YLE > Finland

Friday, 22 June, 11:36

YLE - 14 jun 18 kl. 16:23

Sibbobor och Raseborgare nöjda med svensk service - i Esbo svårare att få vård på svenskaEn undersökning av Projekt Nyland 2019 visar att den svenskspråkiga servicen inom social- och hälsovård fungerar i varierande grad i Nyland. Undersökningen bestod av en webbenkät och 40 intervjuer..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Raseborgare, Esbo, Projekt Nyland, Nyland

Dela artikeln

56 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sibboboroch , Raseborgare, nöjdamed svensk , servicei , Esbo, svårare att få vård på svenska
YLE - 11 okt 14 kl. 09:00

Raseborgare trivs rätt bra på sin hemort

De flesta kommuninvånare mår bra och är nöjda med stadens service. Det visar en utredning över invånarnas välbefinnande i sex kommuner. Raseborgarna vill ha mera information om hälsovården.

YLE - 01 okt 12 kl. 15:02

Hårt tryck på höjda skatter i Raseborg

Om Raseborgs stad ska ge samma service som tidigare blir staden tvungen att höja skatterna. Staden har redan den högsta inkomstskattesatsen i Svenskfinland, 21 procent. Stadskamreren medger att det kan vara svårt att klara sig utan höjda skatter.

YLE - 15 jan 14 kl. 10:38

Hangöbor och raseborgare är mest missnöjda

Raseborg och Hangö hamnar nästan längst ner då invånarna fått bedöma hur nöjda de är med den kommunala servicen. Den oberonde organisationen EPSI Rating har frågat invånare i 75 av de större finländska kommunerna vad de tycker.
Raseborg är sjunde sämst med 58,9 poäng.

YLE - 19 dec 14 kl. 05:29

Kritiker nöjda med ny byggpolicy i Raseborg

Byggnadstillsynen i Raseborg behöver samarbeta mera inom avdelningen. Det här säger en av de byggare som varit kritisk mot avdelningen. Förbättringsåtgärderna för byggnadstillsynen välkomnas.

YLE - 10 apr 15 kl. 12:25

"Raseborgare har rätt att höra dåliga nyheter"

En pinfärsk och en gammal garvad Fredagssnackare sätter sig till rätta i Yle Västnylands studio den 10 april. Snacket berör media, sjukvård och språkmurar. Yle Västnylands nyaste fredagssnackare heter Robert Lindberg och beskriver sig själv som Karisbo, före detta handbollsspelare och doktorand i historia.

YLE - 05 apr 17 kl. 13:51

Raseborgare vill ha tidigare tågtur till Helsingfors

Tågpendlare i Raseborg önskar en riktigt tidig tågtur från Karis till Helsingfors. Det har blivit besvärligare att pendla med tåg sedan våren 2016, visar en färsk utredning. Studerande Eetu Saloranta vid Hämeen ammattikorkeakoulu har gjort utredningen på uppdrag av Raseborgs stad.

YLE - 24 mar 18 kl. 14:22

Finskspråkiga raseborgare tycker de får bra service på sitt modersmål - i Sjundeå inte lika självklart att tjänstemännen svarar på svenska

Anni Pöyhtäri från Karis har alltid fått service på finska när hon kontaktat Raseborgs stad. I Sjundeå är det inte alls säkert att Jenny Rehnström får svar på svenska då hon pratar med tjänstemännen..

YLE - 15 dec 15 kl. 16:16

Hangö: Höjda avgifter får inte drabba orättvist

Klientavgifterna inom social- och hälsovården höjs nästa år. Då blir till exempel besöksavgiften i hälsovårdscentralen betydligt dyrare för raseborgare. Hangö valde en billigare linje.

YLE - 22 mar 17 kl. 17:15

Samlingspartiet och Sannfinländarna: Raseborg borde locka finska inflyttare

Samlingspartiet och Sannfinländarna tror att finskspråkiga inte lockas till Raseborg. De anser att det brister i marknadsföringen på finska. Men det tror inte alla andra partier, inte heller maktpartiet SFP.

