VA > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 01:47

VA - 14 jun 18 kl. 16:37

Varannan svensk tror inte på företagens samhällsengagemang – så här måste du göra för att övertygaUnga kvinnor och millennials kommer att kräva mer av dig, menar Sofia Breitholtz, vd på Reach for Change. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Sofia Breitholtz, Reach, Change

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannansvensk , trorinte på , företagens, samhällsengagemang, här , måste du göra för att övertyga
YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

SVT - 01 okt 18 kl. 08:11

Zahui ska få fler tjejer att idrotta: ”Tror jag kan ge dem hopp”

Hon har skrivit regnbågshistoria i New York och hon stödjer kampen mot rasism i USA. Basketstjärnan Amanda Zahui har ett stort samhällsengagemang – nu försöker hon får fler unga förortstjejer att börja idrotta. – Jag tror att jag kan ge dem hopp, säger Zahui till SVT Sport..

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 06:30

Han ska bo hos okända familjer

Foto: Peter Åklundh
I tre månader ska han bo hos okända familjer i ett för honom också okänt land för att lära sig mer om dess kultur och människornas vardag. I september åker Filip Knutsson, genom ett utbytesprogram, till Tanzania.
?

YLE - 09 okt 13 kl. 10:52

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar. I den pinfärska finlandssvenska litteraturhistoriken "Från Lexå till Glitterscenen", skriven av Tuva Korsström, har de nya finlandssvenska författarna getts mycket utrymme. Två av dem är Johanna Holmström och Philip Teir, just nu aktuella med varsin roman.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 10:44

Skillinge teater tar Don Quixote på allvar

Eftersom det är valår ville skådespelarna vid Skillinge teater hitta en historia om samhällsengagemang och de val vi tvingas träffa under vår livstid. Resultatet blev Miguel Cervantes Don Quixote.
– Vi letade efter något som fångade vår tids samhällsengagemang.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:33

Årets professor: Det finns oändligt med snuttifierad information

Att vara professor i en internetera innebär både utmaningar och fördelar. Det har årets professor, Ekenäsbördiga Erik Bonsdorff, märkt under sina år som professor. Marinbiolog Erik Bonsdorff har noterat hur samhällets syn på forskning har förändrats.

BT - 16 aug 13 kl. 08:55

Levay: Se upp för svårartad folkhemsnostalgi

Det politiska livet i Sverige präglas för närvarande av en svårartad folkhemsnostalgi. Från vänsterhåll hörs klagomål om att klyftorna vidgas, välfärden försämras och samhället blir hårdare och kallare. Från sverigedemokratiskt håll hörs klagomål om att det gamla goda Sverige hotas av invandringen och kostnaderna den påstås medföra för samhället.

YLE - 01 dec 15 kl. 15:52

Kunskap i Finland - självförtroende i Sverige

Eleverna i Finland har bättre kunskaper men eleverna i Sverige har bättre självförtroende. Så kan man tolka olika undersökningar av respektive länders tonåringar. Saken diskuterades på ett seminarium på Åbo Akademi i Vasa.

BT - 20 feb 14 kl. 13:56

Vill KD bygga sin valrörelse på lögner?

Kristdemokraterna är ett parti som ofta argumenterar utifrån ett kristet etiskt och moraliskt perspektiv. Man skulle tro att det är otänkbart för en riksdagsledamot för ett sådant parti att medvetet tala osanning om andra företrädare och bryta mot ett av de mest basala kristna budorden. Tuve Skånbergs (KD) osakliga debattinlägg i lördagens tidning lämnar därför en dålig smak i munnen.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:03

"Ordentliga ungdomar är inte tråkiga"

Under ungdomstiden söker man sig själv och den kan vara svårt att hitta rätt väg. Det tror 18-åriga Johanna Ahlfors som varit föreningsaktiv i flera år. Tyvärr uppfattas ett samhällsengagemang som torrt och tråkigt.

Fler nyheter från VA

VA - 10 timmar sedan

Leif GW Perssons känga mot kändisviner: “Antingen är de tondöva i gommen eller så skiter de i det”

Leif GW Persson fortsätter sin framgångsrika vinsatsning med ett vitt vin: GW:s Vita. Han berättar om Portugal som undervärderad vinregion, om affärssamarbetet med barndomsvännen Tegnér, och så riktar han en ordentlig känga mot andra kändisviner. .

VA - 10 timmar sedan

Omgiven av idioter, färger och bläckplumpar – allt du behöver veta om personlighetstester

Hört talas om personlighetsfärger, Omgiven av idioter och debatten om Årets förvillare 2018? Här är allt du behöver veta om att fånga in en människas personlighet. .

VA - 10 timmar sedan

Löwengrips nya satsning: Exklusiva håraccessoarer – designade med hjälp av Instagram-följare

Sidensjalar att sätta i håret och hårklämmor i akryl och acetat. Det är produkter som ingår i Isabella ”Blondinbella” Löwengrips senaste satsning, som tagits fram med hjälp av insikter från Instagram. .

VA - 11 timmar sedan

Här är världens mest innovativa länder 2019 – Sverige förlorar pallplatsen

Sverige halkar ned på Bloombergs topplista över världens mest innovativa länder. .

VA - 12 timmar sedan

Lång väntelista på organtransplantation - Nu kan fler organ räddas

20 procent av alla som hamnar på väntelistan för transplantation hinner dö innan ett passande organ hittas. Anledningen är organbrist – det finns inte tillräckligt många helt enkelt. Med visionen att “ingen skall behöva avlida i väntan på ett organ” som främsta drivkraft har medicinteknikbolaget XVIVO Perfusion ändrat på detta.

VA - 12 timmar sedan

Penningtvätt – en internationell utmaning

Ekobrottsmyndigheten såg under 2018 en lavinartad ökning av anmälningar om ekobrott. Penningtvätt ligger därmed högt upp på agendan när rapporter om internationella penningstvättsfall fortsätter att rulla in. Men vad krävs för att stoppa den negativa utvecklingen?

VA - 12 timmar sedan

Mardrömsrapport för Danske Bank: Ryktet är numera lika skamfilat som Lehman Brothers

Penningtvättsskandalen i Estland är en tung börda för Danske Bank. .

VA - 14 timmar sedan

Världens superrika drar ifrån – varannan dag blir någon dollarmiljardär

I en ny rapport förespråkar hjälporganisationen Oxfam ökad förmögenhetsskatt för att råda bot på skenande klyftor. .

VA - 15 timmar sedan

Pewdiepies följarskara ökar med 700% i fajten mot indiska utmanaren

Klamrar sig fast på toppen. .

VA - 16 timmar sedan

Proffsens köpbonanza: 5 aktier pekas ut som klipp inför rapport

"Chansen är god till extra fin utveckling." .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.