Skånskan > Opinion

Tuesday, 23 October, 11:13

Skånskan - 14 jun 18 kl. 16:23

Historielärarnas nestor tar farvällund – Jag tänker inte slå dank bara för att jag går i pension. Det är bland det första Bengt Nilsson säger när Skånska Dagbladet träffar honom vid Katedralskolan, där han har verkat i mer än 30 år.När han räknar upp vilka projekt han fortsätter med är tidningen benägen att tro honom.
– Jag har anmält mig till en distanskurs i arkeolog vid Linnéuniversitetet, och så fortsätter jag som redaktör för Historielärarnas förenings årsskrift på 21:e året, säger han.
Dessutom vill Bengt Nilsson ta tag i sitt intresse för ornitologi samt spendera mer kvalitetstid med hustru, barn och barnbarn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bengt Nilsson, Skånska Dagbladet, Katedralskolan, Linnéuniversitetet, Historielärarnas, Ludvig Papmehl-Dufay, Sandby, Öland, Nilsson, Norden, Kristus, Lomma, Piläng, Bjärehov

Dela artikeln

249 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historielärarnas, nestor, tar, farväl
YLE - 26 jul 16 kl. 17:37

Historielärare: Europas blodiga spår i världen syns i dagens attacker

Historielärare Sture Lindholm i Ekenäs anser att de terrorattacker som sker i Europa är ett led i kampen för att göra sig fri från det europeiska inflytandet i Mellanöstern. Asylsökanden i Västnyland är rädda för att de blodiga attackerna i Europa ska påverka dem negativt. De senaste veckorna har flera attacker inträffat i Europa.

YLE - 30 aug 16 kl. 13:48

Bokrecension: Har vi blivit för historielösa?

Vi gillar historia. Böcker om krig och stormän säljer bra, filmer om Finlands krig dyker upp som svampar efter regn. Men har vi förlorat kontaktytan till början av vår egen historia och hur den ännu påverkar oss?

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

Sydsvenskan - 25 jan 13 kl. 06:30

Spielberg tar strid med extremhögern

?Abraham Africanus?, vrålar den populistiske New York-politikern Fernando Wood i kongressen på våren 1865.

Barometern - 08 jan 14 kl. 08:35

En kommun som tar ansvar

När Forum för Levande Historia ställde frågan om landets kommuner var intresserade av lärarfortbildning om kommunismens brott tillhörde Oskarshamns kommun en som hörde av sig. Det borde fler göra.
Man kan tycka att en myndighet som Forum för levande historia inte skulle behövas.

Barometern - 08 jan 14 kl. 08:35

En kommun som tar ansvar

När Forum för Levande Historia ställde frågan om landets kommuner var intresserade av lärarfortbildning om kommunismens brott tillhörde Oskarshamns kommun en som hörde av sig. Det borde fler göra.
Man kan tycka att en myndighet som Forum för levande historia inte skulle behövas.

Skånskan - 01 apr 17 kl. 06:00

”Kränkande och historielöst”

ESLÖV Såväl Ungerns ambassadör i Sverige som Judiska församlingen i Malmö reagerar starkt på Eslövs fullmäktigeordförande Cecilia Linds (S) uttalande om att det finns koncentrationsläger i Ungern.
– Osmakligt och kränkande, säger ambassadör Lilla Makkay. ERWP.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Islam har påverkat oss på tusen sätt - araberna är våra systrar och brödrar

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Den offentliga debatten är ytlig och förstörd av att vem som helst kan kalla sig intellektuell. Finlands regering visar oerhörd likgiltighet inför demokratiska processer.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Grymtningar om flyktingar, homon och docenter räcker för att räknas som seriös debattör

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Islam har påverkat oss på tusen sätt. Resonemanget i journalisten och författaren Leif Salméns nya essäbok, Det orientaliska rummet, rör sig från antik till dagspolitik och binder samman alla kulturer som inbördes och ömsesidigt beroende av varandra.

