DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 01:47

DI - 14 jun 18 kl. 16:51

Felicia Åkerman: Kallt drag av DraghiECB ser rakt igenom oro kring europeisk politik och konjunktur och satte på torsdagen ett slutdatum för stödköpen. Men räntesignalerna går åt andra hållet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åkerman, Draghi, ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felicia, Åkerman, Kallt, dragav , Draghi
DI - 17 jan 17 kl. 15:47

Felicia Åkerman: Många frågetecken återstår för May

Marknaden tog beskedet att Theresa May leder Storbritannien lämnar EU:s inre marknad med lugn. Men samtidigt som premiärministern lovade så mycket frihandel som möjligt lämnade hon gott om frågetecken kring den framtida relationen till EU och resten av världen..

DI - 16 mar 18 kl. 05:08

Felicia Åkerman: Anklagelserna hjälper Putin

"Din röst – din seger!" Uppmaningen kommer på ett färgglatt flygblad tillsammans med notan efter att vi avslutat vår lunch. .

DI - 09 maj 18 kl. 09:41

Felicia Åkerman: Därför kovänder britterna

Lägre inflationstakt, svag tillväxt och oroväckande signaler från både industrin och tjänstesektorn överskuggar de löneökningar som visar tecken på att ta fart i Storbritannien.  Förväntningarna på torsdagens besked från den brittiska centralbanken har förändrats radikalt på bara några veckor..

DI - 09 maj 18 kl. 12:03

Felicia Åkerman: Trump fortsatt joker för oljepriset

USA:s avhopp från kärnenergiavtalet med Iran kan leda till ökade spänningar i Mellanöstern och ge oljepriserna stöd. Men för USA:s president Donald Trump finns inhemska incitament att trycka ner priserna..

DI - 10 maj 18 kl. 20:59

Felicia Åkerman: Spretiga svar om orsaken bakom fallet

Förlorarna på den svaga kronan kan trösta sig med fortsatt stark efterfrågan. Men en långsiktig försvagning får konsekvenser när konjunkturen vänder..

DI - 17 maj 18 kl. 09:26

Felicia Åkerman: Så hittar du guldkornen bland snabbväxarna

Tillväxtmarknaderna slås blodiga av stigande amerikanska räntor och en stark dollar. Men medan marken sviktar för Argentina och Turkiet finns det andra som står bättre rustade för turbulenta tider..

DI - 18 maj 18 kl. 12:00

Felicia Åkerman: Trumps besatthet lägger krokben för USA

Rykten och anonyma uppgifter skapar förvirring kring de pågående handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Donald Trumps besatthet av handelsunderskottet ser ut att lägga krokben för vad som skulle vara en verklig seger för USA..

DI - 23 maj 18 kl. 16:16

Felicia Åkerman: Nu syns baksidan av Riksbankens extrempolitik

Fallande bygglov talar för att inbromsningen i bygginvesteringarna fortsätter accelerera efter att stigande bopriser med understöd av penningpolitiken förbytts i fall.  Men även på andra håll syns orosmoln kring investeringarna efter fem år av extrema centralbanksåtgärder..

DI - 24 maj 18 kl. 21:03

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 25 maj 18 kl. 18:05

Felicia Åkerman: Skuldbråk ger syre åt populister

Med populismen tillbaka på agendan i Sydeuropa har eurogruppen ingen marginal för felsteg när Grekland ska lämna det tredje stödprogrammet. Uteblir trovärdiga skuldlättnader riskeras en ny svekdebatt som underminerar framtida strukturreformer..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

IBM:s rapport över förväntan – aktien stiger i efterhandeln

IBM rapporterar intäkter på 21,8 miljarder dollar, motsvarande 196,8 miljarder kronor, för det fjärde kvartalet. Det var över snittprognosen 21,7 miljarder dollar enligt Bloomberg. Aktien stiger 4,6 procent i efterhandeln..

DI - 3 timmar sedan

Liberty avbryter samtalen med Millicom

Liberty Latin America avbryter samtalen med Millicom. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 3 timmar sedan

Wall Street går mot röd avslutning efter förnyad handelsoro

New York-börserna bjuder på röda siffror på tisdagen. Kort innan börsstängning handlas S&P 500 ned 1,8 procent efter varningssignaler för den globala konjunkturen och förnyad oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina..

DI - 4 timmar sedan

SBAB varnar för boprisfall om ränteavdragen slopas

I teorin skulle slopade ränteavdrag kunna ge ett boprisfall på uppemot 30 procent. Det skriver SBAB:s chefsekonom Robert Boije på DN Debatt..

DI - 4 timmar sedan

Nordeatoppen hyllar Gardell – ”vän av kortsiktighet”

När Christer Gardell och Cevian går in i bolag ökar trycket och därmed ofta takten i förbättringsarbetet.  Det säger Nordeas vice ordförande Lars G Nordström som uppskattar den nya ägaren i banken. .

DI - 5 timmar sedan

Bolsonaro lovar öppna Brasilien

DAVOS. Ett frieri till internationella företagsledare. Så kan den brasilianske presidenten Jair Bolsonaros tal på Världsekonomiskt forum, hans första som president, sammanfattas..

DI - 5 timmar sedan

Rekar: SEB sänker Nibe till behåll, riktkursen oförändrad på 106 kronor

Storbanken SEB har sänkt rekommendationen för värmeteknikföretaget Nibe från tidigare köp till behåll. Riktkursen är oförändrad på 106 kronor..

DI - 5 timmar sedan

Trumps toppdiplomat för Europa avgår

Wess MItchell, amerikansk toppdiplomat med ansvar för relationerna till Europa, har begärt avsked. Mitchell hänvisar till personliga och yrkesmässiga skäl i sin avskedsansökan till USA:s utrikesminister Mike Pompeo, rapporterar  The Washington Post..

DI - 5 timmar sedan

GE faller tungt i intensiv handel efter att luften gått ur försäljningsrykten

Konglomeratet General Electric faller tungt i tisdagshandeln efter att uppgifter i Wall Street Journal punkterat förhoppningarna om en försäljning av bolagets flygplansleasingverksamhet..

DI - 5 timmar sedan

Radhusägare portas från elbilar – ”en jättestor fråga”

Hundratusentals svenskar stoppas från att investera i laddbara bilar. Garageregler som gäller för samfälligheter där främst radhusområden ingår tillåter nämligen ingen laddning. Andreas Lindblad är en av de drabbade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.