SVT > Kultur

Monday, 24 September, 20:04

Liknande nyheter

Taggar: Studievisar hur vi , troratt , Gud, serut
Expressen - 10 dec 14 kl. 08:38

Kardashian: Jag tror Gud gjorde mig tjock

Kim Kardashian gick upp 25 kilo under graviditeten. Nu har hon hittat förklaringen på viktökningen: – Jag tror Gud gjorde det, säger hon till Elle, enligt Buzzfeed. .

Världen Idag - 14 nov 14 kl. 08:39

Kristna i östra Ukraina tror Gud om hjälp ur krisen

Deltagarna i konferensen kom från olika städer i Donetsk­regio­nen, många från områden som är ockuperade av separatisterna. En stor del av dem var pastorer. Jag har suttit i många samtal med dem och lyssnat på deras dramatiska historier om hur Gud räddat dem och deras för­sam­lingsmedlemmar under kriget.

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Gud ser till människans hjärta

Finns Gud utanför dessa heliga skrifter eller är det skrifterna som är auktoriteten?.

Dagen - 09 mar 16 kl. 03:00

Gud ser till människans hjärta

Finns Gud utanför dessa heliga skrifter eller är det skrifterna som är auktoriteten?.

Dagen - 18 jun 18 kl. 11:14

Så ser Gud ut - enligt kristna i USA

Ny studie: Kristna amerikaner ser Gud som ung, attraktiv och maskulin..

Dagen - 18 jun 18 kl. 11:22

Så ser Gud ut - enligt kristna i USA

Ny studie: Kristna amerikaner ser Gud som ung, attraktiv och maskulin..

Dagen - 11 okt 16 kl. 03:05

Claes-Görans glädje är att be till en god Gud

Hans stora uppgift har varit att uppmuntra kristna och församlingar att be. Gud ser han som en god far som alltid har bedjarens bästa för sina ögon..

Dagen - 11 okt 16 kl. 03:05

Claes-Görans glädje är att be till en god Gud

Hans stora uppgift har varit att uppmuntra kristna och församlingar att be. Gud ser han som en god far som alltid har bedjarens bästa för sina ögon..

Expressen - 14 okt 15 kl. 11:48

Ny studie: Allt fler danska hem rökfria

Det är tuffa tider för rökglada danskar. Allt fler danska hem är helt rökfria, visar en ny dansk studie, och attityderna ser ut att ändras fort..

Dagen - 27 maj 15 kl. 03:05

"Jag tror Gud satte mig i den här branschen"

Tillsammans med tidningen Cafés modechef Daniel Lindström och Viktor Frisk från ”Samir och Viktor” är Andreas Wijk landets största modebloggprofil. En 22-årig superentreprenör, men också en ödmjuk pastorsson från Kungälv som villigt erkänner att han ofta tvivlat på sig själv..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Konstnärerna gör upp med Österrikes nationalistiska arv

Konstfestivalen Steirischer herbst i österrikiska Graz är en av Europas mest välrenommerade konstutställningar för experimentell konst. I år är temat hur konsten ska hantera det faktum att snart varje Europeiskt land har ett stort högernationalistiskt parti..

SVT - 1 timme sedan

Svenskarnas tidiga år på internet bevaras i nytt projekt

Det var många svenskar som hemmasnickrade sina egna hemsidor under 90-talet, när internet som det ser ut idag, fortfarande låg i sin vagga. Nu vill Internetmuseum, som drivs av Internetstiftelsen och Nordiska museet tillsammans samla in information om svenskarnas tidiga hemsidor för att skapa en bild av dåtidens internetvardag..

SVT - 2 timmar sedan

Teaterrecension: ”Ett dockhem 2 är mest ett tjatigt redovisande kammarspel”

I Ett dockhem 2 kommer Nora tillbaka till man och barn efter 15 års frånvaro. En spännande tanke som blev ett kammarspel strösslat med klyshor, enligt Kulturnyheternas teaterrecensent Anna Hedelius..

SVT - 3 timmar sedan

Cissi Wallin om SVT efter stoppade programmet: ”Totalt förnedrande”

Opinionsbildaren Cissi Wallin kan bli åtalad för grovt förtal. Med anledning av åtalet väljer SVT att ställa in ett program som Wallin medverkar i. Ett beslut hon kallar för ”totalt förnedrande” och ”omdömeslöst”.

SVT - 3 timmar sedan

Bill Cosby kan hamna i register över våldsamma sexförbrytare

Under två dagars förhandlingar ska det avgöras vilket straff Bill Cosby får för de sexuella övergrepp han fälldes för tidigare i år. Profilen kan dömas till ett trettio år långt fängelsestraff och riskerar att hamna i USA:s register över dömda sexförbrytare..

SVT - 5 timmar sedan

Patrik Lundberg: ”Kina vill flytta fokus från frågan om Gui Minhai”

I helgen gick Kinas ambassad ut med hård kritik mot SVT-programmet Svenska nyheter. Bland annat innehöll programmet ett inslag som Ambassaden menar kan tolkas som rasistsikt. Patrik Lundberg är författare och kolumnist och menar att det i själva verket handlar om ett större politiskt spel, ett vari den svenska medborgaren och förläggaren Gui Minhai sitter fängslad i Kina sedan 2015..

SVT - 5 timmar sedan

Ingela Hessius: ”De räknar med att han kommer att dömas”

Den så kallade kulturprofilen har häktats. Det betyder troligen att åklagaren räknar med fällande dom, menar juridiska experten Ingela Hessius. – Att häkta någon under pågående rättegång för den här typen av brott är extremt ovanligt, säger hon..

SVT - 8 timmar sedan

Kulturprofilen begärs häktad

Under måndagen hölls slutanförandena i Stockholms tingsrätt i målet mot den så kallade kulturprofilen, som mot sitt nekande misstänks för två våldtäkter. Nu är det klart att han begärs häktad..

SVT - 8 timmar sedan

Efter satirinslag – SVT anklagas för Kinafobi

Det satiriska inslaget i ”Svenska nyheter” riktat mot kinesiska turister fortsätter att uppröra Kina. I kinesiska medier anklagas Sverige för att hetsa mot kineser, rapporterar SVT:s Asienkorrespondent..

SVT - 11 timmar sedan

Tv-succén Skam blir bokserie

Den norska ungdomsserien Skam tog både Norge, Sverige och resten av världen med storm innan den norska versionen avslutades förra våren. Regissören Julie Andem har gått vidare till att regissera amerikanska Skam Austin och nu kommer böckerna baserade på serien..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.