Skånskan > Opinion

Thursday, 16 August, 13:50

Skånskan - 14 jun 18 kl. 16:23

Historielärarnas nestor tar farvällund – Jag tänker inte slå dank bara för att jag går i pension. Det är bland det första Bengt Nilsson säger när Skånska Dagbladet träffar honom vid Katedralskolan, där han har verkat i mer än 30 år.När han räknar upp vilka projekt han fortsätter med är tidningen benägen att tro honom.
– Jag har anmält mig till en distanskurs i arkeolog vid Linnéuniversitetet, och så fortsätter jag som redaktör för Historielärarnas förenings årsskrift på 21:e året, säger han.
Dessutom vill Bengt Nilsson ta tag i sitt intresse för ornitologi samt spendera mer kvalitetstid med hustru, barn och barnbarn.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bengt Nilsson, Skånska Dagbladet, Katedralskolan, Linnéuniversitetet, Historielärarnas, Ludvig Papmehl-Dufay, Sandby, Öland, Nilsson, Norden, Kristus, Lomma, Piläng, Bjärehov

Dela artikeln

245 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Historielärarnas, nestor, tar, farväl
YLE - 26 jul 16 kl. 17:37

Historielärare: Europas blodiga spår i världen syns i dagens attacker

Historielärare Sture Lindholm i Ekenäs anser att de terrorattacker som sker i Europa är ett led i kampen för att göra sig fri från det europeiska inflytandet i Mellanöstern. Asylsökanden i Västnyland är rädda för att de blodiga attackerna i Europa ska påverka dem negativt. De senaste veckorna har flera attacker inträffat i Europa.

YLE - 30 aug 16 kl. 13:48

Bokrecension: Har vi blivit för historielösa?

Vi gillar historia. Böcker om krig och stormän säljer bra, filmer om Finlands krig dyker upp som svampar efter regn. Men har vi förlorat kontaktytan till början av vår egen historia och hur den ännu påverkar oss?

SVT Debatt - 24 mar 14 kl. 11:00

Rasismen göds genom historielösheten

AFROFOBI Vi åtgärdar inte de orättvisor som inte syns – afrofobin i samhället kan därför bara utrotas om vi synliggör dess ursprung. Till exempel måste svenska elever lära sig att Sverige inte var någon passiv åskådare till slavhandeln. Imorgon, tisdagen den 25 mars, kommer att uppmärksammas särskilt på många håll i världen.

Sydsvenskan - 25 jan 13 kl. 06:30

Spielberg tar strid med extremhögern

?Abraham Africanus?, vrålar den populistiske New York-politikern Fernando Wood i kongressen på våren 1865.

Barometern - 08 jan 14 kl. 08:35

En kommun som tar ansvar

När Forum för Levande Historia ställde frågan om landets kommuner var intresserade av lärarfortbildning om kommunismens brott tillhörde Oskarshamns kommun en som hörde av sig. Det borde fler göra.
Man kan tycka att en myndighet som Forum för levande historia inte skulle behövas.

Barometern - 08 jan 14 kl. 08:35

En kommun som tar ansvar

När Forum för Levande Historia ställde frågan om landets kommuner var intresserade av lärarfortbildning om kommunismens brott tillhörde Oskarshamns kommun en som hörde av sig. Det borde fler göra.
Man kan tycka att en myndighet som Forum för levande historia inte skulle behövas.

Skånskan - 01 apr 17 kl. 06:00

”Kränkande och historielöst”

ESLÖV Såväl Ungerns ambassadör i Sverige som Judiska församlingen i Malmö reagerar starkt på Eslövs fullmäktigeordförande Cecilia Linds (S) uttalande om att det finns koncentrationsläger i Ungern.
– Osmakligt och kränkande, säger ambassadör Lilla Makkay. ERWP.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Islam har påverkat oss på tusen sätt - araberna är våra systrar och brödrar

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Den offentliga debatten är ytlig och förstörd av att vem som helst kan kalla sig intellektuell. Finlands regering visar oerhörd likgiltighet inför demokratiska processer.