Cornucopia - 21 okt 14 kl. 15:01

Gudrun Schyman: Stockholms inre skärgård är gränstrakter

Gudrun Schuman (fi) havererar totalt i en "debattartikel" hos Bonnier/Expressen. Hon proklamerar att Stockholms inre skärgård är gränstrakter och att utländska ubåtar hör hemma där för de är nyfikna.

Citat Schyman:"Att ubåtar finns i gränstrakterna är inte ett hot om krig, det tillhör deras arbete.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Läcka kan ha orsakats av skott

MALMÖ En väktare larmades klockan 03.30 på tisdagen till Bennets väg på Rosengård på grund av en vattenläcka.
Väktaren upptäckte att vattenledningen hade ett hål, som kan ha orsakats av ett skott med något vapen.

Skånskan - 4 minuter sedan

Dessa vill styra i Skurup

Skurup Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Kommunens väl, Vänsterpartiet och Liberalerna vill bilda minoritetsstyre i Skurup. Det meddelade partierna på en presskonferens på kommunhuset på tisdagsförmiddagen.– Vi har insett att vi behöver söka stöd över blockgränsen och kommer nu tillsammans med L gå fram för att bygga vidare på den positiva utvecklingen i kommunen, säger Magnus Alm (S).

Skånskan - 15 minuter sedan

188 kvadratmeter stort hus i Höör sålt

Höör Rasmus Rune-Alfons Axenram och Malin Malmlind, båda 28 år, är nya ägare till huset på adressen Kalvstigen 4 i Höör. Huset är byggt 1976 och har en boyta på 188 kvadratmeter. Säljare är Måns Roland Aleksej Pedersen och Elin Nyman.

Skånskan - 15 minuter sedan

Glömd av hemtjänsten – låg död i veckor

malmö Polisen tror att personen legat död i flera veckor. Detta trots att den avlidne skulle få regelbunden hemtjänst. Trots att personen skulle få hjälp med mediciner av hemtjänsten kunde vårdtagaren ligga död i sitt hem under flera veckor utan att någon upptäckte vad som hänt.

Skånskan - 15 minuter sedan

Tävling avgör hur åker ska utformas

Kävlinge Kommunen utlyser en tävling där vinnaren får utforma hur delar av den tvångsinlösta åkermarken ska utformas.
Målet är att en genomtänkt utformning av det nya bostadsområdet.– Det är två olika delar som går till markanvisningstävling, säger Pia Almström (M), ordförande i kommunstyrelsen som på onsdag ska fatta beslut om tävlingen.

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 74 kvadratmeter från 1947 sålt i Höör

Höör 2 035 000 kronor fick Kevin Martens, 23, och Felicia Jackbrise, 22, ge för huset på adressen Lammstigen 10 i Höör. Huset är 74 kvadratmeter stort och byggdes 1947. Köpet från säljaren Patric Wiktorsson och Therese Svensson blev klart i oktober 2018.

Skånskan - 2 timmar sedan

Brand i industriområde

Landskrona SOS larmades under natten till tisdagen om en brand i en föreningslokal i industriområdet.Räddningstjänst och polis åkte till Omnibusgatan för närmare undersökning. Räddningstjänsten släckte branden och senare spärrade polisen av platsen i väntan på teknisk undersökning.

Skånskan - 2 timmar sedan

Cyklist i krock med bil

Räddningstjänsten har kallats till korsningen av Lorensborgsgatan och Ärtholmsvägen i Malmö där en olycka mellan cyklist och personbil inträffat.Det är okänt om någon skadats. Polis har skickats till platsen för kontroll..

Skånskan - 2 timmar sedan

Dieseltjuvna gripna i Hörby

hörby Två drivmedelstjuvar togs på bar gärning på Parkgatan i natt.Fyra minuter över två på natten till tisdag larmade en person polisen. Enligt vittnet höll två män på att stjäla drivmedel på Parkgatan i Hörby.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.