sin pacemaker.– Det är läskigt.

Expressen - 6 timmar sedan

Robin Williams stora skräck – före sin död

Vänner och familj berättar att Robin Williams personlighetsförändrades innan sin tragiska bortgång.Williams hade fått en sjukdomsdiagnos som påverkade hans förmågor – han var skräckslagen över att tappa kontrollen.– Jag har aldrig sett honom så rädd, säger skådespelaren och vännen Billy Crystal skriver News..

Expressen - 7 timmar sedan

Magnus Carlsson har opererats

Under ett fartfyllt disconummer i ”Diggiloo”-showen råkade Magnus Carlsson ut för en olycka och skadade sin hand – nu har han tvingats till operation.En av artistens stora rädslor inför operationen var att inte längre kunna spela piano.– Så fort jag kom åt leden så svullnade det upp.

Expressen - 16 timmar sedan

Anne Lundberg ryter ifrån – efter kritiken mot SVT

Marianne Rundström sa upp sig från SVT i protest mot regelverket att medarbetare ska gå i pension efter fyllda 67 år.Även Elisabet Höglund och Ulf Wallgren har riktat kritik mot SVT:s ålderspolicy under den senaste tiden. Men tv-profilen Anne Lundberg delar inte bilden som hennes kolleger ger yttryck för.

Expressen - 17 timmar sedan

Lundstedts okända liv med nya kärleken

Andreas Lundstedt har hittat kärleken igen - i artisten Daniel Mitsogiannis.Nu berättat Alcazar-stjärnan om den nya relationen och det lugn han har hittat.– Han är halvgrek och heter Daniel.

Expressen - 18 timmar sedan

Forsberg flyttar – sista förberedelsen

Peter "Foppa" Forsberg och Anja Pärson är aktuella i Kanal 5:s "Vem kan slå Anja och Foppa". Nu berättar Forsberg om den tuffa inspelningsperioden och den kommande flytten till Schweiz.– När vi skrev på avtalet att vi skulle vara med, då trodde jag inte att det skulle vara så här tuffa motståndare, säger han..

Expressen - 19 timmar sedan

Runar håller väckelsemöte – med Jimmie Åkesson

På Facebook bjuder Runar Sögaard in allmänheten till det han kallar ”Runars väckelsemöte med Jimmie Åkesson!”.Enligt den öppna inbjudan kommer sammankomsten vara ”klargörande” på många sätt – bland annat i frågan om SD:s ideologi är förenlig med kristen tro.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.