DI > Ekonomi

Friday, 17 August, 01:40

DI - 14 jun 18 kl. 16:51

Felicia Åkerman: Kallt drag av DraghiECB ser rakt igenom oro kring europeisk politik och konjunktur och satte på torsdagen ett slutdatum för stödköpen. Men räntesignalerna går åt andra hållet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åkerman, Draghi, ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felicia, Åkerman, Kallt, dragav , Draghi
DI - 17 jan 17 kl. 15:47

Felicia Åkerman: Många frågetecken återstår för May

Marknaden tog beskedet att Theresa May leder Storbritannien lämnar EU:s inre marknad med lugn. Men samtidigt som premiärministern lovade så mycket frihandel som möjligt lämnade hon gott om frågetecken kring den framtida relationen till EU och resten av världen..

DI - 16 mar 18 kl. 05:08

Felicia Åkerman: Anklagelserna hjälper Putin

"Din röst – din seger!" Uppmaningen kommer på ett färgglatt flygblad tillsammans med notan efter att vi avslutat vår lunch. .

DI - 09 maj 18 kl. 09:41

Felicia Åkerman: Därför kovänder britterna

Lägre inflationstakt, svag tillväxt och oroväckande signaler från både industrin och tjänstesektorn överskuggar de löneökningar som visar tecken på att ta fart i Storbritannien.  Förväntningarna på torsdagens besked från den brittiska centralbanken har förändrats radikalt på bara några veckor..

DI - 09 maj 18 kl. 12:03

Felicia Åkerman: Trump fortsatt joker för oljepriset

USA:s avhopp från kärnenergiavtalet med Iran kan leda till ökade spänningar i Mellanöstern och ge oljepriserna stöd. Men för USA:s president Donald Trump finns inhemska incitament att trycka ner priserna..

DI - 10 maj 18 kl. 20:59

Felicia Åkerman: Spretiga svar om orsaken bakom fallet

Förlorarna på den svaga kronan kan trösta sig med fortsatt stark efterfrågan. Men en långsiktig försvagning får konsekvenser när konjunkturen vänder..

DI - 17 maj 18 kl. 09:26

Felicia Åkerman: Så hittar du guldkornen bland snabbväxarna

Tillväxtmarknaderna slås blodiga av stigande amerikanska räntor och en stark dollar. Men medan marken sviktar för Argentina och Turkiet finns det andra som står bättre rustade för turbulenta tider..

DI - 18 maj 18 kl. 12:00

Felicia Åkerman: Trumps besatthet lägger krokben för USA

Rykten och anonyma uppgifter skapar förvirring kring de pågående handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Donald Trumps besatthet av handelsunderskottet ser ut att lägga krokben för vad som skulle vara en verklig seger för USA..

DI - 23 maj 18 kl. 16:16

Felicia Åkerman: Nu syns baksidan av Riksbankens extrempolitik

Fallande bygglov talar för att inbromsningen i bygginvesteringarna fortsätter accelerera efter att stigande bopriser med understöd av penningpolitiken förbytts i fall.  Men även på andra håll syns orosmoln kring investeringarna efter fem år av extrema centralbanksåtgärder..

DI - 24 maj 18 kl. 21:03

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 25 maj 18 kl. 18:05

Felicia Åkerman: Skuldbråk ger syre åt populister

Med populismen tillbaka på agendan i Sydeuropa har eurogruppen ingen marginal för felsteg när Grekland ska lämna det tredje stödprogrammet. Uteblir trovärdiga skuldlättnader riskeras en ny svekdebatt som underminerar framtida strukturreformer..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Förmögen Madonna firar 60 år

Musikikonen Madonna kan sannolikt fira 60-årsdagen med flärd. Efter en över tre decennier lång karriär är hon god för 5,4 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

USA-börser: Walmart rusade – största uppgången på tio år

De ledande börserna i New York steg på torsdagen. Rapporterande bolag som Walmart och Cisco ledde uppgången, tillsammans med Boeing, på Dow Jones industriindex..

DI - 3 timmar sedan

Kudlow: "Kinas ekonomi är förfärlig"

När Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow blev tillfrågad av Donald Trump om Kinas ekonomi under torsdagen skrädde han inte med orden.  "Kinas ekonomi är förfärlig", sade han..

DI - 3 timmar sedan

Daniel Ek: "Är hänsynslös när jag prioriterar"

Om du bjuder in Spotifys vd blir han glad, men han lär inte dyka upp. Det berättar Daniel Ek i en intervju med amerikanska magasinet Fast Company..

DI - 3 timmar sedan

Ogiltiga kandidater på nio SD-listor inför valet

I nio av landets kommuner finns bara ogiltiga kandidater för Sverigedemokraterna inför valet i september, skriver Dagens Nyheter..

DI - 4 timmar sedan

Klart: Då lämnar Soros stiftelse Ungern

Den amerikanske miljardären och filantropen George Soros stiftelse slutar verka i Ungern den sista augusti..

DI - 4 timmar sedan

Pressen ökar på matjättarna – "kommer bli dyrare"

Samtidigt som de svenska matjättarna investerar stort i e-handel står branschen inför flera utmaningar utanför handlarnas kontroll.  Kronan är svag, vädret har varit extremt och ingen vet hur stora prissvängningar som väntar på kött och spannmål framöver. .

DI - 4 timmar sedan

Trump: Hoppas Kina kan erbjuda mer

Donald Trump hoppas att Kina ska kunna erbjuda USA mer än de tidigare gjort, under de kommande förhandlingarna länderna emellan. Det sade den amerikanska presidenten under ett kabinettmöte i Vita huset på torsdagen, skriver Bloomberg News..

DI - 5 timmar sedan

Ny uppstickare större än S och M i Göteborg

Uppstickarpartiet Demokraterna är största parti i Göteborg i en ny opinionsundersökning från Sifo som beställts av Göteborgs-Posten..

DI - 5 timmar sedan

Mio-vd:n: Då spöar vi Ikea på hemmaplan

Trots investeringar i affärssystem, problem i Göteborgs hamn och en svag krona har möbel- och inredningsföretaget Mio nått rekordresultat.  Vd:n Björn Lindblad ser det inte som omöjligt att slå Ikea på hemmamarknaden. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.