Expressen > Opinion

Friday, 22 June, 11:30

Liknande nyheter

Taggar: Vem vill vara politikernär , barnen, hotas
DN - 23 jan 14 kl. 06:17

Kommuner saknar plan för politiker som hotas

Två av tre kommuner saknar ett organiserat arbete för att hantera hot och våld mot politiker. Samtidigt har politiker råkat illa ut i fler än hälften av kommunerna. – Demokratins fundament är hotat, säger Andres Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, SKL..

SN - 07 okt 16 kl. 18:00

Politiker: Sjukhuset hotas av Svealandsregion

Landstingspartiet Vård för pengarna varnar för att Nyköpings lasarett hotas om Svealandsregionen blir verklighet. Partiet vill ha en folkomröstning..

Magazin24 - 10 feb 16 kl. 17:48

Kommunalrådet – Det kanske finns blivande politiker här

Förskolan invigd med tal, glass och tårta. Roger Eklund, kommunalråd tillika ordförande i barn och utbildningsnämnden berättar i sitt tal att det är här många framtida kollegors utbildning börjar, och kanske några politiker. – Barnen är vår framtid, det känns väldigt viktigt att ge dem en bra start i det livslånga lärandet, säger Roger Eklund [...

Aftonbladet - 17 aug 11 kl. 09:14

Barnen hotas ? av strejken

Läkare utan gränser: Det är en mardrömslik situation.

YLE - 09 dec 16 kl. 13:39

26 miljoner barn i Europa hotas av fattigdom

Över 26 miljoner barn i EU-länder och Island och Norge hotas av fattigdom och social marginalisering, visar en färsk rapport från organisationen Rädda barnen. Barn i olika länder i Europa berättar att de bland annat måste gå hungriga till skolan, att de bekymrar sig om sina föräldrars problem med att betala hyran och att de måste ge upp sina drömmar. Barnen berättar också om att de vintertid blir tvungna att bo i kalla bostäder, gå i skolor som är kalla och att de inte har råd med skolböcker.

Supermiljöbloggen - 12 jul 16 kl. 12:18

WWF: ”Låt barnen uppleva Idas sommarvisa i sommar!”

"Vi vet att vi mår bra av att vara i naturen – ändå är vi inte alls lika mycket i den som vi önskar. En färsk undersökning från Världsnaturfonden WWF visar att barn tillbringar oroväckande mycket mer tid framför en skärm som dator eller TV, än utomhus i naturen", skriver generalsekreterare Håkan Wirtén och chefen för enheten för landmiljö, Vicki Lee Wallgren, från WWF, i en debattartikel på Supermiljöbloggen idag.  WWF driver nu kampanjen Svenska Pärlor som syftar till att inspirera fler människor att komma ut i naturen och att vi skyddar vår natur mer och bättre.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Elva sätt att förbättra för de utsatta barnen i Lund

Rädda Barnens lokalförening i Lund släpper nu för andra året sin rapport om barn i ekonomiskt utsatta familjer i Lund.Rapporten visar att antalet barnfamiljer som behövde försörjningsstöd någon gång under 2014 ökade jämfört med året innan. 2014 erhöll 475 barnfamiljer med 908 barn ekonomiskt stöd från kommunen.

YLE - 08 aug 17 kl. 18:06

Migrationsverket försvarar beslutet i fallet där en familjen hotas att splittras - absurt, tycker flyktingjurist

Migrationsverket försvarar sitt beslut om familjen i Pargas som hotas att splittras med att familjemedlemmarna har olika medborgarskap och med att föräldrarna ännu kan söka om uppehållstillstånd på grund av familjeband. - Om familjemedlemmarna är medborgare i olika länder utreds deras ansökan utgående från deras hemland och vilken situation personen skulle hamna i om den återvänder hem, säger Jaakko Reinikainen, överinspektör på Migrationsverket. Han säger att olika personer kan få olika beslut om de har olika medborgarskap.

YLE - 08 aug 17 kl. 18:06

Migrationsverket försvarar beslutet i fallet där en familj hotas att splittras - absurt, tycker flyktingjurist

Migrationsverket försvarar sitt beslut om familjen i Pargas som hotas att splittras med att familjemedlemmarna har olika medborgarskap och med att föräldrarna ännu kan söka om uppehållstillstånd på grund av familjeband. - Om familjemedlemmarna är medborgare i olika länder utreds deras ansökan utgående från deras hemland och vilken situation personen skulle hamna i om den återvänder hem, säger Jaakko Reinikainen, överinspektör på Migrationsverket. Han säger att olika personer kan få olika beslut om de har olika medborgarskap.

Nerikes Allehanda - 05 sep 16 kl. 11:18

Insändare: Stäng inte ut barnen

Sjöängen –  bron mellan kunskap och kultur. Den bron raserades under fredagen. Projektet startade med att vi i Askersund behövde en ny högstadieskola.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 timmar sedan

Politiker måste sluta plåga polisen med pr-anmälningar

Hans Hoff och Magnus Manhammar, riksdagsledamöter (S), polisanmäler politiska motståndare. Fullständigt omdömeslöst, även om polisen hade mindre att göra. .

Expressen - 16 timmar sedan

Så skapades ett gyllene läge för SD

Hur kommer det sig att SD har kunnat växa explosionsartat i världens mest progressiva land? Före detta Timbrochefen Markus Uvell försöker förklara varför i sin nya bok Bakslaget. .

Expressen - Igår: 06:00

Varför sila plastskedar men svälja konstgräs, MP?

Plastgräset sprider sig. Inte bara på fotbollsplaner utan även i parker och på skolgårdar. Och också när MP är med och styr.

Expressen - Igår: 19:30

Dags att stoppa friskoleskojarna

Det är dags att sätta åt oseriösa skolkoncerner som Thoréngruppen. Skolan är ingen vanlig marknad..

Expressen - I förrgår: 06:00

Trumps barnläger är en skam för USA

Trumps nya policy har skilt 2000 barn till migranter från föräldrarna sedan i maj. Experter varnar för att familjerna kanske aldrig kan återförenas. Barnlägren drar skam över "the land of the free"..

Expressen - I förrgår: 18:30

Sveriges judar tvingas ta ansvar för sin egen säkerhet

I Sverige får den judiska gruppen bara polisbeskydd vid särskilda tillfällen, till skillnad från i resten av Norden. Det borde inte vara vårt ansvar att se till att vi är säkra, säger Aron Verständig, ordförande för Stockholms judiska församling. .

Expressen - 19 jun 18 kl. 06:00

Dags att syna SD i sömmarna

Jimmie Åkesson (SD) vill ha en ny folkomröstning om EU redan under nästa mandatperiod. Det är en viktig påminnelse om att en röst på SD är mycket mer än en proteströst..

Expressen - 18 jun 18 kl. 19:30

Porrstjärnor och SD-troll - så styr botarna debatten

Utländska intressen försöker påverka den svenska valrörelsen, inte minst i sociala medier. Var vaksam – eller riskera att bli någons nyttiga idiot..

Expressen - 18 jun 18 kl. 06:00

Dra ner bidragen och lånen för söliga studenter

Svenska studenter måste bli flitigare. Staten bör höja kraven på prestationer för att få studiebidrag- och lån..

Expressen - 17 jun 18 kl. 19:30

Sverige behöver en öppen debatt om återvandring

Lär av de senaste årens migrationsdebatt: att fula ut frågor leder inte framåt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.