YLE - 30 jan 15 kl. 10:13

Elbilen fick tyst på fredagssnackarna

Det är inte varje fredag som en fredagssnackare får en möjlighet att diskutera sig själv. Den möjligheten fick Ulrica Isaksson eftersom hon är konsulatsekreterare. Isaksson och Ilse Klockars hade många idéer om fredagens ämnen.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Splitternya räddningsbåtar till Hangö och Lojo

Brandstationerna i Hangö och Lojo har fått nya räddningsbåtar. Båtarna, som är identiska, kommer att användas till flera olika räddningsuppdrag, bland annat vid släckning, oljebekämpning och akutvård..

YLE - 1 timme sedan

Bostadslösa firar midsommar i Helsingfors skärgård: "Mest är jag här för jag vill bort från staden så jag kan vila ut och samla krafter"

På Vårdö i Helsingfors ordnar bostadslösa tillsammans program för midsommarhelgen. En midsommarfest utan rusmedel och låg tröskel arrangeras också av Anonyma alkoholister på stranden mittemot..

YLE - 5 timmar sedan

Dataläcka avslöjar hur ägarna till Jokerit spelade med sanktionerna – så här fixade familjen Rotenberg sitt ägande

Familjen Rotenberg, som hör till president Vladimir Putins inre krets, utnyttjar effektivt skatteparadis för att undvika de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland..

YLE - 5 timmar sedan

Morgonkollen: Grekland får skuldlättnader, Melania Trumps jacka väcker uppmärksamhet, midsommarafton firas i regn

Euroländerna har enats om krishanteringen av den grekiska skuldkrisen, USA:s första dam bar jacka med nonchalant budskap under en resa för att träffa flyktingbarn och här hemma väntas midsommartrafiken bli livlig..

YLE - 6 timmar sedan

"Här i Luxemburg denna ikväll tar den grekiska skuldkrisen slut" - Eurogruppen tog historiskt beslut: Grekland får skuldlättnader

Euroländerna lyckades efter ett långt möte som avslutades först på natten till fredag, enas om en uppgörelse som innebär att den åtta år långa krishanteringen av den grekiska skuldkrisen nu är över..

YLE - 14 timmar sedan

Finländarna älskar sitt kött - grönsakerna grillas i större utsträckning än tidigare men korven är fortfarande oslagbar midsommarfavorit

De finska grillarna är sannolikt denna midsommar fulla med korvar och revbensspjäll, men också blomkål, misstänker K-gruppens marknadsföringschef Teija Nesterinen..

YLE - 17 timmar sedan

Journalister hörde rasande utskottsmedlemmar gräla om vårdreformen - tidtabellen fortfarande öppen

Social- och hälsovårdsutskottet kunde på torsdagen inte enas om tidtabellen för beredningen av social- och hälsovårdsreformen. Förvånade journalister som stod utanför utskottets dörr hörde upprörda gräl då utskottet skulle besluta om den fortsatta tidtabellen..

YLE - 18 timmar sedan

Frankrike förbjuder godisfärgämne på grund av cancerrisken - Finland avvaktar tills EU fattat ett beslut

Frankrike vill förbjuda användningen av färgämnet titandioxid i livsmedel. Nanopartiklarna i ämnet konstaterades skadliga mot råttor..

YLE - 18 timmar sedan

Stark tro på att Grekland är redo för marknaden säger finansminister Orpo inför avgörande möte

Finansminister Petteri Orpo (Saml) tror att eurogruppens ledare lyckas nå enighet om att låta Grekland lämna det stödpaket som man enades om för åtta år sedan..

YLE - 19 timmar sedan

Fara för skogsbrand men ändå inte - fortfarande torrt i Västnyland

Meteorologiska institutet tog tillbaka varningen för skogsbrand i går. I Västnyland har regnmängderna ändå varit så små att varningen fortfarande borde gälla, säger brandchef Stig Granström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.