DI > Ekonomi

Wednesday, 23 January, 13:21

DI - 14 jun 18 kl. 16:35

Räntor och valutor: Euron försvagades markant efter ECB:s räntesignalSTOCKHOLM (Direkt) Efter en fortsatt uppgång under natten försvagades euron markant mot dollarn och andra valutor på torsdagseftermiddagen efter att ECB levererat mjukare budskap än vad marknadsaktörer hade räknat med. Europeiska statspappersräntor vände samtidigt ned efter uppgångar tidigare på torsdagen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Euron, försvagades, markantefter , ECB:s, räntesignal
DI - 30 mar 15 kl. 16:29

Räntor och valutor: Euron försvagades mot dollarn

Euron försvagades mot dollarn på måndagen när marknadsaktörer fortsatt vägde förhoppningar mot risker. Dollarn stärktes även mot andra valutor, och en inledande nedgång i europeiska statspappersräntor gröptes ur efterhand..

DI - 02 dec 15 kl. 11:48

Räntor och valutor: Euron försvagades

Europaräntorna vände ned, euron försvagades och Europabörserna tog ett litet glädjeskutt efter att inflationen i euroområdet visade sig bli lägre än väntat i november. Detta förstärker förväntningarna på nya kraftfulla lättnader vid ECB:s räntebesked i morgon torsdag..

DI - 07 jun 17 kl. 16:26

Räntor och valutor: Euron försvagas

Euron försvagades mot andra valutor på onsdagen efter uppgifter om att ECB räknar med att inflationen kommer att bli lägre än vad man tidigare trott. Europeiska statspappersräntor rörde sig endast måttligt, efter att ha sjunkit något på tisdagen..

DI - 31 okt 13 kl. 16:34

Räntor och valutor: Euron tar stryk

Euron försvagades markant och europeiska statspappersräntor sjönk i torsdagens handel efter data som ökade trycket om nya lättnader från ECB, och det dagen efter besked från Fed som tolkats som mindre mjuka än väntat..

DI - 03 apr 14 kl. 16:38

Räntor och valutor: Euron tappar

Europeiska marknadsräntor noterade endast små rörelser på torsdagen efter vissa blandade besked från ECB. Euron försvagades däremot mot dollarn när marknadsaktörer valde att ta fasta på signalerna om att ECB är redo för nya lättnader..

DI - 21 okt 14 kl. 16:34

Räntor och valutor: Euron backar

Euron försvagades markant efter att Reuters rapporterat att ECB förbereder sig för att utöka nuvarande program för tillgångsköp till att även omfatta köp av företagsobligationer. Detta bidrog samtidigt till att elda på europeiska börsuppgångar och få räntespreadarna i euroområdet att krympa. Medan tyska räntor steg sjönk räntorna i periferin..

DI - 09 apr 15 kl. 16:37

Räntor och valutor: Euron svagare

Euron försvagades mot en även i övrigt starkare dollar på torsdagen, europeiska statspappersräntor pressades samtidigt ytterligare nedåt..

DI - 02 jun 16 kl. 16:29

Räntor och valutor: Euron tappar

ECB:s räntebesked var huvudnumret på torsdagen. Euron försvagades en aning, medan europeiska räntor sjönk svagt efter att styrräntorna som väntat lämnats oförändrade och ECB-chefen Mario Draghi signalerat ett "vänta och se"-läge där de inväntar effekten av nuvarande åtgärder..

DI - 02 okt 17 kl. 16:28

Räntor och valutor: Euron försvagas

Spanska räntor steg och euron försvagades på måndagen efter Kataloniens folkomröstning om självständighet på söndagen. Kronan fick stöd av ett starkt industri-PMI och euroförsvagningen..

DI - 09 jun 16 kl. 16:48

Räntor/valutor: Sura börser gav lägre räntor

Sjunkande börser bidrog till att europeiska räntor sjönk på torsdagen samtidigt som euron försvagades mot dollarn. Vid svensk stängning var den tyska tioårsräntan ned 3 punkter till 0,03 procent, medan den svenska slutade 5 punkter lägre till 0,51 procent..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

United Technologies resultat klart över förväntan

Den amerikanska flyg- och försvarsgruppen United Technologies redovisar ett justerat resultat per aktie på 1,95 dollar för det fjärde kvartalet 2018..

DI - 30 minuter sedan

Inför rapporten: Ahlsell väntas höja utdelningen med 25 öre

Teknikhandelsbolaget Ahlsell lämnar i morgon rapport för fjärde kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Bonava väntas redovisa 958 Mkr i rörelseresultat i fjärde kvartalet

Bostadsutvecklaren Bonava lämnar i morgon rapport för fjärde kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Tunga investeraren: Många köpvärda aktier efter nedgången

Efter höstens börsnedgång finns det många aktier som börjar se intressanta ut. Det säger Cevians Lars Förberg i en intervju om Nordea, börsen, aktieaktivism och vilken regering han tycker att Sverige egentligen borde ha..

DI - 15 minuter sedan

Labour vill ha mer tid för brexitförhandling med EU

Nästa vecka ska det brittiska parlamentet på nytt debattera formerna för Storbritanniens utträde ur EU. Oppositionspartiet Labour kommer troligen att stödja ett förslag med krav på mer tid för förhandling..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen: Millicom faller tungt på uteblivet bud

Stockholmsbörsen backade något på onsdagen, vilket innebar tredje dagen i rad med nedgångar. Sämsta sektor var teleoperatörer efter en motgång för Millicom, men även industri och dagligvaror fanns på minussidan. Hälsovård och råvaror noterades med små plus..

DI - 30 minuter sedan

Så mycket avfall kan sparas med hjälp av AI

Att använda artificiell Intelligens, AI, för att påskynda övergången till en cirkulär ekonomi kan spara in avfall värt 127 miljarder USD per år i livsmedelssektorn och 90 miljarder USD per år i elektroniksektorn, till 2030. .

DI - 1 timme sedan

Känd svensk finansman dömd för våldtäkt i Frankrike

En känd svensk finansman har dömts för att ha våldtagit en kvinna i Frankrike sommaren 2017. Domen föll i en svensk tingsrätt på onsdagen..

DI - 45 minuter sedan

Acucort får grönt ljus för läkemedelsstudie

Acucort har fått grönt ljus för den tjeckiska läkemedelsmyndigheten SUKL avseende genomförande av den första av två bioekvivalensstudier. .

DI - 1 timme sedan

Låst läge i hamnkonflikten – 1.000 arbetare berörda

Strejken och lockouten är ett faktum. Facket har sagt att man vill mötas i nya förhandlingar. Men då måste strejken först avbrytas, enligt arbetsgivarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.