SVT > Kultur

Wednesday, 15 August, 20:51

SVT - 14 jun 18 kl. 16:10

Public service viktigaste nyhetskällan i sju europeiska länderPublic service-medier är den viktigaste nyhetskällan i sju av åtta europeiska länder. Det visar en ny förtroendeundersökning av PEW research center. Sverige, Storbritannien och Nederländerna utmärker sig som länder där befolkningen har ett särskilt högt förtroende för public service..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
PEW, Nederländerna

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Public, service, viktigaste, nyhetskällani , sju, europeiskaländer
Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 19:05

Public service en grundsten i demokratin

Jag kan hålla med gästskribenten Carl Rudbeck (28/12) om att det finns fördelar med att programmet Debatt läggs ner, det har kanske aldrig varit en av mediehistoriens mest lysande produktioner. Programmet har dock tjänat sitt syfte i och med att många som aldrig annars skulle ha fått möjlighet att komma till tals har kunnat göra sin röst hörd. Men att använda Debatt som exempel och argumentationsgrund för public service vara eller icke vara är en dålig ide, och kanske precis lika ologiskt som att föreslå att kolumnen ”Gästskribenten” på Opinion borde läggas ner eftersom där torgförs åsikter som inte ligger i linje med ens egna.

SR - 07 apr 16 kl. 14:04

SR första stora nyhetskällan

Enligt en undersökning från Novus var Sveriges Radio första stora nyhetskällan att rapportera om terrordåden i Bryssel, rapporterar SVT..

SR - 10 nov 16 kl. 08:30

Nätet viktigaste källan för information

Internet är nu för första gången den viktigaste källan för svenskar att inhämta information. Det visar undersökningen "Svenskarna och internet" som släpptes i dag..

SVT - 07 apr 16 kl. 12:00

SR största första nyhetskällan

Sveriges Radio var första största nyhetskälla om att rapportera om terrordåden i Bryssel..

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 16:00

Sociala medier tar över som den främsta nyhetskällan

En ny undersökning visar var många kanske redan misstänker – alltfler internetanvändare ratar traditionella nyhetskällor som TV, radio och tidningar till förmån för sociala mediers nyhetsflöden. Det är Pew Research som undersökt 4,600 amerikaner, av vilka hela 62 procent uppger att de får sina nyheter via Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och (lite överraskande) Snapchat, skriver man i studien som heter News Use Across Social Media Platforms 2016. Samma siffra år 2012 låg på 49 procent, så ökningen är märkbar.

DI - 09 nov 17 kl. 19:30

Östling-affären är ett haveri av public service

Att sätta likhetstecken mellan Leif Östlings konto på Malta och hotet mot skola och omsorg är en falsk vänsteraktivism och ovärdigt SVT och Sveriges Radio. Den välfärdspopulism och skattemoralism som i värsta fall kommer att gödas av Paradiskällan är ett allvarligt problem för S, skriver WIDAR ANDERSSON..

Dagens Media - 10 nov 16 kl. 09:14

Internet viktigaste informationskällan

Internet har gått om tv som svenskarnas viktigaste informationskälla..

UNT - 11 jan 18 kl. 10:00

Den oundvikliga nyhetskällan

Ingen paus från Trump i dag heller..

SR - 06 nov 13 kl. 06:34

Depression näst viktigaste källan till funktionsnedsättning i världen

Depression är den sjukdom i världen som kostar samhället näst mest i form av funktionsnedsättning, det har forskare i Australien kommit fram till..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Fängslade Oleg Sentsov tvingas be Putin om nåd

Den ukrainske filmregissören Oleg Sentsov, 42, har hungerstrejkat i ryskt fängelse under dryga tre månaders tid – och läget är enligt rapporterna kritiskt..

SVT - 1 timme sedan

Partiernas strategi inför zombieapokalypsen

Zombiekulturbloggen Zombieöverlevnad har skickat ut en enkät till riksdagspartierna bland annat med frågan ”Varför är ju er politik bäst för att förhindra att zombierna kommer och vad skulle er primära strategi för att bekämpa de odöda horderna vara?” Det visade sig att flera av partierna inte hade någon zombiepolitik..

SVT - 1 timme sedan

Imenella vill byta betydelse på ordet ”Chagga”

Många känner igen henne från dansscenen, som koreograf & danslärare och del av dansgruppen Unruly. Men Imenella har också hyllats som ett framtidslöfte på den svenska rapscenen. Nu är hon aktuell med ny singel som tar makten över språket.

SVT - 2 timmar sedan

Storstadsnostalgin lockar över hundratusen på Facebook

De senaste åren har Facebook-grupper fyllda med gamla bilder, minnen och historier från svenska städer blivit enormt populära. Carl Malcolmman är moderator grupperna i Det gamla Göteborg och Det gamla Stockholm som samlar dryga 100 000 nostalgisugna svenskar..

SVT - 3 timmar sedan

Swedish House Mafia spelar in ny musik

House-trion återförenas, berättar medlemmen Steve Angello. 2013 slutade Swedish House Mafia turnera, men tidigare i år spelade de tillsammans i Miami i USA. – Jomen absolut, Swedish House Mafia är tillbaka, säger Steve Angello till DN..

SVT - 6 timmar sedan

Jens Assur: Landsbygden har idiotförklarats på film

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att filmbranschen i högre utsträckning letar efter skådespelare med dialekt till ny svensk film. Jens Assur, som regisserat Korparna, säger att landsbygden oftast visats upp som buskis..

SVT - 6 timmar sedan

Fox News går ut med förtydligande: Danmark är inte Venezuela

Det amerikanska tv-ankaret Trish Regan på kanalen Fox News förtydligar nu vad hon menade med sitt inslag där Danmark jämfördes med Venezuela och där danskarna framställdes som ett folk som varken vill jobba eller studera..

SVT - 6 timmar sedan

Drutten och Gena-skaparen Eduard Uspenskij är död

Författaren Eduard Uspenskij, som skapade de sovjetiska figurerna Drutten och Gena har gått bort, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Tass..

SVT - 7 timmar sedan

Man skadad under Silvana Imam-konsert – rapparen misstänkt för brott

Svenska rapstjärnan Silvana Imam misstänks för framkallande av fara för annan, efter att en man skadats under tisdagens konsert på Malmöfestivalen. Mannen skadades i och med att rapparen bjöd upp publiken på scenen och tumult uppstod..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.