Skånskan > Opinion

Friday, 17 August, 15:08

Skånskan - 14 jun 18 kl. 15:23

SMHI lägger ned i MalmöMalmö Inom ett par år kommer vädertjänsen SMHI att lägga ned sitt kontor i Malmö.De 14 anställda meteorologerna i Malmö informerades på torsdagen, och senare har också resten av de anställda fått information om de nya planerna, uppger Sveriges Radio Malmöhus. – Det är inte så att vi är missnöjda eller av ekonomiska skäl vill lägga ned det kontoret. Vi vill skapa större sammanhängande produktionsgrupper, säger Christer Åkerlund som är chef för SMHI:s affärsverksamhet. I stället kommer verksamheten att koncentrera till Göteborg och Norrköping.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SMHI, Malmö, Inom, Sveriges Radio Malmöhus, Christer Åkerlund, Göteborg, Norrköping

Dela artikeln

18 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SMHIlägger , nedi , Malmö
Skånskan - 06 mar 16 kl. 20:09

Malmö FBC kvar på slutspelsplats

INNEBANDY Inför den sista omgången av SSL parkerar innebandytjejerna i Malmö FBC på en SM-slutspelsplats.– Vi har allt att vinna, menar tränaren Mikael Jeppsson inför den helt avgörande matchen hemma mot Linköping på söndag.
Det blev verkligen en högdramatisk söndag i streckstriden om den sista slutspelsplatsen i SSL-tabellen.

Länstidningen i Jämtland - 11 maj 18 kl. 16:40

SMHI nedgraderar klass 3-varningen i länet

På fredagseftermiddagen trappade SMHI ned varningsnivån för höga vattenflöden i länet. Det är fortsatt mycket blött på sina håll och både klass 1 -varningar och klass 2-varningar är utfärdade i Jämtland och Härjedalen..

NT - 23 maj 13 kl. 13:42

Norrlänning på besök i Malmö

I veckan har jag varit på besök hos mina kollegor på SMHI i Malmö. Jag skäms lite för att säga detta men det var faktiskt mitt första besök någonsin i Sveriges tredje största stad..

Resume - 23 feb 15 kl. 16:03

Grayling skrotar Malmö-kontoret

Pia Grahn tog nyligen över som vd för pr-byrån Grayling. Nu lägger hon ned Malmö-kontoret. Fem tjänster berörs.

Sydsvenskan - 11 dec 14 kl. 09:45

Mindre brand blötte ned Malmöskola

Räddningstjänsten ryckte ut till Västra hamnens skola på morgonen, sedan en brand utbrutit..

Kristianstadsbladet - 05 dec 13 kl. 18:08

SMHI klass 3-varnar för ovädret

Stormvarning, inställda tåg och flyg och uppmaningar till folk att stanna inne. Vinterovädret Sven drog in över Sverige i dag.
SMHI klass 3-varnar för kraftiga vindar över hela Skåne utom Österlen, och i Halland.

BT - 01 sep 14 kl. 16:19

SMHI självkritiskt efter skyfall

Skyfall över två av landets största städer och åar som svämmat över bredden. Sommarens kraftiga regn och kritik mot sent utfärdade varningar gör att SMHI nu ser över sina system. SMHI har en ny modell för mer träffsäkra prognoser, men ett gammalt varningssystem som inte är anpassat till de olika förhållanden som råder i olika delar av landet.

Barometern - 01 sep 14 kl. 19:33

SMHI självkritiskt efter skyfallet

Skyfall över två av landets största städer och åar som svämmat över brädden. Sommarens kraftiga regn och kritik mot sent utfärdade varningar gör att SMHI nu ser över sina system. SMHI har en ny modell för mer träffsäkra prognoser, men ett gammalt varningssystem som inte är anpassat till de olika förhållanden som råder i olika delar av landet.

BT - 01 sep 14 kl. 15:01

SMHI självkritiskt efter skyfallet

Skyfall över två av landets största städer och åar som svämmat över bredden. Sommarens kraftiga regn och kritik mot sent utfärdade varningar gör att SMHI nu ser över sina system. SMHI har en ny modell för mer träffsäkra prognoser, men ett gammalt varningssystem som inte är anpassat till de olika förhållanden som råder i olika delar av landet.

