Skånskan > Opinion

Tuesday, 21 August, 00:34

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

Vårdprat med ministerSTAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll besökte äldreboendet Pilegården i Staffanstorp på onsdagen och fick många samtal med både personal och brukare.– Två frågor dominerar nästan alltid när jag är ute och pratar med pensionärer i landet, säger hon.
– Det gäller dels den dåliga pensionen för kvinnor, dels ensamheten. Hur flera kvinnor i Staffanstorp på eget initiativ rått bot på just ensamheten fick hon höra mer om vid besöket på Trivselpunkten. Där hade flera från gruppen frivilliga volontärer samlats för att byta några ord med ministern.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll, Pilegården, Staffanstorp, Trivselpunkten, Engström, Flink, Lendjel, Jönsson, Strandhälls, LSS, Humana, Annika Strandhäll, Region Skånes, Torbjörn Lövendahl, Pia Jönsson

Dela artikeln

69 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdpratmed , minister
YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Är Tysklands grönaste minister ute och cyklar?

Vad tankar ni för bränsle? frågar den holländske journalisten och spänner ögonen i Tysklands miljöminister.??Jag har ingen bil, svarar Peter Altmaier och ser lättad ut.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:00

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig läxan

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:23

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig en läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

BT - 15 nov 14 kl. 16:52

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell.Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

BT - 15 nov 14 kl. 17:10

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell. Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

YLE - 01 apr 16 kl. 19:42

Inga säkra besked av minister Rehula

Kärnan är personlig valfrihet gällande vården sa minister Rehula i Kronoby Den brännande frågan till minister Rehula var om Kronobyborna ännu efter vårdreformen kan få sin vård i Karleby. Vi skapar en modell för valfrihet, men landskapstillhörigheten är inte betydelselös, sa Rehula. Familje- och omsorgsminister Juha Rehula besökte Kronoby kommunfullmäktige på fredag kväll.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 09:19

Skulle krossa minister – föll på eget grepp

Dagens PS tog och kikade in på den nu skandalomsusade Moderatpolitikerns Facebooksida och konstaterar att hans vägg gapar tom på inlägg efter att han i ett filmklipp som lades ut på Youtube kallar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora. Han ber också på videon henne att ”dra åt helvete”, vilket Dagens PS redan berättat. Men vi kan nu avslöja att Delmon Haffo, som fått sparken som digital kommunikatör hos Moderaterna och avser att lämna alla sina politiska uppdrag i Salem, där han bland annat är ordförande för Moderaterna, ruvade på en plan.

YLE - 19 mar 13 kl. 11:29

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig sin läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) håller som bäst en presskonferens där hon berättar mera om de reparationer och städjobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:22

Den minst motvilliga blir Grönas nya minister

Det är lättare för Greenpeace att klättra upp för en oljerigg än för de Gröna att välja minister. Så förefaller det åtminstone nu då de ledande gröna politikerna ska välja Heidi Hautalas efterträdare. Att bli minister är normalt varje riksdagsmans önskedröm.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

”Stort engagemang för Öresundsmetro”

Öresund På måndagen hölls det första mötet med partnerskapet Öresundsmetro Executive i Köpenhamn.
– Det var ett väldigt postitivt möte, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Hon har precis klivit av tåget vid Triangeln efter en 40 minuter lång tågresa på väg hem från mötet när Skånskan pratar med henne.

Skånskan - 4 timmar sedan

Stor brist på seniorbostäder

Södra Sandby Många äldre i Södra Sandby bor kvar i sina villor eftersom det saknas senior- och trygghetsbostäder i byn, larmar pensionärsorganisationen PRO och S-föreningen.
Björn Abelson (S), byggnadsnämndens ordförande, menar dock att en rad byggprojekt ligger i pipelinen och kommer att påbörjas de närmaste åren.– Bostadsfrågan är den enskilt största som kommer upp gång på gång.

Skånskan - 7 timmar sedan

Arrival Day på universitetet

LUND När augusti går mot sitt slut så innebär det också att årets första studenter anländer till Lund. Under måndagen höll universitetet sin Arrival Day.Det låg en både glad och nervös känsla över AF-borgen när 2000 studenter under hela måndagen anlände.

Skånskan - 7 timmar sedan

Inbrottsvåg mot lägenheter

Lund Inbrotten mot lägenheter i kommunen fortsätter med en oroväckande fart. En trend som enligt polisen är högst ovanlig för säsongen.Det var en minst sagt händelserik helg i kommunen.

Skånskan - 9 timmar sedan

9-åring bestulen

Staffanstorp En 9-årig pojke blev i söndags kväll bestulen på sin sparkcykel när han pantade burkar.Pojken hade parkerat sparkcykeln utanför butiken innan han gick in för att panta burkarna. När han kom ut var den försvunnen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Granne hällde ut råttgift mot hundar

Furulund En hundägare upptäckte att någon hällt på en sten i närheten av sin bostad.När hen träffade en granne medgav denne att det var han som hällt ut råttgiftet. Orsaken ska vara att hundar kissat på fastigheten där han bor.

Skånskan - 9 timmar sedan

13 kvinnor ofredade på festivalen

MALMÖ Åtta anmälningar har kommit in till polisen om sexuella ofredanden under Malmöfestivalen.
Och totalt är det 13 kvinnor som har drabbats.Det är en minskning jämfört med ifjol.

Skånskan - 9 timmar sedan

Våg av nerrivna valaffischer

ESLÖV/HÖÖR Vågen av nerrivna eller vandaliserade valaffischer fortsätter i Mellanskåne. I helgen har flera partier i både Eslöv och Höör drabbats.I Flyinge har någon på Albovägen förstört två valaffischer för Centerpartiet och Socialdemokraterna.

Skånskan - 11 timmar sedan

Fick sys efter hundattack

KÅGERÖD En kvinnlig hundägare fick uppsöka lasarett för att sys i både arm och överläpp sedan hon attackerats av en lösspringande hund i Kågeröd.
Det var niotiden på fredagskvällen som hon var ute på promenad med sin egen hund. Plötsligt kom en lösspringande hund ut från en tomt och anföll kvinnans hund.

Skånskan - 11 timmar sedan

Racing på Knutstorp

SVALÖV Det är dags igen för en dag för den sanne bilentusiasten med ett hjärta som klappar för sköna linjer och massor av motorhästar.
Autoropas racingday på Ring Knutstorp är i faggorna och i år arrangeras tävlingen och utställningen när hösten gör sitt intåg, lördagen den 1 september.
Under dagen finns möjligheter för hela familjen att njuta, se över 200 Ferrari och Maseratibilar samlade på ett ställe intill vackra Söderåsen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.