SVT > Utrikes

Sunday, 24 June, 18:27

SVT - 14 jun 18 kl. 15:21

Argentina säger ett första ja till abortKongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatterade det kontroversiella lagförslaget hela dagen i onsdags, hela natten och ända in på torsdagsmorgonen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Argentina

Dela artikeln

175 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Argentinasäger ett första ja till , abort
SR - 07 mar 18 kl. 06:10

Argentina öppnar för att legalisera abort

I Argentina ska kongressen nu inleda en debatt om det ska bli lagligt att göra abort. Debatten kom till efter att 71 kongressledamöter från flera olika partier skrivit under ett förslag om att de vill att det ska bli det. Idag är abort enbart lagligt i Argentina efter en våldtäkt eller vid fara för kvinnans liv..

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

DN - 14 jun 18 kl. 15:23

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

UNT - 14 jun 18 kl. 15:19

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 15:04

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatte.

Dagen - 17 feb 11 kl. 03:00

Politiker i Argentina hoppas på pastorers stöd

Buenos Aires. I oktober är det presidentval i Argentina och det märks redan genom att kandidaterna blir allt mer intresserade av att träffa pastorer. - Politikerna tror att pastorerna kan ordna fram röster, men i själva verket är de troende väldigt självständiga och röstar inte alls nödvändigtvis som pastorn tycker, säger Marcos Carbonelli, religionsforskare på Buenos Aires Universitet.

Sydsvenskan - 28 apr 16 kl. 08:59

Fängslad kvinna får stöd i Argentina

Kvinnorättsgrupper i Argentina kommer i dag att demonstrera till stöd för en 27-årig kvinna som nyligen dömts till åtta års fängelse, anklagad för att ha tvingat fram ett missfall.Kvinnan, omnämnd "Belen" i argentinska medier, sökte vård för magsmärtor för två år sedan, och fick därefter missfall på sjukhuset. Läkarna anklagade henne för att ha försökt genomföra en abort, och hon har sedan dess varit frihetsberövad.

Kristianstadsbladet - 27 dec 13 kl. 21:59

Våldtagen 14-åring får göra abort


En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det.Flickan våldtogs av sin mammas partner.

NT - 27 dec 13 kl. 21:59

Våldtagen 14-åring får göra abort

En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det..

Helsingborgs Dagblad - 27 dec 13 kl. 22:02

Våldtagen 14-åring får göra abort

En domstol i Argentina beslutade på fredagen att en 14-årig flicka som utsatts för våldtäkt ska få göra abort. Därmed överprövades en tidigare dom i en lägre domstol om att flickan måste föda barnet och adoptera bort det. Flickan våldtogs av sin mammas partner.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

OSSE-kritik mot behandlingen av Jabar Amin

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, kritiserar Turkiets beslut att inte släppa in två valobservatörer – en svensk och en tysk – i landet på grund av dessas politiska åsikter, skriver nyhetsbyrån AP på Twitter..

SVT - 2 timmar sedan

Vallokalerna i Turkiet stängda

Vallokalerna har nyss stängt i Turkiet efter att befolkningen fått rösta i president- och parlamentsval. Utgången är ovanligt ovisst eftersom oppositionen ser ut att på allvar kunna utmana president Erdogan. Samtidigt rapporterar SVT:s utsände Tomas Thorén om att valgenomförandet gått lugnt till..

SVT - 5 timmar sedan

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders utslängd från krog

Pressekreteraren Sarah Sanders gick ut för att äta middag på en restautarang i Virginia lördag kväll, men blev utslängd på grund av att hon jobbar för Trump-administrationen..

SVT - 8 timmar sedan

Här visar premiärministern upp sitt nyfödda barn

På torsdag morgon födde den nyzeeländska premiärministern Jacinda Ardern (Labour) en flicka. Idag visade hon upp det nyfödda barnet och presenterade namnet: Neve Te Aroha Ardern Gayford..

SVT - 10 timmar sedan

Krismöte i Bryssel om migration

På söndagen möts runt 15 EU-ledare i Bryssel för ett extra minitoppmöte om migration. Ett försök att lösa upp de hårdaste knutarna i den alltmer tilltrasslade röran som EU:s asylpolitik har blivit. Mest att vinna på mötet– och att förlora – har Tysklands förbundskansler Angela Merkel..

SVT - 11 timmar sedan

Uppgifter: Ryssland flygbombar i södra Syrien

Det rapporteras att Ryssland ska ha flygbombat Busra al-Harir i södra Syrien, nära gränserna till Jordanien och de Israel-ockuperade Golanhöjderna. Om uppgifterna stämmer har Ryssland öppnat en ny front i sitt stöd för Bashar al-Assads regim. USA har tidigare hotat med ”allvarliga följder”, men signalerar nu att man inte tänker ingripa..

SVT - 19 timmar sedan

Nu får kvinnor i Saudiarabien köra bil

För första gången på närmare 30 år får kvinnor nu köra bil i Saudiarabien. Lagändringen trädde i kraft sent på lördagskvällen svensk tid – och direkt firade kvinnorna genom att sätta sig bakom ratten, rapporterar AP..

SVT - 20 timmar sedan

Vatikanen dömer före detta diplomat för innehav och spridning av barnporr

Domstolen i Vatikanstaten dömde på söndagen en av sina före detta diplomater till fem års fängelse för innehav och spridning av barnporr i den första rättegång i sitt slag för staten..

SVT - Igår: 18:06

Över 500 migranter räddade till sjöss av spanska myndigheter

Spanska myndigheter har under lördagen räddat sammanlagt 569 migranter som korsat Medelhavet från Nordafrika till Spanien med båt. Det uppger nyhetsbyrån AP..

SVT - Igår: 11:51

Flottan redo för ”tältstäder” i södra USA

USA:s försvar tittar på möjligheterna att inhysa tiotusentals migranter som kommit över gränsen från Mexiko. Bedömningen är att det skulle gå att ha sammanlagt långt över 100 000 gripna i tillfälliga boenden på militärbaser i Alabama, Arizona och Kalifornien, rapporterar Time..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.