Skånskan > Opinion

Friday, 22 June, 11:29

Skånskan - 14 jun 18 kl. 14:00

Vårdprat med ministerSTAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll besökte äldreboendet Pilegården i Staffanstorp på onsdagen och fick många samtal med både personal och brukare.– Två frågor dominerar nästan alltid när jag är ute och pratar med pensionärer i landet, säger hon.
– Det gäller dels den dåliga pensionen för kvinnor, dels ensamheten. Hur flera kvinnor i Staffanstorp på eget initiativ rått bot på just ensamheten fick hon höra mer om vid besöket på Trivselpunkten. Där hade flera från gruppen frivilliga volontärer samlats för att byta några ord med ministern.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Socialminister Annika Strandhäll, Pilegården, Staffanstorp, Trivselpunkten, Engström, Flink, Lendjel, Jönsson, Strandhälls, LSS, Humana, Annika Strandhäll, Region Skånes, Torbjörn Lövendahl, Pia Jönsson

Dela artikeln

62 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vårdpratmed , minister
YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

YLE - 27 aug 14 kl. 06:00

Patrik Schauman: Javisst, herr minister?

Kan Finland klara sig ur den ekonomiska krisen utan att fatta riktiga beslut? Jag menar beslut som på riktigt ändrar samhället. Inte bara sådana som ser ut att göra det.

Sydsvenskan - 26 sep 12 kl. 06:30

Är Tysklands grönaste minister ute och cyklar?

Vad tankar ni för bränsle? frågar den holländske journalisten och spänner ögonen i Tysklands miljöminister.??Jag har ingen bil, svarar Peter Altmaier och ser lättad ut.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:00

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig läxan

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 19 mar 13 kl. 15:23

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig en läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) har hållit en presskonferens där hon svarat på frågor om det jobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

BT - 15 nov 14 kl. 16:52

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell.Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

BT - 15 nov 14 kl. 17:10

Osynlig minister är glad minister

Ibrahim Baylan (S) är den hittills minst omskrivna minister i den nya regeringen. Det är snarast att se som en fördel, enligt medieforskaren Marie Grusell. Statsministern, finansministern och utrikesministern brukar vara de mest omskrivna i regeringen.

YLE - 01 apr 16 kl. 19:42

Inga säkra besked av minister Rehula

Kärnan är personlig valfrihet gällande vården sa minister Rehula i Kronoby Den brännande frågan till minister Rehula var om Kronobyborna ännu efter vårdreformen kan få sin vård i Karleby. Vi skapar en modell för valfrihet, men landskapstillhörigheten är inte betydelselös, sa Rehula. Familje- och omsorgsminister Juha Rehula besökte Kronoby kommunfullmäktige på fredag kväll.

Dagens PS - 18 nov 16 kl. 09:19

Skulle krossa minister – föll på eget grepp

Dagens PS tog och kikade in på den nu skandalomsusade Moderatpolitikerns Facebooksida och konstaterar att hans vägg gapar tom på inlägg efter att han i ett filmklipp som lades ut på Youtube kallar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll för hora. Han ber också på videon henne att ”dra åt helvete”, vilket Dagens PS redan berättat. Men vi kan nu avslöja att Delmon Haffo, som fått sparken som digital kommunikatör hos Moderaterna och avser att lämna alla sina politiska uppdrag i Salem, där han bland annat är ordförande för Moderaterna, ruvade på en plan.

YLE - 19 mar 13 kl. 11:29

Hautala fortsätter som minister - har lärt sig sin läxa

Minister Heidi Hautala (Gröna) håller som bäst en presskonferens där hon berättar mera om de reparationer och städjobb som hon har betalat svart för. Hautala sade att hon ämnar fortsätta som minister men att hon flera gånger nog har övervägt huruvida hon borde avgå. Hautala sade under presskonferensen att hon är djupt ledsen över det som hänt och att hon har lärt sig sin läxa.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:22

Den minst motvilliga blir Grönas nya minister

Det är lättare för Greenpeace att klättra upp för en oljerigg än för de Gröna att välja minister. Så förefaller det åtminstone nu då de ledande gröna politikerna ska välja Heidi Hautalas efterträdare. Att bli minister är normalt varje riksdagsmans önskedröm.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

Man skjuten – vårdas för allvarliga skador

En skottlossning inträffade på Albogatan i Kristianstad under fredagsmorgonen. En skottskadad man i 20-års åldern har förts till sjukhus. Skadorna på mannen är allvarliga men inte livshotande.

