SVT > Utrikes

Friday, 19 April, 11:04

SVT - 14 jun 18 kl. 15:21

Argentina säger ett första ja till abortKongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatterade det kontroversiella lagförslaget hela dagen i onsdags, hela natten och ända in på torsdagsmorgonen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Argentina

Dela artikeln

174 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Argentinasäger ett första ja till , abort
SR - 07 mar 18 kl. 06:10

Argentina öppnar för att legalisera abort

I Argentina ska kongressen nu inleda en debatt om det ska bli lagligt att göra abort. Debatten kom till efter att 71 kongressledamöter från flera olika partier skrivit under ett förslag om att de vill att det ska bli det. Idag är abort enbart lagligt i Argentina efter en våldtäkt eller vid fara för kvinnans liv..

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

DN - 08 aug 18 kl. 00:39

Kvinnor marscherar i strid om aborträtt i Argentina

På onsdagen röstar senaten i Argentina om en kvinna själv ska få bestämma om hon vill göra abort eller inte. Av de 72 senatorerna är 32 mot abort, 28 är för abort, elva är osäkra och en tänker lägga ned sin röst..

DN - 14 jun 18 kl. 15:23

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

UNT - 14 jun 18 kl. 15:19

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 15:04

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatte.

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

DN - 09 aug 18 kl. 07:51

Argentina röstade nej till laglig abort

RIO DE JANEIRO. Det blev ingen historisk omröstning av abortfrågan i Argentina. Med 38 röster mot 31 fortsätter abort att vara förbjudet i det katolska landet.

SR - 09 aug 18 kl. 07:53

Fortsatt nej till abort i Argentina

Det blir ingen legalisering av aborter i Argentina. Efter en lång debatt för och emot abort så röstade den argentinska senaten nyss mot att genomföra en lag som skulle lätta på de hårda abortreglerna i landet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Londons fettberg har fått cementkusin

Ett 150 ton tungt cementberg blockerar delar av Londons avloppssystem, rapporterar flera brittiska medier..

SVT - 4 timmar sedan

Malis regering avgår

Malis premiärminister Soumeylou Boubeye Maiga och hela hans regering avgår..

SVT - 7 timmar sedan

Kvinna skjuten till döds efter upplopp på Nordirland

En kvinna i 29-års åldern har skjutits till döds i Londonderry på Nordirland, rapporterar The Guardian. Polisen utreder händelsen som terrorrelaterad..

SVT - 12 timmar sedan

Demokraterna: Barr förvränger budskapet i Mueller-rapporten

Budskapet i Mueller-rapporten har förvrängts av justitieministern – detta anser flera demokratiska toppolitiker i USA. Nu kräver de att både utredaren Robert Mueller och ministern William Barr vittnar inför kongressen. – Ansvaret faller nu på kongressen att hålla presidenten ansvarig, säger demokraten Jerrold Nadler..

SVT - 13 timmar sedan

Förslaget: Tillfällig träkatedral ersätter Notre-Dame

Notre-Dame ska byggas upp igen inom fem år, har president Emmanuel Macron utlovat. Men under tiden föreslås det att en tillfällig katedral i trä ska resas framför den brandskadade..

SVT - 13 timmar sedan

Nusrat Jahan Rafi, 19, anmälde sexövergrepp – brändes till döds

19-åriga Nusrat Jahan Rafi polisanmälde rektorn på sin skola i Bangladesh. Elva dagar senare dränkte flera personer henne i fotogen och tände på. Förra veckan avled hon av sina skador, rapporterar BBC..

SVT - 15 timmar sedan

Symbol för miljön – en väggmålning av Greta

En målning av Greta Thunberg pryder nu en vägg i Bryssel. Konstnären Henk De Ruddere inspirerades av Thunberg och alla andra unga som demonstrerar för miljön..

SVT - 16 timmar sedan

Uppgifter: Kortslutning orsakade branden i Notre-Dame

Utredare tror att en kortslutning låg bakom branden i Notre-Dame, uppger en poliskälla för nyhetsbyrån AP..

SVT - 17 timmar sedan

Släppta Mueller-rapporten: Donald Trump försökte ta kontroll över utredningen

När Mueller-rapporten nu offentligjorts i USA kommer de första bedömningarna från medier som tagit del av den. Enligt Reuters uppger rapporten att advokater hade svårt att bedöma om det handlade om förhindrande av rättvisan, och att ett traditionellt åtalsbeslut inte gjordes..

SVT - 19 timmar sedan

Nu släpps Mueller-rapporten

Efter två års utredning släpps den särskilda åklagaren Robert Muellers rapport om utredningen av otillbörlig rysk påverkan på det amerikanska presidentvalet 2016. Trots att en sammanfattning av utredningen redan visat att det inte finns bevis för samarbete mellan Trumps kampanjstab och ryssarna, hoppas presidentens motståndare hitta något nytt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.