DI > Ekonomi

Tuesday, 19 June, 04:51

DI - 14 jun 18 kl. 16:51

Felicia Åkerman: Kallt drag av DraghiECB ser rakt igenom oro kring europeisk politik och konjunktur och satte på torsdagen ett slutdatum för stödköpen. Men räntesignalerna går åt andra hållet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åkerman, Draghi, ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felicia, Åkerman, Kallt, dragav , Draghi
DI - 17 jan 17 kl. 15:47

Felicia Åkerman: Många frågetecken återstår för May

Marknaden tog beskedet att Theresa May leder Storbritannien lämnar EU:s inre marknad med lugn. Men samtidigt som premiärministern lovade så mycket frihandel som möjligt lämnade hon gott om frågetecken kring den framtida relationen till EU och resten av världen..

DI - 16 mar 18 kl. 05:08

Felicia Åkerman: Anklagelserna hjälper Putin

"Din röst – din seger!" Uppmaningen kommer på ett färgglatt flygblad tillsammans med notan efter att vi avslutat vår lunch. .

DI - 09 maj 18 kl. 09:41

Felicia Åkerman: Därför kovänder britterna

Lägre inflationstakt, svag tillväxt och oroväckande signaler från både industrin och tjänstesektorn överskuggar de löneökningar som visar tecken på att ta fart i Storbritannien.  Förväntningarna på torsdagens besked från den brittiska centralbanken har förändrats radikalt på bara några veckor..

DI - 09 maj 18 kl. 12:03

Felicia Åkerman: Trump fortsatt joker för oljepriset

USA:s avhopp från kärnenergiavtalet med Iran kan leda till ökade spänningar i Mellanöstern och ge oljepriserna stöd. Men för USA:s president Donald Trump finns inhemska incitament att trycka ner priserna..

DI - 10 maj 18 kl. 20:59

Felicia Åkerman: Spretiga svar om orsaken bakom fallet

Förlorarna på den svaga kronan kan trösta sig med fortsatt stark efterfrågan. Men en långsiktig försvagning får konsekvenser när konjunkturen vänder..

DI - 17 maj 18 kl. 09:26

Felicia Åkerman: Så hittar du guldkornen bland snabbväxarna

Tillväxtmarknaderna slås blodiga av stigande amerikanska räntor och en stark dollar. Men medan marken sviktar för Argentina och Turkiet finns det andra som står bättre rustade för turbulenta tider..

DI - 18 maj 18 kl. 12:00

Felicia Åkerman: Trumps besatthet lägger krokben för USA

Rykten och anonyma uppgifter skapar förvirring kring de pågående handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Donald Trumps besatthet av handelsunderskottet ser ut att lägga krokben för vad som skulle vara en verklig seger för USA..

DI - 23 maj 18 kl. 16:16

Felicia Åkerman: Nu syns baksidan av Riksbankens extrempolitik

Fallande bygglov talar för att inbromsningen i bygginvesteringarna fortsätter accelerera efter att stigande bopriser med understöd av penningpolitiken förbytts i fall.  Men även på andra håll syns orosmoln kring investeringarna efter fem år av extrema centralbanksåtgärder..

DI - 24 maj 18 kl. 21:03

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 25 maj 18 kl. 18:05

Felicia Åkerman: Skuldbråk ger syre åt populister

Med populismen tillbaka på agendan i Sydeuropa har eurogruppen ingen marginal för felsteg när Grekland ska lämna det tredje stödprogrammet. Uteblir trovärdiga skuldlättnader riskeras en ny svekdebatt som underminerar framtida strukturreformer..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Tillfällig paus i tysk asylstrid

Tysklands förbundskansler Angela Merkel får två veckor på sig att hitta en europeisk lösning på migrationsbråket med regeringspartnern CSU. Lyckas inte detta, vill CSU direktavvisa flyktingar vid den tyska gränsen. Ett beslut som skulle få dominoeffekter i hela EU..

DI - 5 timmar sedan

Här lär sig nordkoreaner att starta eget

SINGAPORE. Efter mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-un väntas nu Nordkoreas ekonomi växla upp takten. Samtidigt är suget stort bland nordkoreaner att sätta upp egna företag, enligt flera personer som Di talat med..

DI - 5 timmar sedan

Vonovia når majoritet - fullföljer budet på Victoria Park

Vonovia kommer att bli ägare till mer än 50 procent av rösterna i Victoria Park enligt en preliminär sammanräkning vid acceptansperiodens utgång den 18 juni. I och med det är villkoren uppfyllda och Vonovia kommer därmed fullfölja budet och förlänger dessutom acceptansfristen till den 3 juli.  Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 6 timmar sedan

JP Morgan riktar blicken mot Epiroc

JP Morgan inleder bevakning på Epiroc..

DI - 6 timmar sedan

Hård kritik mot Åkessons EU-utspel - "Lika rationellt som att storhandla på 7-Eleven”

Sverigedemokraterna möts av hård kritik från såväl höger som vänster efter utspelet i Di om att man vill att Sverige lämnar EU. ”Det finns inget enskilt beslut som skulle vara så farligt för Sverige”, säger Moderatledaren Ulf Kristersson..

DI - 6 timmar sedan

USA-börser: Handelsoro tyngde Wall Street

De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. Trump-administrationen meddelade i fredags att den går vidare med sina planerade tullar på ytterligare 50 miljarder dollar mot Kina som har svarat med tullar på amerikanska varor till ett värde på 34 miljarder dollar..

DI - 6 timmar sedan

Vonovia fullföljer sitt erbjudande till aktieägarna i Victoria Park och förlänger acceptfristen

Vonovia SE (”Vonovia”) har offentliggjort att dess helägda dotterbolag Deutsche Annington Acquisition Holding GmbH (”Vonovia Acquisition Holding”) kommer att bli ägare till mer än 50 procent av rösterna i Victoria Park. Vonovia fullföljer därmed det kontanta uppköpserbjudande (”Erbjudandet”) som Vonovia genom Vonovia Acquisition Holding lämnade till Victoria Parks aktieägare den 3 maj 2018 samt förlänger acceptfristen..

DI - 6 timmar sedan

Volvo minskar på plasten: "Vi måste öka medvetenheten"

Volvo Ocean Race är inte bara en kappseglingstävling. Det är också en kamp för att lyfta frågan om nedskräpning av plast i våra hav. ”Vi måste öka medvetenheten” säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson..

DI - 7 timmar sedan

Fjärrvärmen blir allt renare

Andelen fossila bränslen i Sveriges olika fjärrvärmenät minskar stadigt. Från 2016 till 2017 sjönk andelen från sju till fyra procent, enligt branschorganisationen Energiföretagen..

DI - 10 timmar sedan

USA-börser: Oro för utveckling i Tyskland

De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.