SVT > Kultur

Wednesday, 16 January, 17:29

SVT - 14 jun 18 kl. 15:33

Moderaterna kräver svar från regeringen om eventuell TV4-affärModeraterna vill att regeringen stoppar den planerade affären mellan Telia och Bonnier. Och riktar skarp kritik mot den ansvarige ministern, näringsminister Mikael Dambergs, tystnad i frågan..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
TV4, Telia, Bonnier, Mikael Dambergs

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moderaterna, kräver, svarfrån , regeringenom , eventuell, TV4-affär
Skånskan - 16 mar 17 kl. 07:35

Moderaterna kräver svar om Nato

Moderaterna vill ha svar av försvarsminister Peter Hultqvist (S) om hans inställning till ett Natomedlemskap, rapporterar SvD.
Partiets försvarstalesperson Hans Wallmark (M) vill veta om Hultqvist ser fördelar med ”traktatsbundna försvarsförpliktelser”.
ERWP.

Expressen - 15 nov 16 kl. 12:34

Moderaterna kräver svar om FN-löften

Moderaterna kräver att statsminister Stefan Löfven lägger kort på bordet och öppet redovisar de löften som getts i samband med kandidaturen till FN:s säkerhetsråd. – Uppgifterna i Expressens artikel står i kontrast till det man sagt om att kampanjen skulle präglas av öppenhet och transparens, säger partiets utrikespolitiska talesperson Karin Enström..

Expressen - 23 nov 16 kl. 10:04

Moderaterna kräver svar om Dan Eliasson

Moderaterna kräver att inrikesminister Anders Ygeman klargör om han fortfarande har förtroende för rikspolischef Dan Eliasson. – Det är tydligt att vi har ett förtroendeproblem inom svensk polis, säger partisekreterare Tomas Tobé. Samtidigt vägrar den tidigare justitieministern Beatrice Ask att svara på frågan om hon själv har förtroende för rikspolischefen..

DN - 10 feb 17 kl. 15:40

Moderaterna kräver svar från Damberg om Postnord

Moderaterna kräver att näringsminister Mikael Damberg kommer till näringsutskottet och svarar på frågor om Postnord. Det gäller förlusterna i Danmark, förtroendekrisen och regeringens krisplan..

DN - 01 aug 17 kl. 09:44

Moderaterna kräver svar av statsministern

Moderaterna kräver korten på bordet när det gäller regeringens säkerhetspolitiska råd. Hans Wallmark (M) har ställt en skriftlig fråga till statsministern för att få veta om Transportstyrelsen har varit uppe till diskussion. – I det här läget vore det kolossalt intressant att få veta, säger Hans Wallmark..

Supermiljöbloggen - 13 aug 16 kl. 11:07

Moderaterna kräver svar från regeringen om framtiden för det fiskefria området i Kattegatt

Johan Hultberg, partiets miljöpolitiska talesperson, vill veta vad regeringen har för position i de pågående förhandlingarna med Danmark, som vill öppna upp området för fiske igen. Supermiljöbloggen har flera gånger skrivit om det område i Kattegatt som efter en överenskommelse mellan Sverige och Danmark varit stängt för fiske sedan 2009. Beslutet togs i syfte att skydda den hotade torsken, och åtgärden har visat sig vara framgångsrik.

Sydsvenskan - 05 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kräver svar av regeringen om dåligt underbyggda asylbeslut

Johan Forsell (M): "Regeringen bär det yttersta ansvaret för att säkerställa rättssäkerheten".

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 18 kl. 18:00

Moderaterna kräver svar av regeringen om dåligt underbyggda asylbeslut

Johan Forsell (M): "Regeringen bär det yttersta ansvaret för att säkerställa rättssäkerheten".

DI - 16 nov 15 kl. 14:25

M kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket

Moderaterna kräver att regeringen agerar för att minska flyktingtrycket mot Sverige. "Vi är beredda att diskutera, men regeringen är tyst", säger Elisabeth Svantesson, migrationspolitisk talesperson, till Di..

Sydöstran - 31 jan 17 kl. 11:33

Moderaterna kräver svar av Ygeman

Nu vill Moderaterna i länet lyfta upp kravet om fler poliser i Blekinge till högsta nivå – till inrikesministern Anders Ygeman (S). – Det är inte rimligt att våra invånare ska behöva överlåta stora delar av sina resurser till Malmö, säger Jeppe Johnsson och Camilla Brunsberg i ett uttalande..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Drottning Kristina blir frontfigur i strategispelet Civilization

I februari 2019 släpper strategispelet Civilization VI sin nya upplaga där Sverige – med drottning Kristina i spetsen – tar plats som en ny civilisation..

SVT - 2 timmar sedan

Hänt Extra ber Sanna Nielsen om ursäkt efter gravid-publicering

Tidningen Hänt Extra påstod att artisten och programledaren Sanna Nielsen var gravid. Men det är hon inte alls – påståendet var grundat på artisten och livscoachen Regina Lunds spådomar om kändisars 2019. Nu backar tidningen från sin publicering, skriver Aftonbladet..

SVT - 3 timmar sedan

Ny tv-serie av Game of thrones-författaren på gång

Snart släpper Netflix sin nya tv-serie Nightflyers, baserad på en science fiction-novell av George R R Martin, författaren till Game of thrones..

SVT - 5 timmar sedan

Bill Murray och Sofia Coppola återförenas i ny film

Sexton år efter premiären av hyllade Lost in Translation är det åter dags för Bill Murray och regissören Sofia Coppola att göra film ihop. Det i kommande dramat On the rocks, skriver The Wrap..

SVT - 8 timmar sedan

Ghostbusters-regissörens son gör Ghostbusters-uppföljare

Ghostbuster kommer bli en påtaglig familjeangelägenhet för familjen Reitman. För efter att pappa Ivan Rietman regisserade de första två – kommer nu hans son Jason Reitman axla manteln och göra en ny. Det rapporterar Variety..

SVT - 9 timmar sedan

Miljoner i skadestånd till dinosauriemuseet i Kalmar

Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm ska betala nästan 12 miljoner kronor i skadestånd till Dinosauriemuseet utanför Kalmar. Orsaken är en dom i Stockholms tingsrätt som slår fast att Naturhistoriska gjort sig skyldigt till avtalsbrott, skriver Barometern..

SVT - 9 timmar sedan

Kanye West sponsrar konstkrater-projekt i Arizona

Den amerikanska konstnären James Turrell köpte på 1970-talet en gammal vulkan och använder nu den enorma kratern som ett slags livslångt konstprojekt. Nu har rapparen Kanye West sponsrat hela projektet med närmare 90 miljoner kronor..

SVT - 19 timmar sedan

Alicia Keys leder Grammygalan

Artisten Alicia Keys kommer att leda den amerikanska Grammygalan den 10 februari, skriver Billboard. Det avslöjar artisten i en nio minuter lång video på sin Youtubekanal, där man får se Keys få beskedet och berätta för sin familj..

SVT - 22 timmar sedan

Zandra Rhodes: ”Jag försöker att fortsätta vara relevant”

En gång i tiden var hon kontroversiell. Men med decennierna har hon blivit mainstream och för ett par år sedan adlades hon till Dame Zandra Rhodes. I dag bor hon i en regnbågsvåning över sitt textilmuseum, och firar 50 år som modeskapare..

SVT - 22 timmar sedan

Oro över Brexit bland brittiska kulturarbetare

Stora förändringar väntar bland annat musikindustrin oavsett om det blir en ”hård” Brexit eller ett avtal som premiärminister Theresa May förespråkar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.