YLE > Finland

Tuesday, 21 August, 00:35

YLE - 14 jun 18 kl. 16:23

Sibbobor och Raseborgare nöjda med svensk service - i Esbo svårare att få vård på svenskaEn undersökning av Projekt Nyland 2019 visar att den svenskspråkiga servicen inom social- och hälsovård fungerar i varierande grad i Nyland. Undersökningen bestod av en webbenkät och 40 intervjuer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborgare, Esbo, Projekt Nyland, Nyland

Dela artikeln

68 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sibboboroch , Raseborgare, nöjdamed svensk , servicei , Esbo, svårare att få vård på svenska
YLE - 11 okt 14 kl. 09:00

Raseborgare trivs rätt bra på sin hemort

De flesta kommuninvånare mår bra och är nöjda med stadens service. Det visar en utredning över invånarnas välbefinnande i sex kommuner. Raseborgarna vill ha mera information om hälsovården.

YLE - 01 okt 12 kl. 15:02

Hårt tryck på höjda skatter i Raseborg

Om Raseborgs stad ska ge samma service som tidigare blir staden tvungen att höja skatterna. Staden har redan den högsta inkomstskattesatsen i Svenskfinland, 21 procent. Stadskamreren medger att det kan vara svårt att klara sig utan höjda skatter.

YLE - 15 jan 14 kl. 10:38

Hangöbor och raseborgare är mest missnöjda

Raseborg och Hangö hamnar nästan längst ner då invånarna fått bedöma hur nöjda de är med den kommunala servicen. Den oberonde organisationen EPSI Rating har frågat invånare i 75 av de större finländska kommunerna vad de tycker.
Raseborg är sjunde sämst med 58,9 poäng.

YLE - 19 dec 14 kl. 05:29

Kritiker nöjda med ny byggpolicy i Raseborg

Byggnadstillsynen i Raseborg behöver samarbeta mera inom avdelningen. Det här säger en av de byggare som varit kritisk mot avdelningen. Förbättringsåtgärderna för byggnadstillsynen välkomnas.

YLE - 10 apr 15 kl. 12:25

"Raseborgare har rätt att höra dåliga nyheter"

En pinfärsk och en gammal garvad Fredagssnackare sätter sig till rätta i Yle Västnylands studio den 10 april. Snacket berör media, sjukvård och språkmurar. Yle Västnylands nyaste fredagssnackare heter Robert Lindberg och beskriver sig själv som Karisbo, före detta handbollsspelare och doktorand i historia.

YLE - 05 apr 17 kl. 13:51

Raseborgare vill ha tidigare tågtur till Helsingfors

Tågpendlare i Raseborg önskar en riktigt tidig tågtur från Karis till Helsingfors. Det har blivit besvärligare att pendla med tåg sedan våren 2016, visar en färsk utredning. Studerande Eetu Saloranta vid Hämeen ammattikorkeakoulu har gjort utredningen på uppdrag av Raseborgs stad.

YLE - 24 mar 18 kl. 14:22

Finskspråkiga raseborgare tycker de får bra service på sitt modersmål - i Sjundeå inte lika självklart att tjänstemännen svarar på svenska

Anni Pöyhtäri från Karis har alltid fått service på finska när hon kontaktat Raseborgs stad. I Sjundeå är det inte alls säkert att Jenny Rehnström får svar på svenska då hon pratar med tjänstemännen..

YLE - 15 dec 15 kl. 16:16

Hangö: Höjda avgifter får inte drabba orättvist

Klientavgifterna inom social- och hälsovården höjs nästa år. Då blir till exempel besöksavgiften i hälsovårdscentralen betydligt dyrare för raseborgare. Hangö valde en billigare linje.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

YLE - 30 jan 15 kl. 10:13

Elbilen fick tyst på fredagssnackarna

Det är inte varje fredag som en fredagssnackare får en möjlighet att diskutera sig själv. Den möjligheten fick Ulrica Isaksson eftersom hon är konsulatsekreterare. Isaksson och Ilse Klockars hade många idéer om fredagens ämnen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

För få vill bo i stadens hyreshus i Hangö - nu beviljas stadens hyresbolag företagssanering

En ständigt minskande befolkning leder till problem för Hangö Hyreshus. Bolaget ägs av Hangö stad och nu har Statskontoret godkänt bolagets begäran från år 2015 om frivillig företagssanering..

YLE - 5 timmar sedan

Ville Pursiainen ny direktör för Lojo sjukhus

Ville Pursiainen, som för tillfället jobbar vid Borgå sjukhus, blir ny direktör för Lojo sjukvårdsområde. Pursiainen valdes bland elva sökande..

YLE - 5 timmar sedan

Hangöbo odlade cannabis för att lindra muskelvärk - fick villkorligt fängelse

En Hangöbo har dömts till villkorligt fängelsestraff för att ha odlat cannabis i sitt hem. Mannen menade att han hade odlat cannabis för att lindra sin kroniska muskelvärk..

YLE - 6 timmar sedan

Tiotals frivilliga slog sig samman för att rädda kattungar som kastats ur en bil - sökoperationen pågår fortfarande

I Kotka har invånare slagit ihop sig för att rädda ett antal kattungar som kastats ur en bil i farten. En av kattungarna blev omedelbart under bilen och dog..

YLE - 8 timmar sedan

Finländska forskare prisbelönas för tekniken som gav oss universums ålder

ESA:s Planck-satellit (aktiv 2009-2013) gav oss en unik inblick i det tidiga universum, dess tillblivelse, sammansättning och inte minst dess exakta ålder, 13,8 miljarder år. Teamet bakom Planck-satelliten belönas nu med det prestigefyllda Gruberpriset. I det teamet ingår också femton finländska forskare, bland annat från VTT, Aalto-universitetet och Åbo universitet..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra sakkunniga gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra sakkuniga om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 9 timmar sedan

Helsingfors stad har granskat: Hakkarainens bastu duger inte som bostad

Den sannfinländska riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainens bastubostad i Helsingfors har synats av stadens byggnadsinspektion. Bastun duger inte som bostad - det slår myndigheterna fast..

YLE - 10 timmar sedan

Tiden räcker inte till: Social- och hälsovårdsutskottet slutar nu höra experter gällande vårdreformen

Social- och hälsovårdsutskottet har röstat för att sluta höra experter om lagar gällande landskapsreformen och valfriheten inom vården..

YLE - 11 timmar sedan

Medier: Åtalade polischefen Robin Lardot intagen på sjukhus

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot fick i fredags en akut sjukdomsattack och han befinner sig fortfarande på sjukhus. Mer än så vill CKP inte avslöja om Lardot, som är en av de åtalade i den största polisrättegången någonsin i Finland..

YLE - 11 timmar sedan

Ny studie om salt: De flesta kan konsumera måttfulla mängder med ro

Hälsoriskerna för de flesta människor i världen ökar inte av en måttlig saltkonsumtion, visar en ny internationell studie..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.