Trelleborgs Allehanda - 04 aug 14 kl. 09:06

Blixten slog ned i villa i Gislöv

I Gislöv började en villa brinna efter att blixten slagit ned i taket. Och ovädret orsakar kraftiga förseningar i tågtrafiken i Skåne.
I natt fortsatte åskan att dundra över Sommarsverige.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Suc­cé för ut­lå­ning av el­dri­vna cyklar

Käv­lin­ge Förra våren er­bjöd kommunen in­vå­na­rna att låna el­cy­kel un­der en veckas tid. In­tres­set var så stort då att man i bör­jan av au­gus­ti upp­repade er­bju­dan­det.
På en vecka var båda till­gäng­liga cyklar upp­bo­kade ända fram till mitten av de­cem­ber.

Skånskan - 10 minuter sedan

Palm (M) vill se konkurrens inom äldrevården

höör Den 9 september närmar sig med stormsteg och den här veckan har valrörelsen satt igång på allvar. Skånska Dagbladets Höörredaktion tar med start i dag pulsen på toppnamnen inom samtliga fullmäktigepartier.
Först ut är Moderaternas Anna Palm som hoppas på en tredje period som kommunalråd.

Skånskan - 15 minuter sedan

Grundstött kapten åtalas för sjöfylleri

Skåne I augusti gick ett 130 meter långt lastfartyg på grund utanför Råå vallar. Nu åtalas den kaptenten för grovt sjöfylleri. Alkoholkoncentration uppmättes till 2,76 promille.

Skånskan - 1 timme sedan

35-åring ny ägare till hus i Tjörnarp, Höör

Höör 1 875 000 kronor fick Jonas Liljegren, 35 år, ge för fastigheten på Karlarpsvägen 11 i Tjörnarp, Höör. Byggår för huset är 1980 och boarean är 77 kvadratmeter. Fastigheten har också en tomt på 4 927 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

70-talshus på 103 kvadratmeter sålt i Hörby

Hörby Nu är det klart vem som köpt huset på Frostagatan 36 i Hörby av Olle Östen Vincent Nilssons dödsbo. Nya ägare är Fredrik Wilhelm och Maria Rosenlind, 32 och 28 år. Priset blev 2 015 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2018.

Skånskan - 1 timme sedan

Prideflaggor tas ner när storstjärnan framträder

Inrikes Prideflaggorna på Götaplatsen i Göteborg plockas ner inför den arabiska storstjärnan Nancy Ajram besök, skriver Göteborgs-Posten. Ajram ska framträda på Kulturkalaset i Göteborg där det samtidigt pågår en pridefestival. Enligt arrangörerna står det i kontraktet att stjärnan ska uppträda på en neutral scen och att artiken främst verkar i länder där det i vissa fall är belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell.

Skånskan - 3 timmar sedan

Kamrat 4 procent

För att Alliansen som ett samlat regeringsalternativ skall kunna återerövra regeringsmakten krävs det att partierna vinner väljare från det rödgröna blocket och från Sverigedemokraterna. Men det sker inte i nämnvärd utsträckning. I stället är mönstret att de borgerliga partierna kannibaliserar på varandras väljarkårer.

Skånskan - 3 timmar sedan

Lemlästade Iryna borde få stanna

Under några år på 1970- och 1980-talet hade jag som politisk tjänsteman i uppgift att följa frågor kring utlänningslagen. Då som nu dök det upp artiklar kring personer som nekades uppehållstillstånd och som olika medier tog parti för genom att publicera ensidiga reportage. Eftersom sådana utvisningsärenden blev politiskt känsliga hade jag till uppgift att informera mig om grunden till besluten.

Skånskan - 3 timmar sedan

Modigare politiker mot gängkriminella

Föga förvånade visar det sig att de personer som identifierats och nu misstänks för de omfattande bilbränderna nyligen kommer ur den traditionella gruppen gängkriminella och återfallsbrottslingar. Även om det var osedvanligt många bilbränder på kort tid och någon samordning kanske skett via sociala medier så var det i grunden en upprepning av beteenden sedan tidigare eftersom det brinner bilar runt om i Sverige nästan varje dag. Den minsta gemensamma nämnaren för dem som sätter eld på bilar – oavsett deras motiv – är att de har digra brottsregister sedan tidigare.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fem inbrott på kort tid

Lund Under torsdagen inträffade fem bostadsinbrott inom loppet av några timmar. Fyra av dem var fullbordade inbrott och ett försök.
Vid 12.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.