Skånskan - 6 timmar sedan

”Vi avstyrde ett pågående brott”

MALMÖ Fryshuset har en helt annan version av det som hänt och överväger att göra en polisanmälan för förtal.
– Jag skulle vilja kalla de flesta påståenden från hbtqia-nätverket för fake news och en smutskastning från en individ i nätverket, konstaterar Johnny Eriksson som är regionchef för Fryshuset Syd.– Vår personal hjälpte till att avstyra ett hatbrott och har vittnat mot en ungdom som vi jobbat med i flera år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Nätverk kritiserar incident på Fryshuset

MALMÖ
Hbtqia-nätverket inom Malmö stad välkomnar beskedet att värdegrunden på Fryshuset ska ses över. Nätverket har reagerat starkt på en händelse när en transperson blev filmad och hånad av både besökare och personal. Nätverket företräder Malmö stads medarbetare och en medlem hoppas att den obehagliga händelsen kommer att leda till något positivt.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ingen lösning på parkeringsproblem

SMYGEHUK Husbilar och husvagnar fortsätter att stanna över natten vid välbesökta Köpmansmagasinet, trots att det är förbjudet.
Nu ger Trelleborgs kommun upp försöken att få till stånd en långsiktig lösning på parkeringsproblemen vid Skandinaviens sydligaste udde.Mellan den 25 juni och 19 augusti kanden som inte är bilburen ta sig fritt med dubbeldäckad Londonbuss mellan Trelleborg och Smygehuk.

Skånskan - 9 timmar sedan

Zadran avgjorde på stopptid

FOTBOLL IFK Malmö såg ut att åka på oväntat poängtapp borta mot jumbon Varbergs GIF.
Då snappade skyttekungen Noor Zadran upp en ribbretur och frälste tabelltvåan med avgörande 2-1 (0-1) i minut 90+8.”Gulingarnas” sjätte raka seger i division 2 västra och stort jubel när Linuz Söderberg blåste av torsdagens drabbning på Påskbergsvallen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvarnby tappade allt

FOTBOLL En positiv inledning räckte inte långt för Kvarnby IK som tappade 1-0 till 1-3 borta mot nästjumbon Ullareds IK.
Malmöklubbens tredje raka nederlag i division 2 västra.– Riktigt dåligt.

Skånskan - 15 timmar sedan

Jordgubbsförsäljare rånad på kassan

Strax efter klockan 19.00 på torsdagskvällen blev en jordgubbsförsäljare på Kvarngatan rånad på sin kassa. Gärningsmännen, två mörkklädda män i 20-årsåldern, ska sedan ha sprungit från platsen.

Skånskan - 19 timmar sedan

Statistik satte dit högskoleprovsfusk

Malmö. En 22-åring man har dömts till för hög De senaste åren har ett stort antal fall av fusk på högskoleprovet förekommit.
När universitets- och högskolerådet, UHR, övertog ansvaret för provet 2013 och har sedan vidtagit åtgärder för att sätta stopp för bruket av otillåtna hjälpmedel vid proven, vilket ofta utgörs av små hörsnäckor kopplade till en sambandscentral varifrån svaren på testfrågorna presenteras mot betalning.

Skånskan - 19 timmar sedan

Handlarn i Eslöv: Akut att lösa p-frågan

ESLÖV Näringsidkarna är inte nöjda med de beslut som politikerna tagit efter att p-avgifterna i centrum utvärderats.
Man anser att mer behöver göras för att inte handeln ska drabbas ännu hårdare.
– Om inget görs nu så kan det vara för sent, säger David Dobak från Stadskärneföreningen.

Skånskan - 21 timmar sedan

Anmälde man som tittade

LÖDDEKÖPINGE Plötsligt i tisdags kväll vid halv elva stod en person och stirrade in genom fönstren till en bostad på Bondevägen.
Då ringde bostadsrättsinnehavaren polisen, som skickade ut en patrull och tog upp en anmälan om ofredande.
Poliserna pratade också med mannen, som är 17 år gammal.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.