VA > Ekonomi

Friday, 17 August, 01:40

VA - 14 jun 18 kl. 16:37

Varannan svensk tror inte på företagens samhällsengagemang – så här måste du göra för att övertygaUnga kvinnor och millennials kommer att kräva mer av dig, menar Sofia Breitholtz, vd på Reach for Change. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Sofia Breitholtz, Reach, Change

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varannansvensk , trorinte på , företagens, samhällsengagemang, här , måste du göra för att övertyga
YLE - 24 okt 15 kl. 08:00

Jonna Lindqvist: De studerande gör en stor insats i samhället

På höstkanten dyker det alltid upp glada studerande i gatubilden, och allt som oftast är det också någon festglad historia som når över nyhetströskeln. Senast här om veckan debatterades studenternas dryckesvanor hett i en finlandssvensk dagstidning. Ingen kan väl förneka att det ordnas en och annan fest bland studerande.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 06:30

Han ska bo hos okända familjer

Foto: Peter Åklundh
I tre månader ska han bo hos okända familjer i ett för honom också okänt land för att lära sig mer om dess kultur och människornas vardag. I september åker Filip Knutsson, genom ett utbytesprogram, till Tanzania.
?

YLE - 09 okt 13 kl. 10:52

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar

Den unga finlandssvenska litteraturen blomstrar. I den pinfärska finlandssvenska litteraturhistoriken "Från Lexå till Glitterscenen", skriven av Tuva Korsström, har de nya finlandssvenska författarna getts mycket utrymme. Två av dem är Johanna Holmström och Philip Teir, just nu aktuella med varsin roman.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 10:44

Skillinge teater tar Don Quixote på allvar

Eftersom det är valår ville skådespelarna vid Skillinge teater hitta en historia om samhällsengagemang och de val vi tvingas träffa under vår livstid. Resultatet blev Miguel Cervantes Don Quixote.
– Vi letade efter något som fångade vår tids samhällsengagemang.

YLE - 22 jul 17 kl. 16:33

Årets professor: Det finns oändligt med snuttifierad information

Att vara professor i en internetera innebär både utmaningar och fördelar. Det har årets professor, Ekenäsbördiga Erik Bonsdorff, märkt under sina år som professor. Marinbiolog Erik Bonsdorff har noterat hur samhällets syn på forskning har förändrats.

BT - 16 aug 13 kl. 08:55

Levay: Se upp för svårartad folkhemsnostalgi

Det politiska livet i Sverige präglas för närvarande av en svårartad folkhemsnostalgi. Från vänsterhåll hörs klagomål om att klyftorna vidgas, välfärden försämras och samhället blir hårdare och kallare. Från sverigedemokratiskt håll hörs klagomål om att det gamla goda Sverige hotas av invandringen och kostnaderna den påstås medföra för samhället.

YLE - 01 dec 15 kl. 15:52

Kunskap i Finland - självförtroende i Sverige

Eleverna i Finland har bättre kunskaper men eleverna i Sverige har bättre självförtroende. Så kan man tolka olika undersökningar av respektive länders tonåringar. Saken diskuterades på ett seminarium på Åbo Akademi i Vasa.

BT - 20 feb 14 kl. 13:56

Vill KD bygga sin valrörelse på lögner?

Kristdemokraterna är ett parti som ofta argumenterar utifrån ett kristet etiskt och moraliskt perspektiv. Man skulle tro att det är otänkbart för en riksdagsledamot för ett sådant parti att medvetet tala osanning om andra företrädare och bryta mot ett av de mest basala kristna budorden. Tuve Skånbergs (KD) osakliga debattinlägg i lördagens tidning lämnar därför en dålig smak i munnen.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:03

"Ordentliga ungdomar är inte tråkiga"

Under ungdomstiden söker man sig själv och den kan vara svårt att hitta rätt väg. Det tror 18-åriga Johanna Ahlfors som varit föreningsaktiv i flera år. Tyvärr uppfattas ett samhällsengagemang som torrt och tråkigt.

YLE - 10 okt 15 kl. 08:44

Anna-Kajsa Blomqvist: Var är respekten för medmänniskorna?

Det är väldigt mycket på gång just nu. Hösten har varit väldigt turbulent på många sätt. Och samtidigt som allt detta är händer har även samhällsdebatten hårdnat, skriver gästkolumnisten Anna-Kajsa Blomqvist.

Fler nyheter från VA

VA - 9 timmar sedan

Uppgifter: Volvo Cars närmar sig notering i Stockholm

Kan listas innan årsskiftet. .

VA - 10 timmar sedan

I H&M-krisens skugga – Superföretaget Lager 157 siktar på internationell expansion

Lager 157 är långt ifrån ensamma om att sälja kläder till låga priser. Men uppstickarkedjan har en egen strategi, som gjort dem till ett av Veckans Affärers Superföretag. .

VA - 10 timmar sedan

Svenska vinnarfonden som du skulle ägt i år – rusar till Europatoppen

Swedbank Robur-fonden levererar. .

VA - 11 timmar sedan

Vad tech-profilerna önskar att de vetat som 20-åringar, som de fått lära sig den hårda vägen

Exklusivt: 6 tunga tech-profiler ger råd till sina yngre jag. .

VA - 11 timmar sedan

Glöm insekter och larver – så här kommer vi att äta i framtiden

Det diskuteras flitigt hur framtidens innovationer ska lösa samhällsproblem. Men vi behöver inte vänta – tekniken finns redan. I det andra avsnittet av webbserien Perspektiv träffar SVT-profilen Parisa Amiri Johan Jörgensen på Sweden Foodtech.

VA - 11 timmar sedan

Fem myter om flygfrakt – som inte stämmer

Är det verkligen så dyrt att frakta med flyg? Och hur snabbt går det egentligen? DB Schenkers flygchef Gustaf Sundqvist hjälper till att slå hål på några myter om flygfrakt.

VA - 12 timmar sedan

”Vi måste våga ta steget in i framtiden”

För att skapa ett modernt och funktionellt samhälle – med tekniska lösningar som är hållbara och är ekonomiskt försvarbara – krävs företag med kompetens, mod och visioner. Det menar Tomas van Zalingen, vd på TFIP..

VA - 12 timmar sedan

Stora möjligheter på nischmarknad - Tusentals nya bostäder planeras

Micasas Fastigheter får högsta betyg av sina hyresgäster år efter år. Nu planerar bolaget att bygga 1100 nya seniorbostäder och 21 nya vård- och omsorgsboenden vilka utifrån de nya ramprogrammen skapar väl utformade bostäder. .

VA - 14 timmar sedan

Svenska algbolaget tecknar miljonavtal i Sydkorea – aktien glädjerusar

Simris Algs aktie gör glädjeskutt på börsen. .

VA - 15 timmar sedan

Varma vädret får Ica att bomma förväntningarna

Dagligvarujätten faller på svag rapport. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.