SVT > Utrikes

Friday, 14 December, 20:54

SVT - 14 jun 18 kl. 15:21

Argentina säger ett första ja till abortKongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatterade det kontroversiella lagförslaget hela dagen i onsdags, hela natten och ända in på torsdagsmorgonen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Argentina

Dela artikeln

174 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Argentinasäger ett första ja till , abort
SR - 07 mar 18 kl. 06:10

Argentina öppnar för att legalisera abort

I Argentina ska kongressen nu inleda en debatt om det ska bli lagligt att göra abort. Debatten kom till efter att 71 kongressledamöter från flera olika partier skrivit under ett förslag om att de vill att det ska bli det. Idag är abort enbart lagligt i Argentina efter en våldtäkt eller vid fara för kvinnans liv..

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

DN - 08 aug 18 kl. 00:39

Kvinnor marscherar i strid om aborträtt i Argentina

På onsdagen röstar senaten i Argentina om en kvinna själv ska få bestämma om hon vill göra abort eller inte. Av de 72 senatorerna är 32 mot abort, 28 är för abort, elva är osäkra och en tänker lägga ned sin röst..

DN - 14 jun 18 kl. 15:23

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

UNT - 14 jun 18 kl. 15:19

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 15:04

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatte.

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

DN - 09 aug 18 kl. 07:51

Argentina röstade nej till laglig abort

RIO DE JANEIRO. Det blev ingen historisk omröstning av abortfrågan i Argentina. Med 38 röster mot 31 fortsätter abort att vara förbjudet i det katolska landet.

SR - 09 aug 18 kl. 07:53

Fortsatt nej till abort i Argentina

Det blir ingen legalisering av aborter i Argentina. Efter en lång debatt för och emot abort så röstade den argentinska senaten nyss mot att genomföra en lag som skulle lätta på de hårda abortreglerna i landet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Därför är det dyrare att åka tåg än flyg inom Europa

En flygresa mellan Stockholm och Katowice är dubbelt så dyr som en tågresa samma sträcka. Att vara miljövänlig är inte bara tidskrävande – det är dyrt också. Förklaringen är för få resenärer och nationalistisk protektionism, enligt Jan-Eric Nilsson, professor i transportekonomi.

SVT - 2 timmar sedan

Klimatmötet i Katowice drar ut på tiden: ”Kan dröja till i morgon”

Klimatmötet i polska Katowice går mot sitt slut – men mötet tycks dra ut på tiden. Olika uppfattningar om hur mötets sluttext ska formuleras gör att ett resultat kanske inte är på plats förrän på lördag. – Det är ingen som är helt nöjd med den text som presenterats, säger Isabella Lövin (MP) till SVT Nyheter..

SVT - 3 timmar sedan

Aborträtt för kvinnor på Irland

Rätt till fri abort har nu röstats igenom i parlamentet på Irland. Aborträtten är ett av flera tecken på en liberalisering av det irländska samhället..

SVT - 4 timmar sedan

Attacken i Strasbourg: IS tar på sig dådet

Terrorgruppen IS kallar den man som misstänks ha skjutit tre personer till döds på en julmarknad i Strasbourg tidigare i veckan för en av sina ”soldater”, och tar på sig dådet genom sin propagandakanal Amaq. Men enligt den franske jihadistexperten Wassim Nasr finns inget som tyder på att mannen fått någon konkret hjälp av terrorgruppen..

SVT - 4 timmar sedan

Fjärde offer vid dådet i Strasbourg har dött

Ytterligare en person har dött efter dådet vid en julmarknad i Strasbourg i tisdags kväll..

SVT - 8 timmar sedan

Här protesterar polska ungdomarna – hyllar svenska Greta Thunberg

Polska ungdomar från tre olika skolor lämnade klassrummet under fredagen för att strejka för klimatet. På trappan framför salen där klimatmötets slutförhandlingar just nu pågår hyllade de svenska Greta Thunberg – och brast ut i sång..

SVT - 12 timmar sedan

Indisk gruva översvämmad – flera befaras döda

Minst 13 personer befaras ha dött efter att ha blivit instängda när en gruva översvämmades i delstaten Meghalaya i nordöstra Indien, uppger polisen..

SVT - 21 timmar sedan

Förslag på slutavtal under klimatmötet: ”Ser bra ut ur svensk synvinkel”

Klimatmötet i Katowice närmar sig sitt slut – och under torsdagskvällen kommer uppgifter om att ett förslag till avtal om hur länderna ska tolka Parisavtalet har kommit. – Det ser bra ut från svensk synvinkel, säger klimatminister Isabella Lövin..

SVT - 23 timmar sedan

Uppgift: Misstänkta gärningsmannen i Strasbourg död i polisinsats

Den misstänkta gärningsmannen bakom dådet på en julmarknad i franska Strasbourg uppges ha ”oskadliggjorts” i en polisinsats i Strasbourg, enligt poliskällor till franska medier..

SVT - Igår: 20:09

15-åriga Greta Thunberg klimatmötets unga superstjärna: ”Vi måste agera även om det inte finns hopp”

Hon har utsetts till en av världens mäktigaste tonåringar och talat inför FN:s generalsekreterare. I Katowice är 15-åriga Greta Thunberg från Sverige en superstjärna. – Man kommer aldrig att vänja sig vid uppmärksamheten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.