SVT > Utrikes

Monday, 24 September, 19:43

SVT - 14 jun 18 kl. 15:21

Argentina säger ett första ja till abortKongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatterade det kontroversiella lagförslaget hela dagen i onsdags, hela natten och ända in på torsdagsmorgonen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Argentina

Dela artikeln

174 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Argentinasäger ett första ja till , abort
SR - 07 mar 18 kl. 06:10

Argentina öppnar för att legalisera abort

I Argentina ska kongressen nu inleda en debatt om det ska bli lagligt att göra abort. Debatten kom till efter att 71 kongressledamöter från flera olika partier skrivit under ett förslag om att de vill att det ska bli det. Idag är abort enbart lagligt i Argentina efter en våldtäkt eller vid fara för kvinnans liv..

SVT Debatt - 28 sep 13 kl. 06:00

Låt utländska kvinnor göra abort till subventionerat pris i Stockholm

INTERNATIONELLA ABORTRÄTTSDAGEN Varannan minut dör en kvinna i samband med graviditet, förlossning och osäkra aborter i världen. Därför bör våra politiker i Stockholms landsting stå upp för vår starka abortlagstiftning genom att erbjuda utländska kvinnor abort till subventionerad kostnad. Det bör även gälla kvinnor som är på tillfälligt besök i Sverige, samt säkra resurser så att papperslösas rätt till abort efterlevs även i praktiken, skriver Hanna Navier.

DN - 08 aug 18 kl. 00:39

Kvinnor marscherar i strid om aborträtt i Argentina

På onsdagen röstar senaten i Argentina om en kvinna själv ska få bestämma om hon vill göra abort eller inte. Av de 72 senatorerna är 32 mot abort, 28 är för abort, elva är osäkra och en tänker lägga ned sin röst..

DN - 14 jun 18 kl. 15:23

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

UNT - 14 jun 18 kl. 15:19

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 18 kl. 15:04

Argentina säger ett första ja till abort

Kongressen i Argentina har sagt ett första ja till att legalisera abort till och med fjortonde graviditetsveckan. Beslutet kommer efter en långdragen debatt, där 257 ledamöter ville säga sitt innan förslaget kunde gå till omröstning. Politikerna debatte.

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

Dagen - 02 aug 18 kl. 17:02

Läkarkåren splittrad om abort i Argentina

Ett lagförslag om att tillåta abort har väckt het debatt i Argentina. Många läkare protesterar starkt mot förslaget..

DN - 09 aug 18 kl. 07:51

Argentina röstade nej till laglig abort

RIO DE JANEIRO. Det blev ingen historisk omröstning av abortfrågan i Argentina. Med 38 röster mot 31 fortsätter abort att vara förbjudet i det katolska landet.

SR - 09 aug 18 kl. 07:53

Fortsatt nej till abort i Argentina

Det blir ingen legalisering av aborter i Argentina. Efter en lång debatt för och emot abort så röstade den argentinska senaten nyss mot att genomföra en lag som skulle lätta på de hårda abortreglerna i landet..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Efter kontroversiell lagändring: EU drar Polen inför rätta

EU hotade Polen med domstol på grund av en kontroversiell lagändring – men den polska regeringen körde på. Nu dras landet inför rätta i EU-domstolen..

SVT - 1 timme sedan

Tonåring överlevde sju veckor på flotte

En indonesisk tonåring har överlevt 49 ensamma dagar drivandes till havs, sedan förtöjningarna till hans flotte släppt och farkosten drivit i väg 250 mil..

SVT - 1 timme sedan

Källor: USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein avgår

USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein har lämnat in en muntlig avskedsansökan till Vita husets stabschef John Kelly, rapporterar amerikanska medier med hänvisning till källor. Anledningen ska vara att Rosenstein fruktar att han ska bli avskedad, rapporterar nyhetssajten Axios..

SVT - 4 timmar sedan

Kina: ”USA handelsmobbar andra länder”

Handelskriget mellan USA och Kina visar få tecken på avmattning när ländernas omfattande handelshinder riktade mot varandra nu har trätt i kraft..

SVT - 6 timmar sedan

Right Livelihoodpriset till fängslade aktivister i Saudiarabien

En trio fängslade människorättsaktivister som kämpar för att ”reformera det totalitära systemet i Saudiarabien” tilldelas årets Right Livelihoodpris – även kallat det alternativa nobelpriset. En av pristagarna är Waleed Abu al-Khair, advokaten som blev känd för att ha försvarat bloggaren Raid Badawi som dömts till piskrapp och fängelse i Suadiarabien för att ha förolämpat islam..

SVT - 14 timmar sedan

Nya anklagelser om sexuella övergrepp mot Brett Kavanaugh

Nu kommer nya anklagelser om sexuella övergrepp mot Brett Kavanaugh, tilltänkt domare i USA:s högsta domstol. En nu 53-årig kvinna säger till tidskriften The New Yorker att Kavanaugh tryckte upp sin penis i hennes ansikte under en fest på Yale-universitetet på 1980-talet..

SVT - 19 timmar sedan

Bekymmer för Putin: Motgång för ännu en Kremlkandidat i regionval

Det går dåligt för de Kremlstödda kandidaterna i höstens regionval. När andra röstomgången i Chabarovsk, i östra Ryssland, var avslutad stod ultranationalisten Sergej Furgal från LDPR-partiet som vinnare med 70 procent av rösterna..

SVT - 22 timmar sedan

”Många socialister i Europa skulle gärna ha det resultat de svenska socialdemokraterna fick”

Frankrikes förre president François Hollande fick se sitt parti minska kraftigt i förra årets franska val. I en intervju för SVT:s Agenda säger han att tillbakagången för hans parti inte handlar om ekonomin utan om många människors rädsla för en gränslös värld..

SVT - Igår: 16:59

USA tillbakavisar Irans anklagelse om inblandning i attacken mot militärparad

Dagen efter dådet mot en militärparad fortsätter Iran att lägga skulden på USA och länder i Mellanöstern som är Teherans ärkefiender. Dessa förser arabiska separatistgrupper i Iran med finansiella och militära resurser för att skapa oro i landet, hävdar Irans president Hassan Rohani. Men USA avfärdar påståendet om att landet ligger bakom attentatet..

SVT - Igår: 15:43

Danskarna får körkort i mobilen

Inom två år kommer danskarna att kunna ha sitt körkort i digital form i en app i mobilen. Körkortet är det första av flera id-kort som kommer att digitaliseras, uppger det danska finansdepartementet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.