DI > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 15:38

DI - 14 jun 18 kl. 16:51

Felicia Åkerman: Kallt drag av DraghiECB ser rakt igenom oro kring europeisk politik och konjunktur och satte på torsdagen ett slutdatum för stödköpen. Men räntesignalerna går åt andra hållet..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åkerman, Draghi, ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felicia, Åkerman, Kallt, dragav , Draghi
DI - 17 jan 17 kl. 15:47

Felicia Åkerman: Många frågetecken återstår för May

Marknaden tog beskedet att Theresa May leder Storbritannien lämnar EU:s inre marknad med lugn. Men samtidigt som premiärministern lovade så mycket frihandel som möjligt lämnade hon gott om frågetecken kring den framtida relationen till EU och resten av världen..

DI - 16 mar 18 kl. 05:08

Felicia Åkerman: Anklagelserna hjälper Putin

"Din röst – din seger!" Uppmaningen kommer på ett färgglatt flygblad tillsammans med notan efter att vi avslutat vår lunch. .

DI - 09 maj 18 kl. 09:41

Felicia Åkerman: Därför kovänder britterna

Lägre inflationstakt, svag tillväxt och oroväckande signaler från både industrin och tjänstesektorn överskuggar de löneökningar som visar tecken på att ta fart i Storbritannien.  Förväntningarna på torsdagens besked från den brittiska centralbanken har förändrats radikalt på bara några veckor..

DI - 09 maj 18 kl. 12:03

Felicia Åkerman: Trump fortsatt joker för oljepriset

USA:s avhopp från kärnenergiavtalet med Iran kan leda till ökade spänningar i Mellanöstern och ge oljepriserna stöd. Men för USA:s president Donald Trump finns inhemska incitament att trycka ner priserna..

DI - 10 maj 18 kl. 20:59

Felicia Åkerman: Spretiga svar om orsaken bakom fallet

Förlorarna på den svaga kronan kan trösta sig med fortsatt stark efterfrågan. Men en långsiktig försvagning får konsekvenser när konjunkturen vänder..

DI - 17 maj 18 kl. 09:26

Felicia Åkerman: Så hittar du guldkornen bland snabbväxarna

Tillväxtmarknaderna slås blodiga av stigande amerikanska räntor och en stark dollar. Men medan marken sviktar för Argentina och Turkiet finns det andra som står bättre rustade för turbulenta tider..

DI - 18 maj 18 kl. 12:00

Felicia Åkerman: Trumps besatthet lägger krokben för USA

Rykten och anonyma uppgifter skapar förvirring kring de pågående handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Donald Trumps besatthet av handelsunderskottet ser ut att lägga krokben för vad som skulle vara en verklig seger för USA..

DI - 23 maj 18 kl. 16:16

Felicia Åkerman: Nu syns baksidan av Riksbankens extrempolitik

Fallande bygglov talar för att inbromsningen i bygginvesteringarna fortsätter accelerera efter att stigande bopriser med understöd av penningpolitiken förbytts i fall.  Men även på andra håll syns orosmoln kring investeringarna efter fem år av extrema centralbanksåtgärder..

DI - 24 maj 18 kl. 21:03

Felicia Åkerman: EU har överläge i handelsstriden

Knappt hade investerare hunnit andas ut över ljusglimtar i förhandlingarna mellan Kina och USA innan det var dags igen. På torsdagen stod det klart att USA inleder en utredning om 25-procentiga importtullar på bilar från bland annat Europa..

DI - 25 maj 18 kl. 18:05

Felicia Åkerman: Skuldbråk ger syre åt populister

Med populismen tillbaka på agendan i Sydeuropa har eurogruppen ingen marginal för felsteg när Grekland ska lämna det tredje stödprogrammet. Uteblir trovärdiga skuldlättnader riskeras en ny svekdebatt som underminerar framtida strukturreformer..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Postnord rustar inför Black Friday för att undvika paketkaos

Postnord förbereder sig nu inför Black Friday och kommer ha 3.000 extraanställda under perioden. Dessutom ökas antalet utlämningsställen med 140 stycken jämfört med i fjol och distributionen ökas på lördagar, skriver Ehandel.

DI - 15 minuter sedan

Dustin på väg mot näst sämsta börsdagen någonsin

IT-återförsäljaren Dustin faller över 5,8 procent under tisdagens handel på Stockholmsbörsen. .

DI - 15 minuter sedan

Glencore krävs på dokument om mellanhänder av USA:s justitiedepartement

Glencore har av det amerikanska justitiedepartementet fått förfrågningar om dokument med koppling till mellanhänder i Kongo, Venezuela och Nigeria. .

DI - 15 minuter sedan

Stefan Löfven: Något horribelt har skett med Khashoggi

"Det verkar mycket trovärdigt att här har skett något fruktansvärt, något horribelt", säger statsminister Stefan Löfven om det misstänkta mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Men han vill avvakta en utredning och ha fakta på bordet innan han drar några slutsatser..

DI - 30 minuter sedan

Elkostnaderna rusar – och värre kan det bli: ”Väcker oro”

Hushållens elnota växer snabbt. Elkostnaderna har ökat med 20 procent på ett år. Höga spotpriser, återkommande avgiftshöjningar för elnätet samt skatt ligger bakom utvecklingen.

DI - 30 minuter sedan

Förslag: Börsnotera nationalarenan Wembley

Den nya börsen International Property Securities Exchange eller IPSX har föreslagit till engelska fotbollsförbundet, FA, att man bör överväga en notering av nationalarenan Wembley. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor..

DI - 30 minuter sedan

Terminer tyder på nedgång på USA-börserna

USA-börserna såg på tisdagseftermiddagen ut att öppna lägre efter en dag av nedgångar såväl i Asien som i Europa..

DI - 30 minuter sedan

EU-kommissionen ger Italien bakläxa om budgeten

EU-kommissionen vill att Italien återkommer med ett nytt, omarbetat budgetförslag. .

DI - 30 minuter sedan

Uppåt för amerikanska detaljhandeln i oktober

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 5,5 procent vecka 42, som avslutades den 20 oktober, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 45 minuter sedan

Italien har ingen "plan b" för budgeten enligt premiärministern

Italiens premiärminister Giuseppe Conte insisterar på att det inte finns någon "plan B" för att ändra i budgeten, trots den skeptiska responsen från EU-kommissionen och investerare. Det sade han in en intervju med Bloomberg News..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.