YLE - 04 mar 17 kl. 08:12

Leif Salmén: Grymtningar om flyktingar, homon och docenter räcker för att räknas som seriös debattör

De europeiska ledarna är politikens pygméer då de inte vågar stå upp för sina ideal i flyktingkrisen. Islam har påverkat oss på tusen sätt. Resonemanget i journalisten och författaren Leif Salméns nya essäbok, Det orientaliska rummet, rör sig från antik till dagspolitik och binder samman alla kulturer som inbördes och ömsesidigt beroende av varandra.

Cornucopia - 21 okt 14 kl. 15:01

Gudrun Schyman: Stockholms inre skärgård är gränstrakter

Gudrun Schuman (fi) havererar totalt i en "debattartikel" hos Bonnier/Expressen. Hon proklamerar att Stockholms inre skärgård är gränstrakter och att utländska ubåtar hör hemma där för de är nyfikna.

Citat Schyman:"Att ubåtar finns i gränstrakterna är inte ett hot om krig, det tillhör deras arbete.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Tågtrafiken stängs mellan Lund och Hässleholm

Trafik Kontaktledningarna mellan Lund och Hässleholm är gamla och behöver rustas upp. Från och med lördagen den 18 augusti stängs alltså tågtrafiken av på sträckan då Trafikverket kommer att utföra arbeten där. Avstängningstiden är från lördag klockan 02.

Skånskan - 3 timmar sedan

Röt till mot mopedist – misshandlades

Eslöv Eslövsbon ropade åt mopedföraren att köra försiktigt. Då blev han misshandlad.Händelsen utspelade sig på en cykelbana på Rönneberga vid 00.

Skånskan - 3 timmar sedan

350 tidningar protesterar mot Trump

USA På torsdagen inleder amerikansk media en gemensam kampanj mot Donald Trump och presidentens ständiga verbala attacker mot landets journalister och medieföretag.Donald Trump, vars administration för ett antal år sedan tog världen med storm med uttrycket ”fake news”, har en historia av att både ge sig på enskilda journalister och hela tidningar. Presidenten har tidigare kallat journalister i allmänhet för ”världens mest ohederliga människor”.

Skånskan - 3 timmar sedan

Ser fram emot kick­off och all­sång

Ef­ter en tjuv­start på Mal­mö­fes­ti­va­len i sön­dags drar Rickard Söderberg iväg på Malmö ope­ras kick­off nästa vecka. Un­der au­gus­ti och sep­tem­ber ges valda delar ur Malmö ope­ras kommande pro­gram runt om i Skåne. I höst kommer den po­pu­lära te­noren även att hålla i det nya kon­ceptet All­sång på ope­ran.

Skånskan - 5 timmar sedan

Smockfullt när Timbuktu kom tillbaka till festivalen

.wp-post-image { float: left; width: 45% !important; margin-right: 12px; } td:empty { display: none; } .

Skånskan - 8 timmar sedan

Beslut kring nya ridhuset klart

Lund Nya ridhuset kommer att byggas vid Ladugårdsmarken. Fem partier röstade för när kommunstyrelsen under onsdagen fattade beslutet. – Det är viktigt att vi sätter ner foten efter så många års utredande, säger Philip Sandberg (L), kommunalråd .

Skånskan - 12 timmar sedan

Po­pu­lärare par­ti­le­da­re när valet närmar sig

En ny mät­ning av hur po­pu­lära par­ti­le­da­rna är har pub­li­cerats. Det är No­vus som gjort den här mät­ningen.
Alla par­ti­le­da­re har fått lite högre tal än gången in­nan.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tjockt med folk på festivalens gator

Malmöfestivalen De årliga favoriterna på Malmöfestival, Timbuktu och Damn! lockar publik. Så mycket att det nästintill är omöjligt att ta sig fram på festivalens gator.

Skånskan - 16 timmar sedan

IFK Ystad skrällvann över Lugi

HANDBOLL Liganykomlingen IFK Ystad växlade upp och tog en överraskande triumf i onsdagens försäsongsderby mot Lugi, 29-27 (17-19).– Skönt. Sista kvarten höll vi nollan och det var oerhört starkt.

Skånskan - 16 timmar sedan

Janstorp vann cupklassikern

FOTBOLL Division 4-klubben Janstorps AIF var uppe i sin första YA-cupfinal någonsin och det blev triumf direkt genom 3-2 (1-2) mot Sjöbo IF.– Känns underbart. För bra för att vara sant, myste tränaren Jonas Stridsberg efter slutsignalen på Granhällans IP.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.