SVT > Kultur

Friday, 17 August, 15:08

Liknande nyheter

Taggar: Moderaterna, kräver, svarfrån , regeringenom , eventuell, TV4-affär
Skånskan - 16 mar 17 kl. 07:35

Moderaterna kräver svar om Nato

Moderaterna vill ha svar av försvarsminister Peter Hultqvist (S) om hans inställning till ett Natomedlemskap, rapporterar SvD.
Partiets försvarstalesperson Hans Wallmark (M) vill veta om Hultqvist ser fördelar med ”traktatsbundna försvarsförpliktelser”.
ERWP.

Expressen - 15 nov 16 kl. 12:34

Moderaterna kräver svar om FN-löften

Moderaterna kräver att statsminister Stefan Löfven lägger kort på bordet och öppet redovisar de löften som getts i samband med kandidaturen till FN:s säkerhetsråd. – Uppgifterna i Expressens artikel står i kontrast till det man sagt om att kampanjen skulle präglas av öppenhet och transparens, säger partiets utrikespolitiska talesperson Karin Enström..

Expressen - 23 nov 16 kl. 10:04

Moderaterna kräver svar om Dan Eliasson

Moderaterna kräver att inrikesminister Anders Ygeman klargör om han fortfarande har förtroende för rikspolischef Dan Eliasson. – Det är tydligt att vi har ett förtroendeproblem inom svensk polis, säger partisekreterare Tomas Tobé. Samtidigt vägrar den tidigare justitieministern Beatrice Ask att svara på frågan om hon själv har förtroende för rikspolischefen..

DN - 10 feb 17 kl. 15:40

Moderaterna kräver svar från Damberg om Postnord

Moderaterna kräver att näringsminister Mikael Damberg kommer till näringsutskottet och svarar på frågor om Postnord. Det gäller förlusterna i Danmark, förtroendekrisen och regeringens krisplan..

DN - 01 aug 17 kl. 09:44

Moderaterna kräver svar av statsministern

Moderaterna kräver korten på bordet när det gäller regeringens säkerhetspolitiska råd. Hans Wallmark (M) har ställt en skriftlig fråga till statsministern för att få veta om Transportstyrelsen har varit uppe till diskussion. – I det här läget vore det kolossalt intressant att få veta, säger Hans Wallmark..

Supermiljöbloggen - 13 aug 16 kl. 11:07

Moderaterna kräver svar från regeringen om framtiden för det fiskefria området i Kattegatt

Johan Hultberg, partiets miljöpolitiska talesperson, vill veta vad regeringen har för position i de pågående förhandlingarna med Danmark, som vill öppna upp området för fiske igen. Supermiljöbloggen har flera gånger skrivit om det område i Kattegatt som efter en överenskommelse mellan Sverige och Danmark varit stängt för fiske sedan 2009. Beslutet togs i syfte att skydda den hotade torsken, och åtgärden har visat sig vara framgångsrik.

Sydsvenskan - 05 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kräver svar av regeringen om dåligt underbyggda asylbeslut

Johan Forsell (M): "Regeringen bär det yttersta ansvaret för att säkerställa rättssäkerheten".

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kräver svar av regeringen om dåligt underbyggda asylbeslut

Johan Forsell (M): "Regeringen bär det yttersta ansvaret för att säkerställa rättssäkerheten".

DI - 16 nov 15 kl. 14:25

M kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket

Moderaterna kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket mot Sverige. "Vi är beredda att diskutera, men regeringen är tyst", säger Elisabeth Svantesson, migrationspolitisk talesperson, till Di..

Sydöstran - 31 jan 17 kl. 11:33

Moderaterna kräver svar av Ygeman

Nu vill Moderaterna i länet lyfta upp kravet om fler poliser i Blekinge till högsta nivå – till inrikesministern Anders Ygeman (S). – Det är inte rimligt att våra invånare ska behöva överlåta stora delar av sina resurser till Malmö, säger Jeppe Johnsson och Camilla Brunsberg i ett uttalande..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Nobelstiftelsens krav: Gör om Nobelprisarbetet

Nobelstiftelsen kräver att Svenska akademien skapar en ny Nobelkommitté som ska utse framtidens litteraturpristagare. Det framkommer i ett brev som Dagens Nyheter har kommit över..

SVT - 3 timmar sedan

Stormzy betalar Cambridge-utbildningar åt svarta studenter

Den hyllade grimerapparen Stormzy lanserar ett eget universitetsstipendium, med vilket han kommer betala utbildningen på det anrika universitetet Cambridge åt två svarta studenter varje år..

SVT - 5 timmar sedan

Sara Danius börjar jobba på Beckmans designhögskola

Sara Danius, tidigare ständig sekreterare i Svenska Akademien och professor i litteratur knyts till Beckmans designhögskola, skriver skolan på sin hemsida..

SVT - 9 timmar sedan

Filmrecension: Reklamsmockan stör ”Fakiren som fastnade i ett skåp”

Fantasisprakande men klämkäck knaskomedi om en indisk fakirs jakt på sammanhang och kärlek. Och en svensk möbeljätte som gnuggar händerna..

SVT - 9 timmar sedan

Filmrecension: Morska motståndsmän i Norge-nationalistiskt krigsdrama

Snyggt men monotont berättat actiondrama om den norska nationalikonen och motståndsmannen Jan Baalsrud – okänd här, legend i Norge..

SVT - 9 timmar sedan

Bli en fena på hajfilm – tandspäckade rullar

I hajfilmernas hajfilm Hajen var hajen en stor vithaj. Men vanliga hajar håller inte måttet längre. Sedan dess har vi sett genmanipulerade hajar i Deep blue sea, tornadohajar i Sharknado och nu kommer den jättelika urtidshajen megalodon i The meg..

SVT - 20 timmar sedan

Eyvind Johnssons klassiker Krilon högaktuell i valrörelsen

Eyvind Johnsons triologi Krilon utgavs mitt under ett brinnande världskrig på 40-talet och har nyligen återutgivits i pocketformat. Nu har Stockholms stadsteatern tagit upp berättelsen och gjort det till en teaterföreställning i Joakim Stens bearbetning..

SVT - 20 timmar sedan

Se SVT:s intervju med Aretha Franklin

När SVT:s Petra Markgren Wangler skulle intervjua Aretha Franklin år 2000 gick inte allt som hon hade tänkt sig. Till slut fick hon dock svar på sin stora fråga: – Vad är kärnan i soulmusik?.

SVT - 22 timmar sedan

”Hon var en naturkraft”

Beskedet om att Aretha Franklin är död skapar sorg och bedrövelse i musikvärlden. Kulturnyheterna har pratat med artister och kollegor om hur de minns drottningen av soul. – Jag kommer att sakna henne, säger musikern Lisa Nilsson..

SVT - 23 timmar sedan

Aretha Franklin genom åren

Souldrottningen Aretha Franklin har en lång karriär bakom sig. År 1956 skivdebuterade hon, endast 14 år gammal, och under andra halvan av 1960-talet släppte hon mängder med låtar som kom att bli klassiska inom soulen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.