Skånskan > Opinion

Wednesday, 23 January, 12:30

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

Vårdprat med ministerSTAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll besökte äldreboendet Pilegården i Staffanstorp på onsdagen och fick många samtal med både personal och brukare.– Två frågor dominerar nästan alltid när jag är ute och pratar med pensionärer i landet, säger hon.
– Det gäller dels den dåliga pensionen för kvinnor, dels ensamheten. Hur flera kvinnor i Staffanstorp på eget initiativ rått bot på just ensamheten fick hon höra mer om vid besöket på Trivselpunkten. Där hade flera från gruppen frivilliga volontärer samlats för att byta några ord med ministern.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll, Pilegården, Staffanstorp, Trivselpunkten, Engström, Flink, Lendjel, Jönsson, Strandhälls, LSS, Humana, Annika Strandhäll, Region Skånes, Torbjörn Lövendahl, Pia Jönsson

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdpratmed , minister
YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Är Tysklands grönaste minister ute och cyklar?

Vad tankar ni för bränsle? frågar den holländske journalisten och spänner ögonen i Tysklands miljöminister.??Jag har ingen bil, svarar Peter Altmaier och ser lättad ut.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:00

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig läxan

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:23

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig en läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

BT - 15 nov 14 kl. 16:52

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell.Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

BT - 15 nov 14 kl. 17:10

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell. Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

YLE - 01 apr 16 kl. 19:42

Inga säkra besked av minister Rehula

Kärnan är personlig valfrihet gällande vården sa minister Rehula i Kronoby Den brännande frågan till minister Rehula var om Kronobyborna ännu efter vårdreformen kan få sin vård i Karleby. Vi skapar en modell för valfrihet, men landskapstillhörigheten är inte betydelselös, sa Rehula. Familje- och omsorgsminister Juha Rehula besökte Kronoby kommunfullmäktige på fredag kväll.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 09:19

Skulle krossa minister – föll på eget grepp

Dagens PS tog och kikade in på den nu skandalomsusade Moderatpolitikerns Facebooksida och konstaterar att hans vägg gapar tom på inlägg efter att han i ett filmklipp som lades ut på Youtube kallar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora. Han ber också på videon henne att ”dra åt helvete”, vilket Dagens PS redan berättat. Men vi kan nu avslöja att Delmon Haffo, som fått sparken som digital kommunikatör hos Moderaterna och avser att lämna alla sina politiska uppdrag i Salem, där han bland annat är ordförande för Moderaterna, ruvade på en plan.

YLE - 19 mar 13 kl. 11:29

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig sin läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) håller som bäst en presskonferens där hon berättar mera om de reparationer och städjobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:22

Den minst motvilliga blir Grönas nya minister

Det är lättare för Greenpeace att klättra upp för en oljerigg än för de Gröna att välja minister. Så förefaller det åtminstone nu då de ledande gröna politikerna ska välja Heidi Hautalas efterträdare. Att bli minister är normalt varje riksdagsmans önskedröm.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Så ser årets majblomma ut

Årets majblomma är en vitsippa, det offentliggjordes på onsdagen..

Skånskan - 30 minuter sedan

Ytterliga 15 kalla fall släppta

Skåne För en månad sedan släppte polisens kalla fall-grupp Syd 15 ouppklarade mordfall.
Nu har man publicerat ytterligare lika många.Totalt finns det runt 130 ouppklarade mord eller dråp i polisregion Syd (Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län), och eftersom brott med livstids fängelse i straffskalan sedan 2010 inte har någon preskriptionstid så växer högen.

Skånskan - 30 minuter sedan

Togs för knark på torget

HÖRBY En polispatrull stoppade på tisdagskvällen en man på Gamla Torg i Hörby som misstänks för att ha använt narkotika. Det var vid 18.30-tiden som mannen och en bekant till honom kontrollerades.

Skånskan - 30 minuter sedan

Anmäls för porr i Önneköp

ÖNNEKÖP En 65-åring i Önneköp har anmält en okänd person till polisen för att denne försökt öppna ett konto på en porrsajt på Internet i hans namn.
Enligt anmälan fick han ett mejl i vilket han ombads att verifiera kontot.
Mannen säger i anmälan att han inte försökt öppna ett konto, eller klickat på någon konstig länk.

Skånskan - 30 minuter sedan

Borrningar efter bensin

HÖRBY Två bilar i Hörby har senaste dagarna råkat ut för att någon borrat hål i deras bensintankar.
Ett fall skedde på Prostgatan söndag-tisdag. Bilägaren märkte att bilen drog mycket bensin.

Skånskan - 30 minuter sedan

Inbrott på kommunal enhet

HÖRBY Någon bröt sig mellan måndag kväll och tisdag morgon in i lokalerna hos Hörby kommuns arbetsmarknadsenhet på Slagtoftavägen.
Inbrottet skedde genom ett fönster och två bärbara datorer försvann vid tillfället.
Det finns ett uppborrat hål vid fönstrets karm..

Skånskan - 1 timme sedan

Fastighet i Svalöv har fått nya ägare

Svalöv Kenny Lansdahl, 28, och Sabina Leiswall, 29, har tagit över fastigheten på Torrlösa 1005 i Svalöv från Magnus Liljekvist. Ägarbytet blev klart i december 2018 och köpesumman blev 1 650 000 kronor. Huset har en boyta på 120 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Singelolycka på väg 11 vid Dalby

Lund En trafikolycka har inträffat på väg 11, i riktning mot Dalby, vid 11.30-tiden på onsdagen. Det är just nu stora trafikstörningar vid olycksplatsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Fler stölder från studentrum

Lund Polisen har den senaste tiden fått flera anmälningar om stölder från studentrum och nu rapporteras om ytterligare tre.
– Det är viktigt att låsa sitt korridorrum även om man befinner sig i närheten och bara är borta en kort stund, säger kommunpolis Joakim Nyberg.
Två av de senaste stölderna skedde från korridorrum på Magistratsvägen under tisdagen och gällde bland annat datorer.

Skånskan - 1 timme sedan

Busschaufför anmäld

Lund En kvinna har anmält en busschaufför för misshandel och ofredande. Händelsen utspelades vid Lund C på tisdagseftermiddagen. Enligt anmälan uppstod en dispyt om ålder när kvinnan klivit på bussen och även skulle betala för sitt barn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.